Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Minimalistické krimidrama sleduje poslední rok života jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů, Viktora Kalivody. Ten v roce 2005 zavraždil v lese tři náhodné kolemjdoucí. Lesní vrah, jak se mu přezdívá, pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem a měl nadprůměrně vysoké IQ. Případu se dostalo velké pozornosti nejen proto, že měl v plánu vystřílet pražské metro ale i proto, že svůj motiv nikdy zcela neprozradil. Dokážeme někdy pochopit, co se odehrávalo v jeho hlavě? Film vychází ze skutečných událostí. (Vernes)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Problémom filmu je, že keby nešlo o notoricky známu kauzu, tak nikto netuší, o čo ide. Ide len o karikatúru psychopata, ktorý nevie, ako skočiť z mosta, potom sa napije z kaluže v lese, prechádza sa a nepríčetne čumí, potom čumí v metre, pričom v hlave mu víria čierne myšlienky, že pred skapaním musí ešte niečo urobiť. A za to plusové body - Balcar zahral človeka bez citov a so snahou len pocítiť, aké je to vraždiť, skutočne vynikajúco. No ak chceme poznať príbeh ako celok a porozumieť prípadu, stačí nám polhodinka vyhradená na Legendy Kriminalistiky - Lesní vrah a dozvieme sa všetko. Tento film neobjasňuje nič, človek ani nevie, koľko presne bolo obetí a ako nakoniec vrah dopadol. Film nenájde dokonca ani odvahu tie vraždy nejako bližšie zobraziť, aby človeka zamrazilo. O kvalite snímku hovorí aj fakt, že sa mu nepodarilo dokonca dobre natočiť ani toho Milionára, ktorý v tomto podaní pôsobí ako nejaké dedinské bingo. ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zajímavé, ale neznám asi nikoho, koho bych na to poslal do kina. Profil zločince z pohledu jeho samotného. Žádné vyšetřování, žádné krimi. Sledujeme člověka, jehož motivace jsou velmi nejasné (snad se nepletu, ale ani skutečný pán toho o sobě moc neřekl). Možná i z toho důvodu jsem i v těch 78 minutách cítil dost „vaty“. Povinné, známé věci jako třeba připomenutí „policejní“ kariéry, nebo soutěž (ta se fakt nepovedla). Nicméně, na Michala Balcara se mi pěkně koukalo a lehce znepokojivě mě to bavilo, ale na celovečerák do kina? 60% (( půl bodík nahoru za Kladno :-) )) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Upřímně netuším co tím chtěl básník říci. Už trailer byl zvláštní a samotný film je na tom hodně podobně. Jestli mělo jít o nějakou minimalistickou sondu do hlavy sériového vraha pak se to dost nepovedlo. O Viktoru Kalivodovi se tu totiž vůbec nic nedozvíme (stejně jako o jeho činech nebo obětech) a sme jen nuceni pozorovat velmi volně pospojované útržky jeho života, které ale nedávají moc smysl. Jako nějaké studentské cvičení bych to ještě bral, ale jako plnohodnotný film, který by měl divákovi něco předat bohužel ne. Vzhledem k tématu opřenému o reálné události tohle pojetí opravdu nebyla šťastná volba…40% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, jak jsem čekal, ale já tomu prostě tři hvězdy dávat nechci. Na ně je to moc trapný a směšný (včetně celé té scény v low cost Milionáři), a hlavně je to od začátku do konce úplně divný. Nechápu, proč někdo něco takového vůbec natočil. Existence tohoto filmu mi skutečně nedává smysl. Šílená a bizarní věc, která je aspoň krátká, ale mohla by být ještě o dalších 65 minut kratší a stejně by to furt vyšlo nastejno. ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Skôr Lesný sebevrah. Nerozumiem nielen motívu páchateľa, ale ani motívu a potrebe režiséra toto natočiť. Nevadia dlhé zábery, ani minimum dialógov, ale nezmyslenosť a zbytočnosť scén. Milionár, hokej, cesta autom, cesta vlakom, cesta metrom... záverečný výsluch bol utrpenie. Bez zbytočného mentorovania, na čo je toto dobré? Áno,  film je prázdny ako ten vrah, ale na to nemusím zabit 78 minut. Španielske Hodiny dňa v českom vydaní opozdené o 20 rokov. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu si „lesní vrah“ označuje jízdenku v metru přesně ve stejný čas, kdy v minulosti spáchala svůj hrůzný čin Olga Hepnarová. (ČSFD.cz)
  • Za zdmi valdické věznice Kalivoda pobýval s nechvalně známým Jiřím Kajínkem. (ČSFD.cz)
  • Moderátor oblíbeného pořadu Chcete být milionářem? (od r. 2000) Martin Preiss při úvodu soutěžícího Kalivody uvedl mimo jiné, že mezi jeho koníčky patří četba detektivek. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama