Το λήμμα παραθέτει τις πηγές του αόριστα, χωρίς παραπομπές.Βοηθήστε συνδέοντας το κείμενο με τις πηγές χρησιμοποιώντας παραπομπές, ώστε να είναι επαληθεύσιμο.
Το πρότυπο τοποθετήθηκε χωρίς ημερομηνία. Για τη σημερινή ημερομηνία χρησιμοποιήστε: {{χωρίς παραπομπές|2|01|2025}}
Σε αυτή τη διοργάνωση οι Γιουγκοσλάβοι εμφανίζονται για πρώτη φορά με καλή ομάδα και υπό την καθοδήγηση του Άτσα Νίκολιτς και του κορυφαίου Ραντιβόι Κόρατς- που ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 216 πόντους (24 μ.ο.) και καλύτερος παίκτης - αλλά και με τη βοήθεια του Ίβο Ντανέου, κατακτούν το αργυρό μετάλλιο, κάνοντας μόλις δύο ήττες και αυτές απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, τους παραδοσιακά πανύψηλους και αχτύπητους αγωνιστικά Σοβιετικούς. Για ακόμα μία φορά, η Σοβιετική Ένωση κατακτά το χρυσό μετάλλιο αήττητη, με νίκες 8-0. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στα χέρια των Βουλγάρων, που νίκησαν στον μικρό τελικό τη Γαλλία. Από τη διοργάνωση αυτή, οι Ούγγροι αρχίζουν σιγά σιγά να ρίχνουν το επίπεδό τους, με πρώτο έντονο μελανό σημείο τη βαριά ήττα με 93-31 (είναι εντυπωσιακό ότι δέχτηκαν ακριβώς τους 3-πλάσιους πόντους από αυτούς που σκόραραν!) από τους Σοβιετικούς.
Στο τουρνουά αυτό επέστρεψε και η Ελλάδα, αλλά τερμάτισε 17η, έχοντας για πρώτους σκόρερ τους Γιώργο Αμερικάνο με 91 πόντους (15,2 μ.ο.), Αντώνη Χρηστέα με 74 πόντους (12,3 μ.ο.), Κώστα Μουρούζη με 49 πόντους (8,2 μ.ο.).
Στο τουρνουά αυτό επιχειρήθηκε από εταιρεία η επιβράβευση των καλυτέρων παικτών με ένα σκούτερ. Ο πρόεδρος όμως της FIBAΟυίλιαμ Τζόουνς αρνήθηκε κάτι τέτοιο, λέγοντας πως είμαστε ερασιτέχνες! Από αυτή τη διοργάνωση και έπειτα οι αγώνες θα διεξάγονται σε κλειστά γυμναστήρια. Είναι η τελευταία φορά, επίσης, που συμμετέχουν εθελοντικά ομάδες, αφού υπάρχει μεγάλη συμμετοχή (ρεκόρ συμμετοχών με 19 ομάδες) με συνέπεια να δημιουργούνται οργανωτικά προβλήματα. Έτσι, από εδώ και μπρος, ξεκίνησαν τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το λεγόμενο Τσάλεντζ Ράουντ.
Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου οδηγήθηκαν στη Β' Φάση των καλύτερων 12 ομάδων. Χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των έξι ομάδων και από αυτούς τους ομίλους, οι δύο πρώτες προκρίνονταν στα ημιτελικά. Οι υπόλοιπες οδηγούνταν σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-12.
Οι υπόλοιπες ομάδες της Α' Φάσης δημιούργησαν δύο ομίλους (των τεσσάρων και τριών ομάδων αντίστοιχα) για να οδηγηθούν στη συνέχεια σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 13-19.