بحث کاربر:Mehdi2753/بایگانی ۲
افزودن مبحث——————————————— خوشآمدید ———————————————
بایگانی
[ویرایش]درود؛ دوست گرامی من با شرمندگی بیاجازه از شما صفحهٔ بحث پیشینتان را به روشی درست بایگانی کردم. اگر پرسشی در این زمینه داشتید بفرمایید. --Ariobarzan ۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۳:۰۰ (UTC)
با سپاس فراوان --Mehdi2753 ۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۴:۵۲ (UTC)
- خواهش میکنم، قابلی نداشت. --Ariobarzan ۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۵:۵۶ (UTC)
صفحهٔ کاربری و پارهای توضیحات
[ویرایش]شب خوش دوست گرامی؛
گفتم شاید بدتان نیاید ترتیبی به صفحهٔ کاربریتان بدهید. ببینید صفحهٔ کاربری با صفحهٔ بحث متفاوت است. این صفحهای که من در آن دارم مینویسم صفحهٔ بحث شماست. هنگامی که مطلبی را به این صفحه میافزاییم شما پیامی را مبنی بر دریافت پیام تازه خواهید دید که با کلیک روی آن به این صفحه خواهید رسید. ولی صفحهٔ کاربری مخصوص گذاشتن پیام نیست. این صفحه به منظور معرفی نمودن کاربر به دیگران است. شما اگر دوست داشتهباشید میتوانید نام و نشان و علایق خود را در آن صفحه در معرض دید عموم بگذارید. همچنین میتوانید از الگوهای کاربری برای نشاندادن دلبستگیهایتان بهره ببرید. صفحهٔ کاربری شما این است:کاربر:Mehdi2753. در واقع با کلیک روی امضای هرکس به صفحهٔ کاربری او خواهید رسید.
نکتهٔ دیگر اینکه دیدم شما دارید روی نوشتار مهدیزاده کابلی کار میکنید گفتم شاید بد نباشد توضیحاتی دهم. نخست اینکه منبع با پانویس تفاوت کوچکی دارد، در منبع شما نام منابعی را که از آنها بهره بردید اعم از کتاب، مقاله، تارنما یا ... را به همراه نام نویسنده و تاریخ انتشار و اطلاعات وابسته را مینگارید. پانویس ولی کاربردش ارجاع دقیقتر به منابع(مانند صفحه، خط و جمله) است. همچنین در پانویس میتوان توضیحاتی را افزود که نیاز به آوردنشان در متن دیدهنمیشود یا برای نمونه اصل عبارتی را به زبان اصلی میتوان آنجا نوشت. دیگر آنکه دیدم آن مقاله برچسب سرشناسی خوردهاست، برپایهٔ سیاستهای اینجا چهرههای ناسرشناس نمیتوانند مقالهای داشتهباشند. منابع مستقلی بیاورید که نشان از سرشناسی او داشته باشد مانند فهرست کتابها، مصاحبههای با او، افتخارات و...در بدترین حالت احتمالاً کار به پیشنهاد حذف خواهد کشید و در آن زمان دیگر کاربران دربارهٔ ماندن یا نماندن مقاله به اجماع خواهند نشست. به هر روی کوشش خود را در صفحهٔ بحث مقاله بکنید تا سرشناسیاش را ثابت کنید. و نکتهٔ آخر اینکه بهتر است برخی واژههای کلیدی(برای نمونه در همان مقاله کابل، آلمان و...) را درون [[]] بگذارید تا مقالهیتان به دیگر مقالههای ویکیپدیا هم راه داشته باشد. ببخشید سرتان را درآوردم. شاد باشید. --Ariobarzan ۷ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۳:۲۴ (UTC)
با درود و سپاسگزاری فراوان حضور دوست عزيزم! من فعلاً مطلب را از آنجا برداشتم و آن را به اين صفحه منتقل نمودم تا پس از تکميل در حد اقل مطلوب آن را در آنجا باز نويسی کنم. البته برای تمام مطالب ياد شده سند موجود است، ولی درپارهی موارد به لحاظ خصوصی بودن سند و در پاره موارد هم به دلايل سياسی وارد جزئيات بيشتر شدن شايد ممکن نباشد و حتی من با ذکر اسم واقعی هم موافق نيستم، اما چون در مدارک ضميمه اغلب از اسم و رسم اصلی استفاده شده است، بنابراين، ناگزير آن را ذکر کردم. البته در مورد مصاحبه ها با راديوها مثلاً بی بی سی، راديو صدای آمريکا، راديو صدای دری مشهد وجود دارد که متاسفانه فعلا در دسترس من نيست. بطور مثال در مورد کتابهای تاريخی خود با آقای جليل غنی در بخش دری صدای آمريکا مصاحبه (حدود نه سال پيش) داشته است و در مهد آيين زرتشت با بخش بی بی سی احتمالا چهار سال پيش. اما در هر حال، از لطف حضرتعالی خواهد بود اگر زحمت خواندن دوبارهی آن را بکشيد و دقيقاً بفرماييد که کدام قسمت مدرک بيشتر میخواهد؟
مهدیزاده کابلی (محمد رئوف مهدی Mohammad Rauf Mehdi)، استاد پیشین دانشگاه کابل، در سال ۱۳۳٧ خورشیدی در شهر کابل زاده شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه و عالی خود را نیز در همین شهر به پایان رساند.
مهدیزاده، در سال ۱۳۶۰ میلادی به مقام استادی در دانشکده مهندسی دانشگاه کابل رسید. او در سال۱۳۶۳ به سبب اعتراض علیه اشغال نظامی افغانستان توسط ارتش سرخ شوروی، ناگزیر به ترک افغانستان شد و مدت ٢۰ سال در ایران اقامت گزید. وی در بخشهای اجرایی و مدیریت پروژههای محتلف ساختمانی در ایران اشتغال داشت و در ضمن، نمایندگی مهاجرین افغان در ایران را در هر دو لویهجرگه افغانستان به عهده گرفت[۱] و نيز در کنفرانس برلين شرکت داشت.[۲]
مهدیزاده، از سوی دانشگاههای او آی او در آمریکا، و مهندسی ساختمان در آلمان برای دورهٔ فوق لیسانس پذیرفته شد و از سال ۱۳٨۳ بدین سو، در جمهوری فدرال آلمان زندگی میکند. در سال ٢۰۰٧ میلادی ادامه تحصیل در رشتهی مهندسی مدیریت صنعتی را در شهر درسدن به پایان رساند.
افزون بر این، او از سالها به این طرف، در زمینه تاریخ افغانستان و تاریخ ادیان مطالعه و تحقیق دارد، که فهرست کتابهای او در عرصهی تاریخ افغانستان و دینشناسی از این قرار است: درآمدی بر تاریخ افغانستان، افغانستان پیش از تاریخ، افغانستان؛ از اسطوره تا تاریخ، افغانستان در عهد باستان، افغانستان در قرون وسطی، تاریخ نوین افغانستان، تاریخ افغانستان معاصر، افغانستان مهد آیین زرتشت[۳]، سیری در تاریخ ادیان، دروغ بزرگ (چهره عريان اسلام)، مقایسه تطبیقی قرآن و کتاب مقدس، و ...[۴]
--Mehdi2753 ۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۴:۳۰ (UTC)
منابع
[ویرایش]- ↑ منبع:
[۱]Eine Abstimmung wurde nicht mehr durchgeführt, Wortmeldungen aus den Reihen der Delegierten ließ er schon gar nicht mehr zu. Laut der derart verabschiedeten Verfassung wird Afghanistan nun »Islamische Republik«. Reformorientierte und säkulare Kräfte hatten vergeblich dagegen opponiert. Der Delegierte Rauf Mehdi hatte zwar 146 Unterschriften gesammelt, um die Bezeichnung »Islamisch« aus dem Namen der Republik zu entfernen, es sah sich jedoch niemand in der Lage, einen solchen Antrag in der Loya Jirga zu begründen. Kein Wunder: Mehdi wurde durch Ultra-Islamisten bedroht und als Ungläubiger und Kommunist bezeichnet. Selbst Versammlungsleiter Modjadedi geißelte Mehdi und seine Leute als zu bestrafende Ketzer.
و
[۲]Verfassung von US-Gnaden Laut der Verfassung wird Afghanistan eine Islamische Republik (Art. 1). Reformer und säkular orientierte Kräfte hatten vergeblich in der Loja Dschirga dagegen opponiert. Rauf Mehdi, der in der Ratsversammlung afghanische Flüchtlinge in Iran vertrat, hatte 146 Unterschriften gesammelt, um die beabsichtigte Bezeichnung »islamisch« aus dem Staatsnamen zu entfernen. Es sah sich jedoch niemand in der Lage, solch einen Antrag vor aller Augen und Ohren in der Loja Dschirga zu begründen. Mehdi wurde in einem Gespräch durch die Ultra-Islamisten Sayaf und Rabani bedroht, als Ungläubiger und Kommunist bezeichnet. Auch andere Delegierte, wie Frau Malalei Schoja, sogar Haschmat Ghani, der Bruder des mächtigen Finanzministers, erhielten Drohungen. Modjadedi bezeichnete Mehdi und dessen Anhänger schließlich als Ketzer, die zu bestrafen seien – die Taliban lassen grüßen. Damit war Mehdi vogelfrei.
و [۳]
- ↑ [۴]
- ↑ [۵]
- ↑ [۶] معرفی آثار با چاپ جلد کتاب ها و پيشگفتار آنها، در اين وبلانگ منتشر می گردد.
سرشناسی
[ویرایش]درود دوست من؛
راستش من ایراد جدیای در مقاله مهدیزاده کابلی نمیبینم چون من هم آن برچسب را نگذاشتم. میتوانید با بررسی تاریخچه مقاله ببینید گذارندهٔ برچسب کیست و به طور مستقیم با او به گفتگو بپردازید. ولی پیش از آن شما را به خواندن ویکیپدیا:سرشناسی و نیز ویکیپدیا:سرشناسی (افراد) دعوت میکنم. یک نکتهای هم هست و آن اینکه یک معیار غیر رسمی برای سنجش سرشناسی اولیه مراجعه به گوگل است، ببینید من همین مهدیزاده کابلی را در گوگل سرچ کردم و شما میتوانید نتیجه را ببینید. خوب چنین شناخت پایینی از یک تن میتواند برچسبگذار را به فکر ناسرشناسی او ببرد. اینجاست که نویسندهٔ مقاله-در اینجا شما- باید در اندیشهٔ اثبات سرشناسی بیفتید. دربارهٔ منابعی که جنبهٔ محرمانه دارند یا هر منبعی که تاکنون انتشار نیافته باید بگویم نشرش برابر با تحقیق دست اول و بدین سان در ویکیپدیا ممنوع است. راستی مگر بیبیسی و ویاوای آرشیو ندارند؟ --Ariobarzan ۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۱:۵۱ (UTC)
- راستی یک نکتهٔ کوچولو، نوشتن نام Mohammad Rauf Mehdi به ریخت لاتین در اینجا لزومی ندارد چرا که این نامی است جاافتاده و ریشه در زبانهای اروپایی هم ندارد. پاینده باشید. --Ariobarzan ۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۱:۵۴ (UTC)
درود دوست گرامی! کاملاً حق با شما است. چندی قبل من در گوگل جستجو کردم، فقط به دو مورد برخوردم: نخست، ويکیپديا بود، که از کتاب درآمدی بر تاريخ افغانستان که نويسنده مقاله «تاریخچهٔ نام افغانستان» به عنوان مرجع استفاده
کرده بود، البته دو اشتباه ناچيز داشت که من اصلاح کردم و در حقيقت همين سبب آغاز همکاری من با ويکیپديا شد. دوم، سايت شبکه اطلاع رسانی افغانستان بود. تا آنجا که من اطلاع دارم، نام مهدیزاده در فهرست اعلام چاپ اول، دانشنامه ادب فارسی (بخش افغانستان)، آمده است بدون آن که به زندگینامهی او پرداخته شده باشد. اما چون من چاپهای بعدی را مطالعه نکردهام، چيزی نتوانم گفت. البته من نگارش يک کتاب تحت عنوان «چهرههای سياسی و فرهنگی معاصر افغانستان» را مدتها است روی دست دارم، که تاکنون از نظر من در حد نشر نيست و نيازمند تحقيق و بررسی بسيار. برای نگارش همين کتاب، من مدتها قبل، بويژه در اين مورد خاص، در بايگانی سايتهای راديو بی بی سی و صدای آمريکا جستجو کردم که در آنجا چيزی دست گيرم نشد. به هر حال، چون مهديزاده کابلی فقط يک نام مستعار برای کارهای فرهنگی است، نام اصلی که در عرصه سياست افغانستان شناخته شده است همان نام محمد رئوف مهدی میباشد که به دليل تقاضای او در لويه جرگه قانون اساسی افغانستان برای حذف پسوند اسلامی در عنوان نظام سياسی افغانستان، مورد تکفير آقای مجددی قرار گرفت و روزنامه شرق ايران نوشت: «حذف اسلام کفر است!» البته اين موضوع در برخی رسانهها و مطبوعات غرب هم بازتاب يافته است که من به چند مورد در سايتهای اينترنتی استناد کردم.
اين عرايض فقط جهت اطلاع حضرتعالی بود و البته طبق فرمايش شما بايد با فردی که برچسب سرشناسی زده تماس گيرم. با عرض سپاس ، اميدوارم شاد باشيد و روز خوش --Mehdi2753 ۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۷:۵۱ (UTC)
- روز خوش دوست من؛ بدبختانه من با چهرههای افغان آشنایی چندانی ندارم. البته محمد رئوف مهدی هم گمان نکنم چیز دندانگیری را در گوگل نشان دهد. البته گوگل یک تست مقدماتی است و هیچ جنبهٔ قانونی ندارد. دربارهٔ روزنامهٔ شرق گویا آرشیو اینترنتیش از میان رفتهاست ولی اگر به نسخهٔ اصلی دسترسی دارید میتوان آن رخداد را در زندگینامهٔ مهدیزاده بگنجانید و احتمالاً کارساز باشد. به هر روی برخی نمایندگان گمنام مجلس شورای اسلامی هم در اینجا مقاله دارند. از صفحهٔ بحث آن مقاله هم غافل نمانید، من دورادور بر ویرایشهای شما نظارت میکنم تا با فضای اینجا بیشتر آشنا شوید و در این میان اگر کمکی از دست من ساخته بود دریغ نفرمایید. --Ariobarzan ۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۲:۲۰ (UTC)
راستی من بیاجازه مطالبی را که مربوط به صفحهٔ بحث بود را از صفحهٔ کاربریتان حذف کردم. ببخشید که پیشتر اجازه نگرفتم. --Ariobarzan ۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۲:۲۵ (UTC)
با درود مجدد؛ البته بازهم عرض کنم که نظارت حضرتعالی موجب افتخار و خوشحالی من است. هرجا نقص در کار من ديديد به من گوش زد کنيد، با اين کار نه تنها بر من منت می گذاريد، بلکه سبب پختگی مطلب می شود. البته در مورد محمد رئوف مهدی هم حق با شماست؛ چون مطلب فارسی شايد بدليل کافر شمرده شدن او موجود نباشد. اما اگر به شکل لاتين تايپ می فرموديد به اندازه ای که مطلب مرا تاييد کند سند موجود است. من يک نتيجه مقدماتی که به دست آوردم اينجا ليست می کنم، بعد قضاوت با شما. البته از اين که موجب دردسر جنابعالی را فراهم میآورم، قبلاً پوزش میطلبم:
من در گوگل به اين شکل «Rauf-Mehdi» جستجو کردم:
در مورد عضويت در لويه جرگه يعنی در ليست Members of the afghan constitutional loya jirga در تاريخ 23.12.2003 در کميته سوم نفر رديف 33 يعنی:
COMMITTEE NO 3
33 - Mohammad Rauf Mehdi: Kabul
[۷] و [۸]
خبر در مورد اعتراض به پسوند اسلامی در لويه جرگه – گزارش متين برکی (متن آلمانی):
[۹] و [۱۰] و [۱۱] و [۱۲] و [۱۳]
روزنامه شرق، با عنوان «حذف اسلام کفر است!»، سال اول - شماره ۱۰۵، شنبه ۱۳ دي ۱۳۸۲ - ۱۰ ذيقعده ۱۴۲۴ - ۳ ژانويه ۲۰۰۴ به مطلب فوق پرداخته است.
همچنين، يک گاهنامه دانشجويی در مشهد به عنوان «هيراد» در همان زمان طی مصاحبه با مهندس مهديزاده کابلی، علت مخالفت او را با جمهوری اسلامی به چاپ رسانيده است. البته اگر لازم باشد من مشخصات اين نشريه را هم در اختيار جنابعالی خواهم گذاشت.
اما، در مورد شرکت در جامعه مدنی افغانستان، کنفرانس برلين و کميته صلح سويس، رجوع شود به:
[۱۴] و [۱۵] و [http://us.oneworld.net/article/view/82788/1/2296
]
در اسناد منتشره شده از سوی کنفرانس برلين، محمد رئوف مهدی، مشهورترين ضد بنيادگرا ياد گرديده است و فرانسس وندرل او را «مرد شجاع در بيان حقايق» خطاب کرده است و شهرت او به اندازه ی است که رئيس جمهور افغانستان و بيشترين اعضای کابينه دولت او، محمدرئوف مهدی را میشناسند. که البته موارداخير شايد در بحث ويکی پديا نگنجد. از توجه شما سپاس، و روز خوش --Mehdi2753 ۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۳:۴۲ (UTC)
- بسیار هم عالی، همین اسناد را فعلاً زیر عنوان سرشناسی در صفحهٔ بحث همان مقاله قرار دهید. اگر برخسی از رویدادهای مهم را هم به زندگینامهاش بیفزایید بسیار خوب میشود. دربارهٔ اینکه چرا در گوگل یافت نمیشود هم جای بحث هست، دلایلی مانند تفاوت در نگارش فارسی و چیزهایی از این دست و... ولی روی هم رفته همانگونه که گفتم در شرایطی که فشای فارسیزبان وب همچنان کوچک است چندان نمیتوان به جستجوهای گوگل تکیهٔ چندانی کرد. من در خدمت خواهم بود. --Ariobarzan ۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۳:۵۹ (UTC)
نمایندگی در لویهجرگه برای معیارهای سرشناسی در ویکیپدیا کافی است و مقاله مشکلی از این نظر ندارد. منتها، منابع آن کم است. بهتر است تعدادی از لینکهایی را که در اینجا ذکر کردید، به عنوان منبع به مقاله اضافه کنید. امیدوارم مشارکتتان در ویکیپدیای فارسی ادامه یابد. Alefbet ۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۴:۵۱ (UTC)
سلام
[ویرایش]درود اولا تشکر بابت همکاریهای خوبتان.جسارتا ارجاعات را در مقاله احمد جاوید درست کردم لطفا شما هم اینگونه کنید.در ضمن لطفا زیاد روی القاب مانند دکتر مانور ندهید.دوستدار شما ♦ مرد تنها ♦ ب ۱۰ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۷:۴۳ (UTC)
درود به شما، از همکاری تان صميمانه ممنون. --Mehdi2753 ۱۰ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۷:۴۵ (UTC)
- امیدوارم که مقالات مرتبط با افغانستان را تکمیل کنید.خیلی نیاز به همکاری دارند ♦ مرد تنها ♦ ب ۱۰ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۷:۴۷ (UTC)
روزخوش دوست عزيز؛ با همکاری شما دوستان بهتدريج با محيط ويکیپديا آشنا میشوم، از اين بابت ممنون. البته يک پرسش دارم که اگر پاسخ بفرماييد، از لطفتان بعيد نخواهد بود. پرسش من اين است که آيا در محيط اين دانشنامه، در قسمت زندگینامهٔ افرادی سرشناس نصب تصوير آنها مجاز است؟ اگر پاسخ مثبت است، چگونه بايد عمل گردد؟ ممنون. --Mehdi2753 ۱۰ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۸:۰۱ (UTC)
- درود مهدی گرامی؛ در نبود دوستمان مرد تنها من توضیح کوچکی دربارهٔ تصاویر میدهم. نخست اینجا را مطالعه بفرمایید. برای بارگذاری تصویر میتوانید از گزینهٔ که در سمت راست این صفحه با نام بارگذاری پرونده میبینید بهره بگیرید. البته از تصاویری میتوان در اینجا بهره گرفت که حق نشرشان آزاد باشد. برای استفاده از یک تصویر هم کافی است از این فرمول بهرهبگیرید:
[[تصویر:نام تصویر]]
برای کادر کردن تصویر هم میتوانید از این فرمول سود برید:
[[تصویر:نام تصویر|thumb]]
پرسشی بود در خدمتم. --Ariobarzan ۱۰ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۱:۱۱ (UTC)
درود دوست عزيز؛ از راهنمايی شما يک جهان ممنون. روز خوش. --Mehdi2753 ۱۰ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۷:۵۱ (UTC)
- با تشکر از آریوبرزن ویکیانبار هم حدود 2 میلیون عکس دارد که بدون بارگذاری میتوانید از آنها استفاده کنید ♦ مرد تنها ♦ ب ۱۰ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۷:۵۵ (UTC)
- با درود و سپاس فراوان --Mehdi2753 ۱۲ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۴۳ (UTC)
نامهای لاتین در متن
[ویرایش]درود دوست من، روز خوش؛
یک نکتهٔ کوچک و آن اینکه بهرت آن است که از نامهای لاتین در پانویس بهره ببرید. برای نمونه هنگامی که مینویسید آیریا Airia بهتر آن است که با همان روش ارجاع به پانویس آیریا را بنویسید و Airia را به پانویس بفرستید. پاینده باشید. --Ariobarzan ۱۳ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۲:۰۴ (UTC)
درود دوست عزيز، روز شما هم همواره خوش باشد. از رهنمود شما ممنون. من چند روزی است کمی ناخوش هستم؛ برای همين هم نتوانستم اينجا حضور داشته باشتم. امید است از تأخير پاسخ پيام خود، معذرت مرا بپذيريد. --مهدی دوست شما ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۱:۵۳ (UTC)
- خواهش میکنم دوست من، امیدوارم همواره تندرست باشید و از رنج دور. راستی میتوانید در نبودتان از الگو:ویکیمرخصی هم بهره ببرید. شاد و کامیاب باشید. --Ariobarzan ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۲:۱۴ (UTC)
ناصرالدین شاه و استقلال افغانستان
[ویرایش]درود دوباره؛ دوست گرامی من هم مانند شما بر این باورم که افغانستان سالها پیش از زادهشدن ناصرالدین شاه هم مستقل بودهاست، ولی خوب شاید این یک غلط رایج باشد که آغاز استقلال افغانستان را از روزگار این شاه قاجار میدانند. دلیل این شاید دو نکته باشد، یکی اینکه هرات در این زمان است که بخشی از افغانستان میشود و دیگر اینکه گویا از این زمان و پس از قرارداد پاریس است که حاکمی و استقلال افغانستان در جهان شناسایی میشود(دربارهٔ این آخری البته مطمئن نیستم). با این همه این نکته تنشزایی میتواند باشد، بد نیست خودتان آن بخش را اصلاح کنید و در متن مقاله خودتان توضیحات لازم را بیفزایید. یک نکتهٔ کوچک دیگر، ممکن است استفاده از عبارتهایی مانند ترکمن ضد ایرانی کمی حساسیتبرانگیز باشد، برای نمونه یک ترکمن یا یک قاجاری از نویسندگان این دانشنامه باشد و یا چیزی مانند آن. بهتر است به ویژه در متن مقالات از عبارتهایی که جانبدارانه یا نژادپرستانه قلمداد میشوند پرهیز کنیم. البته این یک توصیه دوستانه بر پایهٔ شناخت نصف و نیمهام از جو اینجاست. شاد باشید. --Ariobarzan ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۳:۳۷ (UTC)
آريو برزن عزيز؛ سپاس مجدد. افغانستان از زمان احمدشاه درانی کشور مستقل بود نه تنها هرات جز قلمرو آنها بود، حتی تا به هنگام فرمانروايی شاه زمان درانی بخشی بزرگی از خراسان کنونی نيز جزو قلمرو شاهان درانی بود. سلسله قاجار از بدو پيدايش نه تنها مخالف افغانهای سنی مذهب بودند، بلکه مخالف تمام سنیهای که در قلمرو آنها زندگی میکردند! و اين دشمنی آنها نه تنها با اينها که بطور عام با تمام ايرانی تبارها بود. اين را در نامهی که فتحعلی خان قاجار پدر آقا محمد خان به طوايف ترک ساکن ايران نوشته به صراحت میتوان ديد: آنجا آمده است که:« کاری کنيد که ايرانيان نتوانند حکومت کنند.» منظور او کدام ايرانيان بود؟ نظر به همين نامه که متن آن در کتاب «ميراث خوار استعمار» درج است سلسله قاجار در ابتدا خود را ايرانی نمیشمرد! اما با تأسف امروز به تن هر غير ايرانی لباس ايرانيت میشود، چون زمانی، در قلمرو ايران کنونی سلطنت کرده است؛ و ايرانيان که خارج از اين قلمرو قرار دارند دشمن، متجاوز و ... قلمداد میگردند. منظور من از ذکر قاجار ترک تبار نه ضديت با قوم شريف ترک است که در افغانستان و ايران در کنار ساير اقوام برادرانه زيست میکنند(چون من ننوشتم ترکمن ضد ایرانی؛ بلکه نوشتم ترکمنان قاجار که منظورم سلسله قاجار بود)، بلکه منظور من سلسلههای ضد ايرانی هستند که در قدم اول ايران را تباه کردند. من برای اين ادعا خود میتوانم شما را حد اقل ارجاع به دو کتاب منبع بدهم تا متوجه شويد، آنان که از اناتولی به ايران آمدند و صاحب تخت تاج شدند، چه روزگاری بر سر ايران و ايرانيان آوردند. برای من استقلال ايران کنونی و افغانستان امروزی حديث يک جدايی است؛ اما زمانی ناگزير به چنين جدايیها بايد تن داد؛ تا ديو سياه از منبر خون پايين آيد و بيگانه از خانه بيرون رود! اميدوارم بهعنوان يک ايرانی نجيب درکم کنيد! --دوست شما، مهدی ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۴:۱۷ (UTC)
- مهدی جان نه تنها درکتان میکنم که با شما موافق و همداستانم. بیگمان بلایی که قاجار بر سر ایران آورد بسیار جانکاه بوده و بیگمان اینان خود را از عنصر ایرانی نمیدانستند و حتی در شجرهنامهٔ خود تبارشان را به قاجارنویان یکی از سرداران چنگیز میرساندند. دربارهٔ جنگ آیینی هم من بر این باورم که مهمترین چیزی که ما را از یک پیکره گششتهاست همین جنگ بیهوده و پوچ بودهاست. هنوز هم در بلوچستان ایران در نزد کسانی واژهٔ قاجار معنای شیعه را میرساند، بس که از تعصب مذهبی اینان آزار دیدهاند. بیگمان با ابراهیم پورداوود آشنایی دارید، او شعری را در شادی برافتادن قاجارها سروده با این مطلع:
از پیک نویدآمد هان گوش فرادار | کاحمد شه ایران شد از تخت نگونسار | |
اورنگ شهی پاک شد از دیو تبهکار | وز راهزن و ترکمن دودهٔ قاجار | |
زین مژده به درگاه خداوند سپاسآر | کز خجلت آن ننگ بجستیم دگر بار... |
این مختصر را گفتم تا آشکار دارم که من هم چون شما از آنچه بر ما رفتهاست رنجورم. ولی آن پیشنهاد دوستانه که به شما دادم دو جنبه داشت، نخست در نظر داشتن جو اینجا بود، ناگفته پیداست که همه مانند شما با تاریخ و گذشته آشنا نیستند، این گفتهها را شدنی است که کسانی نژادپرستی بپندارند و انگهای ناشایست به دوست فرهیختهای چون شما بزنند. دیگر آنکه به دید من بد نیست که بکوشیم بیطرفانه فعالیت دانشنامهای کنیم. یعنی در نوشته هایمان حب و بغض ملیمان را نگاه داریم و بکوشیم تا بروز ندهیم. البته شما خودتان استادید و این راهکاریاست که خودم میکوشم به کاربندم هرچند گاهی خودم هم از آن رهایی ندارم.
راستی من یک کنجکاوی شخصی دارم، البته با عرض شرمندگی، اگر هم پاسخ ندهید درک میکنم و هرگز ناراحت نخواهم شد. کنجکاو بودم بدانم که شما زادهٔ کجایید و تبارتان به چه دیاری میرسد. البته ببخشید که فضولی میکنم. --Ariobarzan ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۷:۰۱ (UTC)
مهدی خراسانی
[ویرایش]درود به دوست عزيزم. صبح خوش؛ من بايد اعتراف کنم که واقعاً از هم صحبتی با شما لذت میبرم و من هم با گفتههای شما کاملا موافق هستم. البته من به شما اطمينان میدهم که من هيچگونه تمايل خاص ناسيوناليستی ندارم؛ چون نه اينام و نه آن. اما ...
درباره زادگاه من پرسيدهايد، به نظر من شهری است بسيار نا آشنا برای شما، اما نام آن را به صراحت در کتاب مقدس زرتشيان میتوان ديد. بسيار ديرتر از ساير شهرهای آريايی اسير ديو سياه شد. از آن روز تا کنون جز ويرانی چيزی نديد. فرزندانش همواره آواره گشتند، زيرا سيطره ضحاگ هزار ساله است و مغز جوان میخواهد تا ببلعد. اين قصه بافی نيست؛ تاريخی آميخته با اسطوره آن شهر است.
من در دامنه کوهی که در کنار رودخانه مقدس شهر (يعنی همان رودخانه که تخمهٔ زرتشت در آن بازمانده است) موقعيت دارد، زاده شدم که مردم محل به آن کوه میگويند «کافر دختر»! از مادر بزرگ داستان کافر دختر را بارها شنيده بودم. او میگفت: «کافر دختر، زن جوانی بود، که هنگام يورش سپاهيان اسلام، يک تنه به جنگ با آنان پرداخت، چون اين سپاهيان همه مردان، زنان و کودکان ديگر در شهر به قتل رسانيده بودند. او تنها به قله همان کوه زادگاه خود پناه برد و کمين گرفت، و از آن جا، سربازان عرب را نشانه تير کين خود ساخت. کسی را جرأت نزديک شدن به او نبود! آنها به الله متوسل شدند و با دعا از او خواستند که چارهای آن زن شجاع را بکند. الله او را به سنگ مبدل ساخت که تا امروز در قله آن کوه قد برافراشته است که نماد استقامت يک زن آريايی است. اما مردم عام به او کافر دختر میگويند.»
وقتی کودک بودم بارها به قله آن کوه بالا رفته و بردوش کافر دختر قرار میگرفتم و گاهی از خود می پرسيدم که چرا الله اين زن نيک را سنگ ساخت؟! پاسخ دشوار بود، اما تصوير يک مادر مهربان در چهرهٔ آن سنگ میديدم! و حس میکردم که من فرزند او هستم!
بنابراين، من همان گبرم که اسلام را خوار میدارم! اميدوارم از اين گفته من آزرده خاطر نشويد، فقط بخاطر آن يادآور شدم که من نه سنیام و نه شيعه! اما واقعيتهای تاريخ را با آن که تلخ اند، و سبب سرشکستگی، میپذيرم و از دروغ نفرت دارم؛ چون آيين من پاک دينی است. و اين که اسم مرا مهدی میبينيد، صورت تحريف شده اسم واقعی من يعنی سوشيانت است؛ همان گونه که رسم و خط من عوض شد، هويت من عوض شد، خب نام مرا هم عوض کردند! حال با اين تفصيل مرا اگر با هر اسم و رسمی که در ويکی پديا ببينيد، باز من همان دوست شما هستم(با لبخند)--دوست شما، مهدی ۱۷ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۷:۱۶ (UTC)
- روز خوش دوست من؛ سپاس که پاسخم را دادید. البته که این همسخنی برای من هم لذتبخش و خواستنیاست. کلام شما هم خواندنیاست. نه آزردگی برای چه؟ (البته شاید کسان دیگری جز من که این واژگان را بخوانند آزرده شوند). گذشتهٔ ما تلختر از آن را به خود ندید که برادران پیشینهٔ خود را به فراموشی سپردند و هر یک به باوری خام دل سپردند و به جای آنکه با دشمن مشترک بستیزند تیغ بر روی هم کشیدند. حافظ به این جنگ بیهوده چنین اشارت میکند و اندرز میدهد که:
جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه | چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند |
به هر روی این تلخکامیهای گذشته را میتوان چراغ راه آینده نهاد و راه وحدت پویید تا بلکه روزگار وصل خویش را بازجوییم.
راستی از کافر دختر گفتید، بله دقیقاً نمیدانم کجاست گرچه نامش را شنیدهام. از کافرش که نشان از نامسلمانی دارد که بگذریم این پسوند دختر نشان از مقدسی یک مکان دارد و به گواه برخی پژوهشگران دختر استعاره از اردویسور ناهید زنخدای ارجمند آریاییاست. در ایران کنونی هم مکانهای بسیاری پیشوند یا پسوند دختر را بر خود میکشند. آن رود مقدس هم باید هیرمند یا به دیگر سخن هلمند باشد، درست است؟ --Ariobarzan ۱۷ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۹:۱۲ (UTC)
آریو برزن عزیز؛ فرمودهٔ شما کاملاً دقيق است:
«هیرمند که نیروی اسپی از آن اوست؛ که نیروی اشتری از آن اوست؛ که نیروی مردی از آن اوست؛ که فر کیانی از آن اوست.
ای زرتشت پاک! چندان فر کیانی در هیرمند است که می تواند سرزمینهای دشمن آریایی را برکند و در آب فرو برد»
دریاچه هامون و کوهی که از میان آن بیرون آمده، کوه خواجه، قرون متمادی حتی تا دوره اسلامی با انتطار سوشیانت تداعی داشت.
اما منظور من از دریاچه هامون تا دل کابل زمین بود. زابلستان و کابلستان که از مهد تاریک تا عهد تاریخ با هم وصلت داشت. رستم ارمغان نمادین این وصلت است که از زال زابلی و رودابه کابلی به دنیا آمد و... و این سرزمین وسیع در جغرافیای ایرانشهر عهد ساسانی بخش نیمروز خوانده شده است. به هرحال، کوه کافر دختر در شمال کابل کنونی که کارته پروان (محله یا شهرک پروان) خوانده میشود، موقعیت دارد. --دوست شما، مهدی ۱۷ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۲:۳۷ (UTC)
- از پاسخ روشنتان بسیار سپاسگذارم. و بسیار خرسندم که دست ستمگر زمان که سرزمین نیاکان ما را پارهپاره کردهاست نتوانسته که اندیشهٔ ما را از هم جدا سازد. بیگمان ما هموطنیم اگرچه مرزهای دروغین امروزی میان ما خط جدایی کشیدهاست. از اینکه با شما برادر همخون و همزبان به گپ و گفت نشستهام شاد و خشنودم. امیدوارم از محضر شما بیشتر بیاموزم و بر دانش ناقصم بیفزایم. --Ariobarzan ۱۷ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۷:۱۰ (UTC)
وضعیت تصویر:27-12-03 (6).jpg
[ویرایش]کاربر گرامی، تصویر 27-12-03 (6).jpg که در ویکیپدیا بارگذاری کردهاید منبع یا برچسب حق تکثیر مناسب ندارد. لطفاً با توجه به ویکیپدیا:حق تکثیر و ویکیپدیا:برچسبهای حق تکثیر حق تکثیر و منبع تصویر را مشخص کنید وگرنه پاک خواهدشد. Raamin ب ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۰:۲۱ (UTC)
درود جناب رامين عزيز؛ در آن سايت، در بخش «مجلهٔ جامعه مدنی» آمده است: «شما با ذکر نام "مجتمع جامعهء مدنی افغانستان (مجما)" میتوانید که از مطالب مجلههای جامعهء مدنی استفاده کنید!». برای حق تکثير، آيا اين کافی است؟ --دوست شما، مهدی ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۱:۲۳ (UTC)
- خیر؛ به هیچ وجه. Raamin ب ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۰:۴۴ (UTC)
بیشتر دربارهٔ تصویر
[ویرایش]درود دوباره، من یک تغییراتی را در تصویری که گذاشتید دادم. در نمایش تصویرها از این فرمول پیروی کنید:
[[تصویر:نام تصویر|thumb|توضیحات]]
در اینجا عبارت thumb تصویر را کادردار میکند. میتوانید میان توضیحات و thumb هم اندازهٔ مورد نظر عکس را تعیین کنید برای نمونه میتوانید بنویسید |270px| که تصویر را با ۲۷۰ پیکسل نمایش میدهد. در ضمن بهتر است عکسها را در بالای مقاله استفاده کنید. من البته آن را جابهجا نکردم ولی اگر دوست داشتید میتوانید چنین کنید و اندازهاش را هم دستکاری کنید. راستی هشدار رامین را هم جدی بگیرید و برچسب مناسب برای عکس بگذارید. اگر راهنمایی خواستید بفرمایید. --Ariobarzan ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۰:۳۹ (UTC)
شب بخير دوست عزيز، من تصوير را از سايت جامعه مدنی افغانستان کپی کردم؛ اما در آن چيزی درباره حق تکثير يادآوری نشده است. در اين حالت چه بايد کرد؟ --دوست شما، مهدی ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۰:۴۴ (UTC)
- خوب آن سایت باید مجوز آزادی حق تکثیر عکس را اعلام کرده باشد. اگر چنین نیست تنها راه این است که اگر مسئولان آن سایت را میشناسید یه احتمال همکاری ایشان را میدهید از ایشان تقاضا کنید تا این اجازه را برای انتشارش در اینجا بدهند. --Ariobarzan ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۰:۵۰ (UTC)
در يکجا آمده است: «شما با ذکر نام "مجتمع جامعهء مدنی افغانستان (مجما)" می توانید که از مطالب مجله های جامعهء مدنی استفاده کنید!». آيا اين کافی است؟ --دوست شما، مهدی ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۰:۵۶ (UTC)
- این مجوز برای استفاده از مطالب است و نه تصاویر. ببینم این سایت از چه کشوری پشتیبانی میشود؟ قاعدتاً پیرو قوانین حق نشر آن کشور خواهد بود. --Ariobarzan ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۱:۲۳ (UTC)
اين سايت مربوط مجتمع جامعه مدنی افغانستان است. --دوست شما، مهدی ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۱:۳۲ (UTC)
- من نگاهی به سایت انداختم چیز دندانگیری نیافتم. اطلاع دارید قوانین نشر در افغانستان چگونهاست؟ اگر قانونی هنوز تصویب نشدهباشد شاید بتوان از عکسهای مربوط به آن استفاده کرد. البته هنوز نظر قاطعی در اینباره موجود نیست. شما بد نیست ایمیلی به گردانندگان سایت بزنید و از آنها درخواست کنید مجوز انتشار تصاویر رابدهند، فکر کنم از یافتن قانونی دربارهٔ حق نشر در افغانستان و آنگاه قانع کردن شهروندان ویکیپدیا آسانتر باشد. --Ariobarzan ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۱:۳۸ (UTC)
از همکاری و راهنمايی شما یک جهان ممنون؛ من يک نامه به مسئول مربوطه ارسال داشتم، امیدوارم پاسخ دهد. در غیر این صورت می توانم تصاویری از ایشان از طریق وبگاه کابل نامه درخواست کنم که جهت نشر به ویکی پدیا به آدرس ایمیل من ارسال دارد. شب خوش دوست من --دوست شما، مهدی ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۲:۱۹ (UTC)
- خواهش. در هر صورت من در خدمت هستم. شب خوش. --Ariobarzan ۱۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۲:۳۱ (UTC)
!
[ویرایش]دوست من دیدم آخرین نوشتههای مرا پاک کردید، همانگونه که گفتم این کار اینجا مرسوم نیست و چون حدس زدم که برای پرهیز از طولانی شدن صفحهٔ بحث چنین کردهاید آن را بازگرداندم. اگر خواستید صفحه را بایگانی کنید بفرمایید تا انجام دهم(البته هنوز برای بایگانی شدن زود است). اگر هم صلاح میدانید دوباره مطالب را پاک کنید. راستی خواندن ویکیپدیا:ارجاعپذیری هم بد نیست. روز خوش. --Ariobarzan ۱۷ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۹:۴۱ (UTC)
درود بر شما؛ من هيج نامه شما را پاک نکردم، شاید اگر از جانب من چنین شده باشد؛ اشتباهی بوده که به سبب نا آشنایی با محیط این برنامه صورت پذیرفته است. اصلا قصد من این نیست که هیچ نوشتهی را پاک کنم! باور کنید وقتی این پیام شما را دیدم تعجب کردم!
به هر حال، من امروز در ایمیل خود سه تصویر مهدیزاده را جهت نصب در زندگی نامه او دریافت کردم. آیا برای این کار مجاز هستم؟ خواهشمندم پاسخ مرا فراموش نفرمایید. --دوست شما، مهدی ۱۷ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۵:۵۸ (UTC)
يک پرسش ديگر هم دارم، آيا امکان دارد، اسم لاتين کاربری Mehdi2753 را به «مهدی خراسانی» عوض کرد؟ --دوست شما، مهدی خراسانی ۱۷ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۶:۲۸ (UTC)
- درود؛
من هم حدس زدم که اشتباهی چنین کردهاید، ولی خوب اتفاقیاست که افتاده. اگر خواستید تاریخچهاش را هم برایتان میگذارم. راستش من صفحهٔ بحث و کاربریتان را در فهرست پیگیریهایم گذاشتهام و پیوسته فضولی می کنم!
دربارهٔ تصاویر باید اجازهنامهای همراه عکسها فرستاده باشند که طبق آن حق نشر آنها را برای عموم آزاد اعلام کردهباشند. من خودم تخصص چندانی در زمینه حق نشر تصاویر ندارم، بهتر است از رامین که از مدیران اینجاست راهنمایی بیشتر را بخواهید. من خودم هم از او تقاضای راهنمایی میکنم.
دربارهٔ تغییر نام کاربری باید از دیوانسالارها کمک بخواهید، از میان دیوانسالارها هم تنها روزبه نیمهفعال است. این هم صفحهٔ بحثش: بحث کاربر:روزبه. خودتان باید در صفحهٔ بحثش تقاضای تغییر نام کاربری با حفظ تاریخچهٔ ویرایشهایتان رابدهید. البته اگر نظر مرا بخواهید آنچنان هم این تغییر نام ضروری نیست ولی صلاح مملکت خویش خسروان دانند. شاد باشید. --Ariobarzan ۱۷ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۶:۵۶ (UTC)- ما در ویکیپدیای فارسی «دیوانسالارها» نداریم. روزبه در حال حاضر تنها دیوانسالار ویکیپدیای فارسی است. Raamin ب ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۰:۴۶ (UTC)
- بله دانستم! در زمان استعفای شروین افشار من غایب بودم و گمان میکردم او هنوز دیوانسالار باشد. راهنمایی دوستمان فراموش نشود. --Ariobarzan ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۱:۱۲ (UTC)
- روزبه راهنمایی بهتر تواند کرد. Raamin ب ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۱:۱۳ (UTC)
- بله دانستم! در زمان استعفای شروین افشار من غایب بودم و گمان میکردم او هنوز دیوانسالار باشد. راهنمایی دوستمان فراموش نشود. --Ariobarzan ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۱:۱۲ (UTC)
- ما در ویکیپدیای فارسی «دیوانسالارها» نداریم. روزبه در حال حاضر تنها دیوانسالار ویکیپدیای فارسی است. Raamin ب ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۰:۴۶ (UTC)
درود دوست من جناب آریو برزن عزیز؛ بامداد خوش داشته باشید! چگونه می توان «مهندس محمدرئوف مهدی» را در مقاله انجمن مهندسان افغانستان به «مهدیزاده کابلی» پیوند داد؟ --دوست شما، مهدی خراسانی ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۷:۵۵ (UTC)
- درود و روز خوش؛ برای پیوند دادن محمدرئوف مهدی به مهدیزادهٔ کابلی میتوانید از تغییر مسیر استفاده کنید. کلید تغییر مسیر را در زیر همین صفحهٔ ویرایش با نام #REDIRECT [[]] میبینید. کافیاست که صفحهٔ تازهای را با نام محمدرئوف مهدی بگشایید و سپس در آن این کلید را بنویسید و میان [[]] عبارت مهدیزاده کابلی که عنوان اصلی مقالهاست را بنویسید. من این کار را برایتان انجام میدهم و اگر توضیحاتم روشن نبود بفرمایید تا بیشتر توضیح دهم. --Ariobarzan ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۹:۴۴ (UTC)
از لطف حضرتعالی یک جهان سپاس؛ امید است اگر وقت داشتید، به مقاله نامهای تاريخی افغانستان سری بزنید، فکر کنم باب گفتگوی تازه باز خواهد شد (لبخند) --دوست شما، مهدی خراسانی ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۹:۵۶ (UTC)
- خواهش میکنم، چند ساعت پیش نگاهی گذرا بدان افکندم و چند غلط کوچک نوشتاری را اصلاح کردم. به زودی نگاهی ژرفتر بدان خواهم انداخت. --Ariobarzan ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۴:۳۲ (UTC)
ممنون؛ هر متنی نیاز به ويرایش دارد؛ از این که متن را مطالعه کردید منت گذاشتید. --دوست شما، مهدی خراسانی ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۹:۱۷ (UTC)
- خواندن نوشتهٔ شما باعث افتخار است. هنوز بررسی دقیق نکردهام ولی یکی دو پیشنهاد دارم، یکی اینکه نامهای لاتین را با همان روش ارجاع به پانویس منتقل کنید. دیگر اینکه با برچسبگذارها به گفتگو بشینید. اگر بخواهید بدانید چه کسی آن برچسبها را گذاشتهاست میتوانید در تاریخچهٔ مقاله-در بالا سمت چپ مقاله کلید تاریخچه را خواهید یافت- ایشان را بیابید. روی هم رفته فکر میکنم مقالهٔ پرباری از آب در بیاید. --Ariobarzan ۱۸ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۲:۰۴ (UTC)
از حسن نظر شما سپاس؛ البته نامهای لاتين را در پانويس منتقل خواهم کرد، در نهايت بايد آن را دوباره بازنگری کنم. اما اکنون نخست بايستی متن را تکميل نمايم. در مورد برچسبگذارها هم دوست دارم پای صحبت ايشان بنشينم و از نظر آنها مستفيد شوم. البته در پختگی مقاله مرا کمک خواهد کرد. اما شوربختانه، نتوانستم اسم و رسم آنها را بيابم. اگر برای شما ممکن باشد صفحه کاربری آنها را برای من معرفی فرماييد، ممنون خواهم شد. شب خوش. --دوست شما، مهدی خراسانی ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۰:۱۰ (UTC)
درود و روز خوش؛ راستش صفحهٔ تاریخچهٔ مقالهٔ شما بسیار شلوغ شده و شاید برای همین نتوانستید کسی را که آن برچسبها را گذاشته بیابید. پیشنهاد میکنم برای پرهیز از این شلوغی پیش از ذخیرهٔ مقالات از پیشنمایش بهره ببرید. ولی آن برچسبها را یک کاربر ثبت نام کرده نگذاشتهبود، کار کاربر:85.198.48.188 بود. چون توضیحی برای گذاردن این برچسبها نداده بهتر است در صفحهٔ بحث مقاله دربارهٔ برچسبها توضیحی بخواهید و اگر توضیحی دادهنشد برچسبها را بردارید. --Ariobarzan ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۰۵ (UTC)
درود و روز جنابعالی هم خوش باشد. از راهنمايی شما ممنون. اما من در مورد برچسبها از چه کسی میتوانم توضيح بخواهم؟ --دوست شما، مهدی خراسانی ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۲۴ (UTC)
- خواهش میکنم. از ناشناسی که برچسب را گذاشته یا اشخاصی که احتمالاً درآینده معترض به برداشتن برچسب از سوی شما میشوند. در واقع این یک محکمکاری و احترام به نظر عمومی است و شما ملزم به انجام این کار هم نیستید، در واقع پیشنهاد من است. همینجوری هم میتوانید برچسب را بردارید. --Ariobarzan ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۳۰ (UTC)
ممنون؛ من به آقای روزبه پيام دادم، امید است اقدام شود. به فرد ناشناس هم جهت گفتگو پيام گذاشتم که حاضر به صحبت هستم. در غير اين صورت برچسبها را بر خواهم داشت. البته خود من هم در ابتدا به اختلاف نظر در مورد مقاله اشاره کردهام و اين اختلاف نظر منطقی هم است. اما برچسب صرف کمی بودار است (لبخند)! به هر حال از شما هم بسيار سپاسگذارم. روز خوش جناب آريو برزن عزيز. --دوست شما، مهدی خراسانی ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۴:۲۱ (UTC)
- البته روزبه معمولاً کمپیداست و برای مواردی اینچنین که پیش پاافتاده هم به شمار میآیند نیازی نیست از او درخواست کنید. اختیارات او برای انجام کارهایی مانند تغییر نام کاربری است. شما به عنوان یک کاربر در گذاشتن و برداشتن برچسبها آزادید و مختار. در ضمن تغییر مسیر هم کار دشواری نیست، زیر همین صفحهٔ ویرایش سمت چپ #REDIRECT [[]] قابل دیدن است. روز خوش دوست من. --Ariobarzan ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۵:۵۸ (UTC)
پيشنهاد
[ویرایش]آريو برزن عزيز؛ از همکارهای صميمانه جنابعالی واقغاً سپاسگذارم. من دوست دارم در مورد مقالاتی که بعد از اين در مورد افغانستان يا ايران بنويسم با جنابعالی مشورت کنم، اگر تمايل داشتيد، میتوانيم، بعضی آنها را با همکاری هم انجام دهيم. مشکل من اين است که در حال حاضر خارج از ايران به سر میبرم و طرح بعضی مسايل که تا اندازهای جنبه خصوصی میيابد، در اينجا امکان پذير نيست. اگر لازم میدانيد، از طريق ايميل با هم تماس داشته باشيم. البته بعضی اسناد را از طريق ايميل من راحتتر به شما میتوانم ارسال کنم. البته دوست دارم شما را به عنوان يک دوست مهربان، کمی بيشتر از آشنايی در اين محيط بشناسم. این فقط يک پيشنهاد است. منتظر پاسخ شما --دوست شما، مهدی خراسانی ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۶:۲۴ (UTC)
- با کمال میل دوست من، باعث افتخار است. میتوانید از صفحهٔ کاربریم(سمت راست) پست الکتریکی به کاربر را بیابید و به من ایمیل بزنید. اگر نتوانستید بفرمایید تا همینجا ایمیلم را تقدیم کنم. --Ariobarzan ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۶:۴۶ (UTC)
- درود دوست من؛ ایمیلم به دستتان رسید. --Ariobarzan ۲۰ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۳:۵۴ (UTC)
درود يار مهربان؛ از ارسال پيام شما ممنون و من هم پاسخ شما را نوشتم. اما میخواستم، بدانم که اين ويکیپديا، چگونه اداره میشود؟ آيا هرکسی حق دارد به هر مقاله برچسب بزند، و هر که دلش خواست به ديگری دستور صادر کند که چنين است یا چنان! آيا برای هر کار، فرد خاصی مسئول نيست؟ اگر چنين است، چرا ديگران حق دخالت در کار او دارند؟ بهتر آن است که مديريت ويکیپديا اسامی افراد مسئول هر بخش را مشخص کند و آن را اعلام دارد تا کاربران بدانند که در چه موردی با چه کسی طرف است. باور کنيد بوی بینظمی به مشام میرسد! به هر حال، اين چيزی است که من در اين مدت حس کردهام و آن را با شما در ميان گذاشتم. اميدوارم، درکم کنيد. --دوست شما، مهدی خراسانی ۲۱ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۹:۳۰ (UTC)
- درود به مهدی عزیز؛ ایمیلتان را رسید و پاسختان را هم فرستادم. من هم سپاسگذارم. عرض شود که اینجا برپای یک سری قوانین اداره میشود که اجرای آنها الزامیاست و نیز یک سری رهنمودها که الزامی برای پیروی از آنها نیست ولی انجامشان توصیه میشود. گردانندگان ویکیپدیا هم من و شما و دیگر کاربران هستیم. کاربرها مینشینند و از میان خودشان مدیرانی را برمیگزینند که در اینجا نامشان را میبینید و در اینجا هم میتوانید با وظایفشان آشنا شوید. از میان این مدیرانی که نامشان آمده تنها بهآفرید، ظهیری، رامین، حسام و مرد تنها فعالند و یک دیوانسالار نیمهفعال هم داریم به نام روزبه. بله اینجا هر کسی حق دارد در هرجایی سرک بکشد و دخالت کند و خطکشی برای محدود کردن کسی وجود ندارد. مسئولیتها هم تنها برای مدیران مشخص است و دیگر کاربران مسئولیتها را میان خودشان تقسیم میکنند یا نمیکنند. دستوری در اینجا درکار نیست، ولی برای نمونه شما میتوانید به من هشدار بدهید یا قانونی را گوشزد کنید یا من برای نمونه میتوان از شما خواهشی کنم یا توصیهای. با بینظمی در اینجا موافقم و داستانش هم اندکی طولانی است ولی خوب هنوز هم قابل تحملاست. اینجا کاربرانی آزموده و دلسوز دارد که کار این دانشنامه را به جلو میکشند و من شخصاً به پیشرفت و بهبود آن امیدوارم و اگر نبودم زمان و هزینهام را صرف ماندن در اینجا نمیکردم. --Ariobarzan ۲۱ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۳:۱۰ (UTC)
هشدار حذف پرونده
[ویرایش]Elessar ۲۱ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۵:۴۲ (UTC) |
درود بر شما، اين تصویر، در سفری که بسال ۱۳۸۵ به هندوستان داشتم، توسط خود من عکاسی شده است. و به نظر من حق تکثیر آن در ويکی پديا آزاد است و برای اين منظور من بايد چه گزينهای را بايد انتخاب کنم، (چون من زياد به محیط ویکی پدیا آشنا نیستم) لطفاً راهنمايی فرمایید. سپاس --دوست شما، مهدی خراسانی ۲۱ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۸:۱۹ (UTC)
- اگر عکس را خودتان گرفتهاید و به شما تعلق دارد روی آن برچسب {{گنو-خود}} بزنید. --Ariobarzan ۲۱ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۲:۲۹ (UTC)
- راستی Elessar یک ربات است و توانایی پاسخگویی به شما را ندارد! --Ariobarzan ۲۱ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۳:۱۳ (UTC)
آريو برزن عزيز؛ اين برچسب {{گنو-خود}} را در کجا بايست بزد؟ -- دوست شما، مهدی خراسانی ۲۱ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۱۶:۳۳ (UTC)
- من به جای شما برچسب را گذاشتم. کافیاست هنگام بار کردن عکس برچسب مورد نظر را هم ثبت کنید. من در این مورد برچشب هشدار را پاک کردم و برچسب گنو-خود را گذاشتم. --Ariobarzan ۲۱ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۲:۲۷ (UTC)
یک توصیه
[ویرایش]درود دوست من، کم پیدایید. نمیدانم ایمیل آخرم به دستتان رسیده یا نه.
از جویا شدن حالتان که بگذریم یک توصیه دارم. ببینید جملههایی چون: ...کاربرد کلمهٔ «ايران» به معنای «خراسان» (افغانستان امروز) متروک افتاد و به دست فراموشی سپرده شد ، میتواند جانبدارانه قلمداد شوند. ببینید اصل بر این است که ما در دانشنامه حقایق را بگوییم و نتیجهگیری را به خواننده بسپاریم. حال اگر این نتیجهگیری مستدل و از فرد نامداریاست میتوان از آن به گونهٔ نقل قول بهرهبرد. همچنین کاربرد واژگانی چون شوم هم حساسیتزاست. با این همه نگاهی گذرا که انداختم مقالهٔ پرباری دارد میشود.
راستی من مدتی نخواهم بود، اگر پیامی دادید و دیر پاسخ گرفتید پیشاپیش پوزش میخواهم. شاد باشید. --Ariobarzan ۲۵ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۲۱:۱۴ (UTC)
درود دوست عزيزم؛ از توصیه شما جهانی ممنون هستم، اگر اجازه بفرماييد عرض کوتاهی خدمت شما دارم. من واژه شوم را از مقاله برخواهم داشت، اما اين کار واقعيت تاريخی را تغییر نخواهد داد زیرا اینکه حمله مغول بر منطقه چه پیامد شوم داشت دهها اثر معتبر آن را پشتيبانی می کند. جوينی وقتی از اين حادثه ياد می کند، می گويد مغولها کاری کردند که هزار سال خراسان (البته منظور او خراسان آنروز است) قد راست نخواهد کرد! و چنين هم شد و تا امروز اين منطقه که بين کشورهای مختلف تقسيم شده است، هرگز روی خوش به خود ندیده است. البته عواملی دیگر نیز دخیل است اما آن حادثه ریشه تمام حوادث بعدی محسوب می گردد! اما در مورد اینکه کاربرد واژهٔ ايران در مورد افغانستان متروک افتاده است، اظهر من الشمس است. امروز هیچ کسی نه در ایران کنونی و نه در افغانستان امروزی، اين کشور را ایران خطاب نمی کند، در حالی که تا دویست سال پیش هم شواهدی در دست است که در مورد افغانستان اطلاق می شده است؛ چنان که شاعر مشهدی احمدشاه درانی را شاه ایران خطاب کرده است و ... اگر بازهم نياز به سند باشد، ارائه خواهد شد. روز شما خوش --دوست شما، مهدی خراسانی ۲۶ ژوئن ۲۰۰۸، ساعت ۰۹:۴۶ (UTC)
وضعیت تصویر:Maroofi.jpg
[ویرایش]کاربر گرامی، تصویر Maroofi.jpg که در ویکیپدیا بارگذاری کردهاید منبع یا برچسب حق تکثیر مناسب ندارد. لطفاً با توجه به ویکیپدیا:حق تکثیر و ویکیپدیا:برچسبهای حق تکثیر حق تکثیر و منبع تصویر را مشخص کنید وگرنه پاک خواهدشد. Raamin ب ۲ ژوئیهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۰۱:۰۵ (UTC)
جناب رامين؛ منبع تصوير مشخص است و حق تکثير با ذکر منبع آزاد است. لطفاً به منبع مراجعه کنيد. شخصاً مجوز گرفته ام.
با عرض سلام
می خواستم بدانم کپی رايت عکس از سايت شما با ذکر منبع آزاد است. مثلا برای ويکی پديای فارسی؟ شاد باشيد! مهدی خراسانی
=================
آفتاب: استفاده از مطالب و عکسهای منتشر شده در آفتاب، با ذکر منبع بلامانع است.
منبع : ر. ک. به : نطرات شما در ««گزارش تصویری گفتگوی آفتاب با سفیر افغانستان در ایران»». سايت آفتاب نيوز. --دوست شما، مهدی خراسانی ۲ ژوئیهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۰۱:۱۸ (UTC)
- با درود. این فایده ندارد. در ویکی بازنشر و دخل و تصرف هم میبایستی مجاز باشد. به همین دلیل میگویند copyleft؛ و برای همین مواقع هم مجوزی مثل GFDL وجود دارد. Raamin ب ۲ ژوئیهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۰۱:۳۰ (UTC)
دعوت به همکاری درباره پروژه جدید «روابط ایران و افغانستان»
[ویرایش]سلامهای گرم و صمیمانه ما را پذیرا باشید. گروه نخبگان افغانستان، ضمن قدردانی از همکاریهای برادرانه و صمیمانه حضرتعالی با ویکی پدیا و بویژه ویکی نویسان افغانستان، از ته قلب شما را دعوت به همکاری در پروژه جدید، تحت عنوان «روابط ایران و افغانستان» می نماییم. اگر چنانچه جنابعالی دلچسبی به این موضوع دارید، می توانیم با همکاری سایر دوستان این پروژه را دنبال کنیم. در انتظار نظرات دانشمندانه جنابعالی. موفق و مؤید باشید. ناظر افغان ۱۱ ژوئیهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۲:۱۲ (UTC)
- با درود فراوان، من به زودی برمی گردم و با اشتیاق زیاد در کار این پروژه همکاری خواهم کرد. روز خوش. دوست شما، مهدی خراسانی ۱۱ ژوئیهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۳:۳۸ (UTC)
الگوی کاربری پروژهٔ افغانستان
[ویرایش]خواستم بگویم اگر دوست داشتید الگوی عضویت در پروژهٔ افغانستان را نیز رد صفحهٔ خود بگذارید. به نظرتان خوب شدهاست؟ راستش خواهرم همیشه میگوید سلیقهٔ گرافیکی من و تشخیص رنگم افتضاح است! امیدوارم اینبار اینطور نشده باشد! --Wayiran (ب) ۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۰۸، ساعت ۱۰:۱۶ (UTC)