Den internasjonale kvinnedagen 2024 - intervju med Miryam og Zina fra Verifone i Sverige.

Den internasjonale kvinnedagen 2024 - intervju med Miryam og Zina fra Verifone i Sverige.

For det første, hva betyr kvinnedagen for deg? Miryam, du får æren av å begynne.

- Takk, sir. Det er en dag da jeg feirer kvinners økonomiske, politiske og sosiale prestasjoner. En dag da jeg selv stopper opp og reflekterer over hva det vil si å være kvinne i dag, og hvor langt vi har kommet. Jeg innser at verden i dag ser bedre ut for døtrene våre enn den kanskje gjorde for oss, men vi har fortsatt en vei å gå. Lederskapsidealene er i endring, for lenge var malen for en sterk leder en mann. Det er en dag for myndiggjøring, men også for solidaritet.

Et tankevekkende svar. Zina, hva betyr denne dagen for deg? - Dagen i seg selv har betydd forskjellige ting for meg, men én ting står fast uansett hvor jeg befinner meg, hvilken stilling jeg har eller hva jeg jobber med - det er å reflektere, analysere og handle. Å se på de endrede livsbetingelsene som er knyttet til det kjønnet du er født med. Denne dagen gir meg muligheten til å se på fremskrittene som er gjort, hva jeg har lært og hva som gjenstår å gjøre. Likestilling mellom kjønnene er en daglig handling og et aktivt valg for å skape et velstående samfunn.

Det er jeg helt enig i. Refleksjon og analyse er veldig viktig for å drive likestillingsarbeidet fremover, hver dag. Hvis vi går videre, hva betyr begrepet likestilling for deg? Hva sier du, Zina?

- For meg personlig handler likestilling om at menn og kvinner skal ha de samme rettighetene, mulighetene og pliktene uavhengig av land, hudfarge, klasse og kjønn.

Tydelig oppsummering. Takk for det. Hva med deg, Miryam? - For meg betyr likestilling en verden der kjønnet ditt ikke er en faktor, verken i arbeidslivet eller i andre oppgaver.

Hvis vi snevrer det inn litt, hva betyr likestilling for deg i jobben din?

Miryam?

- Jeg vil si at det handler om å finne en balanse i rekrutteringen, og det er et mål både jeg som leder og organisasjonen streber etter. Jeg tror at diversifisering er en vellykket oppskrift der alle mennesker bidrar med sine egne synspunkter. Vi skal være en representasjon av hvordan samfunnet vårt ser ut. Jeg liker ikke tanken på kvotering i det hele tatt, det er mange dyktige kvinner i dag som ikke kommer videre i prosesser bare fordi de er kvinner. Du bør få jobben på grunnlag av dine meritter, og ikke bli fortalt eller føle at du har fått jobben fordi du er kvinne. En slik følelse eller oppfatning fremmer ikke utviklingen av likestilling mellom kjønnene. Ditt engasjement for balanse i rekrutteringen og mot kvotering er tydelig, Miryam. Zina, hva betyr likestilling for deg i ditt arbeid?

- I mitt HR-arbeid generelt er likestilling og mangfold en viktig del, men som nordisk HR-sjef i Verifone har vi et tydelig CSR-arbeid, der likestilling er en av våre prioriteringer. Rettferdig avlønning, utviklingsmuligheter og ulike styrkingsprogrammer uavhengig av kjønn, nasjonalitet eller funksjonsevne. Dette for å skape en mer likestilt arbeidsplass, men også for samfunnet generelt.

Takk for det klare svaret. Hvis vi holder fokus på arbeidet her i Verifone, hvilke normer kan du identifisere i tråd med likestilling i den nordiske virksomheten? Zina, hva sier du?

- Noen normer bidrar til å begrense mennesker og skape hindringer for utvikling. Som leder er jeg overbevist om at alle våre nordiske organisasjoner har et "likestillingskompass" å følge. For eksempel ved rekruttering, lønnssamtaler, utvikling osv. Så er det også delvis mitt ansvar å ivareta og vedlikeholde våre etiske retningslinjer, men også de målene vi i fellesskap har skrevet under på for en bedre planet. Jeg vil også legge til at det er givende å være ansvarlig for de nordiske landene, for det er en økt bevissthet som gjør at mottakeligheten i likestillingsarbeidet er en selvfølge. Våre nordiske land ligger alltid øverst på listen over verdens mest likestilte land. Et langt og godt svar på et langt spørsmål. Takk skal du ha 😊. Hva sier du, Miryam? - I ledergruppen vår jobber vi hele tiden med å identifisere utfordringer for videre håndtering, og derfor er vi i konstant forbedring. Vi har kontinuerlige møter der ledere og HR jobber med utgangspunkt i våre etiske retningslinjer.

Det har vært veldig interessant å høre deres perspektiver på disse spørsmålene, dagen til ære.

Vi avrunder denne diskusjonen med å se inn i fremtiden. Hvordan tror du den vil se ut når det gjelder likestilling mellom kjønnene, og ser du noen normer som kan begrense målet? Zina:

- Jeg ser for meg at jeg og alle de andre ildsjelene bygger broer for fremtidens jenter til "fortiden". Vi har alle et felles ansvar for å fremme likestilling. Arbeidsgivere har et stort ansvar, vi bidrar og skaper muligheter der vi også kan utfordre markedet, men også våre egne fordommer. Vi kan informere, utfordre og endre mye gjennom organisasjonsarbeid.

Den begrensende faktoren er tanken: Det har alltid vært slik, det kan ikke endres! Tenk på alle opprørerne som gikk foran og feide vekk fordi vi er der i dag. Sammen kan vi skape underverker, vi trengs alle, kvinner, menn, alle!

Det har du helt rett i. Hvis du kunne spå om likestillingens fremtid, Miryam?

- Jeg tror at fremtiden er lys, og at flere kvinner vil ta plass i min bransje, men også generelt i ledergrupper.

Tusen takk for at du tok deg tid til å dele dine tanker og meninger om kvinnedagen og likestilling, både generelt og hva det betyr for arbeidet ditt her i Verifone.

Logg på hvis du vil se eller legge til en kommentar