Business
Redakce WIRED.CZ3. 09. 2024 03:43

Kde a jak pořídit aktuální vydání magazínu WIRED?

WIRED vydal třetí číslo svého magazínu. Níže najdete seznam všech trafik a dalších on‑line míst, kde si ho můžete zakoupit. Nově mezi nimi je například i náš vlastní e‑shop.

Ilustrace: Storyset / Freepik

Předplaťte si WIRED

WIRED přináší reportáže z budoucnosti. WIRED je časopis, který vám řekne, co bude dál ‑ nápady, technologie, kultura, byznys a další. WIRED je ale také komunita lidí. Připojte se k nám.

Prohlédněte si varianty předplatného

Předplatné

Čtěte ještě 30 dní zdarma!

První tři články jsou u nás zdarma. Pro další čtení se prosím registrujte a vyzkoušejte výhodné předplatné na zkoušku. První měsíc nic neplatíte a můžete ho kdykoli zrušit.

Prohlédnout si předplatné
Již máte předplatné?
Zpět na hlavní stránku WIRED

Nové vydání magazínu WIRED právě v prodeji!

Třetí číslo časopisu WIRED, jehož tématem je budoucnost zábavy, je naše dosud největší, má 208 stran. I tentokrát přináší rozsáhlé rozhovory, reportáže, eseje a články pátrající po stavu zábavy v éře dominujících sociálních sítí a nastupující umělé inteligence. V prodeji je od 4. září, případně už nyní v našem e‑shopu.

Více článků

Tržby Nvidie opět trhají rekordy, investorům to už ale nestačí

Za poslední čtvrtletí vzrostly tržby předního výrobce čipů meziročně o 122 procent na 30 miliard dolarů. Zisk firmy za stejné období vzrostl o 168 procent na 16,6 miliardy dolarů. Výhled na současné čtvrtletí ale nenaplnil nejoptimističtější očekávání, po ukončení obchodování tak akcie Nvidie klesly o sedm procent.

Potíže Delty

Další šrám pro Delta Air Lines. Výbuch pneumatiky v hangáru zabil dva lidi

Dva pracovníci Delta Air Lines zemřeli v Atlantě při údržbě letounu Boeing 757. Jde o další problém aerolinek i výrobce letadel.

Čuch na měď

Kde najít kovy pro elektromobily? Poradí AI „skřítek“

Umělá inteligence pomohla firmě KoBold Metals najít miliony tun mědi. Naleziště v Zambii by mohlo vydělat miliardy Silicon Valley a poskytnout nerostné suroviny pro přechod na novou energetiku.

Zdraví, věda a peníze

Hon za elixírem mládí. Recept na zdravé stáří hledají i Češi

Co je cennější než všechno bohatství světa? Dlouhý a zdravý život. Přišli na to už dávno miliardáři ze Silicon Valley, longevity byznys už ale bují i v Česku.

Korporát požral startup

Google požírá umělé bytosti z Character.AI. Za dvě a půl miliardy dolarů

Pozoruhodná líheň milionů postav na bázi umělé inteligence se přesouvá do nenechavých rukou Googlu. Stejně jako její zakladatelé a část vývojářského týmu.

Cynické podnikání

Naším byznysem je válka. Pohled na hype v obranných technologiích

Pryč jsou časy, kdy byly obranné technologie na okraji zájmu investorů a podnikatelů. Hype #defencetech dorazil do Evropy a ani ESG, ani sklerotická byrokracie současné momentum nezabrzdí. Tuší ale nově příchozí venture kapitáloví investoři a zakladatelé, do jaké hry se pouští?

Jste ready?

Dej mi tři minuty a řeknu ti, jak se stresuješ. Český náramek Elonga míří do světa

Mladý podnikatel a zkušený vědec spojili síly a léta výzkumu přetavili do chytrého náramku, který vám za tři minuty řekne, jak moc se stresujete a kolik fyzické námahy si můžete naložit.

Ztráty rostou

Obří rána pro Boeing. Uvíznutí lodi Starliner ve vesmíru stojí další miliony

Zpoždění návratu kosmické lodi Starliner na Zemi vyjde společnost Boeing na dalších 125 milionů dolarů. Kvůli technickým problémům se tak probíhající mise dvou astronautů NASA prodlouží a náklady firmy ještě víc porostou.