Gentenaar~nlwiki
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.176.357 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête
bewerkenHallo! De Wikimedia Foundation vraagt om je feedback in een enquête. We willen weten hoe goed we jouw werk op en buiten de wiki's ondersteunen, en hoe we bepaalde dingen kunnen veranderen of verbeteren in de toekomst. De mening die je met ons deelt, zal directe invloed hebben op het huidige en toekomstige werk van de Wikimedia Foundation. Jij werd willekeurig geselecteerd voor deze enquête, en we willen graag input ontvangen van jouw Wikimediagemeenschap. De enquête is beschikbaar in meerdere talen, en zal ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag nemen.
Neem nu deel aan het onderzoek!
Meer informatie over deze enquête is beschikbaar op de projectpagina; daar lees je ook hoe je feedback de Wikimedia Foundation helpt om bewerkers zoals jijzelf te helpen. De enquête wordt gehost door een derde partij; ons privacy statement (Engels) is van toepassing. Op de pagina met veelgestelde vragen vind je meer informatie over deze enquête. Als je hulp nodig hebt, of als je je wil afmelden van toekomstige berichten over deze enquête, stuur dan een e-mail naar WMF Surveys via de 'E-mail een gebruiker' functie.
Hartelijk dank!
Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête
bewerkenElke bijdrage aan deze enquête kan de Wikimedia Foundation helpen om je ervaringen op de Wikimediaprojecten te verbeteren. Tot nu toe hebben we slechts van 29% van de Wikimediabijdragers een reactie ontvangen. De enquête is beschikbaar in verschillende talen en neemt ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag. Vul nu de enquête in.
Als je de enquête al hebt ingevuld: het spijt ons dat je deze herinnering ontvangt! We hebben het onderzoek zo ontworpen dat het onmogelijk is om te achterhalen wie de enquête (al) heeft ingevuld, dus we moeten herinneringen sturen naar iedereen. Als je je wil afmelden van volgende herinneringen, of van alle enquêtes, stuur dan een email naar WMF Surveys via de 'E-mail deze gebruiker' functie.. Als je vragen hebt, dan kan je die ook via e-mail naar deze gebruiker sturen. Lees meer over dit onderzoek op de projectpagina. De enquête wordt gehost door een derde partij; het privacy statement (Engels) van de Wikimedia Foundation is van toepassing. Hartelijk dank!
Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête
bewerkenHallo! Dit is een laatste herinnering dat de enquête van de Wikimedia Foundation zal afgerond worden op 23 april 2018 (07:00 UTC). De enquête is beschikbaar in verschillende talen en neemt ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag. Vul nu de enquête in.
Als je de enquête al ingevuld hebt: hartelijk dank! We zullen je niet meer lastig vallen. We hebben het onderzoek zo ontworpen dat het onmogelijk is om te achterhalen wie de enquête (al) heeft ingevuld, dus we moeten herinneringen sturen naar iedereen. Om jezelf af te melden van toekomstige enquêtes: stuur een e-mail naar WMF Surveys met de 'E-mail deze gebruiker'-functie.. Als je vragen hebt, dan kan je die ook via e-mail naar deze gebruiker sturen. Lees meer over dit onderzoek op de projectpagina. De enquête wordt gehost door een derde partij; het privacy statement (Engels) van de Wikimedia Foundation is van toepassing.
Tommy Robinson
bewerkenHallo Gentenaar. In hoeverre ben je bezig om het artikel van Tommy Robinson uit te breiden? Ik heb me er het afgelopen weekend ook in verdiept. Dus ik zou mee kunnen helpen. Kijk even op de overleg pagina. Dat we geen dubbel werk doen. AntonHogervorst (overleg) 30 mei 2018 20:42 (CEST)
- Ik was niet van plan om nog heel veel toe te voegen aan het artikel, eventueel enkele verbeteringen als dat nodig blijkt.Gentenaar~nlwiki (overleg) 30 mei 2018 21:41 (CEST)
- Okay prima, als ik dan verder groen licht krijg begin ik er vrijdag aan. AntonHogervorst (overleg) 30 mei 2018 22:10 (CEST)
- Ik heb het artikel over Tommy Robinson uitgebreid. Als je het goed vindt, geef dan je mening op: [1] anders wordt het weer verwijderd.
- Okay prima, als ik dan verder groen licht krijg begin ik er vrijdag aan. AntonHogervorst (overleg) 30 mei 2018 22:10 (CEST)
De resultaten van de wereldwijde Wikimedia-enquête van 2018 zijn beschikbaar
bewerkenHallo! Een aantal maanden geleden heeft de Wikimedia Foundation je uitgenodigd om een enquête in te vullen over je ervaringen op Wikipedia. Je hebt je aangemeld om de resultaten te ontvangen. Het verslag is nu beschikbaar op Meta-Wiki! We hebben aan de deelnemers 170 vragen gesteld, over onderwerpen als diversiteit, intimidatie, Wikipedia bewerken tegen betaling, Wikimedia-activiteiten, en vele andere.
Lees het verslag of bekijk de video van de presentatie (deze is enkel in het Engels beschikbaar).
Geef feedback en commentaar op de overlegpagina van het verslag.
Voel je vrij om het verslag te delen op Wikipedia, andere Wikimediaprojecten, of via sociale media. Hartelijk dank!
--EGalvez (WMF)
1 okt 2018 21:56 (CEST)
Dag Gentenaar, wist je dat dit artikel erg lijkt op deze website? Kun jij als aanmaker misschien vertellen welke versie de originele tekst is? Mvg, Encycloon (overleg) 11 nov 2018 17:22 (CET)
Klacht tegen Jnyssen
bewerkenGeachte Gentenaar,
Ik heb deze nacht bij de WP-Arbitragecommissie een uitvoerig gemotiveerde klacht neergelegd tegen Jnyssen, u welbekend als stoorzender van alle artikelen die met de Vlaamse Beweging te maken hebben. De officiële klacht luidt "Verzoek topicban t.a.v. Jnyssen wegens anti-Vlaams vandalisme". U kunt de behandeling volgen op WP:Arbitragecommissie/Zaken op de OP onder het kopje "Nieuwe verzoeken". Jnyssen is overigens geen fake profiel maar wel de schuilnaam van Jan Nyssen, een groen-links geëngageerde professor geografie aan de Universiteit Gent. Nyssen is een aanhanger van de deels op het marxisme geïnspireerde wereld-systeemtheorie én een klimaatactivist.
Met oprechte groeten, Borluut (overleg) 11 okt 2019 15:59 (CEST)
- Als ik even mag inspringen: Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Verzoek topicban t.a.v. Jnyssen wegens anti-Vlaams vandalisme is een handigere link. Wanneer de zaak wordt aangenomen/afgewezen/afgehandeld staat deze immers niet meer onder 'Nieuwe verzoeken'. Mvg, Encycloon (overleg) 11 okt 2019 16:08 (CEST)
Werkproject Suriname
bewerkenHoi Gentenaar, een lange tijd terug ben je op Wikipedia aardig actief geweest met het onderwerp Suriname en ik wil je daarom graag informeren over het Wikiproject Suriname. Dit heb ik in elkaar gezet na afstemming op het project Wiki goes Caribbean. De opzet is zo dat het onderwerp Suriname nu aan de ene kant op zichzelf staat en aan de andere kant nauw verbonden blijft met Wiki goes Caribbean. Als je zin hebt, dan zie ik je graag verschijnen als deelnemer. Mvg, Ymnes (overleg) 11 jul 2020 16:27 (CEST)
Enquête bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2022
bewerkenWikimedia Nederland organiseert voor de vierde keer een enquête onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013, 2015 en 2018 soortgelijke enquêtes gehouden. Doel van de enquête is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en om inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.
Via deze weg benaderen we 300 willekeurige bewerkers persoonlijk, om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot woensdag 26 januari. Hier vind je de link naar de enquête.
Dank bij voorbaat, en hartelijke groet, Sandra Fauconnier - Wikimedia Nederland 20 jan 2022 15:28 (CET)
Tineke van Heule
bewerkenHallo Gentenaar~nlwiki, ik zag dat u een artikel hebt geschreven over Tineke van Heule. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kunt u een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook uzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. - vriendelijke groet, vis → )°///< ← overleg 18 okt 2022 10:59 (CEST)
Melding links naar doorverwijspagina's
bewerkenBeste Gentenaar~nlwiki, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:
- Het artikel Belgisch handbalteam (mannen) bevat een link naar de doorverwijspagina Macedonië.
Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 }
(of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.
Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 15 nov 2022 20:02 (CET)
Nominatie van Boltzmann's brein
bewerkenBeste Gentenaar~nlwiki, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Boltzmann's brein voor directe verwijdering voorgedragen omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia.
Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:
- Auteursrechtenschending - voor het overnemen van teksten is aantoonbare toestemming nodig. Meer informatie is na te lezen op Wikipedia:Vijf zuilen, een samenvatting van richtlijnen die het karakter van Wikipedia bepalen. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en eventueel de Wikipedia:Snelcursus voor de volgende keer?
Met vriendelijke groeten, S9H (overleg) 20 feb 2023 18:30 (CET)
- S9H: Ik heb er een wiu van gemaakt. De tekst op Wikisage is van dezelfde auteur. Dan kan er geen sprake zijn van auteursrechtenschending. De nominatiereden luidt: Oorspronkelijk voor nuweg voorgedragen vanwege overgenomen van Wikisage. Echter, de tekst is afkomstig van dezelfde auteur. Het bronloze artikel verdient nog wel een flinke opknapbeurt. De boodschap lijkt anders dan wat we bijvoorbeeld op wpen lezen. De nominatie is hier te vinden. hiro the club is open 20 feb 2023 18:55 (CET)
- Welkom voor nieuwkomers ... is niet terecht voor deze ouwe rot die hier al sinds 2006 rondloopt. Hij heeft zelfs al veel over Suriname geschreven. We kunnen nog wel meer plaatsen van je hand gebruiken, Gentenaar! En mits verifieerbaar en onomstreden, is bronvermelding nog steeds niet verplicht. Kom gerust terug op het onderwerp Suriname, we kunnen je hulp goed gebruiken. Ymnes (overleg) 20 feb 2023 19:59 (CET)
- Natuurlijk is bronvermelding niet verplicht. Maar er is geen enkele reden om niet aan bronvermelding te doen. Zeker als het artikel niet duidelijk of zelfs incorrect lijkt, of zoals wat minder genuanceerd op TBP gezegd: "Onbegrijpelijke wartaal", is bronvermelding zelfs broodnodig. hiro the club is open 20 feb 2023 21:29 (CET)
- Je vertelt niets extra's op wat ik al zei. Reageer dan liever niet en vooral niet zo. Want wat jou lijkt kent ook geen bron. Ymnes (overleg) 20 feb 2023 21:36 (CET) In je laatste artikel maak je zelf trouwens ook gebruik van WP:VER ipv bronvermelding. "Wie zonder zonden is..." Graag niet zo aanvallend de volgende keer hiro. Ymnes (overleg) 20 feb 2023 22:02 (CET)
- Jij vindt nogal makkelijk iets "aanvallend". Ik schreef inderdaad niets "extra's" maar wel verduidelijkend. Bronvermelding is nuttig, maar zeker nódig als een artikel inhoudelijk ter discussie staat. Met een jijbak kan ik niet zoveel, het is vooral een zwaktebod. Ik kan er zeker niks mee als je alleen maar roept "ja maar jij" zonder even aan te wijzen wat er dan precies mis is. VER ipv bronvermelding? Mijn laatste artikel heeft gewoon bronnen hoor. hiro the club is open 20 feb 2023 22:15 (CET)
- Je vertelt niets extra's op wat ik al zei. Reageer dan liever niet en vooral niet zo. Want wat jou lijkt kent ook geen bron. Ymnes (overleg) 20 feb 2023 21:36 (CET) In je laatste artikel maak je zelf trouwens ook gebruik van WP:VER ipv bronvermelding. "Wie zonder zonden is..." Graag niet zo aanvallend de volgende keer hiro. Ymnes (overleg) 20 feb 2023 22:02 (CET)
- Natuurlijk is bronvermelding niet verplicht. Maar er is geen enkele reden om niet aan bronvermelding te doen. Zeker als het artikel niet duidelijk of zelfs incorrect lijkt, of zoals wat minder genuanceerd op TBP gezegd: "Onbegrijpelijke wartaal", is bronvermelding zelfs broodnodig. hiro the club is open 20 feb 2023 21:29 (CET)
- Welkom voor nieuwkomers ... is niet terecht voor deze ouwe rot die hier al sinds 2006 rondloopt. Hij heeft zelfs al veel over Suriname geschreven. We kunnen nog wel meer plaatsen van je hand gebruiken, Gentenaar! En mits verifieerbaar en onomstreden, is bronvermelding nog steeds niet verplicht. Kom gerust terug op het onderwerp Suriname, we kunnen je hulp goed gebruiken. Ymnes (overleg) 20 feb 2023 19:59 (CET)
Ik ga bekijken wat ik kan verbeteren aan het artikel maar ik moet wel toegeven dat ik deze week eigenlijk nauwelijks tijd heb. Gentenaar~nlwiki (overleg) 21 feb 2023 12:32 (CET)
Beoordelingsnominatie Boltzmann's brein
bewerkenEen Wikipedia-gebruiker heeft een of meer artikelen die u hebt gestart, of waar u aan hebt gewerkt, genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.
Het gaat om Boltzmann's brein.
De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20230220#Boltzmann's brein en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 20 feb 2023 23:55 (CET)
Beoordelingsnominatie Ridoan Oudaha
bewerkenBeste Gentenaar, het spijt me dat ik je artikel Ridoan Oudaha heb genomineerd voor verwijdering. De nominatie is hier te vinden. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 10 jul 2023 12:42 (CEST)