Jump to Content

Forsker-
engasjement

For Google er det viktig å ha gode og sterke forhold til universiteter og forskningsinstitusjoner. Som en del av dette har vi en rekke programmer med ressurser og støtte til akademiske og eksterne forskningsfellesskap. Vi tilbyr data, verktøy og publikasjoner til forskere, vi har forskerprogrammer som utvalgte forskere kan søke seg til, og vi har en rekke oppsøkende initiativer.

Data, verktøy og
publikasjoner

Google tilbyr et bredt utvalg av data, publikasjoner og verktøy til forskere som studerer digital sikkerhet og risikoer på nettet.

Data, verktøy og publikasjoner
om nettsikkerhet for forskere

google-transparency-report

Google Innsynsrapport

Andre data, verktøy og publikasjoner for forskere

Google Research-ressurser
Google Søketrender
Datasettsøk
Googles faktasjekkverktøy
Data Commons
Google Scholar

Google Research-ressurser

Google Research-ressurser

Vi gjør verktøy og datasett tilgjengelige for et større forskerfellesskap med mål om å skape et mer samarbeidsfokusert økosystem.

Google Søketrender

Google Søketrender

Med Google Søketrender kan du se hva verden søker etter.

Få innsikt i søkemønstre helt fra 2004 og inntil for 3 minutter siden (i sanntid). Forskere kan bruke disse dataene til å måle søkeinteresse for bestemte emner, steder og tider. Hvis du vil søke om tilgang til API-et for Google Søketrender som forsker, kan du fylle ut skjemaet her.

Datasettsøk

Datasettsøk

Datasettsøk er en søkemotor for datasett. Med enkle søk på søkeord kan brukerne finne datasett i tusenvis av repositorier fra hele nettet. Etter hvert som flere og flere repositorier med datasett tar i bruk schema.org og tilsvarende standarder for å beskrive datasettene sine, kommer mangfoldet av og dekningen til datasettene i Datasettsøk til å vokse.

Googles faktasjekkverktøy

Googles faktasjekkverktøy

Faktasjekkverktøyene består av to verktøy: Utforsker for faktasjekk og Oppmerkingsverktøy for faktasjekk. Hensikten med dem er å gjøre arbeidet til faktasjekkere, journalister og forskere enklere.

Data Commons

Data Commons

Hensikten med Data Commons er å organisere alle offentlige data i verden og gjøre dem universelt tilgjengelige og nyttige. Data Commons setter sammen ett diagram fra forskjellige datakilder. Den knytter referanser til samme enhet (f.eks. byer, fylker, organisasjoner osv.) fra forskjellige datasett til noder i diagrammet, slik at brukerne kan se data om en bestemt enhet samlet fra forskjellige kilder uten å måtte rydde i eller sette sammen data. Vi håper at dataene i Data Commons er til nytte for studenter, forskere og entusiaster fra mange forskjellige felt.

Google Scholar

Google Scholar

Google Scholar tilbyr en enkel løsning for å gjøre brede søk etter akademisk litteratur. Hvem som helst kan søke i en rekke forskjellige fag og kilder, og forskere kan opprette profiler og vise frem sitt eget arbeid.

Finn ut mer
omforskerprogrammet

Forskerprogrammet gir kvalifiserte forskere tilgang til ressurser som hjelper dem med å skape bedre allmenn forståelse av bestemte Google-tjenester og virkningen de har.

Se hvordan du kan kvalifisere deg

Kvalifiserte forskere fra forskjellige felt kan søke om å få tilgang til data fra Google Maps, Google Play, Google Søk, Google Shopping og YouTube for å studere disse plattformene fra en rekke forskjellige perspektiver og faglige rammeverk. For øyeblikket er dette programmet bare tilgjengelig for forskere som holder til i EU, men dette kan bli utvidet senere. Forskere som er interessert i andre datasett og forskningsverktøy Google tilbyr, kan gå til Google Research

Slik fungerer programmet

Tallet én i et rundt ikon.

Sjekk om du er kvalifisert for de relevante plattformene

Tallet to i et rundt ikon.

Send inn søknaden din (krever Google-konto)

Tallet tre i et rundt ikon.

Hvis den godkjennes, får du tilgang til verktøyene som er relevante for forskningen din

Se kvalifikasjonskravene

Kvalifiserte forskere:

  • er tilknyttet ideelle organer, organisasjoner og foreninger
  • er uavhengig av kommersielle interesser
  • erklærer i søknaden hvor finansieringen til forskningen kommer fra
  • kan ivareta personvernet og kan oppfylle bestemte krav til datasikkerhet og konfidensialitet for hver forespørsel
  • beskriver i søknaden hvilke tekniske og organisatoriske tiltak de har iverksatt for å oppfylle kravene til datasikkerhet og konfidensialitet
  • viser i søknaden at tilgangen til data og de forespurte tidsrammene er nødvendig for, og står i forhold til, formålet med forskningen
  • viser i søknaden at de forventede resultatene av forskningen kommer til å bidra til oppdagelse, identifisering og forståelse av virkningen av tjenestene i EU, og til vurderingen av tilstrekkeligheten, effektiviteten og virkningen av relaterte tiltak for risikobegrensning i EU

Merk: De enkelte plattformteamene kan ha flere kvalifikasjonskrav enn dem som er beskrevet her.

Mann som sitter ved en datamaskin og skriver på et tastatur.

Se programretningslinjene

Vi har laget et sammendrag av kvalifikasjonskravene og -betingelsene på denne siden. Se gjennom retningslinjene for akseptabel bruk før du søker. Søkere må gå gjennom og godta retningslinjene som er beskrevet her, for å kunne delta i programmet.

De utvalgte forskerne må godta retningslinjene for akseptabel bruk og eventuelle generelle vilkår for bruk som gjelder for plattformen(e) forskeren bruker.

Du har eneansvar for forskningen din og det du publiserer. Google eier heller ikke noen åndsverk i forbindelse med forskningen din, publikasjonene dine, eventuelle utfall av forskningen eller anbefalinger.

Andre forskerprogrammer

YouTube-programmet for forskere

YouTube gir kvalifiserte akademiske forskere fra hele verden data, verktøy og hjelp for å fremme allmennhetens forståelse av YouTube-plattformen og hvilken virkning den har.

Oppsøkende programmer

Vi har en rekke oppsøkende programmer som støtter akademiske og
eksterne forskningsfellesskap
events

Arrangementer

Vi har Google-team over hele verden som jobber med personvern, sikkerhet, ansvarlig innhold og sikkerhet for familier. Google Safety Engineering Centers-avdelingene våre i München, Dublin og Málaga bidrar til å lede dette arbeidet med nettsikkerhet. De ledes av erfarne ingeniører, spesialister på retningslinjer og fageksperter. Via nettverket vårt av sentre samarbeider vi og deler dette arbeidet med forskere, beslutningstakere og myndigheter.

En del av dette arbeidet er regelmessige arrangementer for disse målgruppene om blant annet sikkerhet og barns sikkerhet [f.eks. bilder].

For forskere organiserer vi også arrangementer med fokus på samarbeid mellom forskerne våre og det akademiske fellesskapet, blant annet et seminar om sårbare brukere og AI Research Day i Frankrike – om forskning på personvern og sikkerhet i forbindelse med AI.