پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران در جمع هیات نمایندگان اتاق اصفهان، با اشاره به آسیب بنگاههای اقتصادی از بحث ناترازی انرژی، مشکل اصلی صنعت برق را عدم سرمایهگذاری در این حوزه عنوان کرد.
پیمان خضرایی گفت: در تاریخ ۱۷ دیماه سال جاری ۸۷۲ میلیون متر مکعب گاز انتقال داده شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که این عدد ۸۳۳ میلیون متر مکعب بوده، ۴۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
حسن موسوی گفت: میزان مصرف ۷۱۵ میلیون مترمکعب گاز برای هفته اول دیماه پیشبینی شده بود. این عدد به ۶۷۱ میلیون مترمکعب رسید. استانهای تهران و البرز، ۳۰ درصد مصرف گاز در بخش خانگی را به خود اختصاص دادهاند.
زکریا رستمخانی گفت: روزانه ۸ میلیون مترمکعب گاز از مخزن سراجه قم به شبکه سراسری تزریق میشود. ظرفیت ذخیرهسازی در حال حاضر یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب است که تا آبان سال آینده به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
علی مهدوی ابهری، گفت: یک صدم درصد در آوردن ارز به کشور سوخت نداشتیم. ما روش خودمان را برای بازگشت ارز داریم، تحریم هزینههای تولید را افزایش داده است اما برای انتقال ارز مشکلی ایجاد نمیکند.
علویان صدر گفت: ایران دارای سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب پساب است که بخش قابل توجهی از آن هم اکنون در حال استفاده توسط صنایع مختلف است. تاکنون ۳۱۴ میلیون متر مکعب از این پساب عرضه شده است و به صورت قراردادی یا فروش مستقیم به صنایع و کشاورزی منتقل میشود.
از جمله راهکارهای ایجاد امنیت انرژی، تشکیل سبد انرژی متنوع است. انرژی هستهای سالهاست که مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته و بازدهی بسیار بالایی دارد. انرژی که بنظر میرسد در یک دهه گذشته در کشور مورد غفلت قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون چهار مرتبه رکورد تولید گاز در کشور شکسته شده است، گفت: هماکنون روزانه بیش از ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز تولید و به شبکه تزریق میشود.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر گفت: صنعت برق به ازای گزارش هر دستگاه ماینر غیرمجاز، مبلغ یک میلیون تومان و برای گزارش مزارع بزرگتر تا سقف ۵۰ میلیون تومان پاداش میدهد.