Overleg:Tachyon
Onderwerp toevoegenFF Braingestormd:
Deeltjes langzamer dan c hebben een massa Deeltjes met snelheid c hebben geen massa conclusie: deeltjes sneller dan c hebben negatieve massa volgens einstein: e=mc2 dus deeltjes bezitten negatieve energie Gaat men energie toevoegen, wordt het deeltje dus minder zwaar, en remt het af richting c. Gaat het deeltje versnellen, komt er dus energie vrij Als het inderdaad de wereld op zijn kop is, ligt de maximumsnelheid op 2c, 600000 km/s Als het nog meer versnelt volgt het zelfde proces in tegenovergestelde volgorde. bij 0 km/s is er geen doorgang naar de andere kant, bij c dus wel. Dit is dus voor te stellen als een halve cirkel. Zowel 0km/s als 600000 km/s hebben hetzelfde energieniveau. Het zou geen energie kosten om de overstap te maken, maar het is niet mogelijk. halverwege de halve cirkel is het energieniveau het hoogst (bij c) en kan men schijnbaar wel de overstap maken.
Stelling: Als met versnelt tot 0,8 c, wat mogelijk is, en men duikt in water zonder al te veel snelheid te verliezen, reist men dus teurg in de tijd. Men blijft net zolang terug in de tijd gaan totdat men een soortgelijke poging uitvoert aan de andere kant. Wie wil er eerst?
Het meeste van bovenstaande zal misschien niet kloppen. Ik heb de theorieen van einstein gelezen en begrepen, en heb er wat 'onderzoek' bij gedaan op hobbyniveau, maar ik ben geen prof of expert, en zeker met zo'n globale theorieen kan je eenvoudig het verkeerde paard berijden. Mocht (een gedeelte van) bovenstaande theorie waar zijn, laat het me weten, dan heb ik talent. Ik hoop al jaren op een Nobelprijs, maar ben nog niet genomineerd. Eventueel kunnen de goede dingen worden overgenomen in het artikel. 84.29.56.46 28 sep 2005 23:35 (CEST)
======
[brontekst bewerken]dat tachyonen een negatieve energie hebben is vrij algemeen geaccepteerd. Over de limiet van 2maal c heb ik nog nooit eerder gehoord. B.O.
- Ik heb je bijdrage over negatieve energie teruggedraait. Ik kan nergens vinden dat het algemeen geaccepteerd is, ik kan het zelfs überhaupt nergens terugvinden. Wel dat ze een imaginaire rustmassa hebben, waarmee het kwadraat van hun gewicht negatief is. Wellicht heb je een referentie of een bewijs over deze negatieve energie en/of hun acceptatie? EdoOverleg 13 jun 2007 15:24 (CEST)
EPR-paradox?
[brontekst bewerken]Kunnen dit soort deeltjes een rol spelen bij het verklaren van de EPR-paradox?
- Nee. D.A. Borgdorff - e.i. 86.83.155.44 17 dec 2008 00:22 (CET)
In vierdimensionale vorm d.m.v. een Lagrange-functie van de beschrijving uit:
Gravitation (1973). W. H. Freeman, §7.2 → ISBN 0-7167-0344-0
- door keuze resp.
- voor reguliere deeltjes: tardyonen
- voor tachyonen
Daar de driedimensionale sneheid
- ...
zal de tijd-snelheids component resp.
met energie
zodat de Lorentz-transformatie voor tachyonen kan worden uitgedrukt door
Deze transformaties zijn bruikbaar voor visuele interpretatie van deze tachyonen.
- Nogmaals: D.A. Borgdorff - e.i. 86.83.155.44 17 dec 2008 01:38 (CET)