Reklama

Reklama

Dva muly pre sestru Sáru

  • Česko Dva mezci pro slečnu Sáru (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osamelý jazdec Hogan zachráni mladú ženu pred troma hrubými mužmi, ktorí ju chcú znásilnť a s prekvapením zistí, že je to mníška. To je však len prvé z dlhého radu prekvapení, ktoré počas cesty so sestrou Sárou zažije. Sestra Sára, ktorú prenasledujú francúzski okupanti z Mexika, cestuje za stúpencami prezidenta Juareza. Hogan chce zneškodniť posádku jednej pevnosti, ale to len preto, že za ňu od Francúzov dostane tučnú odmenu, polovicu francúzskeho pokladu. Od istej doby totiž pracuje výhradne pre peniaze. Mexickou pustatinou teda putuje desperát a mníška, čudná a nesúrodá dvojica, ktorú čaká mnoho dobrodružstiev a prekvapení. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (140)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála westernov s Eastwoodom, ktoré som donedávna nevidel a hoci som veľmi chcel nebolo kde. Som rád, že sa ku mne dostal a dokonca za super kartónovú cenu. Príbeh nenudí, Eastwood a S.MacLainová v úlohe podozrivo skúsenej mníšky dobre ladia. Táto zvláštna dvojica putuje Mexicom z čoho pramení aj pár vtipných scén. Kapitola sama o sebe je E.Morricone a tradične kvalitná hudobná zložka. Aj keď mám doma snáď 10 cd od Morriconeho, ale motívy z tohto /ale aj mnoho iných/ je ťažké zohnať. Western sám osebe za tri hviezdy, ale super hudba dvíha moje hodnotenie na slabšie štyri. 70%. ()

aLPaC 

všetky recenzie používateľa

Tenhle poměrně podprůměrný žánrový spletenec povyšuje alespoň do průměru výtečná (jak jinak) Morriconeho hudba, poměrně (na tehdejší dobu) brutální závěrečná bitka a zajímavé jiskření mezi Clintem a jeBtiškou. Nakonec ty dvě hoďky uběhli rychle, ale vsadím se, že za týden už si to nebudu pamatovat. PS - nevím, ale v některých částech mi Morriconeho hudba přípomínala Barbara Conana. ()

Reklama

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Očekával jsem spíše průměrný nebo lehce podprůměrný western, takže o to příjemnější je můj pocit po jeho zhlédnutí. Vyvíjející se vztah mezi Shirley MacLaine a Clintem Eastwoodem je správným kořením snímku, kterému však nechybí ani dávka napětí, zajímavé scény a hudba mistra Morriconeho, který potvrzuje své kvality i v tomto případě, avšak nepřichází tu s žádnou melodií, kterou by si divák zapamatoval a spojoval si ji se Siegelovým počinem. Westerny z mexického prostředí nepatří mezi moje nejoblíbenější, ale Dva mezci pro slečnu Sáru potěšili. ()

Peiper2 

všetky recenzie používateľa

Tento western se asi nestane legendou (resp. nestal), ale přesto si myslím, že je celkem slušný a určitě stojí za vidění. Zejména herecké výkony a pak výborná Morriconeho hudba, která se mi velmi líbí a řadím jí na stejnou úroveň jako tu, kterou složil pro známější filmy. Dobrá je taky závěrečná bitva. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Výborný lehce humorný western, s výborným Eastwoodem, ten člověk je prostě dokonalej ve všem v čem se objeví. A Siegel umí nádherně režírovat, což samozřejmě už několikrát dokázal. Jen škoda že MacLainová je tak trochu ve stínu, nýbrž byla celkem pěkná v tom jeptiškém hábitu. Western doporučuju už jen díky skvělému Eastovi. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (11)

  • Clint Eastwood zabil během natáčení chřestýše, ale z obav před mexickými úřady tuto událost oznámil až po ukončení natáčení. (Terva)
  • Zpěvák Alice Cooper v roce 2001 vydal album "Dragontown", které obsahuje i píseň "Sestra Sára". Píseň je o jeptišce žijící v hříchu. (Terva)

Reklama

Reklama