Vés al contingut

Macedònia de fruita

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 20:26, 5 nov 2010 amb l'última edició de Rosaas (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
(dif.) ←la pròxima versió més antiga | vegeu la versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)

La macedònia és una mescla de fruites tallades a trossets, amb el seu mateix suc, també pot dur unes cullerades de sucre. S’hi pot afegir un licor (amb o sense alcohol), o triar amb quin suc es vol acompanyar la fruita.

No existeix una recepta única de macedònia, doncs moltes vegades es prepara amb fruites del temps. Per motius obvis, també s’anomena amanida de fruites. Per suposat és tracta d'unes postres, molt saludables, i d'una forma fàcil de menjar fruita.

Amb aquest nom, la pregunta sorgeix naturalment. ¿Quina relació té Alexandre Magne, rei de Macedònia i el seu regne amb una amanida? Doncs res, simplement el cuiner que li va posar el nom va voler establir una analogia entre Macedònia, com a regió extensa i multi racial on viuen grecs,búlgars,albanesos i serbis, i aquestes postres que barregen diferents tipus de fruita.

Recepta de la macedònia de fruites

Ingredients

Fruites diverses que poden ser naturals i/o en almívar: taronja, plàtan, poma, pera, pinya, cireres, maduixes, síndria, préssec, meló, kiwi.. Sucre i/o l'almívar de les fruites o suc de fruita. Opcional un licor, vi dolç, cava, etc.

Preparació

Es talla la fruita a trossos i es treuen els pinyols si és necessari. S’afegeix el suc i, si s’escau, el sucre/mel o l’almívar i/o licor.

Temps de preparació

10 minuts

Dificultat

Cap

Presentació i degustació.

Es recomana que la barreja reposi, tapada, unes dues hores a la nevera.

Per tal d’aprofitar el ventall de colors que les diferents fruites ofereixen es recomanable presentar la macedònia en bols transparents. Una altra presentació molt atractiva és la resultant d’aprofitar com a bol alguna de les fruites utilitzades (meló, pinya, síndria, taronja...)