לדלג לתוכן

יוסי ארנהיים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יוסי ארנהיים
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 26 באוגוסט 1955 (בן 69)
תל אביב, ישראל
מוקד פעילות ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
כלי נגינה חליל צד
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יוסי ארנהיים (נולד ב-26 באוגוסט 1955) הוא חלילן ישראלי, אשר שימש כחלילן ראשון בתזמורת הפילהרמונית הישראלית.

לימודים וקריירה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

יוסי ארנהיים נולד בתל אביב[1]. את לימודי המוזיקה החל בהיותו בבית הספר היסודי, תחילה בחוג חליליות ואחר במקהלה. בעידוד המורה למוזיקה פנה אל בית תזמורת הנוער ביפו. בחירתו הראשונה הייתה אבוב, אבל מורה לאבוב לא היה במרכז, ולכן פנה לחליל צד. אחרי שלוש שנות לימוד במרכז, כשהיה בן 15, העביר אותו מורו לידי אורי טפליץ, אז החלילן הראשי של הפילהרמונית.

בתקופת הצבא שירת ארנהיים בקריה בתל אביב, וכך ניתנה לו האפשרות להמשיך להתאמן בנגינה. לאחר שחרורו מצה"ל החל ללמוד באקדמיה למוזיקה ע"ש רובין בתל אביב, אצל אורי טפליץ, והמשיך בהשתלמות במינכן, גרמניה. משנת 1983 הוא חלילן ראשי בתזמורת הפילהרמונית הישראלית. אל התזמורת הגיע בראשית שנות ה-80', כאשר זובין מהטה הודיע על אודיציה למשנה לחליל הראשון. ארנהיים הגיע מגרמניה לאודיציה וזכה בתפקיד.

ארנהיים מופיע גם כסולן ואף מנגן מוזיקה קאמרית. הוא מעריך את מורו הראשון, שידע להעבירו בזמן הנכון אל אורי טפליץ ובכך סלל לפניו את הדרך לקריירה של חלילן ראשי בתזמורת. מקור השראה לנגינתו היה גם החלילן הנודע ז'אן-פייר רמפל.

עם פרישתו מן התזמורת הפילהרמונית הישראלית בשנת 2018 עבר ארנהיים לעסוק בעריכת סאונד במקביל להמשך פעילותו הקודמת כחלילן וכמורה.

לצד תפקידו בפילהרמונית, ארנהיים עוסק גם בהוראה. הוא מלמד באוניברסיטת תל אביב ובאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, שם הוא אחראי על תוכניות כלי נשיפה למצטיינים, השמאתרות נגנים מתאימים בכל הקונסרבטוריונים.

בין תלמידיו: אייל עין הבר, גי אשד ובועז מאירוביץ.

"שש בש" - ההרכב היהודי-ערבי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1996 הקים יוסי את הרכב שש בש, המבצע מוזיקה ערבית לצד מוזיקה קלאסית. במקור היו בהרכב נגנים יהודים בלבד, בהם אלברט פיאמנטה, יאיר דלאל וחן צימבליסטה. כיום מנגנים בו מוזיקאים יהודים וערבים, במסגרת תוכנית מפתח החינוכית של התזמורת הפילהרמונית, שיעדה לעודד התקרבות בין יהודים לערבים. ההרכב מרבה לנגן קלאסיקה ערבית, בעיקר משום שרוב הנגנים הערבים אינם קוראים תווים אלא מנגנים מהזיכרון. העיקרון המנחה את ההרכב הוא כבוד הדדי בין הנגנים. הרכב שש בש מופיע פעמים אחדות בשנה.

חברי ההרכב הם:

[2][3]

יוסי נשוי לאביגיל, שאותה הכיר בעת לימודיהם באוניברסיטת תל אביב. אביגיל ניגנה בקלרינט והשניים נסעו יחד ללימודים בגרמניה. לאחר שובם ניגנה כמה שנים כקלרניטנית מחליפה בפילהרמונית ואחר עברה לעסוק בניהול במוזיקה. היא ניהלה את אנסמבל מוזיקה נובה, את סדרות המוזיקה במוזיאון תל אביב לאומנות ואת מרכז פליציה בלומנטל למוזיקה. היא עוסקת גם במשחק. לזוג שלושה ילדים ונכד אחד. בתם הבכורה היא זמרת ומורה לפיתוח קול בתחום קלינאות תקשורת.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]