کلیدواژه:

چای کمپوست

تعداد اسناد علمی: 39

مقاله نشریه ارزیابی اثرات آبیاری با چای کمپوست نوآورانه از پسماند غذایی بر روی برخی صفات گوجه فرنگی

نویسندگان: نسیم گلستانه زاده، جواد رزمی*، مسعود هنرور،
نشریه حفاظت منابع آب و خاک » دوره 11، شماره 2 (زمستان 1400)
کلیدواژه: پسماند غذایی، حفاظت از منابع خاک، چای کمپوست، گوجه فرنگی
چکیده:
زمینه و هدف

پسماند و ضایعات واحدهای صنعتی غذا و عدم مدیریت آنها یکی از چالش های عصر حاضر و یکی از عوامل ایجاد گازهای گلخانه ای و پدیده گرمایش زمین است. تبدیل پسماندهای آلی با بهره گیری از فناوری های زیستی کارآمد، گسترده و ارزان، نظیر تبدیل آنها به ورمی کمپوست و در نهایت فراوری آن به کمپوست مایع و چای کمپوست، می تواند از هدر رفت منابع زیستی جلوگیری و به کاهش ردپای کربن منجر گردد. این کودهای آلی به عنوان بهبود دهنده های آلی خاک، در ارتقاء حاصلخیزی خاک، افزایش کارایی تولید محصولات کشاورزی، حفاظت از منابع خاک و سلامت جامعه نقش مهمی را ایفا می نمایند.

روش پژوهش

در این مطالعه، پسماند آلی پیش طبخ آشپزخانه صنعتی واحد علوم و تحقیقات با ترکیبی از ورمی کمپوست، جلبک دریایی، ملاس و هیومیک اسید به بهبود دهنده چای کمپوست تبدیل شد. با هدف امکان تغذیه با چای کمپوست بجای رژیم تغذیه ای کود شیمیایی، مطالعات گلخانه ای جهت مقایسه اثر تیمارهای آزمایشی در سطوح آبیاری با چای کمپوست 25، 50 و 100 درصد و کود شیمیایی حاوی نیترات کلسیم، سولفات پتاسیم و کود 10-52-10 بر روی صفات رویشی و بیوشیمیایی گوجه فرنگی رقم کارون در شش تکرار انجام گرفت.

یافته ها

نتایج نشان داد که آبیاری با چای کمپوست صددرصد و کوددهی شیمیایی در صفات مورد مطالعه اندام هوایی و ریشه با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشته و دارای بالاترین تاثیر نسبت به سایر تیمارها بودند. چای کمپوست صددرصد بر صفات تعداد برگ (66 قطعه)، ارتفاع بوته (8/29 میلی متر)، طول (660 میلی متر) و وزن تر ریشه (84/29 میلی گرم) بیشترین تاثیر را داشت. بیشترین تعداد خوشه گل (94/8 خوشه)، قطر ریشه (94/8 میلی متر)، آنزیم پراکسیداز (µmol mg-1 protein min-1  5/3)، کلروفیل a (mg g-1 FM 44/14) و کل (mg g-1 FM 91/19) متعلق به چای کمپوست 25 درصد بود.

نتایج

نتایج نشان داد تیمارهای 25 و 100 درصد چای کمپوست در مقایسه با کود شیمیایی بر اکثر صفات مورد مطالعه اثر مثبت و یکسانی داشتند لذا آبیاری با چای کمپوست می تواند میزان مصرف کود شیمیایی در زراعت گوجه فرنگی را کاهش و منابع خاک را حفاظت کند.

مقاله نشریه ارزیابی عملکرد کمی و کیفی و صفات فیتو شیمیایی کدو طبی(Cucurbita pepo Var.striaca) تحت تیمار های کودهای آلی

نویسندگان: سید محمد علی محمدی، خدایار همتی*، سید حمزه حسینی،
نشریه پژوهش های تولید گیاهی » دوره 27، شماره 3 (پاییز 1399)
کلیدواژه: کدو تخم کاغذی، اسید فولویک، لیگنین، چای کمپوست، درصد روغن
چکیده:

گسترش روز افزون استفاده از گیاهان دارویی تولید انبوه این گیاهان با استفاده از حداقل کاربرد نهاده های شیمیایی را ضروری ساخته است. در سال های اخیر، مطالعه و ارزیابی واکنش گیاهان دارویی به کاربرد کودهای آلی و بیولوژیک، جایگاه ویژه ای را در تحقیقات، به خود اختصاص داده است. کدوی پوست کاغذی (Cucurbita pepo Var.striaca) یکی از مهم ترین گیاهان دارویی بوده که به علت کیفیت بالای روغن، علاوه بر مصرف خوراکی جنبه درمانی نیز دارد، بنابراین این تحقیق با هدف ارزیابی عملکرد کمی و کیفی کدو پوست کاغذی تحت تیمارهای کود زیستی انجام شد.

مواد و روش

این آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در 4 تکرار در سال 1396 انجام شد. تیمار ها شامل: اسید فولویک (در 2 سطح 2، 4 میلی لیتر)، چای کمپوست (در 2 سطح 20، 10 میلی لیتر)، لیگنین (در 2 سطح 0.2، 0.4 گرم) و تیمار شاهد (عدم مصرف کود زیستی) بود. در این آزمایش صفاتی نظیر فنل کل، فلاونویید کل، آنتی اکسیدان کل، درصد روغن، اسید چرب آزاد، لینولوییک اسید، اولییک اسید، پروتیین، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک در کدو تخم کاغذی اندازه گیری شد. تجزیه واریانس داده ها با استفاده از نرم افزار SAS صورت گرفت. مقایسه میانگین داده ها نیز توسط آزمون LSD انجام گرفت.

یافته ها: 

نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر تیمار های آزمایش بر صفات فنل کل، فلاونویید کل، آنتی اکسیدان کل، درصد روغن اسید، چرب آزاد ، لینولییک اسید، اولییک اسید، پروتیین و صفات کمی کدو طبی در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. بر اساس نتایج این آزمایش تیمار های شاهد و کاربرد لیگنین نسبت به تیمار های چای کمپوست و اسید فولویک دارای آنتی اکسیدان، فنل و فلاونویید کل بیشتری می باشند. همچنین بر خلاف فنل و فلاونویید کل بیشترین مقدار برای درصد روغن، اسید اولییک و اسید لینولییک در تیمار های اسید فولویک و چای کمپوست بدست آمد. درصد روغن در تیمار های شاهد (1/35 درصد)، لیگنین 4/0 گرم (8/36 درصد)، لیگنین 2/0 گرم (9/37 درصد)، چای کمپوست 10 میلی لیتر (3/36 درصد)، تیمار های اسید فولویک 2 میلی لیتر (7/39 درصد)، اسید فولویک 4 میلی لیتر (6/44 درصد) و چای کمپوست 20 میلی لیتر (7/42 درصد) بود. بر اساس نتایج این آزمایش بیشترین مقدار برای عملکرد دانه در تیمار های اسید فولویک و چای کمپوست مشاهده شد، که به طور معنی داری از تیمار های لیگنین و شاهد بیشتر بود، عملکرد دانه در تیمار های اسید فولویک 2 میلی لیتر، اسید فولویک 4 میلی لیتر، چای کمپوست 10 میلی لیتر، چای کمپوست 20 میلی لیتر، لیگنین 2/0 گرم، لیگنین 4/0 گرم و شاهد به ترتیب برابر 1/1144، 4/1086، 3/909، 7/999، 0/820، 7/862 و 7/780 کیلوگرم در هکتار بود.

مقاله نشریه تاثیر کاربرد خاکی هیومیک اسید و محلول پاشی برگی بر عملکرد، اجزای عملکرد و میزان روغن گلرنگ ((Carthamus tinctorius L.

نویسندگان: آزاده خرم قهفرخی، اصغر رحیمی*، بنیامین تراب، شهاب مداح حسینی،
نشریه تولید گیاهان زراعی » بهار 1397 شماره1
کلیدواژه: چای کمپوست، شاخص برداشت، کود زیستی، ورمی واش
چکیده:
سابقه و هدف
گلرنگ یکی از مهم ترین گیاهان روغنی ست، که در بسیاری از مناطق نیمه خشک جهان رشد می کند. هیومیک اسید اصلی ترین بخش مواد هیومیکی و مهم ترین جزء ماده آلی خاک (هوموس) را تشکیل می دهد که باعث افزایش عملکرد و کیفیت محصول می شود. چای کمپوست هوازی حاوی جمعیت بالایی از میکروارگانیسم های زنده نظیر ریزوباکتر، تریکودرما و گونه های سودوموناس می باشد که باعث افزایش رشد و عملکرد گیاهان می شوند. ورمی واش به عنوان عصاره ورمی کمپوست یک کود آلی مایع است که از مواد ترشحی و فضولات دفعی کرم خاکی به دست می آید و به صورت اسپری برگی به کار می رود. هدف از این تحقیق بررسی کاربرد کود هیومیک اسید و محلول پاشی چای کمپوست و ورمی واش بر عملکرد، اجزای عملکرد و میزان روغن در گیاه گلرنگ رقم گلدشت است.
مواد و
روش
به منظور مطالعه اثر هیومیک اسید گرانول و محلول پاشی چای کمپوست و ورمی واش بر عملکرد، اجزاء عملکرد و میزان روغن گلرنگ آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان انجام شد. تیمارها شامل کاربرد خاکی هیومیک اسید ( صفر (شاهد)، 500، 1000 و 1500 کیلوگرم در هکتار) و چهار سطح محلول پاشی آب مقطر به عنوان شاهد، ورمی واش 1:10، ورمی واش 1:20 و چای کمپوست بود.
یافته ها
نتایج نشان داد اثر سطوح مختلف هیومیک اسید بر ارتفاع بوته، وزن طبق، تعداد دانه، وزن هزار دانه و درصد روغن معنی دار بود اما تیمارهای محلول پاشی و اثر متقابل آن ها بر این صفات معنی دار نبود. افزایش وزن طبق در گلرنگ با کاربرد هیومیک اسید می تواند به دلیل افزایش تعداد دانه و وزن هزار دانه باشد. قطر ساقه، تعداد طبق کل، تعداد طبق بارور، عملکرد روغن و عملکرد دانه تحت تاثیر اثر هیومیک اسید و محلول پاشی قرار گرفت، اما بر هم کنش اثر هیومیک اسید در محلول پاشی تاثیر معنی داری بر صفات فوق نداشت. به نظر می رسد افزایش فتوسنتز و متابولیسم گیاهی در اثر مصرف هیومیک اسید، موجب افزایش مواد ذخیره شده و کاهش محدودیت منبع شده که موجب سرازیر شدن مواد پرورده به سمت دانه و افزایش وزن هزار دانه در گیاه گلرنگ می گردد.
نتیجه گیری
نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان داد که در بین سطوح مختلف کود هیومیک اسید مقدار 1500 کیلوگرم در هکتار می تواند نقش موثری در افزایش ارتفاع بوته، قطر ساقه، وزن طبق، تعداد طبق، تعداد طبق بارور، تعداد دانه، وزن هزار دانه، درصد روغن، عملکرد روغن و عملکرد دانه داشته باشد. محلول پاشی چای کمپوست بیش ترین تاثیر را در افزایش قطر ساقه، تعداد طبق، تعداد طبق بارور، عملکرد روغن و عملکرد دانه داشت. در مجموع می توان گفت در شرایط آب و هوایی مشابه رفسنجان، کاربرد کود زیستی هیومیک اسید به میزان 1500 کیلوگرم در هکتار و محلول پاشی چای کمپوست مناسب ترین تیمار برای افزایش عملکرد، اجزای عملکرد و درصد روغن در گیاه گلرنگ بود.

مقاله نشریه تاثیر کاربرد ورمی کمپوست و محلول پاشی برگی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه دارویی اسفرزه (Plantago ovata L.) XML

نویسندگان: اصغر رحیمی، علی اکبر پورمحمدی،
نشریه بوم شناسی کشاورزی » پاييز 1396 شماره3
کلیدواژه: اسپد، چای کمپوست، شاخص برداشت، فاکتور تورم، موسیلاژ
چکیده: یکی از راهکارهای مناسب برای بهبود کیفیت محصولات کشاورزی به کارگیری کودهای آلی در تولید محصولات می باشد. بر این اساس به منظور بررسی تاثیر کاربرد کود ورمی کمپوست و محلول پاشی چای کمپوست و اسید هیومیک بر عملکرد، اجزای عملکرد در گیاه اسفرزه (Plantago ovata L.) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان در سال 1392 انجام شد. تیمارها شامل کاربرد ورمی کمپوست (صفر، 4، 8، 12 و 16 تن در هکتار) به عنوان فاکتور اول و محلول پاشی (آب مقطر به عنوان شاهد، چای کمپوست و اسید هیومیک) به عنوان فاکتور دوم بود. نتایج نشان داد کاربرد ورمی کمپوست تاثیر معنی داری بر سطح برگ، وزن خشک اندام هوایی، تعداد سنبله، شاخص برداشت، عملکرد موسیلاژ و عملکرد دانه داشت. به طوری که بیشترین عملکرد دانه (9/45 گرم در متر مربع) از تیمار 16 تن در هکتار ورمی کمپوست به دست آمد که اختلاف معنی داری با تیمار 8 و 12 تن در هکتار ورمی کمپوست نداشت و کمترین آن از شاهد (7/23 گرم در متر-مربع) به دست آمد. همچنین محلول پاشی چای کمپوست عدد اسپد، سطح برگ، وزن خشک اندام هوایی، تعداد سنبله، تعداد دانه و عملکرد موسیلاژ را به طور معنی داری افزایش داد و بیشترین عملکرد دانه (6/44 گرم در متر مربع) نیز از محلول پاشی چای کمپوست به دست آمد. در مجموع از لحاظ اقتصادی، کاربرد کود زیستی ورمی کمپوست به میزان هشت تن در هکتار و محلول پاشی چای کمپوست برای افزایش عملکرد دانه و اجزای آن در گیاه اسفرزه مناسب به نظر می رسد.

مقاله نشریه مطالعه کارائی زیست فیلتر ستونی چای کمپوست برای حذف برخی یون های فلزی سنگین از محلول های آبی

نویسندگان: الهامه محمد پور، محمد رضا یافتیان، عباسعلی زمانی، پروین غربانی*،
نشریه مواد نوین » تابستان 1396 شماره4
کلیدواژه: چای کمپوست، جاذب طبیعی، فلزات سنگین، جذب سطحی
چکیده: در مطالعه حاضر، یک بیوفیلتر جدید با استفاده از چای کمپوست تهیه و در مطالعه حذف یون هایCo2+ ،Cu2+ ،Pb2+ و Ni2+ به کار برده شد. در این تحقیق تاثیر عامل pH در محدوده 2 تا 6 بر روی فرآیند حذف فلزها نشان داد که بهترین pH برای حذف این یون ها برابر 5 pH=می باشد. تاثیر زمان و مقدار جذب شده در روی فرآیند حذف مطالعه شد و نتایج نشان داد که با افزایش زمان تماس و مقدار جاذب، درصد حذف افزایش می یابد. بررسی سرعت عبور محلول حاوی یون های فلزی در محدوده 2 تا 10 میلی لیتر بر دقیقه نشان داد که با افزایش سرعت عبور محلول از ستون کارآیی حذف کاهش می یابد. از بین سه ایزوترم مورد استفاده لانگمویر، فروندلیچ وتمکین، داده های تجربی با مدل ایزوترم فروندلیچ تطابق بهتری نشان دادند. همچنین مدل سینتیکی شبه درجه دوم نسبت به مدل های شبه درجه اول، معادله ساده ایلویچ و تابع توان مطابقت بیش تری نشان داد. داده های مربوط به مدل های سینتیکی توماس، بور-آدامز و یان نشان داد که داده های تجربی با هر دو مدل سینتیکی توماس و بور-آدامز تطابق داشتند. نتایج نشان داد که بیوفیلتر ستونی تهیه شده با چای کمپوست کارائی بالائی در حذف فلزات سنگین کبالت، مس ، نیکل و سرب دارد و قادر است بیش از 95% از فلزات مذکور را در مدت زمان 30 دقیقه حذف کند.

مقاله کنفرانس تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و محلول پاشی چای کمپوست بر رشد ذرت (Zea mays)

نویسندگان: راحله افشارمنش، اصغر رحیمی، بنیامین ترابی، عبدالرضا اخگر،
سیزدهمین همایش علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران و سومین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران - 1393
کلیدواژه: چای کمپوست، ذرت، رشد، ورمی کمپوست
چکیده: به منظور مطالعه و بررسي اثر كاربرد كود آلي ورمي كمپوست و محلول پاشي چاي كمپوست بر رشد گياه ذرت (Zea mays)، آزمايشي در قالب طرح فاكتوريل با پايه بلوك كامل تصادفي در سه تكرار در گلخانه دانشكده كشاورزي دانشگاه ولي عصر (عج) رفسنجان در سال 1392 انجام شد. تيمارها شامل ورمي كمپوست (0، 5، 10، 15، 20، 25 و 30 درصد وزني) و چاي كمپوست (محلول پاشي و عدم محلول پاشي) بود. نتايج نشان داد كه در شرايط محلول پاشي چاي كمپوست افزايش سطوح ورمي كمپوست تا 25 درصد وزني ورمي كمپوست سبب افزايش ارتفاع بوته و سطح برگ گياه ذرت ميشود. در شرايط عدم محلول پاشي حداكثر سطح برگ در 30 درصد وزني ورمي كمپوست به دست آمد. افزايش سطح ورمي كمپوست تا 20 و 30 درصد وزني به ترتيب سبب افزايش قطر ساقه و تعداد برگ مي شود. به نظر ميرسد در شرايط محلول پاشي چاي كمپوست كود ورمي كمپوست كمتري مورد نياز است.

مقاله کنفرانس بررسی تاثیر هوادهی بر برخی از خصوصیات شیمیایی چای ورمی کمپوست

نویسندگان: نیلوفر منتظمی، اکرم حلاج نیا، رضا خراسانی، امیر فتوت،
هفدهمین کنگره علوم خاک ایران و چهارمین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه "تجدید حیات حکیمانه خاک و حکمروائی حکیمانه آب" - 1400
کلیدواژه: کود آلی، چای کمپوست، کود بیولوژیک

مقاله نشریه ارائه یک مدل پیش بینی مبتنی بر استنتاج فازی به منظور تخمین و بهینه سازی راندمان آبیاری زیرسطحی خورشیدی

نویسندگان: رحیم ابراهیمی*، چمران دانش دوست، محمودرضا تدین، احمدرضا قاسمی دستگردی،
نشریه پژوهش های مکانیک ماشین های کشاورزی » دوره 10، شماره 2 (تابستان 1400)
کلیدواژه: آبیاری چگالشی، انرژی خورشیدی، مدل پیش بینی فازی، تحلیل گرمایی، چای کمپوست، مبدل حرارتی جریان معکوس
چکیده:

کمبود آب آشامیدنی و آب شیرین برای مصارف کشاورزی از بزرگترین مشکلات حال حاضر اکثر کشورهای خشک و نیمه-خشک می‌باشد. بنابراین شورزدایی آب‌های شور، برای تولید آب شرب و کشاورزی ضروری می‌باشد. با توجه به توان تابشی مناطق جنوب ایران، مطالعه یک سیستم آبیاری زیرسطحی خورشیدی به صورت تجربی و تیوری در شهر دهدشت با طول جغرافیایی 57/50 درجه و عرض جغرافیایی 78/30 انجام پذیرفت. در این سیستم از یک استخر خورشیدی و یک مبدل حرارتی جریان معکوس زیرسطحی استفاده شد. مخلوط هوای گرم و مرطوب داخل استخر خورشیدی، توسط فن، به لوله زیرزمینی هدایت و با استفاده از فرآیند میعان، آب مورد نیاز آبیاری زیرسطحی حاصل گردید. با تزریق چای کمپوست به آب خالص تولید شده، یک محلول با ترکیب مناسب برای آبیاری و تامین مواد مغذی خاک و گیاه تولید گردید. با اندازه‌گیری و پایش اطلاعات محیطی و تعیین معادلات گرمایی سیستم و استفاده از نرم‌افزار متلب، یک سیستم فازی طراحی شد و تغییرات دما، نسبت رطوبت و جرم آب تولید شده، بررسی گردید. با توجه به شبیه‌سازی انجام شده در متلب، بیشینه وکمینه دمای هوای استخر به ترتیب، برای مرداد و فروردین، °c90 و °c60 بدست آمد. در قیاس با مقادیر تجربی آن، مقدار خطا به ترتیب %8/5 و %9 گردید. مقدار بیشینه و کمینه آب تولید شده به ترتیب، 13/6 و 09/3 لیتر در روز، برای مرداد و فروردین حاصل شد. در قیاس با مقدار تجربی، مقدار خطا به ترتیب %7 و %15 محاسبه گردید. با توجه به نتایج، با افزایش پارامترهای تابش خورشیدی، دمای محیط، دمای آب، قطر لوله کندانسور و قطر لوله هوای گرم مرطوب و همچنین با کاهش پارامترهای دمای آب کندانسور، رطوبت نسبی هوای محیط و ارتفاع آب استخر، میزان آب تولید شده افزایش یافت. با توجه به نتایج، این روش برای مناطق با اقلیم گرم و خشک مناسب می‌باشد.

مقاله نشریه اثر کشت بدون خاک با تیمار چای کمپوست بر ویژگی های فلفل دلمه ای بسته بندی شده با دو نوع فیلم متفاوت

نویسندگان: بهجت تاج الدین*، اصلان عزیزی، گیتا حسینی،
نشریه علوم و فنون کشت های گلخانه ای » تابستان 1399 شماره 42
کلیدواژه: فلفل دلمه ای، چای کمپوست، روش اتمسفر تغییریافته، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی، عمر نگهداری
چکیده:

Factors such as suitable substrate and packaging may increase the shelf life of greenhouse bell pepper. In this study, the greenhouse bell pepper plants grown in the substrates containing 0, 25, 50, 75 and 100% compost tea in hydroponic culture were packaged in two types of film using the modified atmosphere method. Firmness of fruit texture, total soluble solids, pH, titratable acidity, vitamin C, and respiration were measured immediately after harvesting and during storage time with three replications. Then, the data obtained from the above tests were analyzed in a completely randomized design with factorial arrangement (three factors: substrates containing different amounts of compost tea, type of packing material, and storage time). Although the results showed that characteristics of the bell peppers grown on the substrates containing different amounts of compost tea were significantly different (p<0.05) from the substrate without compost, no significant result was obtained as to which percentage of compost tea had the most impact. With regard to storage time, most of the tested characteristics had a decreasing trend, but still laid within the standard ranges. In terms of the type of film, with a slight difference, nanofilm was superior to polyethylene film. As a conclusion, the bell peppers grown on the substrates containing compost tea and packaged in the nanofilms with the modified atmosphere method had acceptable shelf lifes more than one month.

مقاله کنفرانس اثر ورمی کمپوست و چای کمپوست کود مرغی بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی سینگونیوم (Syngonium podophyllum)

نویسندگان: میثم مولایی، راهله ابراهیمی، مرضیه قنبری جهرمی، احمد خلیقی،
هشتمین کنفرانس بین المللی کشاورزی پایدار در محیط زیست، غذا، انرژی و صنعت - 1396
کلیدواژه: ورمی کمپوست، چای کمپوست، کود مرغی، سینگونیوم
کلیدواژه های هم استفاده
روند پژوهش در سال های مختلف
نوع سند
مقاله کنفرانس (20)
پایان‌نامه (9)
مقاله نشریه (8)
کتاب (2)
محل نشر
دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار (3)
اولین کنگره سراسری الکترونیکی فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار (2)
دومین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران (2)
اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی کشاورزی،محیط زیست و امنیت غذایی (1)
اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست (1)
اولین همایش ملی مهندسی و مدیریت کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی پایدار (1)
اولین همایش ملی گیاهان دارویی، طب سنتی و کشاورزی ارگانیک (1)
بوم شناسی کشاورزی (1)
تولید گیاهان زراعی (1)
حفاظت منابع اب و خاک (1)
instagram درباره قوانین و مقررات تماس با ما حامیان ما اطلاع رسانی کنفرانس ها تبلیغات