Naar inhoud springen

Gebruiker:Freek Verkerk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
de-3 Dieser Benutzer hat sehr gute Deutschkenntnisse.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.

Freek Verkerk

Ik schrijf niet zoveel nieuwe artikelen, maar verander meer aan al bestaande artikelen. Als ik in een onderwerp geinteresseerd ben kijk ik wat er over bekend is in de Nederlandse wikipedia. Als ik dat te weinig vind zoek ik verder in de engelse of duitse wikipedia en via Google. Als ik zin heb zet ik de gevonden informatie in de Nederlandse wikipedia. Zo vertaal ik ook gedeelten uit de engelse, duitse of franse versie voor het nederlandse deel en omgekeerd vertaal ik ook artikelen naar het engels en mogelijk later nog naar het duits. Verder heb ik in het kader van studies voor mijn werk stukken geschreven, vooral toen ik mij ging certificeren voor ISTQB, Scrum (softwareontwikkelmethode) en Lean manufacturing. Toen ik Duits ging leren heb ik veel vertaald vanuit de Duitse wikipedia naar het Nederlands.

Ook heb ik de neiging om een beetje structuur aan te brengen en dus subcategorieen te maken als er in een categorie meer dan 50 artikelen staan. Zo heb ik de categorie Amsterdam, Onderwijs, Economie, bedrijfskunde, organisatie en management voorzien van subcategorieen. Dat is wel eens omstreden vandaar dat ik in de kroeg besproken word en nu op de lijst geplaatst ben om in de gaten gehouden te worden door de moderator. Maar dat is eigenlijk alleen maar goed, want misschien leren ze daar nog wat van.:)

Aangemaakte categorieën

[bewerken | brontekst bewerken]

Categorieen die ik heb aangemaakt en die nog steeds bestaan (als ze niet rood zijn), zijn in alfabetische volgorde:

Duidelijk is dat de rode categorieën inmiddels verdwenen zijn.

Ik ben geboren in Nederland, Amsterdam. Ben afgestudeerd als Bedrijfseconoom aan de Rijksuniversiteit Groningen. Heb gewerkt in functies als dienstplichtig Officier (Vaandrig, Luitenant), (ROAG)Systeemontwerper, Informatieanalist, SAP - Consultant, Business-Analist, Tester, Trainer, Docent.

Ik heb gewerkt bij organisaties als Accenture, Amstellyceum, AkzoNobel, Bruna, Canon, Caterpillar, Centric, CMB, Deloitte Consulting, DSM, DMO, Essent, GAK, Generali, Gerrit van der Veen College, Hogeschool Holland, HVA, ING, Interpolis, IQUIP, KLM, Ministerie van Defensie, Ministerie van Justitie, NIVRA, NOVIB, Philips, Postbank, RAET, Randstad, SAP, SVB, Vendex en Yacht. Vaak als Freelancer en sinds medio 2013 als ZZP er.


Zoals je ook in mijn bijdragen kunt zien ben ik geïnteresseerd in de onderwerpen:

Verder in de Natuur en dan met name de zoogdieren in Nederland en de verspreiding van de grotere zoogdieren in europa zoals de Wolf en de Euraziatische lynx. Dat is een mooi onderwerp omdat het interessant is om te zien hoe onze moderne maatschappij hier op reageert. Ook is het erg interessant om te bekijken hoe goed je met internet de verspreiding van deze dieren kunt volgen. Het idee is dat je minder hoeft te leren maar goed moet weten waar je iets kan opzoeken. Dat probeer ik in de praktijk uit.


Bijzondere artikelen

[bewerken | brontekst bewerken]

Artikelen waar ik een grote bijdrage aan geleverd heb zijn:

Door mijn werk (ICT), hobby (Tango) en woonplaats (Amsterdam)kom ik steeds meer in aanraking met de engelse taal. Mijn bijdragen om die invloed in kaart te brengen worden systematisch weggewerkt lijkt het. Ik merk dat in de Engelse wikipedia ongeveer 4 maal zoveel artikelen staan als in de Nederlandse versie, met ook een veel hogere kwaliteit. Vergelijkbaar maar eens een artikel over Multiple sclerosis. De bijdragen in de Nederlandse versie zijn op mijn vakgebied vrij basic en ontstijgen het havo nivo vrijwel niet. De taal van de wetenschap is tegenwoordig Engels en als je echt iets wil weten is de engelse versie toch beter. Ik ben van plan te gaan bijdragen aan de engelse wikipedia en mijn bijdragen aan de nederlandse versie te minimaliseren. Daar leer ik het meeste van.

Door mijn toenemende betrokkenheid bij Duitsland ben ik Duits gaan leren. Als onderdeel van dit leerproces heb ik artikelen uit de duitse wikipedia vertaald naar de Nederlandse Wikipedia. Zoals bijvoorbeeld, Kinderbijslag (Duitsland), Panzer-Lehr-Division, Ruhrkessel, Vernietigingsoorlog. Dit leidt nog wel tot problemen met andere wikipedia gebruikers omdat zij moeite hebben met referenties naar duitse bronnen en letterlijke uitspraken van duitsers (citaten). Duitsland is in Nederland nog steeds een gevoelig onderwerp lijkt het, 70 jaar na de tweede wereldoorlog.