Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
Trailer
Dráma / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózny
Nemecko, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Réžia:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrajú:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (479)

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Německá reakce na Stranger Things, která ačkoliv postrádá humor a podobnou nostalgickou náladu, je i přes všechny podobnosti svá a originální. DARK dalece převyšuje evropskou seriálovou tvorbu a jde naprosto sebejistě proti všem hitům západu! Perfektní kamera a vizuál, poutavej a hlubokej mysteriózní příběh (i když v jádru - stejně jako tematicky všechny podobný seriály/filmy - nemusí dávat vždycky smysl), skvělý herecký výkony, temná bezvýchodná atmosféra a super soundtrack! Je skvělý vidět, že Netflix podporuje originální projekty nejen v Americe, ale i ve světě a dává tak vzniknout nezapomenutelným zážitkům. Jenom škoda, že vzhledem k absenci scénáristů s nápadem a režisérů s vizí něco podobnýho nikdy nevznikne i u nás. PS: Nečekejte, že si oblíbíte kteroukoli z postav. Charaktery se tady nesnaží skrze sympatie podlejzat divákovi - v "Temnu" je každej vážnej a depresivní. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem se konečně dostal i k této německé pecce. Hned se nabízí srovnání se Stranger Things a trochu i s 12 opicemi. Atmosféra je skvělá a dost ji podtrhuje dobrá hudba. Dostáváme se do malého německého městečka, kde se ztrácí děti a zřejmě se to děje v jisté periodě jako v To. Máme tu totiž co dočinění s cestováním časem. Hlavními hrdiny je parta puberťáků, která objeví v lese tajemnou jeskyni. Dál už se dějí jen samé šílené věci, žeru to. Atmosféru skvěle podtrhuje vynikající hudba. Každou z postav zde vidíme několikrát, a to v různém věku. Dost se tu skáče a časový rozsah seriálu je 1888-2052. Krom cestování časem tu narazíme i na více dimenzí. Vše se neustále mění a my nevíme, komu vlastně věřit. Dost se mi líbí, jak si to hraje s divákem, a nakonec do sebe vše hezky zapadne. To nebývá až tak běžné u těchto seriálů. "Jsme pro sebe stvořeni." ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Od Nemcov mimoriadny seriálový počin. Tak silný, že asi nič lepšie sami v kinematografii ako seriál nenatočili. Babylon Berlin určite lepší nie je, hoci tu má viac percent. Vyzdvihnúť treba nielen úžasnú hudbu a na ňu viažucu sa atmosféru, ale aj nápaditosť, prepletenosť a premyslenosť vopred. Z môjho pohľadu je hlavne 2. séria maximálnou špičkou. Tretia séria ako záverečná však z môjho pohľadu je konečne finálnou, pretože tých dejových línií, časových okien a paralelných svetov bolo priveľa. Zakončili to ale dôstojne. Seriál je určite aj na častejšie pozretie, pretože divák má stále možnosť odhaliť nové súvislosti. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Menší seriálový zázrak, který není německých Stranger Things, jak někteří srovnávají, ale hodně zamotanou podívanou na téma cestování v čase. Seriál divákovi nejde ani trochu naproti a neustále na něj chrlí nové a nové postavy a zvraty. Postav je zde jako na Orloji a navíc má každá minimálně 2 (některé i 3) věkové podoby. Aby toho nebylo málo cestuje se jak do minulosti, tak i budoucnosti a popravdě se vše začne až nepříjemně zamotávat a divák, který k filmu nebude mít mapu s popisky a fotkami, nikdy nemůže úplně vše pochopit. Já jsem někdy v půlce druhé série začínal cítit určitou natahovanost a popravdě jsem měl co dělat, abych seriál dokoukal. Další sérii už bych zcela upřímně nedal. Na druhou stranu atmosféra je příjemně nepříjemná a vtahující a přestože, by se vše podstatné vešlo, tak do 15 dílů, příjemně jsem se pobavil a jsem trochu smutný z toho, že němečtí bratři dokázali vytvořit něco takového a my se na to nikdy nezmůžeme. ()

veru_needy 

všetky recenzie používateľa

Cestování v čase je opravdu složité téma. Musím říct, že tento počin se toho zmocnil bravurně. Mám ráda seriály, o kterých musím nějaký čas přemýšlet a nedají mi spát. Tohle je přesně ten případ. Dark je zkrátka temný. Mysteriózní až horový nádech, který je hezky vykonturovaný díky bezchybnému soundtracku a každý díl se nese v duchu stále narustajícího temna a celková zápletka vás prostě dostane. "The question is not where, but when." ()

Galéria (145)

Zaujímavosti (44)

  • Obraz v Adamově kanceláři je od Rubense. Peter Paul Rubens je německý malíř. Obraz se dá vyhledat pod názvem „The fall of the damned“ („Pád prokletých“). (zabr23)
  • Ke konci epizody hraje píseň „Me and the Devil“ od rakouské hudebnice Soap&Skin. (Doomcourier)
  • Natáčeno na kameru ARRI ALEXA 65. (Jas3)

Súvisiace novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (viac)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (viac)

Reklama

Reklama