STVV Youth pakte een punt op het veld van Bocholt.© Dick Demey

Voetbal Limburgse reeksen

HERBELEEF. Belisia kansloos onderuit, Termien klopt Tongeren en Helson, Jeuk en Peer SV winnen derby’s

Bij Het Belang van Limburg zit u op de eerste rij voor liveverslaggeving van wedstrijden in de lagere voetbalreeksen. Zo verloor eerstenationaler Belisia met 1-3 van Dessel, zette Termien Tongeren opzij in tweede afdeling VV B en won DH Jeuk in tweede provincale A de derby bij Gravelo. Zaterdagavond al eindigde de derby Bocholt-STVV Youth in tweede afdeling VV B onbeslist en hielden Hades (2B, tegen Wezel) en Achel (3B, tegen Overijse) de drie punten thuis. In de provinciale reeksen wonnen Helson en Peer SV hun burenstrijd tegen respectievelijk Park Houthalen en Grote-Brogel. Herbeleef hier onze ‘Matchen van Belang’!

Arno Schepers/Rob Mertens
Rob Mertens
NAT.: Belisia 1 - Dessel 3: Belisia lijdt een tweede thuisnederlaag. De Bilzenaren speelden een betere tweede helft, maar dat was te weinig om Dessel in de problemen te brengen. (rusm)
Marc
2A: RDK Gravelo 0 - DH Jeuk 1: Einde wedstrijd. Na de rode kaart van thuisspeler Sanen werd Gravelo gek genoeg de betere ploeg. Vooral  invallers Nelissen en Diels zorgden voor veel onrust bij de bezoekers. (matr)
Rob Mertens
NAT.: Belisia 1 - Dessel 3: Het wordt een hele boekhouding. Ook Attabi slikt geel. (rusm)
Geert Stienissen
NAT.: E. Termien 2 - SK Tongeren 1:  Het blijft 2-1. Ook Aykac had nog een kans voor Termien, maar dat is bijzaak. Voor Tongeren is de ref de gebeten hond. (gsb)
NAT.: E. Termien 2 - SK Tongeren 1:  Daar is de goal. Wieto Claes trapt binnen. 2-1 voor Termien. (gsb)
NAT.: E. Termien 1 - SK Tongeren 1:  Tegenaanval Tongeren. La Mantia plaats naast. De daaropvolgende hoekschop wordt over gekopt. Termien krijgt in de minuut erna een kans via Claes, die onvoldoende hard afdrukt. Spanning troef. (gsb)
Rob Mertens
NAT.: Belisia 1 - Dessel 3: Minuut 84. Nelissen wordt vervangen door Baik. (rusm)
Rob Mertens
NAT.: Belisia 1 - Dessel 3: Het blijft gele kaarten regenen. Nu wordt invaller Ali Colo beboet. Nog acht minuten reguliere speeltijd. (rusm)
NAT.: E. Termien 1 - SK Tongeren 1: Daar is de gelijkmaker van Gil Vanderhoven, die een hoekschop met de kop in doel verlengt. 1-1.  (gsb)
Rob Mertens
NAT.: Belisia 1 - Dessel 3: Belisia toont ander gelaat en drukt, maar Dessel prikt geregeld gevaarlijk tegen. Intussen gaan nog eens twee spelers (Ngoyi en Lathouwers) op de (gele) bon. (rusm)
Rob Mertens
NAT.: Belisia 1 - Dessel 3: Twee gele kaarten in evenveel minuten. Van Keilegom (76') en Vandecaetsbeek (77') gaan allebei in het boekje. (rusm)
NAT.: E. Termien 1 - SK Tongeren 0:  Fantastische redding van Vandecaetsbeek van Tongeren op een inzet van Neven. Nog vijf minuten reguliere speeltijd. (gsb)
NAT.: E. Termien 1 - SK Tongeren 0:  Gil Vanderhoven dropkickt het leer over het doel van Termien. Tongeren heeft initiatief, nauwelijks kansen. Dit was er eentje. (gsb)
Rob Mertens
NAT.: Belisia 1 - Dessel 3: Kolen wordt na 69 minuten vervangen door Ali Colo. (rusm)
Marc
2A: RDK Gravelo 1 - DH Jeuk 1: In minuut 69 lanceert Pelle een lange bal naar Dejeneffe, die de bal langs Haubrechts in doel legt: 1-1. Twee minuten later moet Sanen van de thuisploeg met een tweede gele kaart naar de douches. (matr)
NAT.: E. Termien 1 - SK Tongeren 0:  Wieto Claes komt erin bij Termien (Terwingen gaat eraf). Zijn try-out bij de beloften viel gisteren goed mee, vandaar zijn selectie. Meteen erna trapt Frenoy, een van de vele Waaltjes van Tongeren, tegen de paal. Ook nog, Aharrh-Gnama van Tongeren ontsnapt aan geel. Trainer Digregorio vervangt hem meteen. La Mantia komt erop. Het blijft spannend. (gsb)
Rob Mertens
NAT.: Belisia 1 - Dessel 3: Daar is bijna de 2-3. Smeyers heeft echter een goede redding in huis op de poging van Valcke (67'). (rusm)
Rob Mertens
NAT.: Belisia 1 - Dessel 3: Is er dan toch nog hoop voor Belisia? Valcke zorgt met een mooie treffer in minuut 65 voor 1-3. (rusm)
Rob Mertens
NAT.: Belisia 0 - Dessel 3: Vervanging bij Dessel. Van Keilegom komt na 63 minuten Kasmi aflossen. (rusm)
NAT.: E. Termien 1 - SK Tongeren 0:  Kopbaldoelpunt van Gabi Carvalho afgekeurd voor positiebuitenspel van Neven. Discutabele beslissing van ref. Geen dubbele voorsprong. (gsb)