<
>

Kyrie Irving verkast van Brooklyn Nets naar Dallas Mavericks

Proshots

Kyrie Irving verlaat Brooklyn Nets en stapt over naar Dallas Mavericks. Met de komst van Irving krijgen de Mavericks een kwaliteitsimpuls erbij, maar wellicht ook een aantal zorgen.

Groot talent met een kras
Het talent speelde eerder dit seizoen al een tijd niet mee met zijn team en ook Nike beëindigde de samenwerking met hem. Hij wordt door velen als een supertalent gezien, maar ook als een speler met fratsen en een krasje. Zijn club nam al eerder maatregelen tegen hem, omdat hij zich niet liet vaccineren en een antisemitische film promootte. Voor dat laatste werd hij op zijn vingers getikt door de trainer en eerder dit seizoen geschorts. Alle problemen hebben ertoe geleid dat Irving een transferverzoek indiende, zes dagen voor het sluiten van de markt. En daar wordt naar geluisterd, want met een vertrek naar Dallas Mavericks heeft hij zijn gewenste transfer te pakken. Voor de transfer krijgen de Brooklyn Nets Dorian Finney-Smith, Spencer Dinwiddie en draft-picks terug.

Roerige tijd
Nu komt er een einde aan de tumultueuze vier seizoenen met onder meer blessures, tientallen gemiste wedstrijden vanwege een weigering om zich te laten vaccineren tegen COVID-19 en een schorsing dit seizoen voor het promoten van een film met antisemitische thema's. Hij wilde onder andere ook weg, omdat hij met Brooklyn er niet uitkwam over een nieuw contract.

Cijfers
De 30-jarige Irving heeft de afgelopen vier seizoenen bij elkaar minder dan 150 wedstrijden gespeeld, maar bleef een speler van het hoogste niveau. Hij scoort dit seizoen gemiddeld 27,1 punten, 5,1 rebounds en 5,3 assists per wedstrijd.