Om Meldinger via satellitt på iPhone

Med iPhone 14 eller nyere (alle modeller) kan du sende iMessage- eller SMS-meldinger via satellitt når du har mistet tilgangen til rutenettet og ikke har mobildekning eller wifi-dekning.

Slik fungerer Meldinger via satellitt

Fra og med iOS 18 kan Meldinger via satellitt hjelpe deg med å komme i kontakt med venner og familie*, selv når du er et sted uten mobildekning og wifi-dekning. Du kan sende og motta tekstmeldinger, emojier og tapbacks med iMessage og SMS.

For å koble til en satellitt må du være utendørs med en uhindret utsikt til himmelen og horisonten.

Finn ut hvordan du kobler deg til en satellitt på iPhone

Meldinger via satellitt er tilgjengelig i USA og Canada. Det er kostnadsfritt i to år etter aktivering av en iPhone 14 eller nyere (alle modeller).

*Meldinger via satellitt skal ikke brukes i nødssituasjoner. Hvis du er et sted uten mobildekning og wifi-dekning, og du er i en nødssituasjon, bør du i stedet sende en tekstmelding til nødetatene ved hjelp av Nødanrop (SOS) via satellitt.

Når du bruker Meldinger via satellitt, beskyttes iMessage-meldingene dine med gjennomgående kryptering, slik at de bare kan leses av deg og personen du utveksler meldinger med.

Før mister tilkoblingen til rutenettet

Hvis du skal et sted uten mobildekning eller wifi-dekning, kan du forberede deg på flere måter:

  • Prøv demonstrasjonen for satellittilkobling: For å finne ut hvordan du kobler til en satellitt, åpner du Innstillinger-appen > Apper > Meldinger og trykker deretter på Demonstrasjon for satellittilkobling.

    Demonstrasjon for satellittilkobling på iPhone
  • Slå på iMessage: For å bruke iMessage via satellitt må du slå på iMessage før du er utenfor mobildekning og wifi-dekning.

  • Konfigurer en nødkontakt og Familiedeling: Når du ikke er tilkoblet rutenettet, kan nødkontaktene og medlemmene i Familiedeling-gruppen sende deg meldinger via SMS uten at du først sender dem meldinger. Når du kobler til en satellitt, mottar du meldingene deres. I tillegg deles nødkontakten din (sammen med posisjonen din og en utskrift av meldingene du har utvekslet med nødetater) automatisk med nødetatene hvis du bruker Nødanrop (SOS) via satellitt til å sende melding til nødetatene.

  • Oppfordre kontaktene dine til å oppdatere iPhone: For å motta iMessage-meldinger via satellitt må kontakten ha iOS 18 eller nyere. For å svare på SMS-meldinger via satellitt må kontakten din ha iOS 17.6 eller nyere eller en enhet som ikke er fra Apple.

Bruk Meldinger via satellitt

  • Når iPhonen oppdager at du er utenfor mobildekning og wifi-dekning, varsler den deg: På låst skjerm får du en melding om at du kan sende og motta meldinger via satellitt. Ellers får du et varsel om å bruke Meldinger via satellitt når du åpner Meldinger-appen.

    Varsling som vises i Meldinger når iPhone er utenfor mobildekning og wifi-dekning
  • Når du kobler til en satellitt, ser du også alternativet om å sende melding til nødetater via Nødanrop (SOS) via satellitt, få hjelp med bilproblemer ved hjelp av Veihjelp via satellitt og dele posisjonen din ved hjelp av Hvor er? via satellitt (der disse tjenestene er tilgjengelige).

  • For å sende en melding åpner du bare Meldinger-appen. Du blir bedt om å begynne å godta meldinger hvis du ikke allerede har gjort det, og du får instruksjoner på iPhone om hvordan du kobler til en satellitt for å sende en tekstmelding. Hvis du har iPhone 14 Pro eller nyere, har Dynamic Island øverst på skjermen indikatorprikker som viser styrken på tilkoblingen. Hvis tilkoblingen kan forbedres, vises piler som ber deg til å snu deg mot venstre eller høyre. Du kan trykke på Dynamic Island for å åpne Tilkoblingsassistent for mer hjelp.

    Slik sender du en tekstmelding via satellitt i Meldinger-appen. Dynamic Island indikerer en sterk satellittforbindelse.
  • Når du kobler til og begynner å godta meldinger via satellitt, mottar du SMS-meldinger som ble sendt fra nødkontakten din eller medlemmer av Familiedeling-gruppen din, før du begynte å godta meldinger via satellitt. Du mottar ikke iMessage-meldinger før nødkontakten eller familiemedlemmet kommer tilbake til samtalen og trykker på Send via satellitt under meldingsboblen.

  • Meldinger via satellitt kan ta litt lengre tid å sende. Under ideelle forhold, med fri sikt til himmelen og horisonten, kan det ta 30 sekunder å sende en melding. Det kan ta over et minutt å sende under trær med lett eller middels løvverk, og det kan hende at du ikke kan koble til en satellitt under tungt løvverk eller hvis du er omgitt av andre blokkeringer.

  • Enkelte meldingsfunksjoner støttes ikke når du bruker en satellittilkobling. Du kan ikke sende eller motta bilder eller videoer, lydmeldinger, klistremerker eller meldinger i en gruppemelding.

  • Hvis du ikke kan sende en iMessage-melding via satellitt – for eksempel hvis personen du prøver å sende tekstmelding til, har en iPhone som ikke har iOS 18, eller en enhet som ikke fra Apple, eller hvis du ikke har sendt personen en iMessage-melding nylig – kan du bruke SMS-meldinger via satellitt.

Finn ut mer om bruk av Meldinger via satellitt

Andre måter å få tilgang til satellittfunksjoner på

Når du befinner deg på et sted uten mobildekning og wifi-dekning, kan du også finne satellittfunksjoner via tilkoblingsassistenten:

  • I Kontrollsenter: Sveip ned fra hjørnet øverst til høyre på iPhone for å åpne Kontrollsenter, og trykk deretter på Mobilnett-knappennull til høyre. Trykk på Satellitt, og velg deretter Meldinger via satellitt (eller en annen satellittfunksjon).

  • I Innstillinger-appen: Åpne Innstillinger, trykk deretter på Satellitt, og velg Meldinger via satellitt (eller en annen satellittfunksjon).

Hvis du har mobildekning eller wifi-dekning, vises ikke Satellitt-alternativet i Innstillinger, og Satellitt-alternativet i Kontrollsenter åpner demonstrasjonen for satellittilkobling.

Motta tekstmeldinger via satellitt når du er koblet til rutenettet

Hvis du har mobildekning eller wifi-dekning, og du sender meldinger til noen som bruker Meldinger via satellitt:

  • I iMessage-samtaler ser du et varsel om at kontakten din godtar meldinger via satellitt.

  • Når du har trykket på Send, må du også trykke på Send via satellitt under meldingsboblen.

    For å sende en iMessage-melding til noen uten mobildekning og wifi-dekning trykker du på Send via satellitt.
  • Hvis du er en nødkontakt eller et medlem av en Familiedeling-gruppe, kan du sende en SMS-melding før kontakten sender deg en melding via satellitt. Vedkommende mottar meldingen når hen begynner å godta meldinger via satellitt.

Tilgjengelighet for Meldinger via satellitt

  • Du trenger en iPhone 14 eller nyere (alle modeller) med iOS 18 eller nyere1.

  • Du må være på et sted uten mobildekning eller wifi-dekning.

  • Du må koble til en satellitt med iPhone

  • Du trenger et aktivt SIM-kort.

  • For å bruke iMessage via satellitt må du slå på iMessage før du er utenfor mobildekning og wifi-dekning. For å bruke SMS-meldinger via satellitt må dette støttes av operatøren.

  • Meldinger via satellitt er tilgjengelig i USA og Canada.

1. Satellittforbindelse tilbys ikke på iPhone-modeller kjøpt i Armenia, Belarus, Fastlands-Kina, Hongkong, Macao, Kasakhstan og Russland

Publiseringsdato: