Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (455)

danco123 

všechny recenze uživatele

Táto jednotka ma zaujala hlavne svojím dejom, humor bol už slabšou stránkou tohto filmu. Ako som už spomínal pri dvojke, tá obsahovala viac vtipnejších scén, ale na dej bola slabšia. Tu je to opačne. Dej je dobrý a humor absolútne žiadny. Myslím že tvorcovia filmu mali nechať Asterixa a Obelixa radšej v tej animovanej forme. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky a vizuálně se jedná o povedené rozpohybování komiksů, ale přece je to slátanina základních motivů z několika oddělených příběhů, což se na kvalitě vyprávění zkrátka neblaze podepisuje. Příběh tak často víceméně přešlapuje na místě a chrlí vtipy, které sází na to, že je fanoušci kresleného a animovaného Asterixe prostě chtějí slyšet. A jelikož já mezi ně rozhodně patřím, obhájím si průměrné tři hvězdy a jdu od toho. Už kvůli hercům, kteří se svým rolím prodali docela obdivuhodně... ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

I po dvaceti reprízách se skvěle bavím, toť vše k obhajobě pěti hvězdiček. Dodatek po vidění kreslených filmů: Hraný Asterix si zachovává spíše tu ztřeštěnější stránku humoru, zato jí nasadil pořádný turbo boost a za animáky ani trochu nezaostává. Kostýmy, kulisy a celkové výtvarné ladění je rovněž poplatné animákům a naštěstí se nikdo nepokoušel o realistické ztvárnění nebo o drzé dodržování fyzikálních zákonů (takže Římani stále poletují vzduchem a tělesné schránky jsou nezničitelné). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Milé připomenutí mých nejoblíbenějších komixových postaviček, které v 1. stol. BC vzdorovaly římskému dominiu za pomocí nabuzováku neznámého složení. To že určitě obsahoval už tehdy zakázané látky, se vědělo. Oba hlavní představitelé, Ch. Clavier a G. Depardieu, jsou opravdu výborní a svých rolí se zhostili jako vždy skvěle. Pro děti je tohle bomba a pro ty "větší" lehký odreágování na nedělní dopoledne. Jediný, co mně nesedělo, byl opět Roberto Benigni. Já tohohle chlápka nemusím. Pokus o oživotnění komiksových příslušníků národního komanda Galů financovaného nechtěně Římany ale vyšuměl, mně ty malované postavičky přijdou životnější. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale toto hrané prevedenie sa jednoducho nevyrovná kreslenej verzii. Síce ma teší obsadenie hercov ako je Clavier, Galabru alebo Muller, ale to je tak nejako všetko. Claude Zidi si ma získal hlavne vďaka trilógii "Ripoux" alebo napríklad skvelou komédiou Zviera, ale Asterix a Obelix ma takmer vôbec nezaujal a rozhodne podľa mňa, patrí k tým horším filmom, ktoré režíroval. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • Hoci tento prvý filmový výkon Laetitie Casty kritici zvozili pod čiernu zem, ona na to zareagovala: „Nebrala som sa vážne a robila som to tak, aby som sa bavila.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama