Kunstutviklingen i Sveits er preget av nærheten til tysk, fransk og italiensk kulturliv. I en særstilling står klosteret Sankt Gallen fra 600-tallet, som på 800-tallet var sentrum for karolingisk kunst, særlig innen bokmaleri. Den tyskfødte maleren Konrad Witz virket i Basel, Konstanz og Genève og la grunnlaget for det sveitsiske landskapsmaleriet, blant annet med en detaljrik utsikt over Genève og høydedraget Salève. Hans Holbein d.y. virket i Basel fra 1515.
Ledende blant 1700- og 1800-tallets malere var landskapsmaleren Caspar Wolf (1735–1783) og senromantikeren Arnold Böcklin. Angelika Kauffmann var kjent for nyklassisistiske portretter og historiske scener, og hun nådde stor berømmelse i England og Roma hvor hun virket størstedelen av livet. Ferdinand Hodler forente symbolisme og art nouveau. Félix Vallotton utviklet i sine bilder en realistisk syntetisme. Adolf Wölfli (1864–1930) og Aloïse Corbaz (1886–1964) anses som ledende skikkelser innen den senere art brut-bevegelsen.
Kommentarer (2)
skrev Lars Mæhlum
svarte Mari Paus
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.