Necas Igor Betway

Martin Nečas z Carolina Hurricanes mieri k arbitráži. Český útočník je jedným zo 14 chránených voľných hráčov, ktorí sa v piatok zapísali na zmierovacie konanie na určenie nového platu.  

Na zozname, ktorý vydala hráčska asociácia (NHLPA), sú aj brankár Ukko-Pekka Luukkonen (Buffalo Sabres), obranca Ryan Lindgren (New York Rangers) či útočník Kirill Marčenko (Columbus Blue Jackets). 

Dvadsaťpäťročný Nečas nazbieral v 77 zápasoch poslednej sezóny 53 bodov (24+29) a ďalších deväť pridal v 11 dueloch play off. Po vyradení Hurricanes sa pripojil k českej reprezentácii na svetovom šampionáte IIHF v Prahe a v Ostrave, kde bol jednou z najvýraznejších postáv majstrov sveta.  

Do sobotnej 23. hodiny SELČ môžu hokejistov zapísať na arbitráž aj kluby.   

Konania budú prebiehať od 20. júla do 4. augusta. Pred ich začiatkom môže ktorýkoľvek hráč podpísať novú zmluvu a arbitráži sa vyhnúť.  

Minulý rok v lete sa na arbitráž zapísalo spolu 22 hráčov, ale nakoniec k zmierovaciemu sudcovi zamieri iba traja: brankári Jeremy Swayman (Boston Bruins) a Iľja Samsonov (Toronto Maple Leafs) a útočník Philipp Kurashev (Chicago Blackhawks). 

Zoznam hráčov, ktorí sa zapísali na arbitráž 

Buffalo Sabres 

Beck Malenstyn, Ú 

Ukko-Pekka Luukkonen, B 

Carolina Hurricanes 

Jack Drury, Ú 

Martin Nečas, Ú 

Columbus Blue Jackets 

Jake Christiansen, O 

Jet Greaves, G 

Kirill Marčenko, Ú 

Detroit Red Wings 

Joe Veleno, Ú 

Nashville Predators 

Spencer Stastney, O 

New York Islanders 

Oliver Wahlstrom, Ú 

New York Rangers 

Ryan Lindgren, O 

San Jose Sharks 

Ty Emberson, O 

Tampa Bay Lightning 

J.J. Moser, O 

Toronto Maple Leafs 

Connor Dewar, Ú