השבוע השני של אליפות אוסטרליה הפתוחה החל לפנות בוקר (בין שבת לראשון) עם ארבעה משחקים משלב שמינית הגמר בטורניר הנשים, כאשר ארינה סבאלנקה וקוקו גוף, הפייבוריטיות בשלב זה, עלו שלב. בהמשך נערכו ארבעה משחקים בטורניר גברים בהשתתפות נובאק ג'וקוביץ' וקרלוס אלקראס, שיפגשו זה את זה ברבע הגמר לדו קרב ענק.
גברים
קרלוס אלקראס (3, ספרד) – ג'ק דרייפר (15, בריטניה) 5:7, 1:6 (דרייפר פרש)
אחרי שהפך לטניסאי השלישי הכי צעיר (אחרי ג'וקוביץ' ונדאל) שמגיע ל-10 ניצחונות לפחות בכל אחד מארבעת המייג'ורס, אלקראס בן ה-21 גם טיפס לרבע הגמר – אולי בדרך לזכייה ראשונה במלבורן. הספרדי עבד קשה בסט הראשון, אבל בשני דרייפר כבר נאבק בפציעה ומאוד התקשה לייצר. אלקראס הביע אמפתיה, גם במהלך המשחק וגם אחרי שהבריטי הודיע שהוא לא יכול להמשיך. בסופו של יום הפייבוריט לניצחון עלה שלב, אחרי יום עבודה קצר.
נובאק ג'וקוביץ' (7, סרביה) – ייז'י להצ'קה (24, צ'כיה) 3:6, 3:6, 6:7 (4)
איזה קרב מחכה לנו ברבע הגמר. מלך מלבורן, שזכה באליפות אוסטרליה 10 פעמים בעבר, יצטרך לעבור את היורש המיועד קרלוס אלקראס כדי להחזיר את התואר אחרי ההדחה בחצי הגמר בשנה שעברה. ג'וקוביץ' החל הטורניר בעצלתיים, אבל בשני המשחקים האחרונים כבר נראה הרבה יותר טוב, והיום הוא היה בשיאו. שני הסטים הראשונים הוכרעו מהר, וגם במערכה השלישית שנקלעה לשובר שוויון הסרבי עמד בלחץ, ונמנע מבזבוז זמן מיותר כדי להבטיח מקום ברבע הגמר. להצ'קה, שהגיע למשחק בכושר מצוין, סופג הפסד ראשון ב-2025 ויורד למאזן 2:0 מול ג'וקוביץ'.
אוגו הומבר (14, צרפת) – סשה זברב (2, גרמניה) 6:1, 2:6, 6:3, 6:2
המדורג שני בעולם ממשיך לחלום על גרנד סלאם ראשון בקריירה, אחרי שצלח עוד מכשול גדול – גם אם שמט מערכה לראשונה זברב לקח בקלות את הסט הראשון, איבד ריכוז בשני אבל השיג שבירה מהירה במערכה השלישית ומשם הכל הלך יותר בקלות. בטורניר, כשהוא משאיר הומבר ללא רבע גמר גרנד סלאם בקריירה. לעומת זאת, עבור זברב מדובר ברבע גמר 14 בקריירה, וה-4 באוסטרליה. בשנה שעברה הוא נעצר בחצי הגמר, כדי להגיע לשם הוא יצטרך לעבור את טומי פול שמחכה בסיבוב הבא.
טומי פול (12, ארה"ב) – אלחנדרו דוידוביץ' פוקינה (ספרד) 1:6, 1:6, 1:6
המסע המפתיע של הספרדי שמדורג 66 בעולם, הגיע לקיצו עם תבוסה במשחק חד צדדי. כמה חד צדדי? רק סטפן אדברג איבד פחות משחקונים ממנו במשחק שמינית גמר באוסטרליה (שניים נגד רוברטו סגוסו ב-1987). פול, שנהנה במלבורן והגיע עד חצי הגמר לפני שנתיים, שבר את דוידוביץ' פוקינה 7 פעמים והתעלה על היריב שלו בכל אספקט של המשחק, בדרך לשיוט קל לטופ 8. האמריקאי עלה למאזן 0:4 נגד הספרדי במשחק הכי קל שלו בטורניר עד עכשיו.
נשים
ארינה סבאלנקה (1, בלארוס) – מירה אנדרייבה (14, רוסיה) 1:6, 2:6
הדומיננטיות של המדורגת 1 בעולם במשטחים קשים שמורה לגדולות ביותר. סבאלנקה רושמת ניצחון 18 ברציפות במשחקי גרנד סלאם במשטח האהוב עליה (הראשונה שעושה זאת מאז סרינה וויליאמס ב-2004), ממשיכה להיראות בלתי עצירה בטורניר בו זכתה בשתי הפעמים האחרונות, וממשיכה בצעדי ענק אל עבר זכייה שלישית ברציפות כפי שעשתה מרטינס הינגיס ב-1997-1999). את המבחן מול הכוכבת העולה בת ה-17, שהפתיעה אותה במפגש הקודם היחיד ביניהן בגרנד סלאם, היא צלחה בקלות מרשימה, במשחקה הטוב ביותר בטורניר. עם מאזן 0:9 בשנת 2025 ו-24 מערכות רצופות ללא הפסד, הבלארוסית פייבוריטית ברורה ללכת עד הסוף.
דונה וקיץ' (18, קרואטיה) – אנסנסטיה פבליוצ'נקובה (27, רוסיה) 7:6 (0), 6:0
הרוסייה בת ה-33 שומרת על מאזן מושלם מול יריבתה הקרואטית, בדרך להשוואת הישג השיא שלה במלבורן עם העפלה לרבע הגמר בפעם הרביעית בקריירה. וקיץ', שקיוותה לחזור למעמד רבע הגמר אחרי שנתיים, פספסה שתי נקודות מערכה בשובר השוויון בסט הראשון, ומשם נשברה באופן סופי.
קוקו גוף (3, ארה"ב) – בלינדה בנצ'יץ' (שוויץ) 7:5, 2:6, 1:6
כמו סבאלנקה, גם מי שמסתמנת כמתחרה העיקרית שלה על התואר עדיין בלתי מנוצחת ב-2025. זה החל פחות טוב עבור גוף, שהראתה סימני שבירה מול האלופה האולימפית מטוקיו ושמטה מערכה בפעם השנייה בלבד בטורניר, אבל נראה הרבה יותר טוב בהמשך, כשהאמריקאית צולחת מבחן אופי ורושמת ניצחון 11 ברציפות. גוף עולה לרבע הגמר באוסטרליה שנה שנייה ברצף, אבל כמובן שלא תסתפק בזה. בשלב הבא היא תפגוש את פאולה באדוסה.
פאולה בדוסה (11, ספרד) – אולגה דנילוביץ' (סרביה) 1:6, 6:7 (2)
מסע הקסם של הסרבית בת ה-23, בתו של אגדת הכדורסל פרדראג דנילוביץ' ובת הזוג של שוער אתלטיקו יאן אובלק, הסתיים בשמינית הגמר וייזכר בעיקר בזכות הניצחון המדהים על ג'סיקה פגולה. הלילה הספרדייה הבכירה יותר הייתה גדולה עליה, בדרך להשוואת הישג השיא שלה בטורנירי גרנד סלאם – אותו היא מקווה לשפר עם ניצחון בשלב הבא.
מה דעתך על הכתבה?