לדלג לתוכן

יחסי ארצות הברית – טוגו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי ארצות הבריתטוגו
ארצות הבריתארצות הברית טוגוטוגו
ארצות הברית טוגו
שטחקילומטר רבוע)
9,833,517 56,785
אוכלוסייה
346,357,555 9,618,716
תמ"ג (במיליוני דולרים)
27,360,935 9,171
תמ"ג לנפש (בדולרים)
78,996 953
משטר
רפובליקה נשיאותית פדרטיבית רפובליקה

יחסי ארצות הברית–טוגו הם היחסים ההדדיים בין טוגו וארצות הברית.

סקירה כללית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

טוגו היא מדינה פרו-מערבית, ומקיימת כלכלת שוק מוכוונת המדינה. היחסים בין המדינות היו בדרך כלל יחסים טובים מאז עצמאותה, אם כי ארצות הברית מעולם לא הייתה אחת משותפות הסחר העיקריות של טוגו. היצוא האמריקני לטוגו כולל בעיקר בגדים ומוצרי טקסטיל. היצוא מטוגו לארצות הברית כולל אורז, חיטה, נעליים, מוצרי טבקמחשבים אישיים ומוצרי אלקטרוניקה שונים.

שגרירות ארצות הברית בטוגו.

ממשלת טוגו, בתמיכת חברה להשקעות פרטיות בחו"ל (OPIC), הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי (USAID), הקימה אזור סחר חופשי (EPZ) בטוגו ב-1989. האזור משך משקיעים פרטיים המעוניינים בייצור, הרכבה, עיבוד מזון, בעיקר עבור שוק הייצוא. USAID סגרה את המשרד המקומי שלה בשנת 1994, ומפעילה תוכניות פיתוח מקומיות ממשרדה באקרה דרך ארגונים לא ממשלתיים בטוגו.

חיל השלום החל את שליחותו בטוגו בשנת 1962,ומאז יותר מ-2,200 מתנדבי חילות השלום שירתו בארץ. כיום ישנם 114 מתנדבים בשירות טוגו. למתנדבים יש היסטוריה מוצלחת של שיתוף פעולה, ומעורבות עם תושבי טוגו בכל הרמות. מאמציהם מושתתים על יחסי עמיתים ומדגישים פתרונות זולים המנצלים את מרב המשאבים המקומיים. שיתוף פעולה עם ארגונים מקומיים ובינלאומיים הוא מרכיב חשוב בפעילות הפרויקט. מתנדבים פועלים כדי לקדם את העצמאות בתחום העסקים הקטנים, פיתוח, חינוך, סביבה, בריאות. כל המתנדבים, ללא קשר למגזרם, עוברים הכשרה כיצד לקדם מודעות ומניעה לHIV/איידס.

יחסים דיפלומטיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

טוגו מחזיקה בארצות הברית שגרירות בוושינגטון די. סי. וקונסוליה כללית בלוס אנג'לס, ואילו ארצות הברית מחזיקה בטוגו שגרירות בלומה בלבד[1].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]