Kad počnete da unosite tekst u polje za pretragu, prikazaće vam se predlozi. Za pregled koristite strelice nagore i nadole. Za odabir pritisnite Enter. Ako ste izabrali izraz od više reči, on će biti termin za pretragu. Ako je predlog link, u pregledaču će se otvoriti ta stranica.
Uputstva
Gost

Koliko vremena domaćin ima da reaguje na vaš zahtev za rezervaciju

Domaćini moraju odgovoriti u roku od 24 sata ili će zahtjev za rezervaciju isteći

Domaćini moraju prihvatiti ili odbiti vaš zahtjev u roku od 24 sata, no većina ih odgovori u roku od 12 sati. Velike su šanse da će ugovaranje rezervacije trajati i kraće: više od polovine rezervacija bude potvrđeno u roku od jednog sata otkad je domaćin vidio zahtjev.

Kako ćete znati je li zahtjev prihvaćen, odbijen ili istekao

U svakom trenutku možete provjeriti status poslanog zahtjeva, no dobit ćete i e-mail čim se on promijeni.

Ako domaćin nije odgovorio na vaš zahtjev za rezervaciju

Većina domaćina odgovara u roku od nekoliko sati, no nekad je potrebno više vremena zbog toga što su neki domaćini u drugoj vremenskoj zoni ili nemaju pristup internetu. Dok čekate odgovor, možete pokušati stupiti u kontakt s drugim domaćinima na toj lokaciji. Samo pazite da ne pošaljete više od jednog zahtjeva za rezervaciju za iste datume kako ne biste greškom ugovorili dvije rezervacije.

Ne želite čekati odgovor domaćina? Pogledajte oglase s uključenom opcijom instant rezervacije koja vam omogućuje da automatski rezervirate smještaj, a da pritom ne morate čekati da domaćin odobri vaš zahtjev. Preduvjet je da prije toga uredite postavke svog korisničkog računa.

Ako zahtjev za rezervaciju bude odbijen ili istekne

Ako domaćin odbije vaš zahtjev ili ne odgovori prije nego što zahtjev istekne, neće se provesti naplata i slobodno možete rezervirati neki drugi smještaj. Ako i dalje želite rezervirati baš taj smještaj, saznajte što učiniti ako zahtjev za rezervaciju bude odbijen ili istekne.

Nalaženje prosečne stope odgovora i prosečnog vremena odgovora domaćina

Provera stope i vremena odgovora domaćina putem računara

  1. Kliknite na smeštaj koji želite da proverite
  2. Idite na Upoznajte svog domaćina
  3. Ispod Detalji o domaćinu naći ćete stopu odgovora i podatak koliko mu vremena obično treba da reaguje

Napomena: Stopa i vreme odgovora su proseci zasnovani na tome kada je domaćin u proteklom periodu reagovao na upite i zahteve za rezervaciju. Ti proseci vam mogu ilustrovati koliko brzo dati domaćin reaguje, ali nisu garancija.

Da li vam je ovaj članak pomogao?

Srodni članci

Zatražite pomoć oko rezervacija, naloga i drugih stvari.
Prijavite se ili se registrujte