לדלג לתוכן

יחסי ארצות הברית – קמרון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי ארצות הבריתקמרון
ארצות הבריתארצות הברית קמרוןקמרון
ארצות הברית קמרון
שטחקילומטר רבוע)
9,833,517 475,440
אוכלוסייה
346,357,555 29,502,227
תמ"ג (במיליוני דולרים)
27,360,935 47,946
תמ"ג לנפש (בדולרים)
78,996 1,625

יחסי ארצות הברית–קמרון הם היחסים הבינלאומיים, הדו-צדדיים, המדיניים, הפוליטיים והשיתופיים המתנהלים בין ארצות הברית לבין קמרון.

סקירה כללית

[עריכת קוד מקור | עריכה]
הנשיא קנדי מברך את אחמדו אהידג'ו, נשיא קמרון בשנת 1962.

היחסים בין המדינות קרובים, אף שלעיתים הושפעו מהחששות מפני פגיעות בזכויות האדם וקצב הליברליזציה הפוליטית והכלכלית. התוכנית הדו צדדית של ארצות הברית לפיתוח בינלאומי (USAID) בקמרון נסגרה מסיבות תקציביות בשנת 1994.

עם זאת, כ-140 מתנדבי חיל השלום ממשיכים לעבוד בהצלחה בקמרון בתחומי החקלאות, פיתוח קהילתי, חינוך ובריאות. המרכז לענייני הציבור בשגרירות ארצות הברית ביאונדה מארגן ומממן חילופי תרבות, חינוך ומידע מגוונים. הוא מחזיק בספרייה ועוזר לטפח את התפתחות העיתונות העצמאית של קמרון על ידי מתן מידע במספר תחומים, כולל מדיניות זכויות האדם של ארצות הברית ודמוקרטיזציה. קרנות העזרה העצמית והדמוקרטיה, ושגרירויות זכויות האדם בקמרון הן מהגדולות באפריקה.

דרך מספר קרנות אזוריות של מחלקת המדינה וארצות הברית, השגרירות מספקת גם כספים לפליטים, למאבק באיידס, לדמוקרטיזציה ולמלגות לנערות. מחלקת החקלאות של ארצות הברית (USDA) העניקה מענק סחורות בשווי של 6 מיליון דולר בשנת 2003 למימון פרויקטים לפיתוח חקלאי בפרובינציות הצפון והצפון הרחוק. תוכנית דומה בסכום של 4 מיליון דולר אושרה בשנת 2004. התוכנית נועדה לממן פרויקט פיתוח חקלאי ושיפור התזונה באזור מזרח אדמאווה.

ארצות הברית וקמרון עובדות יחד באו"ם ובארגונים רב-צדדיים אחרים. בעוד במועצת הביטחון של האו"ם בשנת 2002, קמרון עבדה בצמוד עם ארצות הברית על יוזמות שונות. ממשלת ארצות הברית ממשיכה לספק מימון משמעותי למוסדות פיננסיים בינלאומיים, כמו הבנק העולמי, קרן המטבע הבינלאומית, ובנק לפיתוח אפריקני, המספקים סיוע כספי ואחר לקמרון.

  • שגרירות ארצות הברית בקמרון ממוקמת ביאונדה, בירת המדינה.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]