Πληροφορίες για τα Μηνύματα μέσω δορυφόρου στο iPhone

Με το iPhone 14 ή νεότερο μοντέλο (όλα τα μοντέλα), μπορείτε να στέλνετε μηνύματα iMessage ή SMS μέσω δορυφόρου όταν βρίσκεστε εκτός δικτύου χωρίς κάλυψη κινητού δικτύου και Wi-Fi.

Πώς λειτουργούν τα Μηνύματα μέσω δορυφόρου

Ξεκινώντας από το iOS 18, τα Μηνύματα μέσω δορυφόρου μπορούν να σας βοηθήσουν να συνδεθείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας*, ακόμη και όταν βρίσκεστε κάπου χωρίς κάλυψη κινητού δικτύου και Wi-Fi. Μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα, emoji και tapback μέσω iMessage και SMS.

Για να συνδεθείτε σε έναν δορυφόρο, πρέπει να βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο με απρόσκοπτη θέα προς τον ουρανό και τον ορίζοντα.

Μάθετε πώς να συνδεθείτε σε έναν δορυφόρο με το iPhone σας

Τα Μηνύματα μέσω δορυφόρου είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Είναι δωρεάν για δύο έτη μετά την ενεργοποίηση ενός iPhone 14 ή νεότερου μοντέλου (όλα τα μοντέλα).

Τα Μηνύματα μέσω δορυφόρου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αν βρίσκεστε κάπου χωρίς κάλυψη κινητού δικτύου και Wi-Fi και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει αντ' αυτού να στείλετε μήνυμα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας το Επείγον SOS μέσω δορυφόρου.

Όταν χρησιμοποιείτε τα Μηνύματα μέσω δορυφόρου, τα iMessage είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, έτσι ώστε κανένας άλλος εκτός από εσάς και το άτομο με το οποίο ανταλλάσσετε μηνύματα να μην μπορεί να τα διαβάσει κατά τη μεταφορά τους μεταξύ των συσκευών.

Πριν βγείτε εκτός δικτύου

Αν πρόκειται να επισκεφτείτε μια περιοχή η οποία είναι εκτός κάλυψης κινητού δικτύου και Wi-Fi, διαβάστε τα παρακάτω για να προετοιμαστείτε αναλόγως:

  • Δοκιμή της Επίδειξης — Για να μάθετε πώς να συνδεθείτε σε έναν δορυφόρο, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Μηνύματα και, στη συνέχεια, αγγίξτε «Επίδειξη».

    Επίδειξη στο iPhone
  • Ενεργοποίηση iMessage — Για να χρησιμοποιήσετε το iMessage μέσω δορυφόρου, πρέπει να ενεργοποιήσετε το iMessage πριν βγείτε από την κάλυψη κινητού δικτύου και Wi-Fi.

  • Ρύθμιση επαφής έκτακτης ανάγκης και ρύθμιση Οικογενειακής κοινής χρήσης — Όταν είστε εκτός δικτύου, οι επαφές έκτακτης ανάγκης και τα μέλη της ομάδας Οικογενειακής κοινής χρήσης μπορούν να σας στέλνουν μηνύματα μέσω SMS χωρίς να τους στείλετε πρώτα εσείς μηνύματα. Όταν συνδεθείτε σε έναν δορυφόρο, θα λάβετε τα μηνύματά τους. Επιπλέον, η επαφή έκτακτης ανάγκης σας (μαζί με την τοποθεσία σας και ένα αντίγραφο των μηνυμάτων σας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης) θα κοινοποιείται αυτόματα στους αποκρινόμενους έκτακτης ανάγκης, αν χρησιμοποιείτε το Επείγον SOS μέσω δορυφόρου για να στείλετε μηνύματα στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

  • Ενθαρρύνετε τις επαφές σας για να ενημερώνουν το iPhone τους — Για να λαμβάνουν μηνύματα iMessage μέσω δορυφόρου, η επαφή σας πρέπει να έχει iOS 18 ή νεότερη έκδοση. Για να απαντήσετε σε μηνύματα SMS μέσω δορυφόρου, η επαφή σας πρέπει να έχει iOS 17.6 ή νεότερη έκδοση ή μια συσκευή εκτός Apple.

Χρήση Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου

  • Όταν το iPhone σας ανιχνεύσει ότι βρίσκεστε εκτός κάλυψης κινητού δικτύου και Wi-Fi, σας ειδοποιεί. Στην οθόνη κλειδώματος, θα λάβετε ένα μήνυμα ότι μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα μέσω δορυφόρου. Διαφορετικά, θα λάβετε μια ειδοποίηση για τη Χρήση Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου όταν ανοίγετε την εφαρμογή Μηνύματα.

    Ειδοποίηση που εμφανίζεται στα Μηνύματα όταν το iPhone βρίσκεται εκτός του εύρους κινητού δικτύου και Wi-Fi
  • Όταν συνδέεστε σε δορυφόρο, θα δείτε επίσης την επιλογή να στέλνετε μηνύματα σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας το Επείγον SOS μέσω δορυφόρου, να λαμβάνετε βοήθεια για προβλήματα με το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας την Οδική βοήθεια μέσω δορυφόρου και να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας χρησιμοποιώντας την Εύρεση μέσω δορυφόρου (όπου είναι διαθέσιμες αυτές οι υπηρεσίες).

  • Για να στείλετε ένα μήνυμα, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα. Θα σας ζητηθεί να αρχίσετε να δέχεστε μηνύματα, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, και το iPhone σας παρέχει οδηγίες για τη σύνδεση σε δορυφόρο για την αποστολή μηνύματος. Αν έχετε iPhone 14 Pro ή νεότερο μοντέλο, το Dynamic Island στο επάνω μέρος της οθόνης έχει κουκκίδες που δείχνουν την ισχύ της σύνδεσής σας και, αν η σύνδεσή σας μπορεί να βελτιωθεί, βέλη που σας κατευθύνουν για να στρίψετε αριστερά ή δεξιά. Μπορείτε να πατήσετε το Dynamic Island για να ανοίξετε τον Βοηθό σύνδεσης για περισσότερη βοήθεια.

    Αποστολή μηνύματος κειμένου μέσω δορυφόρου στην εφαρμογή Μηνύματα. Το Dynamic Island υποδεικνύει ισχυρή δορυφορική σύνδεση.
  • Όταν συνδέεστε και αρχίζετε να δέχεστε μηνύματα μέσω δορυφόρου, θα λαμβάνετε τυχόν μηνύματα SMS που στάλθηκαν από την επαφή έκτακτης ανάγκης σας ή τα μέλη της ομάδας Οικογενειακής κοινής χρήσης πριν αρχίσετε να δέχεστε μηνύματα μέσω δορυφόρου. Δεν θα λαμβάνετε μηνύματα iMessage μέχρι η επαφή έκτακτης ανάγκης ή το μέλος της οικογένειάς σας να επιστρέψει στη συζήτηση και να πατήσει «Αποστολή μέσω δορυφόρου» κάτω από τη φυσαλίδα του μηνύματός του.

  • Τα μηνύματα μέσω δορυφόρου ενδέχεται να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να αποσταλούν. Σε ιδανικές συνθήκες, με ανεμπόδιστη θέα προς τον ουρανό και τον ορίζοντα, μπορεί να χρειαστούν 30 δευτερόλεπτα για να σταλεί ένα μήνυμα. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από ένα λεπτό για την αποστολή εάν βρίσκεστε κάτω από δέντρα με ελαφρύ ή μέτριο φύλλωμα και ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδεθείτε σε έναν δορυφόρο εάν βρίσκεστε κάτω από βαρύ φύλλωμα ή εάν περιβάλλεστε από άλλα εμπόδια.

  • Ορισμένες δυνατότητες στα Μηνύματα δεν υποστηρίζονται κατά τη χρήση δορυφορικής σύνδεσης. Δεν μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε φωτογραφίες ή βίντεο, ηχητικά μηνύματα, αυτοκόλλητα ή μηνύματα σε ένα ομαδικό μήνυμα.

  • Εάν δεν μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα iMessage μέσω δορυφόρου –για παράδειγμα, εάν το άτομο που προσπαθείτε να στείλετε μήνυμα έχει ένα iPhone που δεν έχει iOS 18 ή έχει μια συσκευή εκτός Apple ή αν δεν του έχετε στείλει ένα μήνυμα iMessage πρόσφατα– μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηνύματα SMS μέσω δορυφόρου.

Μάθετε περισσότερα για τη Χρήση Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου

Άλλοι τρόποι πρόσβασης στις δυνατότητες δορυφόρου

Όταν βρίσκεστε κάπου χωρίς κάλυψη κινητού δικτύου και Wi-Fi, μπορείτε επίσης να βρείτε τις δυνατότητες δορυφόρου μέσω του Βοηθού σύνδεσης:

  • Στο Κέντρο ελέγχου: Σαρώστε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία του iPhone για να ανοίξετε το Κέντρο ελέγχου και, στη συνέχεια, αγγίξτε το κουμπί «Κινητό δίκτυο»null στα δεξιά. Αγγίξτε «Δορυφόρος» και κατόπιν επιλέξτε «Μηνύματα μέσω δορυφόρου» (ή άλλη δυνατότητα δορυφόρου).

  • Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και κατόπιν αγγίξτε «Δορυφόρος» και επιλέξτε «Μηνύματα μέσω δορυφόρου» (ή άλλη δυνατότητα δορυφόρου).

Αν έχετε κάλυψη κινητού δικτύου ή Wi-Fi, η επιλογή «Δορυφόρος» στις Ρυθμίσεις δεν θα εμφανιστεί και η επιλογή «Δορυφόρος» στο Κέντρο ελέγχου ανοίγει την Επίδειξη.

Λήψη μηνυμάτων κειμένου μέσω δορυφόρου όταν βρίσκεστε εντός δικτύου

Αν έχετε κάλυψη κινητού δικτύου ή Wi-Fi και στέλνετε μηνύματα σε κάποιον που χρησιμοποιεί Μηνύματα μέσω δορυφόρου:

  • Σε συζητήσεις iMessage, εμφανίζεται μια ειδοποίηση ότι η επαφή σας δέχεται μηνύματα μέσω δορυφόρου.

  • Αφού πατήσετε «Αποστολή», θα πρέπει επίσης να πατήσετε «Αποστολή μέσω δορυφόρου» κάτω από τη φυσαλίδα μηνυμάτων.

    Για να στείλετε ένα iMessage σε κάποιον χωρίς κάλυψη κινητού δικτύου και Wi-Fi, αγγίξτε «Αποστολή μέσω δορυφόρου».
  • Αν είστε επαφή έκτακτης ανάγκης ή μέλος ομάδας Οικογενειακής κοινής χρήσης, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα SMS πριν η επαφή σάς στείλει ένα μήνυμα μέσω δορυφόρου. Θα λάβουν το μήνυμα μόλις αρχίσουν να δέχονται μηνύματα μέσω δορυφόρου.

Διαθεσιμότητα των Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου

  • Χρειάζεστε ένα iPhone 14 ή νεότερο μοντέλο (όλα τα μοντέλα) με iOS 18 ή νεότερη έκδοση1.

  • Πρέπει να βρίσκεστε σε περιοχή χωρίς κάλυψη κινητού δικτύου και Wi-Fi.

  • Πρέπει να συνδεθείτε σε έναν δορυφόρο με το iPhone σας

  • Χρειάζεστε μια ενεργή κάρτα SIM.

  • Για να χρησιμοποιήσετε το iMessage μέσω δορυφόρου, πρέπει να ενεργοποιήσετε το iMessage πριν βγείτε εκτός κάλυψης κινητού δικτύου και Wi-Fi. Για να χρησιμοποιήσετε μηνύματα SMS μέσω δορυφόρου, ο φορέας κινητής τηλεφωνίας σας πρέπει να τα υποστηρίζει.

  • Τα Μηνύματα μέσω δορυφόρου είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

1. Η δορυφορική συνδεσιμότητα δεν προσφέρεται σε μοντέλα iPhone που αγοράζονται στην Αρμενία, τη Λευκορωσία, την Ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, το Καζακστάν και τη Ρωσία

Ημερομηνία δημοσίευσης: