صعودِ دردسرساز

ساری - ایرنا - نادیده گرفتن نکات و هشدارهای ایمنی کوهنوردی که از سوی جمعیت هلال احمر اعلام می شود باعث شده تا کوه ها و قله‌های مرتفع مازندران همواره از میان بی‌تجربه‌هایی که پا به این جاذبه‌های طبیعی و گردشگری می گذارند دردسرساز شود به طوری که ۱۳ درصد عملیات امداد کوهستانی کشور در مازندران انجام شود.

به گزارش ایرنا، ‌همواره از جذابیت های جنگل و سواحل دریای خزر به عنوان عاملی در جذب و حضور گردشگران و مسافران به مازندران نام برده می شود و در این وادی غرق شدگی، ‌ سقوط از ارتفاع و تصادف های جاده ای می بایست در راس حوادثی قلمداد شود که در این استان رخ می دهد.

مسافر و گردشگر اغلب برای دیدن مناظر زیبا و جذاب جنگل های انبوه هیرکانی و سواحل نیلگون دریا به این استان سفر می کند و وقوع حوادثی از جنس همین سفرها قاعده معمول و روال عادی به شمار می رود اما داده های آماری هلال احمر مازندران و عملکرد ۱۰ ماهه امسال این نهاد صف مقدم خدمات رسان بیانگر وقوع حوادثی غریب با مقاصد سفر است.

کوهستان و عملیات امداد مربوط به این مناطق در صدر اقدامات جمعیت هلال احمر مازندران در این استان است و حتی آمار بخش عمده ای از امداد کوهستان کشور در این استان انجام می شود.

امدادگران هلال احمر مازندران در این مدت در پنج هزار و ۷۰۶ حادثه ترافیکی، ‌ کوهستان و برف و کولاک شرکت و به آسیب دیدگان این حوادث خدماتدهی کردند که از این تعداد ۲۳۲ حادثه کوهستان معادل ۱۳ درصد عملیات امداد کوهستان کشور بود.

صعودِ دردسرساز

این در حالی است که حجم بالای حضور میلیونی مسافران و گردشگران به سمت مناطق جنگلی و دریا می رود و تصور بر این است بار بیشتر عملیات ها در این مناطق باشد؛ ‌ اما این داده های آماری بازگو کننده موضوع دیگری است که همواره مسولان امر از آن با عنوان بار اضافی بر دوش امدادگران استان یاد می کنند.

در فصل زمستان و زمان بارش برف نیز ارتفاعات مازندران جاذبه ای برای گردشگران و مسافران می باشد تا بار کوهنوردی به این مناطق را ببندند. این موضوع نیز همچون نادیده گرفتن هشدارهای کارشناسان برای رعایت نکات ایمنی در دریا، در کوه ها نیز صدق می کند چرا که افراد بدون داشتن تجربه و امکانات لازم به سمت کوه و ارتفاعات می روند که مشکل آفرین می شود.

یکی از نقاط مورد توجه افراد برای کوهنوردی، سوادکوه است که به دلیل داشتن قلل و ارتفاعاتی نظیر خرو نرو، وسو، ارفع کوه، شورکچال، اتابک، آریم و دیگر قلل و ارتفاعات از جمله مقاصد سفر و حضور این افراد است که همواره بسیاری از اتفاقات ناشی از گیر افتادن افراد در کوه از این مناطق گزارش می شود.

صعودِ دردسرساز

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران از انجام پنج هزارا و ۷۰۶ مورد امدادرسانی حوادث در ۱۰ ماهه امسال خبر داد و گفت:‌ مازندران از حیث حجم انجام این نوع عملیات ها در سطح کشور جز استان های اول به شمار می رود.

غلامعلی فخاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت هزار و ۳۸۷ مورد خدمات امدادی به حادثه دیدگان ترافیکی و ۲۳۲ مورد خدمات به حادثه دیدگان کوهستان ارائه شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران ادامه داد:‌ امدادرسانی به ۲ هزار و ۲۴۵ نفر از افرادی که در برف وکولاک گرفتار شده بودند و همچنین ۷۹۸ نفر از متاثران سیلاب از مهمترین خدمات هلال‌احمر مازندران در ۱۰ ماه امسل بود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران اظهار کرد:‌ حدود ۲ هزار مصدوم این حوادث توسط نجاتگران هلال احمر مازندران به مراکز درمانی منتقل شدند.

وی با اشاره به اینکه در این مدت ۱۵ درصد از مجموع عملیات و خدمات امداد و نجات کشور مربوط به مازندران بود، ‌ توضیح داد: هشت درصد عملیات ترافیکی و جاده ای و ۱۳ درصد از مجموع عملیات امداد کوهستان کشور نیز در استان مازندران انجام شده است.

به گفته فخاری هلال‌احمر مازندران از نظر پاسخگویی به فوریت ها و انجام عملیات‌های امداد و نجات در شمار استان‌های برتر کشور قراردارد.

علم کوه نام کوهی است با ارتفاع چهار هزار و ۸۵۰ متر که در منطقه ی تخت سلیمان استان مازندران قرار دارد. قله ی علم کوه پس از دماوند دومین قله ی مرتفع ایران به شمار میرود؛ بیشتر شهرت این این قله به خاطر دیواره ای است که در منطقه ی دامنه ی شمالی آن واقع شده و دارای فنی ترین و سخت ترین مسیرهای سنگ نوردی در ایران است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha