לדלג לתוכן

משרד הפנים (בריטניה)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
משרד הפנים
Home Office
בניין משרד הפנים של הממלכה המאוחדת ברחוב מארשאם בווסטמינסטר שבלונדון
בניין משרד הפנים של הממלכה המאוחדת ברחוב מארשאם בווסטמינסטר שבלונדון
מידע כללי
מדינה הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
תחום שיפוט הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
סוכנות בת UK Visas and Immigration עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הקמה 1782
ממשלה ממשלת בריטניה
שר איווט קופר
מטה מרכזי לונדון עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב £8.9 מיליארד
Gov.UK/Home-Office
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

משרד הפניםאנגלית: Home Office; מבוטא: "הוֹם אוֹפִיס"; בראשי תיבות: HO) הוא משרד בממשלה הבריטית המופקד על תחומי אכיפת חוקי ההגירה, חוק וסדר, משטרה וענייני ביטחון הפנים בממלכה המאוחדת, בנוסף עומד המשרד בראש זרועות השיטור ומופקד על שירותי החילוץ וההצלה, גופי הכבאות, ושירות הביטחון הבריטי. המשרד גם אחראי על ניהול המדיניות הממשלתית בנושאי מלחמה בסמים, מלחמה בטרור ורישום אזרחי. בעבר היה המשרד אחראי גם על שירות בתי הסוהר לפני העברתו לאחריות משרד המשפטים.

המשרד הוקם ב-27 במרץ 1782 והיה אחראי על כל ענייני הפנים בממלכה המאוחדת. בשנת 1794 הוקם משרד המלחמה כאחראי על צבא בריטניה. בשנת 1823 שירות בתי סוהר הפך לחלק ממשרד הפנים ובשנת 1829 גם גופי המשטרה.

תולדות המשרד

[עריכת קוד מקור | עריכה]
רכב של משרד הפנים לאכיפת הגירה בצפון לונדון

ב-27 במרץ 1782 הוקם משרד הפנים (Home Office) לאחר שינוי שמה של המחלקה הדרומית וכל הצוות שעבד בה עבר לעבוד במשרד החדש. באותו היום, המחלקה הצפונית שינתה את שמה למשרד החוץ (Foreign Office).

על מנת להתאימם לשמות החדשים, חולקו התפקידים בין שני המשרדים החדשים, כך שכל ענייני הפנים היו באחריות משרד הפנים, בעוד כל ענייני החוץ היו מענייניו של משרד החוץ. ברם, לאורך השנים, הלכו סמכויותיו של משרד הפנים והצטמצמו משהוקמו משרדים חדשים, שיועדו לטפל בעניינים ספציפיים בתוככי המדינה, עד שמשרד הפנים הצטמצם והפך למשרד האחראי לענייני ביטחון פנים.

עד ה-11 ביולי 1794 היה המשרד מופקד גם על ניהול הצבא הבריטי (באות יום הוקם משרד המלחמה). משנת 1823 ועד 2005 היה משרד הפנים אחראי גם על אחזקת בתי הכלא ומתקני המאסר. ב-1829 החל לטפל בכל ענייני השיטור במדינה. בשנת 1875 נוספו לו תפקידי הפיקוח על חומרי נפץ וב-1920 גם הפיקוח על כלי ירייה. בשנת 1914 החל לעסוק גם במאבק בסחר לא חוקי בסמים ובשנת 1935 נוספו לו גם תפקידי הגנה אזרחית ומאז מופקד גם על טיפול במצבי חירום ושירותי הגנה אזרחית. בשנת 1938 שירותי הכבאות הוכפפו לאחריות המשרד. בשנת 2007 נוספו לו תפקידי המלחמה בטרור בעוד ענייני המשפט הפלילי, אחזקת בתי הכלא וענייני משפט הועברו לאחריות משרד המשפטים.

משנת 1972 משרד הפנים פועל אך ורק באנגליה ובוויילס בלבד. קודם לכן פעל בצפון אירלנד עד 1972 ובסקוטלנד עד הקמת משרד סקוטלנד (ובראשו מזכיר המדינה לענייני סקוטלנד) בשנת 1885.

סמכויות ותפקידים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • מענה לעתירות וכתבים הנשלחים למלכי אנגליה
  • ייעוץ למלוכה בענייני פנים
  • הנפקת צווי מעצר
  • הנפקת הוראות מטעם המלך לקציני הכתר, סגני הלורד ושופטים, בעיקר בכל הנוגע לחוק וסדר
  • הפעלת השירות החשאי בתוך בריטניה
  • הגנה על הציבור
  • שמירה על זכויות וחירויות האזרח
  • לחימה בפשיעה
  • מלחמה בטרור
  • אבטחת גבולות המדינה
  • אכיפת חוקי ההגירה

גופים באחריות משרד הפנים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
הסוכנות תיאור תפקיד
סוכנות הפשע הלאומית סוכנות לאומית לאכיפת חוק, מודיעין משטרתי ושיטור בממלכה המאוחדת. הסוכנות נחשבת לסוכנות המובילה בבריטניה למאבק בפשע המאורגן, בסחר לא חוקי בנשק, סמים ובבני אדם, לוחמת סייבר, ביקורת גבולות, ופשע כלכלי ואחראית לחקירת כל סוגי פשע בבריטניה.
משטרת המטרופולין גוף המשטרה האחראי על אכיפת החוק בלונדון רבתי. בנוסף, היא אחראית למשימות מיוחדות ברחבי הממלכה המאוחדת, כגון לוחמה בטרור, והגנה על אנשים מסוימים, כולל המלך, משפחת המלוכה, ופקידי ממשל
שירות הביטחון MI5 סוכנות הביון הפנימי של בריטניה ומהווה חלק מקהיליית המודיעין הבריטית לצד שירות הביון החשאי (MI6), מטה התקשורת הממשלתי ( GCHQ), והמודיעין הצבאי (DI)
משרד הדרכונים של הוד מלכותו מחלקה של משרד הפנים, המספקת דרכונים לאזרחים בריטים בממלכה ורחבי העולם.
סוכנות הגבולות סוכנות אכיפת חוק בתוך משרד הפנים, האחראית על פעולות בקרת הגבולות בנמלי התעופה, ים וברכבת בבריטניה.
סוכנות ההגירה סוכנות אכיפת החוק האחראית על אכיפת חוקי ההגירה ברחבי בריטניה. תחומי האחריות של הסוכנות כוללים, מעקב אחר שוהים בלתי חוקיים והגברת הציות לחוקי ההגירה. השוטרים בה מופקדים כקציני הגירה, בעלי סמכויות מעצר ומעצר שונות.
המשרד לביטחון ומלחמה בטרור אחראית על הובלת העבודה למלחמה בטרור בבריטניה, בשיתוף פעולה הדוק עם המשטרה ו שירותי הביטחון.

מזכיר/ת הפנים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – מזכיר הפנים (הממלכה המאוחדת)

מזכיר הפנים של בריטניה (Home Secretary) הוא שר הפנים הבריטי. המזכיר הוא חבר הקבינט של בריטניה ומופקד על ענייניהן הפנימיים של אנגליה וויילס וענייני הגירה ואזרחות בבריטניה. המזכיר גם אחראי על ענייני השיטור באנגליה וויילס וענייני ביטחון לאומי כמו שירות הביטחון הם באחריותו הישירה. בעבר מזכיר הפנים היה גם השר האחראי על שירותי בתי הסוהר; ברם, ב-2005 תפקידים אלה הועברו לאחריות משרד המשפטים שאך זה הוקם.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]