به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
نماینده مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از پیگیری تاثیر مثبت پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ خبر داد.
احسان عظیمی راد، نماینده مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از پیگیری تاثیر مثبت پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ خبر داد.
در این مطلب آمده است: طی صحبت امروز با دکتر قالیباف، ایشان قول داد در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که به هفته آینده منتقل شده است، مصوبه کمیسیون آموزش مجلس و بحث تأثیر مثبت پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ را در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح نماید.
بحث ترمیم معدل کنکور ۱۴۰۴ و تاثیر ۶۰ و ۲۰ درصدی پایههای دوازدهم و یازدهم باعث سردرگمی داوطلبان شده و دغدغه ذهنی برای آنها ایجاد کرده است.
کنکور ۱۴۰۴ و مسائل و حواشی پیرامون آن انگار تمامی ندارد، استرس و اضطراب داوطلبان امسال برای شرکت در آزمون سراسری از ممنوعیت ثبت نام پذیرفته شدگان دورههای روزانه گرفته تا شرط معدل پایههای یازدهم و دوازدهم موجب درگیریهای ذهنی این داوطلبان شده است.
بر اساس قانون مصوب کنکور ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی، یکی از مواردی که تغییرات در کنکور را به همراه داشت بحث تاثیرمعدل در نتیجه پایانی آزمون سراسری بود که در سال اول از ۲۰ درصد تاثیر آغاز شد و امسال که سومین سال برگزاری کنکور با قانون مصوب شورا است این تاثیر به ۶۰ درصد رسیده که ۴۰ درصد معدل پایه دوازدهم و ۲۰ درصد معدل پایه یازدهم را در برمی گیرد.
اما مسئلهای که داوطلبان آزمون سراسری را نگران کرده، بحث ترمیم معدل و آزمونهای نهایی داوطلبان به خصوص داوطلبان پشت کنکوراست که فارغ التحصیلی آنها به چند سال قبل و قبل از تاثیر گذاری معدل بوده برمی گردد که این موضوع باعث اعتراض داوطلبان و ورود مجلس به بحث ترمیم معدل شد.
بر اساس رای دیوان عدالت اداری، نمرات دروس مردود شده نباید در معدل کل دانشجویان دانشگاه شریف محاسبه شود؛ چراکه مغایر قانون اساسیست.
بیستم دی سال ۹۶، شورای عالی آموزشی وزارت علوم، آییننامه جدید آموزشی دانشگاهها تصویب و خرداد سال بعد، این آییننامه به دانشگاهها ابلاغ شد؛ آییننامهای که طبق آن، تصمیمگیری درباره بخشهای اشاره نشده، به عهده مدیران دانشگاه است.
یکی از مواردی که آن سال توسط شورای آموزش دانشگاه، تصویب و تابحال در حال اجراست، محاسبه نمره درسهای افتاده در معدل همان ترم و معدل کل است که ظاهراً مورد شکایت یکی از شریفیها به دیوان عدالت اداری قرار گرفته چراکه او معتقد بوده، طبق قانون، این نمرات صرفاً باید در معدل دروس همان ترم محاسبه شوند نه اینکه در معدل کل هم به حساب بیایند.
سرپرست معاونت آموزش دانشگاه علوم پزشکی ایران با اعلام کذب بودن هرگونه جذب دانشجو در این دانشگاه به غیر از مسیر سازمان سنجش گفت: پیامکهای ارسالی مبنی بر پذیرش در این دانشگاه خارج از مسیر است.
مدتی است که پیامکهایی با مضمون «تضمین پذیرش گروه پزشکی، پیراپزشکی ایران ۷ میلیارد تومان» برای مردم پیامک میشود که در این زمینه غلامرضا بیاضیان سرپرست معاونت آموزش دانشگاه گفت: جذب دانشجو در این دانشگاه فقط از طریق کنکور امکان پذیر است و قطعا موضوع این پیامکهای کلاهبرداری از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری خواهد شد و توصیه میشود مردم به این پیامکها توجه و اعتماد نکنند.
سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید مجدد بر اینکه هرگونه پذیرش دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی ایران از طریق سازمان سنجش است، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی ایران صرفا بر اساس قوانین و مقررات جذب دانشجو میکند و اطلاع رسانی نحوه ثبتنام و جذب دانشجو نیز صرفا از طریق وبسایت رسمی دانشگاه صورت میپذیرد.