Overleg gebruiker:Wikibelgiaan
Onderwerp toevoegenGebruikerspagina | Overlegpagina | In de pijplijn | Mijn bezigheden | Mijn trots |
Indonesisch/Maleisisch
[brontekst bewerken]Ik heb een klein stukje van de Indonesische tekst vertaald, maar er zal nog het een en ander geschaafd moeten worden. De strekking van dit stukje moet nu ongeveer wel duidelijk zijn, hoop ik. Ik garandeer echter niet dat wat men in het stukje beweerd, ook juist is ;-) Martijn →!?← 31 jan 2009 00:25 (CET)
wiu2
[brontekst bewerken]Beste Wikibelgiaan,
Meer dan 2 weken geleden heeft u op het artikel: Pharsalia een wiu2-sjabloon geplaatst. Dit sjabloon wil zeggen dat de plaatser binnen korte tijd (een aantal uren of dagen) aan het artikel aan het werk is en daarbij niet gestoord wil worden door bewerkingen van anderen. Het is dus de bedoeling dat de plaatser na enkele dagen het sjabloon eraf haalt. Graag wil ik u vragen of u de komende week naar het artikel wilt kijken en het eventueel afschrijven, of dat u als het goed genoeg is het wiu2-sjabloon eraf haalt. Over één week zal ik alle artikelen welke meer dan 2 maanden lang een wiu2-sjabloon hebben nalopen, mocht het artikel dan niet goed genoeg zijn naar mijn mening dan nomineer ik het ter verwijdering, is het goed genoeg dan haal ik het wiu2-sjabloon eraf.
Mocht u vragen/opmerkingen hebben stel deze dan a.u.b. op mijn overlegpagina, of geef me even een seintje.
Bij voorbaat dank en met vriendelijke groeten, Bas 18 apr 2009 18:25 (CEST)
Iers-Gaelisch
[brontekst bewerken]Alsjeblieft, Wikibelgiaan. Dankzij jou is een akkefietje in WP:TC fraai opgelost. Vandaar deze ster. Je mag 'm als je wil ergens op je GP zetten. Patio 15 mei 2009 16:10 (CEST)
- Bedankt, Patio! Dat is een mooie aanmoediging om nog wat etymologietjes toe te voegen! Wikibelgiaan 15 mei 2009 18:31 (CEST)
BAMA
[brontekst bewerken]Hartelijk dank voor je bemoeienissen rond master na master en aanverwante. Een ster kan ik niet meer uitdelen, want die heb je al (verdiend). Groeten, ook aan de Taalunie, Door de wol geverfd 3 jun 2009 16:26 (CEST)
- Graag gedaan. Zo leert een mens zelf ook nog wat bij... ;) Wikibelgiaan 3 jun 2009 16:36 (CEST)
categorieën
[brontekst bewerken]Ik heb een nieuw voorstel gedaan (+jouw suggesties ingewerkt) voor "Belgische onderwijscategorieën" (Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2009 week 26). Kun je daar nog eens een kritische blik op werpen? dank bij voorbaat. Door de wol geverfd 25 jun 2009 11:01 (CEST)
- Ik heb intussen al gereageerd op de verwijderpagina. De categorieën voor de verschillende onderwijsnetten zouden best ook een nieuwe naam krijgen, om consistent te blijven. Weet jij of zoiets botmatig aangepakt kan worden, om al te veel werk te vermijden? Misschien met AutoWikiBrowser? Groeten, Wikibelgiaan 26 jun 2009 01:04 (CEST)
Barbecue
[brontekst bewerken]Ik rijd via Mechelen en Antwerpen naar de barbecue op zaterdag 4 juni. Als je ergens op een parking van de autostrade of aan een afrit zou kunnen geraken, dan zou je kunnen meerijden als je wilt. Het dichtst bij de weg die ik moet volgen is het station van Antwerpen Berchem. Reageer liefst via mijn mailadres op mijn gebruikerspagina. --Huibc 29 jun 2009 10:43 (CEST)
Chapter Wikimedia Belgium
[brontekst bewerken]Hello,
We want to create a Belgian wikimedia chapter. This chapter would work in 3 languages : Dutch, French, and English as administrative language. An effort of translation would be made towards the French and the Dutch. If you're interested by the creation of Belgian section, you can join us on http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .
Hallo,
Wij willen een Belgisch Wikimedia-chapter oprichten. Dat chapter zou drie werktalen hebben: Nederlands, Frans en - als administratieve taal - Engels. Een inspanning van de vertaling zou worden gemaakt op weg naar Frans en Nederlands. Indien u geïnteresseerd bent in de oprichting van een Belgisch chapter, dan kunt u dat kenbaar maken op http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .
Bonjour,
Nous voulons mettre sur pied, une section wikimedia Belgium. Cette section fonctionnerait en 3 langues : le Néerlandais, le Français, et l'Anglais comme langue administrative. Un effort de traduction serait effectué vers le Français et le Néerlandais. Si la création de cette section belge vous intéresse, vous pouvez nous rejoindre sur http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .
-- M0tty 12 aug 2009 21:15 (CEST)
Kun je hier oven naar kijken? Alvast bedankt. Patio 6 sep 2009 11:15 (CEST)
Beste Wikibelgiaan, zou jij als taalexpert je licht ook eens kunnen laten schijnnen op dit artikel? Het is zeer recentelijk in de review geplaatst door iemand die het als een mogelijke Etalage-kandidaat ziet. Mijn persoonlijke mening over dit artikel is echter dat het in deze vorm zeker niet onaardig is, maar dat met name de subkoppen "Grammatica" en "Woordenschat" nog voor een flinke uitbreiding vatbaar zijn. Ik vraag deze gunst specifiek aan jou omdat de samenwerking tussen mij en anderen hier op Wikipedia tot nu met jou het soepelste lijkt te lopen. Alvast heel hartelijk bedankt. Solejheyen 12 nov 2009 13:20 (CET)
- Beste Solejheyen, allereerst bedankt voor het vertrouwen dat je in me stelt. Zonder namen te noemen moet ik zeggen dat sommige Wikipedianen het blijkbaar leuk vinden ellenlange discussies te voeren of simpelweg andermans werk af te breken. Ik kan me inbeelden waarover je het hebt... Een expert zou ik mezelf niet durven noemen, maar ik ben het wel met je eens dat het artikel hier en daar verbeterd kan worden. Zoals je al aangeeft is de subkop "Woordenschat" bijzonder summier. Zelfs de Engelse wiki heeft een langer stukje! De grammatica wordt eigenlijk niet beschreven in het artikel "Nederlands" en het aparte artikel vertoont nog enige lacunes. Ik weet niet in hoeverre het belangrijk is dat de grammatica ook in het hoofdartikel "Nederlands" een beknopte beschrijving krijgt. Als je wil, bekijk ik beide artikels dit weekeinde even in detail en voeg ik enkele dingen toe waar mogelijk. Ik zal enkele mede-WikiWoordenboekers ook vragen eens een kijkje te nemen. Op WikiWoordenboek staat er namelijk al enige info die zonder problemen geïntegreerd kan worden in Wikipedia, of op zijn minst eraan gelinkt. Wikibelgiaan 12 nov 2009 23:56 (CET)
Latinist
[brontekst bewerken]Hoi Wikibelgiaan,
Wil je over het meervoud van tempus nog iets kwijt?
Alvast bedankt,
Patio 20 dec 2009 12:04 (CET)
Taalkundig probleem met het Limburgs:dringend nieuwe inbreng gewenst
[brontekst bewerken]Beste Wikibelgiaan, er is nu op de OP van Limburgs sprake van een zeer lelijke impasse waar niemand meer een oplossing weet. Ik heb van mijn kant een aantal interessante citaten voorgedragen die moeten voorkomen dat het artikel straks een te eenzijdige kant van de zaak belicht, maar door menigeen wordt hierover gedaan alsof ze niet bestaan. Heb jij als mede-taalkundige hier misschien ook nog wat in te brengen? Het gaat met name om alle overleg onder [1]. Bij voorbaat dank voor je hulp. Groet, De Wikischim 25 jan 2010 21:33 (CET)
- Ik zit momenteel in volle examenperiode, en het spijt mij dat ik momenteel niet meer tijd heb, maar als het voor jou goed is, zal ik de volledige tekst vrijdag eens doornemen. Ik doe liever geen uitspraken zonder eerst het volledige overleg gelezen te hebben (en dat is nogal wat tekst). Moest ik eerder tijd hebben, dan geef ik wel al wat inbreng. Wikibelgiaan 25 jan 2010 22:13 (CET)
- Succes met je examens en al bij voorbaat bedankt. Groet, De Wikischim 25 jan 2010 22:20 (CET)
Ster
[brontekst bewerken]-
Voor het leveren van goede inhoudelijke taalkundige bijdragen.
Ga zo voort. De Wikischim 31 jan 2010 21:27 (CET)
- Bedankt. ;) Jij verdient anders ook wel een sterretje. Ik heb de indruk dat het akkefietje (misschien een understatement, gezien de lengte van het overleg) over het Limburgs grotendeels opgelost is. Ik heb me er niet meer in gemengd omdat de belangrijkste argumenten al aangehaald lijken en ik de zaak niet nog ingewikkelder wou maken. Hopelijk wordt die pagina snel gedeblokkeerd, zodat er wat gegevens over andere zaken dan de discussie taal-dialect kunnen op gezet worden. Wikibelgiaan 31 jan 2010 21:47 (CET)
- Ik hoop dat de kwestie op Limburgs nu inderdaad is opgelost, maar twijfel eerlijk gezegd toch nog een beetje omdat AJW het daar wat moeilijk heeft met overleggen. Ik heb hoe dan ook besloten me er even zo weinig mogelijk me te bemoeien, want ik merk dat die OP onderhand ook mijn gemoedsrust verstoort. Ik heb verder pas geleden zelf ook een ster gekregen trouwens, dus maak je wat dat betreft geen zorgen :) Groet, De Wikischim 31 jan 2010 21:54 (CET)
Hoi Wikibelgiaan, ik zie dat er op dit lemma heel wat links staan naar onbestaande afbeeldingen. Ik vroeg me af of er hier een typfoutje in het spel is of die afbeeldingen verwijderd zijn? Wat kunnen we hier aan doen? groeten--Narayan 7 feb 2010 21:09 (CET)
- Het artikel is oorspronkelijk een vertaling vanuit de Afrikaanse Wikipedia. De afbeeldingen zijn momenteel enkel lokaal geüpload. Omdat ik niet zeker was over de licentie, heb ik de auteur ervan (Arthur R) gevraagd of de afbeeldingen naar Commons mochten. Als je wil, kan je even helpen met overzetten. Wikibelgiaan 8 feb 2010 20:23 (CET)
- Aha! is er een eenvoudige manier om die om te zetten naar commons? Of moeten die terug upgeload worden? Ik ben niet zo thuis in de werking van commons.--Narayan 8 feb 2010 20:34 (CET)
- Tja... er wás een eenvoudige manier om dat te doen, Commonshelper geheten, maar die tool schijnt niet meer te werken. De enige oplossing is opnieuw uploaden, vrees ik. Wikibelgiaan 8 feb 2010 20:41 (CET)
- even gegoogled en er staat bij commonshelper inderdaad dat er een probleem is, tevens wordt er echter verwezen naar deze, werkt die ook?--Narayan 8 feb 2010 20:47 (CET)
- Die heb ik daarnet ook geprobeerd, maar hij verwijst me gewoon door naar de uploadpagina. Blijkbaar zijn ze bezig met "debuggen" (vraag me niet wat dat inhoudt). Wikibelgiaan 8 feb 2010 20:51 (CET)
- De afbeeldingen staan nu allemaal op Commons. Hopelijk worden ze ook snel zichtbaar op de Wikipedia. Wikibelgiaan 8 feb 2010 21:34 (CET)
- Mooi werk! ik wist niet dat dat even kon duren? Hopelijk komt het snel in orde:).--Narayan 8 feb 2010 22:43 (CET)
- De afbeeldingen staan nu allemaal op Commons. Hopelijk worden ze ook snel zichtbaar op de Wikipedia. Wikibelgiaan 8 feb 2010 21:34 (CET)
- Die heb ik daarnet ook geprobeerd, maar hij verwijst me gewoon door naar de uploadpagina. Blijkbaar zijn ze bezig met "debuggen" (vraag me niet wat dat inhoudt). Wikibelgiaan 8 feb 2010 20:51 (CET)
- even gegoogled en er staat bij commonshelper inderdaad dat er een probleem is, tevens wordt er echter verwezen naar deze, werkt die ook?--Narayan 8 feb 2010 20:47 (CET)
- Tja... er wás een eenvoudige manier om dat te doen, Commonshelper geheten, maar die tool schijnt niet meer te werken. De enige oplossing is opnieuw uploaden, vrees ik. Wikibelgiaan 8 feb 2010 20:41 (CET)
- Aha! is er een eenvoudige manier om die om te zetten naar commons? Of moeten die terug upgeload worden? Ik ben niet zo thuis in de werking van commons.--Narayan 8 feb 2010 20:34 (CET)
Gentse wikimeet op 15 jan '11
[brontekst bewerken]Wikibelgiaan, misschien weet je hier nog van, daarom dit berichtje ;-) Zie nl:WP:O#Wikimeet_Gent MADe (overleg) 8 jan 2011 12:03 (CET)
- Klinkt zeker leuk, maar spijtig genoeg ben ik dan niet in het land... Als er een volgende keer komt, zal ik zeker eens langskomen. Wikibelgiaan (overleg) 9 jan 2011 23:54 (CET)
Evangelos Venizelos
[brontekst bewerken]Beste Wikiblegiaan,
Ik zie dat je dit lemma hebt aangemaakt maar zeer onregelmatig actief bent. Ik zou er graag aan verder werken. Wil je aangeven wat je verdere plannen er mee zijn? Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 23 jun 2011 14:49 (CEST)
- Werk er gerust aan verder. Ik heb nog een week examens en daarna heb ik wat meer tijd om actiever te zijn. Mijn idee was in eerste instantie het Griekse artikel te vertalen, omdat daar enkele interessante feiten in staan. Hoe dan ook, als jij via een andere weg wil werken, doe gerust! Wikibelgiaan (overleg) 26 jun 2011 02:06 (CEST)
Wiki Loves Monuments in België
[brontekst bewerken]Hallo Wikibelgiaan, Ik zag dat je woonachtig bent in België. Gezien het aanstaande project van Wiki Loves Monuments 2011 dacht ik dat dat mogelijk jou interesse zou kunnen hebben. Voor Wiki Loves Monuments 2011 moet er nog een en ander georganiseerd en gedaan worden. Met die gedachte heb ik een algemene oproep gedaan op: Wikipedia:De_kroeg#Wiki_Loves_Monuments. Verder heb ik een projectpagina ingericht om hierover centraal te communiceren, zie: Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/Belgische Erfgoed Inventarisatie. Ik hoop dat je mee wilt helpen om Wiki Loves Monuments 2011 in België te organiseren of aan bij te dragen. Groetjes - Romaine (overleg) 18 jul 2011 02:14 (CEST)
Latijn
[brontekst bewerken]Beste Wikibelgiaan. Zou je de kennis die je hebt kunnen toepassen in het Talcafé, alsjeblieft? Alvast hartelijk dank, S.I. ’Patio’ Oliantigna (overleg) 15 sep 2011 16:17 (CEST)
- Zie aldaar. Wikibelgiaan (overleg) 19 sep 2011 00:00 (CEST)
Foutje
[brontekst bewerken]Beste Wikibelgiaan, ik kwam zojuist op je GP terecht en ontdekte daar een foutje, dat je – zo bleek – vandaag nog hebt gemaakt. Hier doe je iets wat volgens mij niet geheel je bedoeling was, namelijk Frans verwijderen uit je Babelsjabloon en Engels voor de tweede maal toevoegen. Met vriendelijke groet, Caudex Rax ツ (overleg) 4 feb 2013 16:05 (CET)
- Bedankt, Caudex Rax! Blij te zien dat er iemand waakt over mijn gebeurlijke lapsussen. Wikibelgiaan (overleg) 5 feb 2013 00:25 (CET)
Hoi Wikibelgiaan, ter attentie: ik heb deze 4 jaar oude toevoeging verwijderd. Volgens mij was het allemaal veel te kort door de bocht gesteld, zie ook mijn bewerkingssamenvatting. Groeten, De Wikischim (overleg) 22 jun 2013 17:05 (CEST)
Reparatie defecte portaalhoekjes
[brontekst bewerken]Hallo Wikibelgiaan, Ik zag dat je op enkele pagina's in je gebruikersnaamruimte gebruik maakte van twee afbeeldingen om ronde hoeken van tabbladen te creëren. Door een update in de MediaWiki-software worden afbeeldingen anders uitgelijnd waardoor er boven deze ronde hoek een streepje komt te staan. Om die streepjes weg te krijgen zijn er zover ik kan zien twee oplossingen mogelijk. Enerzijds door de grootte van de afbeeldingen van de portaalhoekjes in te stellen op 26px in plaats van 18px. Anderzijds door de oude portaalhoekjes Bestand:Portal Ecke links.gif en Bestand:Portal Ecke rechts.gif te vervangen door de door mij geüploade nieuwe portaalhoekjes die afgestemd zijn op de nieuwe uitlijning, respectievelijk Bestand:Rond portaalhoekje linksboven.GIF en Bestand:Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF, waarbij ze ingevoegd worden met een grootte van 20px. Op deze manier zou dit probleem nu opgelost moeten zijn. Groetjes - Romaine (overleg) 5 jul 2013 18:24 (CEST)
- Beste Romaine,
- Bedankt voor de tip! Zo zien de hoekjes er inderdaad veel mooier uit. Het probleem met dat lijntje dateert al van een jaar geleden, of zo.
- Groetjes, Wikibelgiaan (overleg) 7 jul 2013 03:10 (CEST)
- Hallo Wikibelgiaan, Dat zou zomaar kunnen, ik werd er drie maanden geleden op geattendeerd en heb onlangs pas de tijd gekregen hiernaar te kijken en uit te zoeken hoe dit opgelost kan worden. Juist omdat ik technisch dit soort dingen vaak handig weet op te lossen help ik graag. Groetjes - Romaine (overleg) 7 jul 2013 05:52 (CEST)
Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement
[brontekst bewerken]Hallo Wikibelgiaan, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 18 jan 2014 07:27 (CET)
- Hallo Romaine, dat lijkt me een heel nuttig project met het oog op de komende Europese verkiezingen. Ik zal me na de examens (na dinsdag) eens aan de Italiaanse politiek (op Europees niveau) zetten; die volg ik sowieso op de voet. Daar ontbreken nog een aantal partijen (en er durven er wel eens regelmatig bijkomen). Groetjes, Wikibelgiaan (overleg) 19 jan 2014 01:18 (CET)
- Dat zou fantastisch zijn! Succes met je examens! :-) Romaine (overleg) 19 jan 2014 01:21 (CET)
- Bedankt! Wikibelgiaan (overleg) 19 jan 2014 01:25 (CET)
- Dat zou fantastisch zijn! Succes met je examens! :-) Romaine (overleg) 19 jan 2014 01:21 (CET)
Aankondiging tot lastigvallen
[brontekst bewerken]Hoi Wikibelgiaan, ja... jij bent vanaf nu de pineut, ik zal nu een stuk minder naar Arch toestappen. Niet dat ik mijn respect voor hem kwijt zou zijn, hij heeft gewoon minder met de Belgische wapens. Als eerste wapen zou ik graag van jou zien het wapen van Sint-Lambrechts-Woluwe. Het huidige wapen dat nu overal online staat is gewoon om te janken! Het is niet in kleur en het is ook nog eens een miniscule gif. Als het goed is heb je hetzelfde boek als ik heb (Gemeentewapens in België - Vlaanderen en Brussel), Sint-Lambrechts-Woluwe staat daar op pagina 480 en 481. Sint Lambertus en de gehelmde soldaat horen beide goud te zijn, wat in de .gif niet zo is. Bij voorbaat dank. Dqfn13 (overleg) 16 aug 2014 13:19 (CEST)
- Dag Dqfn13 (wat een naam...), dat is inderdaad een vreselijk gifje... Geef me enkele dagen de tijd; dan werk ik er tussendoor wat aan. Je kunt uiteraard al aan het artikel in kwestie beginnen. Als het over echt tekenen gaat, dan is Arch trouwens veel beter dan ik, dus misschien val ik hem ook wel eens lastig als de composities te ingewikkeld worden. ;) Wikibelgiaan (overleg) 18 aug 2014 13:44 (CEST)
- Leuke naam om te typen toch? Is een hele oude naam die ik denk wel al 15 jaar gebruik. De naam staat trouwens voor Dutch Queen fan13, dan heb je een ezelsbruggetje. Het artikel gaat richting afronding, anders plaats ik het wel met het gifje, kan je het altijd in het artikel wijzigen. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 15:19 (CEST)
- Dutch Queen fan13; heel origineel! Ik heb al een schildje voor je gemaakt, het geheel met schildhouder volgt snel. Wikibelgiaan (overleg) 19 aug 2014 13:38 (CEST)
-
- Zo origineel was die naam niet... ben hem wel als e-mailadres vaker tegengekomen (terwijl ik dat juist nooit gebruikt heb!). Maar goed, het wapen staat nu in het artikel, veel beter dan dat lelijke gifje. Dqfn13 (overleg) 19 aug 2014 13:48 (CEST)
- Leuke naam om te typen toch? Is een hele oude naam die ik denk wel al 15 jaar gebruik. De naam staat trouwens voor Dutch Queen fan13, dan heb je een ezelsbruggetje. Het artikel gaat richting afronding, anders plaats ik het wel met het gifje, kan je het altijd in het artikel wijzigen. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 15:19 (CEST)
Zetelverdeling gemeenteraden
[brontekst bewerken]Dag Wikibelgiaan, ik zie dat je op de artikels van een reeks Belgische gemeenten het sjabloon {{zetelverdeling}} hebt geplaatst. Ik ben fan van dit sjabloon, en had het zelf ook al op een paar artikels gezet, maar ik denk dat het beter zou zijn om dit te integreren in de infobox, waar deze informatie al staat (of dat wegdoen en dan apart houden van de infobox). Anders hebben we eigenlijk tweemaal (of driemaal, als het ook nog in de tekst zelf staat) dezelfde informatie. Wat denk je? Het huidige systeem van de infobox is trouwens ook verre van ideaal, met parameters als zetels = '''33'''<br />9<br />4<br />9<br />6<br />5. Groeten, SPQRobin (overleg) 15 dec 2014 03:02 (CET)
- Ja, daar heb je gelijk in. Nu is het soms moeilijk om een goed plaatsje voor {{zetelverdeling}} te vinden, aangezien de vele foto's het vaak opzijduwen. Om mezelf even te verantwoorden: ik heb de partijen van links naar rechts geplaatst zoals ze in het Vlaams Parlement zetelen. Lokale partijen heb ik in de mate van het mogelijke aan de "juiste" ideologische kant geplaatst. En inderdaad, de parameters zoals ze er nu staan, zijn een beetje amateuristisch. Groeten, Wikibelgiaan (overleg) 16 dec 2014 13:30 (CET)
Samenstelling gemeenteraad
[brontekst bewerken]Hallo Wikibelgiaan, Door drukte lukte het me niet om eerder te reageren. Je schreef op mijn overlegpagina:
- Ik heb zopas de sjablonen Sjabloon:Samenstelling gemeenteraad en Sjabloon:Samenstelling gemeenteraad/zetels aangemaakt. Ze zijn toegepast op mijn kladblok. Nu zou ik de rijen "bestuur_partij2" enzovoorts alleen willen laten verschijnen als de parameter in kwestie ingevuld is, maar dit schijnt niet te lukken. Zie jij, als ervaren sjabloonbouwer, waar het probleem zit?
Nu kijkende lijkt het er op dat je een oplossing hebt, klopt dat? Groetjes - Romaine (overleg) 4 jan 2015 13:19 (CET)
- Beste Romaine, het probleem waarover ik sprak, is inderdaad opgelost. Wat ik echter niet opgelost krijg, is de overbodige ruimte overal waar ongebruikte rijen verborgen zijn. Daardoor ziet het sjabloon er helemaal niet evenwichtig uit. Heb je daar misschien een oplossing voor? Alvast bedankt! Wikibelgiaan (overleg) 14 jan 2015 15:57 (CET)
Baie dankie
[brontekst bewerken]Ek wil jou eerstens bedank vir die mooi beeld wat jy by "Latyn" opgelaai het, asook jou belangstelling in die Afrikaanse Wikipedia.
My eintlike vraag wat ek aan jou wil stel, behels meer rondom die gebruik van Frans, maar ook Latyn, in die alledaagse en akademiese wêreld. Dit hinder my nou lank.
Ek het reeds 'n Fransman (of eerder, 'n gebruiker wie se moederstaal Frans is) gevra of die Franse taal wel nog die moeite werd is om as vreemde taal aan te leer. Hy het geantwoord: veeltaligheid is goed, maar daar is terreine waar Frans heeltemal op sterwe lê of op die afdraande pad is. Kyk mens na Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland, het die belangstelling in die Franse taal die afgelope 25 jaar met rasse skrede gedaal.
Soms wil dit tog blyk of Frans lonend kan wees, soos Vader Paul Féval se La Vampire (1856), die hordes tekste rondom die koloniale geskiedenis en afloop van Haut-Katanga, die vinniger verwerking van briewe by internasionale organisasies soos die Verenigde Nasies (omrede veel meer mense Engelse briewe kan skryf, verwerk die kleiner "Franse stapeltjie" miskien vinniger...).
Maar vir iemand soos ek (Suid-Afrikaner) wat selde in kontak kom met Frans, veral in 'n omgewing waar meer Duitsers in die omgewing bly (en daarby ons grootste gros Europese besoekers uitmaak, naas die Britte en Nederlanders), bly ek onseker of ek enigsins tyd aan hierdie Romaanse taal moet afstaan. Wat is jou mening? Het Franse werke oor die algemeen nog "hoogstaande" akademiese waarde? Is dit die moeite werd om Franse te leer?
Wat Latyn betref, is daar altyd onvertaalde verborge skatte soos Horti Indici Malabarici. Of beter begrip vir die geskiedenis agter die wetenskaplike (taksonomiese) dierebenaminge te vinde, soos by Panthera pardus melanotica (Kaapse luiperd - die eerste luiperdeksemplare wat naby Grahamstad gevind is, was melanisties van aard). Dit kan my nie in die minste skeel wat in Rome of in die Keiser se slaapkamers plaasgevind het nie. My eintlike "herontdekking" van Latyn was nadat ek Carl G. Jung se skaamtelose oorskryf van ou Middeleeuse tekste (veral alchemistiese werke) gadegeslaan het, wat, natuurlik, my 'n minderwaardigheidskompleks gegee het. Maar dit was verlede jaar; voordat ek die sielkunde finaal as 'n sekulêre kultus verklaar en verban het.
Ongelukkig is Suid-Afrikaanse tekste, wat Latyn betref, uitsluitlik tot die oudste wetboeke beperk (buiten die kerkgeskiedenis van Calvynse leerstellings, ens.). Tog is Latyn baie foneties en die meeste werke is in die publieke domein. Jy sou ook seker by die Latyn-artikel gelees het dat Suid-Afrika steeds die Romeins-Hollandse regstelsel gebruik, al word dit subtiel ignoreer (gebruik julle in België nie meer Romeinse wette, of wetboeke wat oorspronklik in Latyn geskrywe was nie?). Die probleem wat ek met Latyn ondervind is nie die grammatika as sodanig nie. Deels wil dit soms eenvoudiger, meer logies en meer gestruktureerd daar uitsien as selfs Duits. Dit is egter die nuutskepping van woorde wat nie almal in die woordeboeke opgeneem is nie. Dit skep verwarring - veral as één woord ses tot agt verskillende betekenisse kan hê.
Uit jou eie ervaring met Latyn, as 'n klassieke, maar ook deels "herleefde" taal, sal jy iemand aanbeveel om hierdie taalrigting in te slaan? Suidpunt (overleg) 30 mei 2015 21:51 (CEST)
Wikiproject Heraldiek
[brontekst bewerken]Hallo Wikibelgiaan, misschien is het je niet ontgaan, sinds enkele dagen hebben we op Wikipedia het Wikiproject Heraldiek. Ik zou je graag vrijblijvend willen uitnodigen voor deelname aan de nieuwe werkgroep. MVG Arch (overleg) 22 aug 2015 17:36 (CEST)
Welkom
[brontekst bewerken]Welkom bij het heraldiekproject! Groet, Warhoofd (overleg) 10 sep 2015 22:31 (CEST)
- Ah, bedankt! Ik ga gewoon door met af en toe een artikeltje te plaatsen, hoor. Fijn dat het project nu verder uitgebreid is naar heraldiek in het algemeen. Wikibelgiaan (overleg) 10 sep 2015 23:16 (CEST)
- Een wikiproject opzetten lukt het best wanneer er wordt begonnen met een op redelijke termijn haalbaar, concreet plan. Het is gemakkelijker om dat later uit te breiden, dan heel breed te beginnen, want dan lopen we het risico dat de inspanningen te versnipperd raken en zien we te weinig van het resultaat van onze inspanningen. Nu is een specifieke taak bijna afgerond en dat sterkt het vertrouwen. Mensen zien graag mijlpalen om naar te streven, en afgeronde taken. Er is op het gebied van heraldiek heel veel werk te verzetten, maar met het kleine aantal mensen dat we hebben moeten we dat stapje voor stapje doen. Iedere bijdrage is welkom, en voor vragen en voorstellen kunnen we bij elkaar terecht op de overlegpagina van het project. Warhoofd (overleg) 11 sep 2015 00:50 (CEST)
- Daar heb je 100% gelijk in. Ik focus me voorlopig toch ook mee op die gemeentewapens. Het is gewoon goed dat er een duidelijk aanspreekpunt is voor mensen die in het algemeen heraldische bijdragen willen leveren. Wikibelgiaan (overleg) 11 sep 2015 00:55 (CEST)
- Een wikiproject opzetten lukt het best wanneer er wordt begonnen met een op redelijke termijn haalbaar, concreet plan. Het is gemakkelijker om dat later uit te breiden, dan heel breed te beginnen, want dan lopen we het risico dat de inspanningen te versnipperd raken en zien we te weinig van het resultaat van onze inspanningen. Nu is een specifieke taak bijna afgerond en dat sterkt het vertrouwen. Mensen zien graag mijlpalen om naar te streven, en afgeronde taken. Er is op het gebied van heraldiek heel veel werk te verzetten, maar met het kleine aantal mensen dat we hebben moeten we dat stapje voor stapje doen. Iedere bijdrage is welkom, en voor vragen en voorstellen kunnen we bij elkaar terecht op de overlegpagina van het project. Warhoofd (overleg) 11 sep 2015 00:50 (CEST)
Armoriaal
[brontekst bewerken]Hallo Wikibelgiaan. Ik zag op wikipedia dat je je toelegt op het ontwerpen van mooi vormgegeven gemeentewapens. Aansluitend daarop een vraagje. Er is op de overlegpagina (https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Armoriaal) een discussie gaande over het gebruik van en de betekenis van het woord Armoriaal. Kan je gezien je kennis daarrond een bijdrage leveren. Beste groeten. 14 sep 2015 12:26 (CEST)Wasily (overleg)
- Geen probleem, ik kijk er straks even naar. Het zal even leeswerk zijn om met de discussie mee te zijn. :) Wikibelgiaan (overleg) 14 sep 2015 14:02 (CEST)
- Beste, Ondertussen heeft gebruiker Dqfn13 het woord "armoriaal" op de te beoordelen lijst geplaatst, gereed om het voor altijd te verwijderen op wikipedia. zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Te_beoordelen_categorie%C3%ABn/Toegevoegd_2015_week_38. Je kan daar het hele verhaal volgen. Er is blijkbaar een nieuwe puriteinse beeldenstorm aan de gang. Graag je deskundig advies of stellingname in dit verhaal. Heel deze zaak wordt langzamerhand een België-Nederland match. Beste groeten. 14 sep 2015 19:45 (CEST)Wasily (overleg)
Lijsten van wapenschilden
[brontekst bewerken]Hoi Wikibelgiaan,
Ik ben weer eens bezig met wat Vlaamse wapens. Vandaag wilde ik Eeklo toevoegen aan de lijst van wapenschilden van het arrondissement Eeklo, maar dat lijkt niet te kunnen. Weet jij een oplossing hiervoor? Het is namelijk wel een prima pagina om door te verwijzen naar een artikel over de specifieke wapens. Groet, Dqfn13 (overleg) 11 jul 2016 20:35 (CEST)
- Hoi Dqfn13! Ik ben blij te horen dat er nog iemand actief met de Vlaamse wapens bezig is! :) In het sjabloon in kwestie (dat ik overgenomen heb van de Franse wiki en waarvoor ik eigenlijk nog eens wat instructies moet schrijven) is maar één link voorzien. Zeker in die lijst van wapens lijkt het mij wel zinvol om een link naar het wapenartikel te voorzien. Vandaar mijn voorstel: ik kan een functie inbouwen waardoor je naar het wapenartikel gaat door op de afbeelding te klikken. Wikibelgiaan (overleg) 11 jul 2016 20:45 (CEST)
- Dat kan ook, alleen dan kunnen mensen dus niet meer naar Commons gaan, wat gebruikelijker is. Het woord wapen is niet in gebruik, dat lijkt mij een meer voor de hand liggende plek voor een link. Al kan ik natuurlijk ook in het stuk over de details een link plaatsen. Dqfn13 (overleg) 11 jul 2016 21:00 (CEST)
- Ziezo, dat is geregeld! Goed idee om "Wapen" aanklikbaar te maken. Wikibelgiaan (overleg) 11 jul 2016 21:32 (CEST)
- Kijk anders even hier: Lijst_van_wapenschilden_van_het_arrondissement_Dendermonde#Laarne. Wat vind jij het overzichtelijkste? De "Details" onder de afbeelding of het aanklikbare "Wapen"? Wikibelgiaan (overleg) 11 jul 2016 21:37 (CEST)
- Ik zie dat ik nooit heb geantwoord, excuses daarvoor. Die manier is prima wat mij betreft, dan kan dat ook in de andere arrondissementen ingevoerd worden wat mij betreft. Dqfn13 (overleg) 19 sep 2016 09:55 (CEST)
- Dat kan ook, alleen dan kunnen mensen dus niet meer naar Commons gaan, wat gebruikelijker is. Het woord wapen is niet in gebruik, dat lijkt mij een meer voor de hand liggende plek voor een link. Al kan ik natuurlijk ook in het stuk over de details een link plaatsen. Dqfn13 (overleg) 11 jul 2016 21:00 (CEST)
Hi-res beelden Wapenboek Beyeren + kopie
[brontekst bewerken]Hi, dit is wellicht interessant voor jou, gezien je betrokkenheid bij het wikiproject Heraldiek: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:De_kroeg#Hi-res_beelden_Wapenboek_Beyeren_.2B_kopie
Met groeten, OlafJanssen (overleg) 22 jul 2016 18:08 (CEST)
Ninoofse gemeenteraad? Moet je nog eens naar kijken, denk ik ;-) Bjelka (overleg) 19 sep 2016 01:21 (CEST)
- Kleine typo... Niemand is perfect ;) Wikibelgiaan (overleg) 19 sep 2016 01:23 (CEST)
- Mooi grafiekje trouwens. Wel een bedenking... op zich niets op tegen dat je de politieke ideologieën als "naam" gebruikt, maar ik vind het wel een beetje vreemd overkomen dat je in sommige gevallen wel een partijnaam gebruikt... andere bedenking... mss ook rekening houden met veranderende fracties (bv. in dit geval de SD&P). m.v.g. Bjelka (overleg) 19 sep 2016 01:30 (CEST)
- Ik heb de wisselende partijnamen vermeden omdat er dan soms lange lijstjes ontstaan (en zo'n grafiek biedt niet veel ruimte). Wat de fracties betreft, ben ik altijd uitgegaan van de resultaten op de dag van de verkiezing. In Aalst valt er misschien iets voor te zeggen om SD&P op te nemen, maar ook dan blijft het moeilijk om alle partijwissels in één grafiekje op te nemen. Zeg het gerust als jij een oplossing weet. Groetjes, Wikibelgiaan (overleg) 19 sep 2016 16:52 (CEST)
- Mooi grafiekje trouwens. Wel een bedenking... op zich niets op tegen dat je de politieke ideologieën als "naam" gebruikt, maar ik vind het wel een beetje vreemd overkomen dat je in sommige gevallen wel een partijnaam gebruikt... andere bedenking... mss ook rekening houden met veranderende fracties (bv. in dit geval de SD&P). m.v.g. Bjelka (overleg) 19 sep 2016 01:30 (CEST)
Verzoekje
[brontekst bewerken]Hoi Wikibelgiaan, Ik zie dat je onder andere zelf gemaakte wapenafbeeldingen upload. Nou is er een bestand (zie rechts) dat van de Hoge Raad van Adel komt en wapen van het waterschap Vallei en Veluwe is. Nou wil ik je vragen om een svg. bestand hiervoor te uploaden. Zou je dat ten eerste willen? Mvg, Grasmat (overleg) 10 nov 2016 13:32 (CET)
PS: De beschrijving van het wapen vind je hier.
- Wikibelgiaan, zou je op mijn vraag willen antwoorden? Grasmat (overleg) 15 nov 2016 12:14 (CET)
Osmaans
[brontekst bewerken]Hej! Ik heb een vraagje over Osmaans (taal). Je hebt in het artikel een hoofdstuk 'cijfers' opgenomen. Is het nodig de namen van de cijfers op te nemen? En hoe verhouden die cijfers zich tot de getalwaarde van sommmige letters? Ik weet dat er talen zijn waar bepaalde schrifttekens afhankelijk van de context cijfers of letters voor kunnen stellen, maar nu worden (bijvoorbeeld) zowel ط als ٩ opgevoerd zonder aan te geven wanneer de een en wanneer de ander gebruikt werd. Overigens is tien geen cijfer ;) Is het trouwens echt nodig de schrifttekens in de tabellen zo groot te maken? In de lopende tekst komen ook her en der losse schrifttekens voor en die zijn prima te onderscheiden. Richard 15 nov 2016 11:00 (CET)
- Hey! Wat de namen van de cijfers betreft: die staan er ook in de Duitse Wikipedia (waardoor ik me heb laten inspireren). Strikt genomen zijn die niet nodig, maar op die manier biedt het artikel wat extra voorbeelden van hoe Osmaans er in de praktijk uitziet... Over het gebruik van de cijfers zal ik nog wat meer info geven; in de praktijk loopt dat voor een groot stuk gelijk met wat wij doen met Latijnse vs. Arabische cijfers (IV vs. 4). En wat dan de grootte van de lettertekens betreft: ik wil ze gerust iets kleiner maken, maar persoonlijk vind ik het wel handig om ze groter dan "gewone" tekst te zetten; anders is het soms wat turen om de precieze verschillen te zien. Alvast bedankt voor je goede opmerkingen! Wikibelgiaan (overleg) 15 nov 2016 11:04 (CET)
- Jij bedankt voor het werk dat je in het artikel steekt! Laat de grootte voorlopig maar zoals het is: ik heb op verschillende beeldformaten gekeken en het brengt nog nergens iets anders in de verdrukking. Als je de Duitse Wikipedia geraadpleegd hebt, is dat dan in een zodanige vorm geweest dat je een {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia}} toe zou horen te voegen? Richard 15 nov 2016 12:13 (CET)
- Ik heb de bronvermelding voor de zekerheid maar al toegevoegd. Als ik er wat meer aan knutsel, zullen er wel wat verschillen ontstaan met de Duitse, maar goed; dat zijn zorgen voor later. ;) Wikibelgiaan (overleg) 15 nov 2016 12:56 (CET)
- Ik zag het. En wat die zorgen voor later betreft: dat valt wel mee. De bronvermelding begint niet voor niets met de woorden Dit artikel of een eerdere versie ervan is [...]. Richard 15 nov 2016 13:00 (CET)
- Ik heb de bronvermelding voor de zekerheid maar al toegevoegd. Als ik er wat meer aan knutsel, zullen er wel wat verschillen ontstaan met de Duitse, maar goed; dat zijn zorgen voor later. ;) Wikibelgiaan (overleg) 15 nov 2016 12:56 (CET)
- Jij bedankt voor het werk dat je in het artikel steekt! Laat de grootte voorlopig maar zoals het is: ik heb op verschillende beeldformaten gekeken en het brengt nog nergens iets anders in de verdrukking. Als je de Duitse Wikipedia geraadpleegd hebt, is dat dan in een zodanige vorm geweest dat je een {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia}} toe zou horen te voegen? Richard 15 nov 2016 12:13 (CET)
Verzoekje 2
[brontekst bewerken]Hallo Wikibelgiaan,
Over enige tijd zou ik een artikel willen gaan schrijven over het wapen van Ravels. Momenteel is daar allen een .gif voor en dat is zo groot dat het wel 5 kilobite groot is. Het is zo groot dat ik niet eens kan zien om welke schildhouders het gaat en wat er nou precies voor voorstelling op het schild staat. Zou u een nieuw bestand willen maken? Bij voorbaat dank, Dqfn13 (overleg) 16 nov 2016 14:21 (CET)
Maximale transclusiegrootte is overschreden
[brontekst bewerken]Beste Wikibelgiaan
Ben je je ervan bewust dat er op twee subpagina's van jouw (Gebruiker:Wikibelgiaan/Kladblok en Gebruiker:Wikibelgiaan/Test Molenbeek) de maximale transclusiegrootte overschreden is. Dit geeft namelijk een syntaxfout. JP001 (Overleg) 29 nov 2016 21:57 (CET)
Bron?
[brontekst bewerken]Heb je een bron voor de schrijfwijze van "Zavallën" op het artikel Jervant Odjan? JP001 (Overleg) 28 dec 2016 16:41 (CET)
- Beste, ik heb hier gewoon de Armeense naam getranscribeerd, en wel volgens de ISO 9985-norm. Wikibelgiaan (overleg) 2 jan 2017 13:19 (CET)
Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey
[brontekst bewerken]Hello! The Wikimedia Foundation is asking for your feedback in a survey. We want to know how well we are supporting your work on and off wiki, and how we can change or improve things in the future.[survey 1] The opinions you share will directly affect the current and future work of the Wikimedia Foundation. You have been randomly selected to take this survey as we would like to hear from your Wikimedia community. To say thank you for your time, we are giving away 20 Wikimedia T-shirts to randomly selected people who take the survey.[survey 2] The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes.
You can find more information about this project. This survey is hosted by a third-party service and governed by this privacy statement. Please visit our frequently asked questions page to find more information about this survey. If you need additional help, or if you wish to opt-out of future communications about this survey, send an email to surveys@wikimedia.org.
Thank you! --EGalvez (WMF) (talk) 11 jan 2017 11:01 (CET)
- ↑ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
- ↑ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey
[brontekst bewerken]Hello! This is a final reminder that the Wikimedia Foundation survey will close on 28 February, 2017 (23:59 UTC). The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes. Take the survey now.
If you already took the survey - thank you! We won't bother you again.
About this survey: You can find more information about this project here or you can read the frequently asked questions. This survey is hosted by a third-party service and governed by this privacy statement. If you need additional help, or if you wish to opt-out of future communications about this survey, send an email through EmailUser function to User:EGalvez (WMF). About the Wikimedia Foundation: The Wikimedia Foundation supports you by working on the software and technology to keep the sites fast, secure, and accessible, as well as supports Wikimedia programs and initiatives to expand access and support free knowledge globally. Thank you! --EGalvez (WMF) (talk) 19 feb 2017 17:32 (CET)
Wikiproject België
[brontekst bewerken]Hallo Wikibelgiaan, Ik zag op je gebruikerspagina dat je van België bent. Zoals je misschien wel weet zijn er allerlei wikiprojecten op Wikipedia die zich richten op een bepaald onderwerpengebied om daarin samen te werken met andere gebruikers. Die wikiprojecten zijn vaak erg succesvol, zoals met sport, biologie en ook bv alle Nedserlandse molens hebben zo een artikel gekregen. Omdat ik merk dat er relatief minder artikelen over België geschreven worden heb ik gisteravond het wikiproject België opgezet. Door samen te werken kunnen we hopelijk proberen dat België net zo goed beschreven wordt op nl-wiki als Nederland beschreven is, en elkaar stimuleren en helpen. Zie voor het wikiproject op Wikipedia:Wikiproject/België. Zie ook de deelnemerslijst en de bijdragen-lijst. Overleg is welkom op Overleg Wikipedia:Wikiproject/België. Hopelijk vindt je het leuk om mee te doen! Wees welkom! Groetjes - Romaine (overleg) 14 jun 2017 22:40 (CEST)
Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête
[brontekst bewerken]Hallo! De Wikimedia Foundation vraagt om je feedback in een enquête. We willen weten hoe goed we jouw werk op en buiten de wiki's ondersteunen, en hoe we bepaalde dingen kunnen veranderen of verbeteren in de toekomst. De mening die je met ons deelt, zal directe invloed hebben op het huidige en toekomstige werk van de Wikimedia Foundation. Jij werd willekeurig geselecteerd voor deze enquête, en we willen graag input ontvangen van jouw Wikimediagemeenschap. De enquête is beschikbaar in meerdere talen, en zal ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag nemen.
Neem nu deel aan het onderzoek!
Meer informatie over deze enquête is beschikbaar op de projectpagina; daar lees je ook hoe je feedback de Wikimedia Foundation helpt om bewerkers zoals jijzelf te helpen. De enquête wordt gehost door een derde partij; ons privacy statement (Engels) is van toepassing. Op de pagina met veelgestelde vragen vind je meer informatie over deze enquête. Als je hulp nodig hebt, of als je je wil afmelden van toekomstige berichten over deze enquête, stuur dan een e-mail naar WMF Surveys via de 'E-mail een gebruiker' functie.
Hartelijk dank!
Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête
[brontekst bewerken]Elke bijdrage aan deze enquête kan de Wikimedia Foundation helpen om je ervaringen op de Wikimediaprojecten te verbeteren. Tot nu toe hebben we slechts van 29% van de Wikimediabijdragers een reactie ontvangen. De enquête is beschikbaar in verschillende talen en neemt ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag. Vul nu de enquête in.
Als je de enquête al hebt ingevuld: het spijt ons dat je deze herinnering ontvangt! We hebben het onderzoek zo ontworpen dat het onmogelijk is om te achterhalen wie de enquête (al) heeft ingevuld, dus we moeten herinneringen sturen naar iedereen. Als je je wil afmelden van volgende herinneringen, of van alle enquêtes, stuur dan een email naar WMF Surveys via de 'E-mail deze gebruiker' functie.. Als je vragen hebt, dan kan je die ook via e-mail naar deze gebruiker sturen. Lees meer over dit onderzoek op de projectpagina. De enquête wordt gehost door een derde partij; het privacy statement (Engels) van de Wikimedia Foundation is van toepassing. Hartelijk dank!
logo bazel
[brontekst bewerken]beste Wikibelgiaan
wij zouden indien dit mag, uw mooie logo https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blason_ville_be_Bazel.svg gebruiken voor een vereniging die concerten en andere culturele evenementen brengt in Kruibeke (bazel)
er is echter een probleem om op elke affiche de creative commons licentie met naamsvermelding te doen wil u eventueel toestaan dat wij op de website een pagina maken met de naamvermelding? de website is in opbouw https://www.desleutels.be/
hartelijk dank voor uw antwoord
Johan Arnout Nieuwstraat 34 9150 Rupelmonde 0496 217734 johanarnout@gmail.com
- Beste Johan, ik heb u per mail een uitgebreider antwoord gestuurd. Mij lijkt het alvast niet dat er een probleem is bij hergebruik van de afbeelding. Groetjes, Wikibelgiaan
Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête
[brontekst bewerken]Hallo! Dit is een laatste herinnering dat de enquête van de Wikimedia Foundation zal afgerond worden op 23 april 2018 (07:00 UTC). De enquête is beschikbaar in verschillende talen en neemt ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag. Vul nu de enquête in.
Als je de enquête al ingevuld hebt: hartelijk dank! We zullen je niet meer lastig vallen. We hebben het onderzoek zo ontworpen dat het onmogelijk is om te achterhalen wie de enquête (al) heeft ingevuld, dus we moeten herinneringen sturen naar iedereen. Om jezelf af te melden van toekomstige enquêtes: stuur een e-mail naar WMF Surveys met de 'E-mail deze gebruiker'-functie.. Als je vragen hebt, dan kan je die ook via e-mail naar deze gebruiker sturen. Lees meer over dit onderzoek op de projectpagina. De enquête wordt gehost door een derde partij; het privacy statement (Engels) van de Wikimedia Foundation is van toepassing.
Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018
[brontekst bewerken]Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.
Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.
Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)
Twaalf en een kwart jaar ...
[brontekst bewerken]... draag je al bij: daarom deze ster:
-
Voor Wikibelgiaan die zich al sinds 2006-11-25T18:31:50 inzet voor Wikipedia.
Collegiale groeten en proficiat, Klaas `Z4␟` V: 12 mrt 2019 17:32 (CET)
- Dank je wel, Klaas! Al twaalf jaar Wikipediaan, en bijdragen blijft een plezier! Wikibelgiaan (overleg) 12 mrt 2019 21:43 (CET)
Joannes Rivius
[brontekst bewerken]hallo. Mijn aandacht viel op een lemma Joannes Rivius, waar in de openingszin staat, dat hij humanist is. Mogelijk,dat het klopt ik heb mij er niet in verdiept. Het verbaasde mij enkel, aangezien deze Rivius een katholiek bisschop was. Er is wel een naamgenoot de:Johannes Rivius, die bekend is als humanist Ldhank (overleg) 16 aug 2019 16:36 (CEST)
- Dag Ldhank! Ik ben alvast blij dat je mijn laatste bijdrage gelezen hebt; vrij obscure Neolatijnse schrijvers zijn misschien niet het populairste onderwerp op Wikipedia. Ik snap je argumentatie wel, dus even puntsgewijs (ook om het voor mezelf duidelijk te krijgen):
- Dat Rivius een katholiek bisschop was, is volgens mij geen tegenargument. Eén van de grootste (vroege) humanisten was Enea Silvio Piccolomini, beter bekend als paus Pius II. Dit zijn humanisten in de renaissance-betekenis uiteraard, niet in de moderne betekenis van "vrijzinnige".
- Je kan discussiëren over de vraag of deze periode niet te laat is voor humanisme "in de strikte zin". Doorgaans wordt die periode van de 14e tot de 16e periode afgelijnd. In de ruime zin kan ook de filologie van een 17e-eeuwer als Justus Lipsius tot het humanisme gerekend worden. In elk geval is dit een kwestie van standpunt.
- Ten slotte, als je Rivius' werken bekijkt, staat hij op veel vlakken in de traditie van het humanisme/de renaissance. Zijn poëmata bijvoorbeeld zijn typische gedichten in de stijl van de klassieke oudheid, met talloze verwijzingen naar antieke ideeën, goden enz.
- Ik denk dus niet dat "humanist" an sich fout is, maar misschien is "godgeleerde en Neolatijns schrijver" of iets dergelijks een neutralere formulering. Wat denk jij? PS: ik was van plan om de "andere Rivius" ook eens aan te pakken, wanneer ik even tijd heb. Groeten, Wikibelgiaan (overleg) 16 aug 2019 18:33 (CEST)
Hello from hellenic Wikipedia!
[brontekst bewerken]Hello and thank you for all the new articles you added in Greek WP! I don't know if you know or speak Greek (possibly you do), but I would like to point out that some names are not correctly written in Greek: for example, Grote-Brogel os definitely wrong written in Greek (it's wρitten as Γρότε-Μπρόγκελ). I'm not sure if in Dutch "g" is pronounced "χ" but for sure it's NOT pronounced "γ". So, it must be written "Γκρότε-Μπρόγκελ" or, as far as I know, much better as "Χρότε-Μπρόχελ" (my impression is that "g" in Dutch is pronounced "χ", except only in the complex "-ing", where it remains "γκ", as in "Coolsingel" or "Kralingen". Thank you again! Ttzavaras (overleg) 17 mei 2021 22:25 (CEST)
- Hi Tzavaras! Thanks for the welcome to the Greek Wikipedia. As far as my knowledge of Greek goes, to be honest, my Ancient Greek is way better than my modern Greek, but I'm trying... I am aware of the issue with the pronunciation of Dutch <g> (and, ). As for the Dutch <g>, it is actually pronounced [γ] in the Dutch language, which does correspond to the Greek <γ>. It is true that, in the northern part of the Netherlands, <g> is devoiced to [χ], but this does not count for the southern parts of the country or for Flanders. It does actually correspond better to <γ> than to <χ> (I used -γκ- in Μπρόγκελ to avoid a [ʝ] pronunciation, although the latter wouldn't be too far from the actual pronunciation in Dutch). Are there any guidelines published on the Greek Wikipedia for transcriptions of Dutch? If not, I would be happy to help out on those. Wikibelgiaan (overleg) 17 mei 2021 22:34 (CEST)
- Unfortunately, there are NO guidelines for transcriptions of Dutch in Greek Wikipedia... My knowledge in dutch pronunciation derives from my daughter's family, who live in Rotterdam. As they informed me, "g" is actually pronounced "χ" there as happens in Antwerp, too. Anyway, can you tell me, please, how the name "Deyster" is pronounced in Dutch? I have transcribed it as "Ντέιστερ", but I'm not sure. Thanks again for eveerything, hope to remain in touch! Ttzavaras (overleg) 18 mei 2021 11:20 (CEST)
- Thanks for the quick response! As for your transcription of "Deyster" as "Ντέιστερ", that seems accurate enough to me. I've seen the "ei"/"ij"/"ey" diphthong transcribed as "αϊ" on the Greek Wikipedia sometimes, but that is actually the German pronunciation (like in "Weimar"). For Dutch, "εϊ" is closer to the actual pronunciation.
- This discussion opens up a whole host of issues of course. Just to give you one example, I've seen that the city of "Breda" is transcribed as "Μπρέντα", while the Dutch accentuation would actually make me expect a transcription "Μπρεντά".
- Another example is the issue of long vowels. Long [aː] would be written <a> when followed by a single vowel, but <aa> (or <ae> in older spellings) when followed by a double vowel or vowel + end of word. It's a question of choosing between transcribing the letters or trying to represent the pronunciation in these cases...
- Maybe it would be a good idea to set up a proposal for some transcription guidelines (like we have guidelines for transcribing Greek on the Dutch wiki). I'd be happy to help out on that; is there a place on the Greek Wikipedia to propose/discuss issues like that (I only know the general Αγορά there)? Wikibelgiaan (overleg) 18 mei 2021 19:28 (CEST)
- Thanks for your help about "Deyster". I think it would be the best choice to make your proposal for transcribing Dutch into Greek in the Αγορά, as not many users will see it in some other page. Of coutse, I'll support your proposal as much as I can. Go ahead, then! Greetings from Greece! Ttzavaras (overleg) 19 mei 2021 14:35 (CEST)
Enquête bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2022
[brontekst bewerken]Wikimedia Nederland organiseert voor de vierde keer een enquête onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013, 2015 en 2018 soortgelijke enquêtes gehouden. Doel van de enquête is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en om inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.
Via deze weg benaderen we 300 willekeurige bewerkers persoonlijk, om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot woensdag 26 januari. Hier vind je de link naar de enquête.
Dank bij voorbaat, en hartelijke groet, Sandra Fauconnier - Wikimedia Nederland 20 jan 2022 15:29 (CET)
Wapen Vichte
[brontekst bewerken]Met de heemkundige kring van Vichte willen wij protesteren met uw bijdrage dat het wapenschil van Vichte afkomstig zou zijn van de familie Iseux. Het oudste zegel van Vichte stamt uit 1245. Zie pagina over Vichte. Ostynp (overleg) 23 feb 2023 10:11 (CET)