Якщо документи Word, Excel, PowerPoint і OneNote зберігаються в бібліотеках Microsoft 365, ви можете працювати разом над ними за допомогою Microsoft 365 для Інтернету, що відкриває документи у браузері.

Під час відкриття документів у Microsoft 365 для Інтернету ви можете відкривати їх у команді одночасно. Тобто тепер вам не потрібно чекати, доки хтось із колег завершить додавання інформації до електронної таблиці, щоб ввести свої дані. Працюйте ефективніше, не гаючи час в очікуванні на свою чергу працювати з документами.

Ви можете надіслати запрошення, щоб запросити людей до спільної роботи над документом. Переглядаючи оновлення, внесені кожним учасником групи, можна спілкуватися й обмінюватися ідеями, створюючи документи, що справді являють собою результат колективної роботи.

Спочатку збережіть документи в бібліотеці OneDrive або на сайті групи (якщо використовується система Office 2010 або пізнішої версії, можна зберегти документи просто з програми Office на сайті групи або в бібліотеці OneDrive).

Клацніть ім'я документа, щоб відкрити його в Microsoft 365 для Інтернету.

Файл із виділеним параметром "OneDrive"

Якщо ваші колеги доступні онлайн, спробуйте спілкуватися під час спільної роботи з ними або розпочніть незаплановану нараду.

Поради

Щоб пришвидшити роботу з документом, надішліть колегам посилання. Поруч із назвою документа послідовно виберіть елементи Меню відкриття і Спільний доступ.

Натискання кнопки "спільний доступ" із виділеним файлом і кнопкою "поділитися"

Примітка.: Докладні відомості про надання спільного доступу до документів у Microsoft 365 наведено в статті надання спільного доступу до вмісту в службі SharePoint , а також надання спільного доступу до файлів і папок sharepoint у Microsoft 365.

Під час співпраці зі своїми колегами варто пам’ятати про кілька речей.

Документи Word і блокноти OneNote   . Це добре, якщо деякі користувачі працюють у програмі Word або OneNote для настільних комп'ютерів, а інші працюють у програмі Microsoft 365 для Інтернету. У програмах для настільних комп'ютерів спільна робота в найновішому варіанті Office (Mac і Windows) також підтримується аж до Office 2010. Незалежно від того, працюєте ви в програмі для настільних комп'ютерів або Microsoft 365 для Інтернету, оновлення обробляються по-різному в програмі OneNote і Word:

  • Блокноти програми OneNote відображають оновлення відразу.

  • У документах Word потрібно зберегти документ, щоб надати спільний доступ до оновлень і мати змогу переглядати оновлення інших користувачів. Якщо ви ввімкнули автозбереження , це обробляється для вас.

Книги Excel   . Усі користувачі відкривають книгу в Інтернет-версія Excel. Оновлення в книзі відображаються одразу. Якщо хтось приєднується до сеансу Співавторство, використовуючиExcel для Microsoft 365 або Excel на пристроях з iOS або Android, усе буде продовжено як раніше.

Якщо ви відкриваєте книгу в Excel 2019 або у програмі Excel для настільних комп'ютерів, усі користувачі закриються, доки цей користувач не закриває її.

Презентації PowerPoint    Щоб отримати кращі результати, усі користувачі відкривають презентацію в Інтернет-версія PowerPoint або в NetworkSolutionsBP-Підтвердження-1-3. Користувачі, які відкривають презентацію в NetworkSolutionsBP-Підтвердження-1-3, можуть мати проблеми з збереженням файлу, якщо інші користувачі вносять оновлення до презентації в Інтернет-версія PowerPoint.

Щоб отримати докладні відомості про спільне створення в Microsoft 365 для Інтернету, перегляньте статтю Спільна робота в Office для Інтернету.

Потрібна додаткова довідка?

Потрібні додаткові параметри?

Ознайомтеся з перевагами передплати, перегляньте навчальні курси, дізнайтесь, як захистити свій пристрій тощо.

Спільноти допомагають ставити запитання й відповідати на них, надавати відгуки та дізнаватися думки висококваліфікованих експертів.