Sit s innlegg

Sit la ut dette på nytt

Vis profilen til Hilde Kriens, grafisk

Leder for studentbarnehagene i Sit

Med blanke ark og fargestreker til 🎨 «Inspirert av italiensk pedagogikkfilosofi går stadig flere norske barnehager nye veier for å stimulere barnas lek og læring. På Moholt barnehage i Trondheim er veien til suksess tydelig: En ledelse som ønsker å satse – og voksne som tør å leke». Skolelederen Nr 02 - mai 2024, Fagbladet til Skolelederforbundet. Tekst i artikkel: Anders Ildstad I Foto: Trude Witzell Som ledere i studentbarnehagene i Sit er vi stolte over at Torunn Flægstad Pettersen og Grete Kristengård frontet Sit barns framtidsretta pedagogikk i fagbladet Skoleledere Nr 02 - mai 2024, I en artikkel over 4 sider satte Torunn og Grete ord på betydningen av å legge til rette for barns iboende trang til å utforske verden gjennom mange ulike språk/ fagområder. Ikke minst løftet de betydningen av at pedagogene blir medforskere til barnas oppdagelser. Medforskere som kan støtte, hjelpe og utfordre og som tør å drive prosessene sammen og i barnas eget tempo. Vi har modige pedagoger i Sit Barn! Pedagoger som våger å være i prosess over tid framfor å finne raskeste vei mot et mål eller jakte på en en fasit. Vi vil gi barna tid til å finne sine egne språk og uttrykksformer som de kan bruke til å påvirke prosesser de står i, eller møter på senere i livet. Politikere ønsker å kutte i de estetiske fagene i skolen til fordel for realfag. Det sier oss at politikerne tenker for smalt og ikke har oppdaget eller forstått at det er mye realfag i forming, drama, musikk og fysisk fostring …. Samtidig betyr det også at vi som jobber i skole og barnehage heller ikke har vært gode nok samfunnsaktører når det kommer til å kommunisere og synliggjøre dette. Gjennom å si ja til å la seg intervjue i Skolelederne blir Torunn, og Grete viktige samfunnsaktører og kan med det være med på å påvirke slik at det tas gode nasjonale beslutninger som vil gi gode rammebetingelser for barns lek og læring i barnehage og skole.

  • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
Kristine Oftedal Iversen

Kommunikasjon og formidling | Brenner for å bygge merkevare, styrke posisjoner og skape engasjement!

4md

Dette var skikkelig kul lesing, Hilde! Dere er en så utrolig dyktig gjeng 💛 heier på dere, alltid. Heldige studentbarna som får komme og være hos dere!

Kristin Wall

Avdelingsleder psykisk helsetjeneste hos Sit (Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim)

4md

Wow, dette var inspirerende lesing! Å høre om kolleger som tør å gå foran med kunnskap og entusiasme gjør meg stolt av å jobbe i Sit! 👏

Hurra! Inspirerende lesing✨

Se flere kommentarer

Logg på hvis du vil se eller legge til en kommentar