Kad počnete da unosite tekst u polje za pretragu, prikazaće vam se predlozi. Za pregled koristite strelice nagore i nadole. Za odabir pritisnite Enter. Ako ste izabrali izraz od više reči, on će biti termin za pretragu. Ako je predlog link, u pregledaču će se otvoriti ta stranica.
Uputstva
Gost

Ako ste greškom rezervisali ili ako ste rezervisali pogrešne datume

Dogodi li vam se da ugovorite rezervaciju koju niste imali namjeru ugovoriti ili da rezervirate željeni smještaj za pogrešne datume, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste to riješili. Iako se kod svakog otkazivanja primjenjuju uvjeti otkazivanja koje je odredio domaćin, postoje još neki načini na koje biste mogli riješiti problem.

Provjerite uvjete otkazivanja za svoju rezervaciju kako biste saznali hoćete li dobiti povrat novca

Svaki domaćin odabire uvjete otkazivanja na temelju kojih se u slučaju otkazivanja određuje ostvarujete li pravo na povrat novca. Neke rezervacije omogućuju besplatno otkazivanje ako otkažete u određenom vremenskom roku, pa biste uvijek trebali provjeriti kakvi su uvjeti otkazivanja za vašu rezervaciju.

Kako poslati zahtjev za izmjenu rezervacije s ciljem promjene datuma

Ako otkazivanje nije opcija (ili ako želite zadržati rezervaciju, ali trebate nešto promijeniti), domaćinu možete poslati zahtjev za promjenu datuma rezervacije. Kad ga pošaljete, domaćin će odlučiti hoće li prihvatiti zahtjev za izmjenu rezervacije.

Ako željeni datumi nisu dostupni u domaćinovom kalendaru, pokušajte mu se izravno obratiti. Ako domaćin još nema ugovorenu drugu rezervaciju, možda će moći ispuniti vaš zahtjev ili vam ponuditi neko drugo rješenje koje odgovara i vama i njemu.

Izravno se obratite domaćinu

U situacijama u kojima ne ispunjavate uvjete za otkazivanje rezervacije uz puni povrat novca, komunikacija s domaćinom često vam može pomoći. Mnogo je domaćina koji imaju razumijevanja za slučajno ugovorene rezervacije, posebno ako im se javite u što kraćem roku i datum početka rezervacije nije preblizu. Možete objasniti situaciju i pitati ga bi li pristao na otkazivanje rezervacije uz puni povrat novca, čak i ako njegovi uvjeti otkazivanja to ne dozvoljavaju. Imajte na umu: domaćin uvijek sam odlučuje hoće li vam isplatiti neki iznos povrata koji nije obuhvaćen uvjetima otkazivanja.

Saznajte kako poslati poruku domaćinu.

Da li vam je ovaj članak pomogao?

Srodni članci

  • Uputstva
    Gost

    Nađite pravila otkazivanja vašeg domaćina

    Iznos za refundiranje zavisi od domaćinovih pravila otkazivanja, kao i vremena i datuma otkazivanja.
  • Uputstva
    Gost

    Promena datuma rezervacije

    Ako želite da promenite datume rezervacije, pošaljite domaćinu zahtev za promenu rezervacije. Ako prihvati, naplatićemo vam ili ćemo vam ref…
  • Uputstva
    Gost

    Obraćanje domaćinima

    Ako pre rezervisanja želite da saznate više o smeštaju ili doživljaju, pošaljite domaćinu poruku putem Airbnb-a.
Zatražite pomoć oko rezervacija, naloga i drugih stvari.
Prijavite se ili se registrujte