Over marketingintegraties

Leestijd 5 minuten
Met Wix Marketingintegraties kun je je favoriete marketingtools koppelen en gebruiken met je Wix-website.  
Koppel je website aan tools zoals Google Analytics, Google Ads en Meta Pixel om te beginnen met het meten van je online campagnes, het verzamelen van waardevolle informatie over het gedrag van je bezoekers en het verkrijgen van bruikbare inzichten om je website te verbeteren.
Belangrijk:
Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe dienstenprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de dienstenprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.
Een screenshot van de Marketingintegraties-pagina op het dashboard van een website.
Voordat je begint:
Om marketingintegraties te gebruiken, moet je je website upgraden en koppel een domein.
Lees in dit artikel meer over:

Opties voor Wix Marketingintegraties

Maak verbinding met een reeks vooraf gebouwde tools die zijn ontworpen om je marketingeffectiviteit te verbeteren door statistieken te verzamelen, remarketingstromen te creëren en je producten en diensten te uploaden naar toonaangevende e-commerceplatforms.

Je kunt kiezen uit de volgende integraties:
Integratie
Waar kun je het voor gebruiken?
Waarom bij Wix?
Ontdek waar je bezoekers vandaan komen en wat ze op je website doen.

Houd het aantal bezoekers van een pagina bij, waar, hoe lang ze blijven en welke zoekwoorden ze gebruiken om je website te vinden.

Genereer rapporten over websitebezoekers, websiteverkeer, marketingcampagnestatistieken en meer. 
Wix biedt een set kant-en-klare zakelijke evenementen om het proces te stroomlijnen. Er is geen verdere configuratie nodig en alle vereiste rapporten zijn meteen beschikbaar.
Volg je Facebook-campagnes, bekijk conversieratio's en meer. 

Meta Conversions API (CAPI) is een technologie die door Meta wordt aangeboden en die de functionaliteit van de Meta Pixel aanvult. Hierdoor kunnen bedrijven rechtstreeks gemeten webgebeurtenissen van Wix-servers naar de server van Meta sturen. 
Wix biedt Meta Pixel en CAPI als een native oplossing, zonder dat je extra apps of plug-ins hoeft te installeren, waardoor de nauwkeurigheid van gegevens wordt verbeterd met server-naar-server-verbindingen. Dit omzeilt ook de risico's van het gebruik van alleen browsergebaseerde tracking, zoals het verliezen van evenementen als gevolg van pop-upbanners en blockers.

Eenmaal gekoppeld, worden alle gebeurtenissen automatisch via de server en browser verzonden zonder extra installatie of kosten.
Gebruik Google Tag Manager om een tagbeheersysteem te implementeren.

Houd je tags en codefragmenten van derden bijgewerkt en georganiseerd vanaf één handige locatie.

Let op: Vermijd het om Google Analytics en Google Tag Manager samen te installeren, dit kan leiden tot dubbel werk.
Wix biedt een reeks zakelijke evenementen die compatibel zijn met de Google Analytics-indeling en eenvoudig kunnen worden aangepast aan andere analyse- en marketingplatforms. 

We bieden een kant-en-klaar JSON-bestand met vooraf geconfigureerde variabelen en triggers. Dit is eenvoudig te importeren in je Google Tag Manager-container.
Voer gerichte remarketingadvertentiecampagnes uit en krijg nuttige inzichten met conversietracking.

Toon gerichte advertenties aan klanten die je website al hebben bezocht en meet de conversie-acties die gebruikers ondernemen nadat ze op je Google-advertenties hebben geklikt of deze hebben bekeken.
Wix integreert Google Ads rechtstreeks in het platform, wat betekent dat je je advertentiecampagnes rechtstreeks vanuit je Wix-dashboard kunt opzetten en beheren.

Dit betekent dat je je weergave kunt optimaliseren en eenvoudig kunt bijhouden hoe je Google Ads-campagnes presteren.
Meet nauwkeurig gebeurtenissen wanneer een websitebezoeker met succes een bedrijfsfunnel voltooit door een product te kopen, een dienst te boeken of een leadformulier in te dienen.
Koppel Google Ads-conversies als je Google Ads gebruikt om de precisie van remarketinginspanningen te verbeteren.
Gebruik de TikTok Pixel-integratie van Wix om een pixel aan je website toe te voegen en inzicht te krijgen in je publiek. 

Houd conversies naar je website bij voor je Tiktok-advertentiecampagnes en ontvang gegevens die je kunt gebruiken om je advertenties te optimaliseren en je retargeting te verbeteren. Tracking verbetert ook de remarketing en optimaliseert automatisch de kosten per klik.
Wix biedt een set kant-en-klare zakelijke evenementen om het proces te stroomlijnen. Er is geen verdere configuratie nodig om conversies correct te rapporteren.
Promoot je winkelproducten op Facebook via verschillende verkoopkanalen.

Werk je Facebook-catalogus automatisch bij met belangrijke informatie over je producten, zoals de naam, beschrijving en prijs.
Wix maakt het Facebook-catalogusgegevensbestand voor je aan. Als je een webshop hebt die producten bevat, wordt het bestand automatisch gegenereerd door Wix.

Het bestand is gestructureerd volgens de vereisten van Facebook. Het is klaar om te worden geüpload en gesynchroniseerd met Facebook in de periodieke databases, dus je Facebook- of Instagram-winkel heeft altijd actuele informatie over je productprijzen en beschikbaarheid.
Voeg producten uit je Wix Stores toe aan je Google Merchant Center-catalogus.

Promoot je producten op Google en plan regelmatige updates zodat je catalogus up-to-date is met alle wijzigingen die je aanbrengt.
Wix maakt de Google Merchant Center-feed voor je, zodat je je gegevens niet handmatig hoeft bij te werken. De feed helpt je bij het presenteren van je producten in Google Shopping-vermeldingen, Google Search, Google Afbeeldingen en het Google Shopping-tabblad. Je kunt ook Google Ads voor producten maken.

Je Google Merchant Center-feed heeft altijd bijgewerkte informatie over de prijzen en beschikbaarheid van je producten, wat een visueel rijke ervaring biedt voor gebruikers die naar producten zoeken.
Meet en analyseer het gedrag van de bezoekers van je website. 

Ontvang in realtime gedetailleerde verkeersgegevens over je desktop- en mobiele bezoekers en identificeer de kanalen die je publiek naar jouw website leiden.
Krijg met gemak toegang tot en analyseer websitegegevens, houd conversies bij en optimaliseer je websites voor betere prestaties, allemaal binnen de vertrouwde omgeving van het Wix-dashboard. 

Deze integratie stroomlijnt het proces van het verzamelen van inzichten en het implementeren van verbeteringen, waardoor de effectiviteit van je websites wordt verbeterd.
Voeg je eigen Authorized Digital Sellers ads.txt-bestand toe en bepaal wie mag adverteren op je website.
Door ads.txt met Wix te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je advertentievoorraad goed wordt beschermd en er inkomsten mee worden gegenereerd. Deze integratie vereenvoudigt het proces en helpt je om betrouwbare advertentiecampagnes op je website te onderhouden.
Lees meer over het bijhouden van gebeurtenissen per dienst:
[Bekijk een lijst met vooraf gedefinieerde gebeurtenissen die zijn opgenomen wanneer je een specifieke marketingintegratie installeert](data-composite="true" href="https://support.wix.com/nl/article/bijgehouden-gebeurtenissen-per-dienst" target="_blank"

Marketingintegraties toevoegen aan je website

Je kunt integraties toevoegen aan je website vanuit het Marketingintegraties-gedeelte van het dashboard van je website.

Om een integratie toe te voegen:

  1. Ga naar Marketingintegraties op het dashboard van je website.
  2. Zoek de integratie die je wilt toevoegen.
  3. Klik op Koppelen.
  4. Volg de instructies om het instellen te voltooien.
Kun je de app die je zoekt niet vinden?
Als er apps zijn die je wilt toevoegen maar die niet worden weergegeven in Marketingintegraties, zijn er alternatieve manieren om ze toe te voegen. Lees meer

Vond je dit artikel nuttig?

|