לדלג לתוכן

ג'מאעה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ג'מאעה
جماعة
כתב העת, כרך י', תשס"ג (2003)
כתב העת, כרך י', תשס"ג (2003)
סוגה כתב עת
האתר הרשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ג'מאעה ערבית: جماعة, "קבוצה", "קהילה") הוא כתב עת אקדמי שפיט בעברית לחקר המזרח התיכון. יוצא לאור משנת 1998 באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

"ג'מאעה" יוצא לאור פעם בשנה אקדמית, במחלקה ללימודי המזרח התיכון. במערכת כתב העת חברים סטודנטים לתארים מתקדמים וחוקרים ומרצים בתחום לימודי המזרח התיכון. בנוסף על כך מפורסם בכל אחד מגליונות "ג'מאעה" מאמר מתורגם פרי עטם של חוקרים ידועים מרחבי העולם.

מטרת כתב-העת היא לתת במה לסטודנטים וחוקרים צעירים בתחום לימודי המזרח התיכון וכן להביא בפני הקורא גישות ופרספקטיבות מחקריות עדכניות, ובכך להעמיק את היכרותו עם הסביבה הערבית והאסלאמית. ג'מאעה מתייחד בהיותו כתב עת אקדמי, שנכתב ונערך במשותף על ידי סטודנטים וחוקרים ותיקים. מטרתו של ג'מאעה לחשוף בפני הקורא הישראלי תחומי מחקר חדשים בלימודי המזרח התיכון, גישות ופרספקטיבות מחקריות עדכניות, ובכך להעמיק את היכרותו עם הסביבה בה הוא חי.

כתב העת שומר על מתכונת תוכן קבועה:

  • מאמרים - בג'מאעה מתפרסמים מאמרים פרי עטם של סטודנטים וחוקרים ותיקים כאחד, העוסקים בשאלות מגוונות בחקר המזרח התיכון מהיבטים שונים - היסטוריים, תרבותיים, חברתיים, פוליטיים, דתיים, ספרותיים ולשוניים. כל מאמר המתפרסם בכתב העת עובר שיפוט פנימי וחיצוני על ידי חוקרים מומחים מן התחום.
  • מאמר מתורגם - בכל גיליון מתפרסם תרגום לעברית של מאמר הנכתב בשפה זרה. מטרת המדור להציע לסטודנטים ולקוראים בעברית מאמרים מבואיים בעלי חשיבות מרכזית בתחומם, המציגים בבהירות גישות וסוגיות חשובות בחקר המזרח התיכון.
  • נקודה למחשבה - לחוקרים רבים ישנם רעיונות ראשוניים, אולי רעיונות בוסר, שעדיין לא ברור אם יהפכו, בסופו של דבר, לספר ולמאמר, ואולי ייזנחו במגירה. המדור 'נקודה למחשבה' נועד לתת בימה לרעיונות כאלה ולהביאם לפני הקוראים. המערכת מקווה לעורר באמצעותם רב-שיח שיתקיים מעל דפי כתב העת, או באמצעים אחרים.
  • ביקורת ספרים

חברי המערכת בשנת תשפ״ד הם: פרופ׳ חגי רם - עורך, רינת פלג, תמרה יואלי, אמיר אבניאלי, יובל אפלבוים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]