Jobs for Humanity’s Post

Jobs for Humanity reposted this

View profile for Eugène van den Hemel, graphic

𝗟𝗼𝘃𝗲𝗿🔹 (𝗯𝗼𝗻𝘂𝘀) 𝗗𝗮𝗱 🔹 𝗥𝗲𝗰𝗿𝘂𝗶𝘁𝗲𝗿 🔹 𝗖𝗼𝗮𝗰𝗵🔹 𝗔𝘂𝘁𝗵𝗼𝗿 🔹 𝗣𝗼𝗲𝘁 🔹 𝗦𝗽𝗲𝗮𝗸𝗲𝗿

Eind vijftig is hij en hij verdient zijn geld in de spoelkeuken van een bekende keten. Hij, in Syrië was hij wiskundige, werkt nu ruim twee jaar in deze spoelkeuken en is hierdoor, net niet afhankelijk van de bijstand. Hij belde mij en vroeg of ik tijd kon maken voor een kop koffie en een goed gesprek Hij vertelde me dat zijn werkgever hem al te kennen heeft gegeven eind dit jaar zijn contract niet te zullen verlengen. ‘Een verlenging betekent een contract voor onbepaalde tijd en dat past niet bij ons beleid’, was de korte mededeling. ‘Eugène, ik wil niet wachten tot december, dan ww en vervolgens bijstand en hulp om weer een broodbaan te vinden. Kun jij mij helpen voorkomen dat ik straks weer van een uitkering afhankelijk wordt’ Drie keer raden wat mijn antwoord was… Ik hoor geregeld praten over mensen in de bijstand, over statushouders ook, dat zij zouden profiteren, de kantjes ervan af lopen, liever lui zouden zijn dan moe en weigeren verantwoordelijkheid te nemen. Dit bericht zal dat beeld niet wegnemen, maar laat gerust met een duimpje weten het mooi te vinden hoe deze vijftiger verantwoordelijkheid voor zijn situatie neemt en anticipeert op wat mogelijk komen gaat. Ik zeg het geregeld: ware helden en heldinnen zitten meestal niet in de top van de piramide, zij bewegen zich, meestal anoniem, rond in de onderlaag. #recruitment #hr #werk #talent

  • No alternative text description for this image
Caroline J.

Trajectbegeleider Werkcentrum regio Amersfoort voor NUG'ers en reguliere kandidaten via SHMC

5mo

Is een traject voor hoogopgeleiden tot vakdocent iets voor deze wiskundige? Zie meneer het zitten om voor de klas te staan? Verschillende Werkgeversservicepunten en gemeenten kunnen hier vast antwoord op geven?

Een dienstverband voor onbepaalde tijd aangaan is voor een Nederlandse werkgever vaak een te groot risico. Denk aan 2 jaar loondoorbetaling bij ziekte, dit is in de wereld ongekend……

Eleanor Nijhof

Jobcoach bij WSPR Team Garantiebanen

5mo

Je zou mogen verwachten van een werkgever hier bij aanvang al duidelijk over te zijn als het tenslotte beleid is. En de persoon die dit hem heeft medegedeeld heeft ook geen vast contract? Ik hoop dat hij een plek vindt waar hij zijn talenten in kan zetten en waar hij wel gewaardeerd wordt om zijn inzet met een vast contract.

Michael Tan

Connecting IT professionals | Detachering ▪️ Recruitment ▪️ Loopbaanontwikkeling

5mo

Wellicht is een omscholing naar de IT een optie voor hem?

Niene Oepkes

MsC Cognitive Sciences at Independent Consultant

5mo

In Utrecht is al enkele jaren geleden door een net gepensioneerd docent wiskunde, ism Vluchtelingenwerk, Conchita Rink , een lijn ontwikkeld voor een hele grote groep voormalig wiskunde docenten, afkomstig uit Turkije Begonnen in Utrecht, bleek er ook landelijk een aanzienlijke groep gevluchte wiskunde docenten met hetzelfde profiel, waarbij aansluiting met het wiskunde onderwijs hier een reële optie. Of dat ook op gaat voor deze meneer uit Syrië, weet ik niet. Maar ik wil jullie in ieder geval geattendeerd hebben op dit fantastisch initiatief vanuit de beroepsgroep zelf.

Miranda Camu

Freelance | Recruitment (Project) Manager | Strategisch Recruitment Adviseur voor MKB+ | Manager Recruitment | ☏ voor het bouwen, optimaliseren of innoveren van meetbaar succesvolle Recruitment afdelingen

5mo

Als zijn Engelse kennis goed genoeg is kan een IT/Data baan ook goed bij deze wiskundige passen. Als daar zijn interesse ligt, uiteraard. Raymond te Veldhuis zie jij mogelijkheden?

Marleen Vroegindeweij

(Interim) Legal | HR | Coaching | Mediation | OR Trainer | Non-Verbal Communication Expert @MORE

5mo

Waar woont hij ergens? Ken wel organisaties die iemand die goed kan rekenen kunnen gebruiken.

Yehya Abou Hamrah

Team leader Labor Participation at the ( Vluchtelingen Werk Nederland )

5mo

Heel mooi beschreven. Duidelijk en herkenbaar hoe ons beleid is ( minder kansen op onbepaalde contract ). Een baan bij een speolkeuken is het toch een broodbaan. In iederegval zou hij de risk nemen en in zijn kwaliteiten en vaardigheden beter kunnen invistieren tot december en mogelijk netwerken waar hij een duurzaam baan via juow netwerek kan vinden.

Hanneke Vos-Feenstra

Leerkracht basisonderwijs

5mo

We hebben toch een tekort aan wiskunde docenten?

See more comments

To view or add a comment, sign in

Explore topics