<
>

Edwards over stap naar Minnesota: "Het is vooral een opluchting"

Jesse Edwards heeft zijn eerste NBA-contract getekend bij Minnesota Timberwolves. Edwards werd niet gekozen in de NBA Draft, maar werd binnen enkele minuten na de draft benaderd door de Timberwolves. Van alle emoties overheerst opluchting het meest bij de Amsterdammer. “Je weet nu wat je gaat doen. Eindelijk heb ik duidelijkheid.”

Edwards tekent in Minnesota een two-way contract. Dat houdt in dat Edwards uitkomt voor de tweede ploeg van de Timberwolves, die uitkomt in de G-League, de tweede divisie. Tegelijkertijd is hij oproepbaar voor de eerste selectie. Voor Edwards betekent het een geweldige stap.

“Iedereen heeft een ander doel in de draft en het ging mij erom dat ik een contract zou krijgen bij een team. Qua voorspelling was het of aan het einde van de tweede ronde worden gedraft of undrafted. Met dit contract speel ik zowel met het eerste als het tweede mee. Hopelijk krijg ik een vast contract. Maar het gaat erom dat ik een plek in het team heb. Het is een droom die uitkomt”, vertelt de trotse Edwards.

Veel tijd om na te genieten heeft Edwards niet. Er wacht een druk programma voor de jonge Amsterdammer. “Binnen een paar dagen ga ik naar Minnesota. Om een woonplek te vinden en ik ga trainen met het team. Dan begint Summer League. Dat zijn tien dagen waarin alle jonge spelers spelen in Las Vegas. Dan nog acht weken voordat het echte seizoen begint. Het gaat nog wel even duren.”