Brukerdiskusjon:Diupwijk
Nytt emneBindestrek
[rediger]Hei Diupwijk! Takk for at du bidrar med validering av sider: Dette er et viktig arbeide.
Jeg tenkte bare å gi et lite hint, med tanke på bindestrekene: {{bindestrek1}} og {{bindestrek2}} fungerer på denne måten:
{{bindestrek2|ord|langtord}}
På den andre siden har vi malene {{b1}} og {{b2}} som er snarveier og lettere å bruke:
{{b2|langt|ord}}
Hvis du går inn i koden til {{b2}} vil du se at den gir {{bindestrek2|{{{2}}}|{{{1}}}{{{2}}}}}. (Der 1 er det som står på forrige side og 2 er det som står på denne.) Særlig {{bindestrek2}} eller {{b2}} er det viktig å bruke rett, ettersom det er disse som vil transkluderes i hovednavnerommet.
Var dette forståelig? Jeg håper at du fortsetter å bidra; vi setter veldig pris på det! V85 7. jun 2010 kl. 00:49 (CEST)
- Oj, vilken ingående förklaring. Jo, jag gissade på att det var något sådant... Det är ju bra att du håller lite koll på vad som sker.
- Jag kommer att fortsätta validera så länge som jag hittar något intressant att läsa. Man läser tyvärr inte så mycket nordisk litteratur i skolan så nästan allt här inne är nytt för mig. Diupwijk 7. jun 2010 kl. 12:43 (CEST)
Mit liv s. 57
[rediger]Takk for ditt utholdende og iherdige valideringsarbeid!
«...for Fxempel» må absolutt være en trykkfeil i originalen, så om åpenbare trykkfeil skal rettes er det vel bare å endre til «for Exempel». Mvh Kaitil 9. jul 2010 kl. 18:46 (CEST)
- Takk for det.
- Ja, det var så jag tänkte. Tack för din tilbakemelding. Diupwijk 9. jul 2010 kl. 20:11 (CEST)
- Jag är en stor anhängare av rettelse-mallen och har »importerat» den till svenska Wikisource. Efter endast ett par dagar har jag redan använt den flera gånger!
- Jodå, är det någonting så frågar jag, men i det här fallet var jag ganska säker på att jag hade rätt. :) Diupwijk 13. jul 2010 kl. 20:29 (CEST)
- Så gøy å se at dere òg har en rettelse-mal, nå, og spesielt at det er den som jeg har laget her på no: som er brukt som model! ;-) V85 13. jul 2010 kl. 20:39 (CEST)
Beta
[rediger]Jeg vet ikke om du allerede bruker den, men jeg har begynt å bruke beta (i.e. Vector skin) for å redigere her på Wikikilden, og jeg synes det fungerer udmerket, spesielt når det gjelder å legger inn spesialtegn, som apostrofer og sitattegn, siden det er en egen meny for å gjøre det. V85 19. jul 2010 kl. 23:55 (CEST)
- Nej, jag gillar monobook mer än vector.
- Hur menar du egentligen? Menyerna ser likadana ut i vector och i monobook.. Diupwijk 20. jul 2010 kl. 11:40 (CEST)
- Når du redigerer, så er det over redigeringsvinduet tre menyer: Avansert, spesialtegn og hjelp. Under Spesialtegn > Symboler, er den jeg synes er mest nyttig: Der er det snarveier til ting som ’, „“, «» etc. Men, du gjør jo som du vil når det gjelder monobook og vector. (Men vector vil jo etterhvert kommer som default, også hit. V85 20. jul 2010 kl. 13:19 (CEST)
- Jag kan inte se något av det du beskriver. Ovanför redigeringsvinduet finns bara den «vanliga» listen med blåfärgade fyrkantiga knappar. Under finns en ruta med specialtecken, men den är vad jag kan se exakt likadan i vector och i monobook och ingenstans finns, vad jag kan se, snarveier till avancerade val. Har jag missat att slå på någonting? Jag har i vart fall inte någon personlig vector-inställning som skall störa. Spelar det roll vilken webbläsare jag brukar (IE 8)? Diupwijk 20. jul 2010 kl. 14:28 (CEST)
- Jo de skal være veldig forskjellige: I vector kan ser menyen for å sette inn spesielle symboler slik ut:
- Vet ikke om det har noe med nettleser å gjøre, men jeg tviler på det. V85 20. jul 2010 kl. 15:40 (CEST)
- Aha, jag gjorde fel. Jag bytte till skinnet men inte till beta. Nu fungerar det som du beskriver. Ja, det var klart bättre! Diupwijk 20. jul 2010 kl. 16:13 (CEST)
Googlede bøker
[rediger]Hei Diup! Jeg så at du på :s:sv: spurte om hjelp til å laste ned bøker fra Google Books; fant du ut av det, og fikk du det til? Jeg har funnet to bøker [1] [2] på Google books som jeg gjerne skulle ha hatt konvertert til djvu, slik at de kan jamføres med tekster vi allerede har, men som ikke har scans. V85 8. des 2010 kl. 17:15 (CET)
- Jajamän, jag fick det att fungera med hjälp av proxier. de:Wikisource:Google Book Search var till stor hjälp och speciellt listan över aktiva proxytjänster. Exempelvis Crossfirewall har fungerat perfekt varje gång (kanhända att det tar lite längre tid än vid normal surfning, men inte farligt).
- De två böckerna är tyvärr inte tillgängliga för mig... Diupwijk 8. des 2010 kl. 18:19 (CET)