ג'ו דייוויס
לידה | 1950 (בן 74 בערך) |
---|---|
ג'ו דייוויס (באנגלית: Joe Davis; נולד ב-1950) הוא מדען ואמן. חוקר בכיר במעבדות הגנטיקה של אוניברסיטת הרווארד, ומשמש כעמית מחקר במחלקה לביולוגיה של אוניברסיטת MIT.
דייוויס הוא דמות צבעונית במיוחד בעולם המדעי, ומתעסק בתחומים כגון ביולוגיה מולקולרית, ביואינפורמטיקה, "אומנות חלל", פיסול, ביו ארט ועוד.
דייוויס זכה לפרסים בתחומי ההנדסה, הביולוגיה והאמנות.
פרסומים והופעות בתקשורת
[עריכת קוד מקור | עריכה]מאמריו של דייוויס זכו כבר לפרסומים ב-Scientific American,[1] ב-Nature, ובמספר ספרים. הוא מוזמן לעיתים קרובות להרצות באוניברסיטאות, מעבדות ומכוני אמנות.
חייו של ג'ו דייוויס תועדו על ידי הבמאי פטר סאסובסקי בסרט "שמיים+ארץ+ג'ו דייוויס" ("Heaven+ Earth + Joe Davis") בשנת 2011.
לדייוויס הופעות רבות בתקשורת, כולל שתיים בתוכנית הסאטירה "דו"ח קולבר". ב-2001 כינה ה"וושינגטון פוסט" את דייוויס "יועץ הסתרים של תנועת הביוארט" (שילוב אמנות ומדע),
באומרו "דייוויס נמנע מעימות בין אומנות למדע, וטוען כי הוא דובר את שתי השפות ולא יכול להפריד בין התחומים".
לעבודתו יש היבטים נוספים והיא כוללת שימוש בסטגנוגרפיה בניסיון לשלוח מסרים לעתיד עבור הדורות הבאים ובמקרה נוסף לייצר תקשורת עם יצורים מהחלל החיצון.
דייוויס היה מעורב גם בפרויקטים הקשורים ל-DIYbio ב-2008.
לדייוויס מיוחסות אמירות כגון "אינני רוצה ליצור ארנבות ירוקות או כלבים סגולים, אבל אני רוצה לתפעל את ערימות הדנ"א הדוממות, ה"זבל" שמהווה יותר מ-90% מתוך הקוד הגנטי של האורגניזם".
עבודות נוספות
[עריכת קוד מקור | עריכה]- "מיקרוסקופ אודיו"-מיקרוסקופ המתרגם מידע המתקבל מאור לצורת צלילים, ומאפשר "לשמוע" תאים חיים. לכל תא "חתימה אקוסטית".
- ניסוי בחיידקי אי קולי-כיצד הם מגיבים למוזיקת ג'אז ולצלילים נוספים.(יחד עם אנדרו זרצקי).[2]
- שתילת מפה של "שביל החלב" בתוך אוזן של עכבר מהונדס גנטית.
- מערכת שעונים הנקראת "Primordial" (מילולית-קדמוני) פרויקט המתייחס לתאוריה האומרת כי היווצרות החיים התרחשה כבריאה ספונטנית בתהליכי הרכבה עצמית.
- תוכנית לשימוש באנרגיית ברקים בהמרה לפעימות לייזר-שיוקרנו לפסלי ענק ויגרמו לשינוי צבעי הלייזר ולתהודות צלילים רועמות.
- "הפואטיקה של הנרתיק" - אות מקודד אשר נשלח למספר מערכות כוכבים ונוצר מצלילי התכווצות הוואגינה הנשית.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- הראל עילם, עץ הדעת: חוקר מכניס את ויקיפדיה כולה לתפוח, בצורת DNA, באתר כלכליסט, 15 במאי 2014
- Phil McKenna, "ג'ו דייוויס-המדען המשוגע של MIT?", אתר "newscientist"
- על הסרט התיעודי, "Heaven+Earth+Joe Davis", באתר הסרט
- Zareena Hussain, האמנות המיקרוביולוגית, "the tech"
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ Gibbs, W. Wayt (באפריל 2001). "Art as a form of life (profile of Joe Davis)". Scientific American. אורכב מ-המקור ב-2008-09-27. נבדק ב-2014-06-22.
{{cite journal}}
: (עזרה) - ^ "The Brilliantly Weird World of MIT's 'Mad' Scientist". The Daily Galaxy. אוק' 2008. אורכב מ-המקור ב-2014-05-21. נבדק ב-2014-06-22.
{{cite journal}}
: (עזרה)