Gear
Tomáš Hána31. 10. 2023 19:38

Jak na chytrou domácnost od A do Z

Myčka nádobí si sama objedná docházející tablety, robotický vysavač vyluxuje, než přijdete domů, a mobil vás upozorní, že je něco v nepořádku. I na druhém konci světa.

Ilustrace: WIRED.CZ

Tomáš Hána

Autor studuje digitální žurnalistiku na Univerzitě Karlově. Ve svých textech se zaměřuje na dopad moderních technologií na každého z nás. Rád analyzuje data a hledá v nich souvislosti.

Předplaťte si WIRED

WIRED přináší reportáže z budoucnosti. WIRED je časopis, který vám řekne, co bude dál ‑ nápady, technologie, kultura, byznys a další. WIRED je ale také komunita lidí. Připojte se k nám.

Prohlédněte si varianty předplatného

Předplatné

Čtěte ještě 30 dní zdarma!

První tři články jsou u nás zdarma. Pro další čtení se prosím registrujte a vyzkoušejte výhodné předplatné na zkoušku. První měsíc nic neplatíte a můžete ho kdykoli zrušit.

Prohlédnout si předplatné
Již máte předplatné?
Zpět na hlavní stránku WIRED

Nové vydání magazínu WIRED právě v prodeji!

Třetí číslo časopisu WIRED, jehož tématem je budoucnost zábavy, je naše dosud největší, má 208 stran. I tentokrát přináší rozsáhlé rozhovory, reportáže, eseje a články pátrající po stavu zábavy v éře dominujících sociálních sítí a nastupující umělé inteligence. V prodeji je od 4. září, případně už nyní v našem e‑shopu.

Více článků
Výhody i nevýhody

Servis, ovládání, ale i výkon. Proč si (ne)koupit ojetou Teslu

Jak si Tesla Model 3 před faceliftem stojí ve srovnání s tím aktuálním a nejmodernějším?

Pokec s Laurou

V nové Škodě Superb si můžete povídat s umělou inteligencí. Tedy skoro

Chtěli byste si za jízdy pokecat se svým autem? Nemusíte si kupovat supermoderní čínský elektromobil, jako je Nio. Stačí úplně obyčejná škodovka na naftu a můžete začít komandovat hlasovou asistentku Lauru, která je nově propojená s ChatGPT. Jen nečekejte moc sofistikovanou konverzaci.

Marketingová zvolání

Světelný objektiv u mobilu je nutnost se skvělým marketingem

Světelnost objektivu je nové zaklínadlo, kterým se ohání všichni výrobci mobilů. Světelnější ale nutně nemusí znamenat lepší.

Ojeté baterky

Ojetá Tesla se může vyplatit a být bezpečnější volbou než ojetý diesel

Cena je dnes jedním z hlavních problémů elektromobility. A protože onoho vysněného elektromobilu za cenu Fabie s pětisetkilometrovým dojezdem se hned tak nedočkáme, můžou být řešením ojetiny. Je ale koupě ojetého elektrického auta hazardem, který se vymstí, nebo naopak racionální cestou k úsporám?

Návrat klasiky

Atari oživuje staronovou konzolí 7800+ herní nostalgii

Válí se vám doma staré herní kazety Atari? Sfoukněte z nich prach.

S cenou na krev

Poco F6: Když je poměr výkonu a ceny nadřazen všemu

Při pohledu na technické parametry a finální cenu telefonu Poco F6 se vám jistě rozzáří oči, bohužel jsou tu i značné ústupky, které vám asi budou vadit.

Zastavte se

Nejlepší mindfulness aplikace a proč jim dát šanci

Lépe zvládat stres, být spokojenější a zdravější – i to lze získat pravidelným cvičením mindfulness. Poradíme vám, jak začít.

Letní vychytávky

Gadgety na léto: Praktická řešení pro nečekané potřeby Čechů

V tomto díle testujeme batoh, který umí zvětšit kapacitu, kočárek, který složíte jako příruční zavazadlo, a nafukovací matraci do auta.