Business
Tomáš Zítko30. 05. 2024 14:15

Zaplatit mávnutím ruky? První česká banka začala nabízet platbu prsteny

Cena? 1249 korun. Výrazy prodavaček při prvním použití? K nezaplacení.

Ilustrace: Wired.cz; Zdroj: Maxim.Shamray / Sketchfab

Tomáš Zítko

Autor je redaktor WIRED. O dění na technologické scéně píše z byznysového hlediska, zejména se zaměřením na big tech firmy, sociální sítě, ale také domácí startupovou a e‑commerce scénu. V minulosti působil v redakci zpravodajského serveru iHned.cz a v ekonomickém týmu Hospodářských novin. Vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově.

Předplaťte si WIRED

WIRED přináší reportáže z budoucnosti. WIRED je časopis, který vám řekne, co bude dál ‑ nápady, technologie, kultura, byznys a další. WIRED je ale také komunita lidí. Připojte se k nám.

Prohlédněte si varianty předplatného

Předplatné

Čtěte ještě 30 dní zdarma!

První tři články jsou u nás zdarma. Pro další čtení se prosím registrujte a vyzkoušejte výhodné předplatné na zkoušku. První měsíc nic neplatíte a můžete ho kdykoli zrušit.

Prohlédnout si předplatné
Již máte předplatné?
Zpět na hlavní stránku WIRED

Nové vydání magazínu WIRED právě v prodeji!

Třetí číslo časopisu WIRED, jehož tématem je budoucnost zábavy, je naše dosud největší, má 208 stran. I tentokrát přináší rozsáhlé rozhovory, reportáže, eseje a články pátrající po stavu zábavy v éře dominujících sociálních sítí a nastupující umělé inteligence. V prodeji je od 4. září, případně už nyní v našem e‑shopu.

Více článků
Wired #3

Kde a jak pořídit aktuální vydání magazínu WIRED?

WIRED vydal třetí číslo svého magazínu. Níže najdete seznam všech trafik a dalších on‑line míst, kde si ho můžete zakoupit. Nově mezi nimi je například i náš vlastní e‑shop.

Tržby Nvidie opět trhají rekordy, investorům to už ale nestačí

Za poslední čtvrtletí vzrostly tržby předního výrobce čipů meziročně o 122 procent na 30 miliard dolarů. Zisk firmy za stejné období vzrostl o 168 procent na 16,6 miliardy dolarů. Výhled na současné čtvrtletí ale nenaplnil nejoptimističtější očekávání, po ukončení obchodování tak akcie Nvidie klesly o sedm procent.

Potíže Delty

Další šrám pro Delta Air Lines. Výbuch pneumatiky v hangáru zabil dva lidi

Dva pracovníci Delta Air Lines zemřeli v Atlantě při údržbě letounu Boeing 757. Jde o další problém aerolinek i výrobce letadel.

Čuch na měď

Kde najít kovy pro elektromobily? Poradí AI „skřítek“

Umělá inteligence pomohla firmě KoBold Metals najít miliony tun mědi. Naleziště v Zambii by mohlo vydělat miliardy Silicon Valley a poskytnout nerostné suroviny pro přechod na novou energetiku.

Zdraví, věda a peníze

Hon za elixírem mládí. Recept na zdravé stáří hledají i Češi

Co je cennější než všechno bohatství světa? Dlouhý a zdravý život. Přišli na to už dávno miliardáři ze Silicon Valley, longevity byznys už ale bují i v Česku.

Korporát požral startup

Google požírá umělé bytosti z Character.AI. Za dvě a půl miliardy dolarů

Pozoruhodná líheň milionů postav na bázi umělé inteligence se přesouvá do nenechavých rukou Googlu. Stejně jako její zakladatelé a část vývojářského týmu.

Cynické podnikání

Naším byznysem je válka. Pohled na hype v obranných technologiích

Pryč jsou časy, kdy byly obranné technologie na okraji zájmu investorů a podnikatelů. Hype #defencetech dorazil do Evropy a ani ESG, ani sklerotická byrokracie současné momentum nezabrzdí. Tuší ale nově příchozí venture kapitáloví investoři a zakladatelé, do jaké hry se pouští?

Jste ready?

Dej mi tři minuty a řeknu ti, jak se stresuješ. Český náramek Elonga míří do světa

Mladý podnikatel a zkušený vědec spojili síly a léta výzkumu přetavili do chytrého náramku, který vám za tři minuty řekne, jak moc se stresujete a kolik fyzické námahy si můžete naložit.