Jump to Content

Betrokkenheid van onderzoekers

Sterke relaties met universiteiten en onderzoeksinstellingen zit in het DNA van Google. We willen deze samenwerkingen verder ontwikkelen en beheren daarom verschillende programma's die middelen en ondersteuning bieden aan de academische en externe onderzoeksgemeenschappen. We leveren gegevens, tools en publicaties aan onderzoekers, hebben programma's voor onderzoekers waar geselecteerde onderzoekers zich voor kunnen aanmelden en we leveren een aantal outreachinitiatieven.

Gegevens, tools en publicaties

Google stelt een grote verscheidenheid aan gegevens, publicaties en tools beschikbaar aan onderzoekers die digitale veiligheid en online risico's bestuderen.

Gegevens, tools en
publicaties over internetveiligheid
voor onderzoekers

google-transparency-report

Google Transparantierapport

Op de website Google Transparantierapport delen we rapporten en gegevens die licht werpen op hoe het beleid en de acties van overheden en bedrijven een invloed uitoefenen op privacy, veiligheid en toegang tot informatie. Deze omvatten overheidsverzoeken om content te verwijderen, verzoeken om content uit de zoekresultaten te verwijderen op grond van de Europese privacywetgeving, content uit de zoekresultaten verwijderen vanwege auteursrecht en het VLOSE/VLOP-transparantierapport op grond van de Digital Services Act van de Europese Unie (EU DSA).

Andere gegevens, tools en publicaties voor onderzoekers

Bronnen van Google Onderzoek
Google Trends
Zoeken in datasets
Factcheck-tools van Google
Data Commons
Google Scholar

Bronnen van Google Onderzoek

Bronnen van Google Onderzoek

We stellen tools en datasets beschikbaar aan de bredere onderzoeksgemeenschap met als doel een ecosysteem op te bouwen dat meer samenwerkt.

Google Trends

Google Trends

Via Google Trends kun je onderzoeken waar de wereld naar zoekt.

Krijg inzichten in zoekpatronen, van 2004 tot drie minuten geleden (in realtime). Onderzoekers kunnen deze gegevens gebruiken om de zoekinteresse in een bepaald onderwerp, op een bepaalde plaats en op een bepaald tijdstip te meten. Als je als onderzoeker toegang wilt tot de API van Google Trends, vul dan het formulier hier in.

Zoeken in datasets

Zoeken in datasets

Zoeken in datasets is een zoekmachine voor datasets. Via een eenvoudige zoekopdracht naar zoekwoorden kunnen gebruikers datasets vinden die worden gehost in duizenden opslagplaatsen op het web. Naarmate meer repository's van datasets schema.org en soortgelijke standaarden gebruiken om hun datasets te beschrijven, zal de verscheidenheid en dekking van datasets die gebruikers vinden in Zoeken in datasets blijven groeien.

Factcheck-tools van Google

Factcheck-tools van Google

De Factcheck-tools bestaan uit twee tools: Factcheckverkenner en Opmaaktool voor factchecks. Beide tools zijn bedoeld om het werk van factcheckers, journalisten en onderzoekers makkelijker te maken

Data Commons

Data Commons

Data Commons is erop gericht alle openbare gegevens van de wereld ordenen en universeel toegankelijk en bruikbaar maken. Data Commons stelt een enkel diagram samen uit verschillende gegevensbronnen. Het koppelt verwijzingen naar dezelfde entiteiten (zoals steden, provincies, organisaties, etc.) in verschillende datasets aan nodes in het diagram, zodat gebruikers toegang hebben tot gegevens over een bepaalde entiteit die zijn verzameld uit verschillende bronnen zonder dat gegevens zijn opgeschoond of samengevoegd. We hopen dat de gegevens in Data Commons nuttig zullen zijn voor leerlingen, onderzoekers en liefhebbers uit verschillende disciplines.

Google Scholar

Google Scholar

Google Scholar biedt een eenvoudige manier om breed te zoeken naar wetenschappelijke literatuur. Iedereen kan zoeken in een grote verscheidenheid aan disciplines en bronnen. Onderzoekers kunnen ook profielen maken met hun eigen werk.

Leer over het Onderzoekersprogramma

Het programma voor onderzoekers geeft gekwalificeerde onderzoekers bronnen om het publiek meer inzicht te geven in bepaalde Google-services en hun impact.

Ontdek hoe je in aanmerking komt

Onderzoekers uit verschillende vakgebieden die in aanmerking komen, kunnen een aanvraag indienen om toegang te krijgen tot gegevens van Google Maps, Google Play, Google Zoeken, Google Shopping and YouTube om deze platforms te onderzoeken vanuit een breed scala aan perspectieven en onderzoeksverbanden. Dit programma is momenteel alleen beschikbaar voor onderzoekers gevestigd in de Europese Unie (EU) en kan in de toekomst worden uitgebreid. Onderzoekers die geïnteresseerd zijn in andere datasets en onderzoekstools die door Google geleverd worden, vinden meer informatie op Google Onderzoek.

Zo werkt het programma

Het cijfer 1 in een rond icoon.

Bevestig dat je in aanmerking komt voor de relevante platforms

Het cijfer 2 in een rond icoon.

Dien je aanvraag in (vereist een Google-account)

Het cijfer 3 in een rond icoon.

Krijg na goedkeuring toegang tot de tool(s) die relevant zijn voor je onderzoek

Deelnamevereisten bekijken

Onderzoekers die in aanmerking komen:

  • zijn verbonden aan non-profitinstanties, -organisaties en -verenigingen;
  • zijn niet afhankelijk van commerciële belangen;
  • maken de financiering van hun onderzoek bekend in hun aanvraag;
  • kunnen voldoen aan de specifieke vereisten voor gegevensbeveiliging en -vertrouwelijkheid die overeenkomen met elk verzoek en kunnen persoonsgegevens beschermen;
  • beschrijven in hun aanvraag de passende technische en organisatorische maatregelen die ze genomen hebben om aan de vereisten voor gegevensbeveiliging en -vertrouwelijkheid te voldoen;
  • tonen in hun aanvraag aan dat hun toegang tot gegevens en de gevraagde tijdsperioden nodig en proportioneel zijn voor de doeleinden van hun onderzoek;
  • tonen in hun aanvraag aan dat de verwachte resultaten van hun onderzoek bijdragen aan de detectie en identificatie van en inzicht in de impact van de services in de Europese Unie, en bijdragen aan de beoordeling van de adequaatheid, efficiëntie en impact van gerelateerde maatregelen voor risicobeperking in de Europese Unie.

Opmerking: Voor individuele platformteams zijn er mogelijk extra deelnamevereisten afgezien van de vereisten die hier genoemd worden.

Een man die aan zijn bureau zit en op het toetsenbord van zijn computer typt.

Het programmabeleid bekijken

We hebben de deelnamevereisten en -voorwaarden samengevat op deze pagina. Zorg ervoor dat je het Beleid voor acceptabel gebruik nagaat voordat je een aanvraag indient. Aanvragers moeten het aangegeven beleid nagaan en ermee akkoord gaan om deel te nemen aan het programma.

Geselecteerde onderzoekers moeten akkoord gaan met het Beleid voor acceptabel gebruik, en ook met de algemene Servicevoorwaarden voor de platform(s) waartoe de onderzoeker toegang krijgt.

Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor je onderzoek en publicaties. Bovendien krijgt Google geen intellectueel eigendom in verband met je onderzoek, publicaties of onderzoeksresultaten of -aanbevelingen.

Andere onderzoekersprogramma's

YouTube-onderzoekersprogramma

YouTube biedt in aanmerking komende academische onderzoekers van over de hele wereld gegevens, tools en ondersteuning om het publiek meer inzicht te geven in het YouTube-platform en de impact ervan.

Outreach

We beheren verschillende outreachprogramma's die ondersteuning bieden aan de academische en externe onderzoeksgemeenschappen.
events

Evenementen

Google-teams werken over de hele wereld aan privacy, beveiliging, verantwoordelijkheid rond content en veiligheid voor het hele gezin. Onze Google Safety Engineering Centers in München, Dublin en Málaga begeleiden dit werk op het gebied van internetveiligheid onder leiding van ervaren teams van technici, beleidsspecialisten en vakspecialisten. Via ons netwerk van centra werken we samen en delen we dit werk met onderzoekers, beleidsmakers en regelgevende instanties.

Onderdeel van dit werk is het regelmatig organiseren van evenementen voor deze doelgroepen over onderwerpen als veiligheid en kinderveiligheid [bijv. foto's].

Speciaal voor onderzoekers organiseren we ook evenementen die erop gericht om onze onderzoekers te laten samenwerken met de academische gemeenschap, zoals onze workshop over kwetsbare gebruikers en onze AI-onderzoeksdag in Frankrijk, die volledig gericht was op AI-onderzoek naar privacy, veiligheid en beveiliging.