מפלגת ש"ס הציגה דרישה חדשה בקואליציה ומבקשת לקבל לידיה את תיק הנגב והגליל. זאת על אף שעל פי ההערכות, התיק יועד לשר דודי אמסלם. לא מדובר בתוספת של שר חדש לממשלה, אלא באחד השרים המכהנים כיום מטעם המפלגה שיקבל את התיק לאחריותו.

יש לציין כי בעת הקמת הממשלה, יו"ר ש"ס אריה דרעי ויתר על התיק לטובת מפלגת עוצמה יהודית, במטרה לאפשר את כינון הממשלה. על פי ההסכמים, התיק אמור לחזור לידי איתמר בן גביר במידה ומפלגתו תשוב לקואליציה. הרקע לדרישה החדשה הוא פרישת מפלגת עוצמה יהודית מהממשלה ומהקואליציה בעקבות אישור עסקת החטופים.

לאחר התפטרותם של שלושת שרי המפלגה, ההערכה במערכת הפוליטית היא כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מעוניין להשאיר דלת פתוחה עבור בן גביר, שהבטיח לחזור לממשלה אם הלחימה תחודש אחרי שלב א' של העסקה. עם זאת, ישנן הערכות נוספות בקואליציה לפיהן נתניהו טרם החליט על המשך דרכו לאחר עזיבת עוצמה יהודית. ייתכן כי ינסה תחילה למצוא שותפים ממפלגות אחרות, מבלי להמתין לשובו האפשרי של בן גביר, ואם לא יצליח - ימנה שרים מהליכוד. בעוד שבעבר נהג נתניהו לשמור תיקים מתפנים תחת אחריותו, הפעם הדבר אינו אפשרי בשל היותו נאשם במשפט פלילי.

נתניהו מעוניין להשאיר דלת פתוחה. השר לשעבר יצחק וסרלאוף (צילום: חיים גולדברג פלאש 90)
נתניהו מעוניין להשאיר דלת פתוחה. השר לשעבר יצחק וסרלאוף (צילום: חיים גולדברג פלאש 90)

שני משרדים נוספים שהתפנו הם המשרד לביטחון לאומי, שבראשו עמד בן גביר, ומשרד המורשת בראשות עמיחי אליהו. השר אלי כהן, המכהן כיום כשר האנרגיה, עשוי להחליף את בן גביר במשרד לביטחון לאומי. כהן, שכיהן בתחילת הקדנציה כשר החוץ והתחלף עם ישראל כ"ץ במסגרת הסכמי הרוטציה, עשוי להתמנות לתפקיד. במקביל, שר התקשורת שלמה קרעי מיועד להחליף את אליהו במשרד המורשת.