A Fiat márka 125. születésnapján, július 11-én leplezték le a Fiat 500e Giorgio Armani különkiadást. A dátum különösen stílusos, mert Giorgio Armani maga is július 11-én született, igaz, ő még nem 125, csak 90 éves.

Autót neveztek el a szülinapos divatpápáról 1

Ezt az autót nem vezetjük, hanem viseljük, szól a projekt jelmondata. A két cég – a Fiat és a Giorgio Armani divatház – dizájnerei hónapokon át dolgoztak együtt, hogy a nevesített különkiadás méltónak bizonyuljon a Mester nevéhez.

Autót neveztek el a szülinapos divatpápáról 39

Bármennyire stílusos volna, vászontetővel nem kérhető az 500e Giorgio Armani, kizárólag zárt karosszériával. Van viszont két exkluzív karosszériaszín, az egyik egy csillogó sötétzöld, a másik egy szürkésbézs (Greige).

Autót neveztek el a szülinapos divatpápáról 40

Mások talán kontrasztos, harsány autót alkottak volna, az Armani-széria azonban letisztult, egyszerű, monokróm hatású. Nem nélkülözi ugyanakkor a hangsúlyokat: a keréktárcsák hatalmas G.A. monogramot formáznak, peremük recézése aerodinamikai szerepet tölt be.

Autót neveztek el a szülinapos divatpápáról 41

Az utastérben is finom megoldásokat rejtett el a Fiat. Lézerrel vágott fabetétek, úri szabóságokat idéző varrások és anyaghasználat, az üléseket és a műszerfalat díszítő Armani-aláírás várja az utasokat, a környezet túlzás nélkül lenyűgöző. 

Autót neveztek el a szülinapos divatpápáról 42

 

A felszereltség természetesen bőséges, a motorteljesítmény 87 kW (118 LE), a hatótávolság 320 km, az autó forgalmazása 2025 elején veszi kezdetét világszerte.

Autót neveztek el a szülinapos divatpápáról 43