Çevre dostu
Tamamen dijital; plastik parça içermez.
Çıkış Yap
Vodafone Yanımda İnternet sayfasından çıkmak üzeresiniz. Oturumunuzu sonlandırmak istediğinize emin misiniz?
eSIM:
Yeni Nesil Dijital SIM Kart
eSIM:
Yeni Nesil Dijital SIM Kart
Teknoloji hızına yetişilemez bir şekilde değişiyor ve gelişiyor. Bugün hayatımızın neredeyse merkezinde yer alan cep telefonları çevremizle kurduğumuz iletişimimizin baş aktörleri. Tuşlu telefonlardan akıllı telefonlara, kısa mesajdan online mesajlaşma uygulamalarına, sesli aramalardan görüntülü görüşmelere uzanan bu yolculukta SIM kartlar da fiziksel kartlardan eSIM’e dönüşerek dijitalleşme serüveninden nasibini aldı. Peki, son dönemde adını sıklıkla duymaya başladığımız eSIM nedir? eSIM kullanmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? eSIM hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları detayları ile içeriğimizde.
“Embedded SIM” ya da “Yerleştirilmiş SIM” teriminin kısaltması olan eSIM fiziksel SIM kart yerine telefonlara gömülü olan dijital SIM kart teknolojisini ifade eder. Öncelikle eSIM kullanımında farklı numaralar kullanmak için SIM kart değiştirilmesi gerekmez.
Tamamen dijital; plastik parça içermez.
eSIM ile verileriniz daha güvenlidir; çünkü sanal kart çalınamaz veya kaybolamaz.
Aynı cihaz üzerinde hem fiziksel hem de eSIM olarak çift hat kullanılabilir.
Samsung Galaxy XCover7
Samsung Galaxy A55
Samsung Galaxy A55 5G
Samsung Galaxy Note 20
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Samsung Galaxy Z Fold 2
Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20 +
Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 +
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy Z Flip3 5G
Samsung Galaxy Z Fold3 5G
Samsung Galaxy S22
Samsung Galaxy S22+
Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S23
Samsung Galaxy S23+
Samsung Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy S24 5G
Samsung Galaxy S24+ 5G
Samsung Galaxy S24 Ultra 5G
Samsung Galaxy XCover7
Samsung Galaxy Z Flip4 5G
Samsung Galaxy Z Fold4 5G
Samsung Galaxy Z Fold5 5G
Samsung Galaxy Z Flip5 5G
Samsung Galaxy Z Fold5 5G
Samsung Galaxy S24 FE
Xiaomi 13T Pro 5G
Xiaomi 13T 5G
Xiaomi 13 5G
Xiaomi 13 Pro 5G
Xiaomi 13 Lite
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G
Xiaomi 14
Xiaomi 14T 5G
Xiaomi 14T Pro 5G
Xiaomi POCO X7 5G
Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G
Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G
Apple iPhone XR
Apple iPhone XS
Apple iPhone XS Max
Apple iPhone 11
Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro Max
Apple iPhone SE 2020
Apple iPhone 12
Apple iPhone 12 Pro
Apple iPhone 12 Pro Max
Apple iPhone 12 Mini
Apple iPhone 13
Apple iPhone 13 Mini
Apple iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13 Pro Max
Apple iPhone 14
Apple iPhone 14 Plus
Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 14 Pro Max
Apple iPhone 15
Apple iPhone 15 Max
Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro Max
Apple iPhone 16
Apple iPhone 16 Plus
Apple iPhone 16 Pro
Apple iPhone 16 Pro Max
Apple iPad mini (5.nesil)
Apple iPad mini (6.nesil)
Apple iPad (7.nesil)
Apple iPad (8.nesil)
Apple iPad (9.nesil)
Apple iPad (10.nesil)
Apple iPad Air (3.nesil)
Apple iPad Air (4.nesil)
Apple iPad Air (5.nesil)
Apple 11 inç iPad Pro (1.nesil)
Apple 11 inç iPad Pro (2.nesil)
Apple 11 inç iPad Pro (3.nesil)
Apple 11 inç iPad Pro (4.nesil)
Apple 12.9 inç iPad Pro (3.nesil)
Apple 12.9 inç iPad Pro (4.nesil)
Apple 12.9 inç iPad Pro (5.nesil)
Apple 12.9 inç iPad Pro (6.nesil)
Huawei P40
Huawei P40 Pro
Huawei Mate 40 Pro
Huawei Pura 70 Pro
Vivo V40
eSIM fiziksel kart taşımaya gerek olmayan, dijital bir mobil hat teknolojisidir.
eSIM, fiziksel SIM kartlara göre çok daha üst düzey güvenlik sunar. eSIM’in fiziksel olarak çalınma ya da kurcalanma imkanı yoktur. Akıllı telefonlarınıza yerleştirilmiş olan küçük birer çipten ibaret olan eSIM’in en önemli özelliği, kullanıcılarına esneklik sağlamasıdır. eSIM ile yeni bir telefon numarası kullanmak için kart değiştirmenize gerek kalmaz ve tek bir telefonda hem fiziksel hem de eSIM olarak çift hat kullanabilirsiniz. Böylece konuşma için farklı, veri kullanımı için farklı tarifeler kullanabilirsiniz. eSIM’in en önemli avantajlarından bir diğeri de fiziksel SIM kart gibi kaybolmaz ya da aşınarak zarar görmez. Son olarak eSIM, fiziki olarak değişim istemediği için yanınızda SIM kart yuvasını açmak için iğne taşımak zorunda kalmazsınız.
Dijital sanal kartınızı dilerseniz online kanallarımızdan veya size en yakın Vodafone bayimizi ziyaret ederek alabilirsiniz.
Online kanaldan eSIM tercih etmek için, websitemizde bulunan tarifeler sayfasına gelerek ihtiyacınız olan teklifi seçebilirsiniz. Teklifinizi seçtikten sonra, “Teslimat Türü” adımında karşınıza çıkan seçeneklerden “eSIM”i seçerek ilerleyebilirsiniz. Telefonunuza kurulum yapmak ve hattınızı aktifleştirmek için gerekli tüm adımlar sonraki ekranlarda karşınıza çıkacaktır. Kurulum bilgilerinizi, PIN & PUK bilgilerinizi kaydetmeyi veya ekran görüntüsü almayı unutmayınız.
Mevcut SIM kartınızı eSIM’e çevirmek ya da yeni aboneliğinizi eSIM olarak başlatmak istediğinizde, standart SIM kart yenileme/değiştirme ücreti dışında ekstra bir ücret ödemeniz gerekmez.
eSIM, standart bir SIM kart için hazırlanmış tüm bireysel ve kurumsal tarifeler ile kullanılabilir. En iyi fiyatlı ve avantajlı tarifelerden kendinize en uygun olanları belirleyerek bulabilirsiniz.
Vodafone bayilerinden edindiğiniz eSIM ile numara taşıma veya yeni hat işlemi yapabilirken; online kanal üzerinden tercih edilen dijital sanal kartlar sadece yeni hat alımlarında geçerlidir. Yeni hat tekliflerimizi websitemizden inceleyebilirsiniz.
eSIM’inizi aktif etmek için Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarda farklı işlemler yapmanız gerekiyor.
Android cihazlarda eSIM’inizi aktifleştirmek için şu adımları izlemelisiniz; Wifi Bağlantısı Kurun. Ayarlar menüsüne gidin. “Bağlantılar” sekmesine tıklayın. “SIM Kart Yöneticisi” kısmını seçin. “Mobil Plan Ekleme”yi tıklayın. “Operatör QR Kodunu Kullan” seçeneğini seçin. eSIM kartınızın üzerindeki QR kodu okutun. eSIM’iniz kullanıma hazır.
iOS işletim sistemine sahip cihazlar için ise şu adımları izlemelisiniz; Wifi Bağlantısı Kurun.
Ayarlar menüsüne gidin. “Hücresel” sekmesini açın. “Hücresel Plan Ekle”yi seçin. eSIM kart üzerindeki QR kodu okutun. SIM kilidini açmak için PIN kodunu girin. Bu adımları izledikten sonra eSIM’iniz kullanıma hazır hale geliyor.
Müşteri Vodafone’un güncel tarifelerini incelemek için https://www.vodafone.com.tr/numara-tasima-yeni-hat/tarifeler/NEW/postpaid/ALL linkine gider, yeni hat tercihini ihtiyaç duyduğu GB seviyesine göre seçer.
Tarife seçiminden sonra karşısına çıkan ekranda dilerse rastgele numaralardan birini seçer, Özel Numara Kampanyasına katıldıysa rezerve numarası ile işleme devam eder veya kendisi manuel olarak aratarak numarasını ekrandan seçer. Ardından müşterimiz ile iletişime geçebilmemiz ve başvuru durumu hakkında bilgi verebilmemiz için sisteme bir iletişim numarası bırakır ve telefonuna gelen kodu girerek numarasını doğrular (OTP adımı). Bir sonraki ekranda, “Teslimat Türü” seçeneklerinden “eSIM” ile ilerler. Takip etmesi gereken kurulum adımlarını inceler. Öncelikle veri işleme izni verdikten sonra, kimliğini önlü/arkalı olarak taratmalı ve kimlik bilgileri ekranında detayları onaylamalıdır. Gelen ekranda hatalı bilgi varsa, kimlik bilgileri adımında müşterimiz kendisi manuel olarak değişiklik yapabilir. Fatura için bir sonraki ekranda adres bilgileri girilir. Ardından kurulum ekranında yer alan yönlendirmeler takip edilerek; müşteri dilerse linke tıklayarak eSIM bilgilerini telefona indirebilir veya ekranda yer alan (aşağıda ayrıca paylaşılan) IOS/Android manuel kurulum yönlendirmeleri takip edilir.
IOS için telefonunuzun “Ayarlar/Hücresel” menüsü altındaki “eSIM ekle” seçeneğini seçin. “QR kodu kullanın” seçeneğini seçtikten sonra, gelen ekranın altındaki “Ayrıntıları Elle Girin” bağlantısına tıklayın. Ekranda sizinle paylaşılmış olan SMDP+ adresi ve etkileştirme kodunu ekrana girerek eSIM’inizi indirebilirsiniz.
Android için telefonunuzun “Ayarlar/Bağlantılar” menüsü altındaki “SIM kart Yöneticisi” seçeneğini seçin. Mobil plan ekleme seçeneğinden sonra çıkan ekranda “Operatör QR kodunu tarama” seçeneğini seçin. “Bunun yerine kodu gir” seçeneği ile ilerleyip, ekranda sizinle paylaşılmış olan SMDP+ adresi ve etkileştirme kodunu ekrana girerek eSIM’inizi indirebilirsiniz.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra mutlaka SMDP+ ve Etkinleştirme Kodu bilgilerinizi kaydettiğinizden emin olarak, Vodafone akışı içerisindeki checbox (onay kutucuğunu) işaretleyiniz.
Bir sonraki adımda “Hat Bilgileriniz” altındaki PIN & PUK detaylarını mutlaka kaydederek, onay kutucuğunu işaretleyiniz. Bu bilgileri kaydetmeniz, hat aktivasyonunuz tamamlandıktan sonra numaranızın açılışı için kritik olacaktır.
Son adımda başvurunuzu hızlıca onaylamak için e-Devlet’e yönlendirileceksiniz. İnternet bankacılığı bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra başvurunuzu buradan onaylayabilirsiniz.
Hattınız açılınca size otomatik bir bilgilendirme SMS’i düşecektir, ardından PIN & PUK bilgilerinizi girerek yeni numaranızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
eSIM kurulumu yaparken aşağıdakilere mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir. Kuruluma ilişkin detaylar eSIM’inizi hangi kanaldan aldığınıza göre farklılık gösterebilir.
e-SIM destekleyen cihazlara buradan ulaşabilirsiniz.
Cihazınız eSIM destekliyorsa geçebilirsiniz, teknolojiyi destekleyen cihazlar için websitemizi ziyaret edebilirsiniz: https://www.vodafone.com.tr/servisler/e-sim
En yakın Vodafone bayimize giderek fiziksel SIM kartınızı eSIM’e dönüştürebilirsiniz. eSIM kurulumu yapabilmek için web sayfamızdaki yönergeleri takip edebilirsiniz.
eSIM destekli Samsung, Xiaomi ve Huawei telefonlarda eSIM ekranı, Hücresel Plan Ekle ya da Mobil Plan Ekle olarak otomatik olarak çıkacaktır, eSIM destekli Apple telefonlarda eğer Ayarlar bölümünde Hücresel Plan ekle menüsü yok ise, cihazınızın yedeğini alıp, cihazınızı sıfırlamanız gerekmektedir.
Cihazınızın kaybolması ya da çalınması durumunda, cihazınızı yeniden bulabileceğinizi düşünüyorsanız 542’yi arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz. Müşteri temsilcisi bu durumlarda geçici olarak hattınızı kapatabilmektedir. Cihazınız tekrar size ulaştığında yeniden müşteri hizmetlerini arayarak hattınızı tekrar aktifleştirebilirsiniz.
Kayıp çalıntı durumunda;
eSIM’inizin QR kodunu veya manuel kurulum bilgilerini saklıyorsanız, cihaz değişikliğinde eSIM’inizi taşıyabilirsiniz. Öncelikle mevcut telefonunuzdan eSIM’inizi silmelisiniz, sonrasında QR kodunuz veya manuel kurulum bilgileriniz ile yeni telefonunuza eSIM profilinizi indirebilirsiniz.
Kullanmakta olduğunuz akıllı telefonunuzda herhangi bir operatör için blokaj bulunmuyorsa, farklı operatörlerden eSIM aboneliği yapmanız mümkün. Operatörünüzün izin verdiği abonelik sayısı kadar eSIM aboneliği gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kaç aboneliğiniz olursa olsun, bir cihaz üzerinde yalnızca tek bir eSIM’i aktif olarak kullanabilirsiniz. Cihazınızın uyumlu olması durumunda aynı cihaz üzerinde hem fiziksel SIM kartınızı hem de eSIM’inizi aktif olarak kullanabilirsiniz.
Evet, eSIM’inizi cihazınızdan silebilirsiniz.
Android cihazlarda eSIM’inizi silmek için şu adımları izlemelisiniz; “Ayarlar” → “Ağ ve İnternet” → “Mobil ağ” → silmek istediğiniz eSIM’i seçin → “SIM kart verilerini sil”
IOS cihazlarda eSIM’inizi silmek için şu adımları izlemelisiniz; "Ayarlar" → "Hücresel ağ" veya "Mobil veri" → silmek istediğiniz eSIM’i seçin → "Hücresel tarifeyi sil".
Eğer herhangi bir neden ile eSIM profiliniz silinmiş ise ;
eSIM bilgilerinizi maksimum 10 defa kullanabilirsiniz.