Overleg gebruiker:Pimbrils
Onderwerp toevoegenNadjezdja Mandelstam
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, 'schrijven is schrappen' las ik vroeger al eens bij Bomans. Er stond teveel. Je aanpassingen lijken mij prima. De inhoud zal nu beter overkomen bij de geïnteresseerde lezer. Vriendelijke groet, Astreven
- Fijn dat je het zo opvat. Met vriendelijke groeten, Pimbrils (overleg) 5 dec 2015 18:34 (CET)
Bedankt voor je bijdrage aan de Schrijfwedstrijd 2014
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, de jury van de Schrijfwedstrijd 2014 heeft een drietal winaars verkozen. Helaas kunnen we je inzending niet met een prijs belonen. Desalniettemin willen we je graag bedanken voor je zeer waardevolle bijdragen aan het artikel Haagse School (schilderkunst). De jury heeft het voornemen om dit artikel in de weken na de prijsuitreiking op 17 januari te voorzien van opbouwend commentaar, zodat je bijdragen hopelijk uiteindelijk opgenomen kunnen worden in de Wikipedia:Etalage. Josq (overleg) 1 jan 2015 19:09 (CET)
- Dank voor je bericht Josq. Ik ben benieuwd naar de kritiek. Aan opname in de etalage hecht ik overigens niet zo. Groet en een goed nieuwjaar. Pimbrils (overleg) 1 jan 2015 19:47 (CET)
Bedankt!!!
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils,
Hartelijk dank voor al je K&C bijdragen deze maand. Komt er eindelijk weer leven in het Portaal:Kunst & Cultuur. Ik heb de meesten die ik kon ontdekken bij nieuwe artikelen geplaatst, maar misschien heb ik er nog een paar gemist. Als je er nog meer weet zou ik het op prijs stellen dat je ze alsnog erbij plaatst. Mvg. --algontoverleg 29 jan 2015 16:37 (CET)
- Dag Algont. Tot een goede maand geleden heb je er volgens mij wel al mijn nieuwe lemma's ingezet. Ik zal nieuwe lemma's, waar relevant, standaard toevoegen aan het portaal. Groet, Pimbrils (overleg) 29 jan 2015 18:54 (CET)
Doorgeefster | ||
Omdat je, far from the madding crowd, het ene fraaie artikel na het andere aanmaakt. Marrakech (overleg) 30 jan 2015 16:05 (CET) |
Dank je wel Marrakech, bijzonder aardig, leuk dat je me toch gevonden hebt, groet, Pimbrils (overleg) 30 jan 2015 20:55 (CET)
- Bijzonder verdiend! Een schitterende verzameling lemmata over schilderijen is door Pimbrils een zeer waardevol onderdeel van WP:NL geworden, lemmata die ik dan ook altijd met veel interesse (en vaak met herkenning, daar ik er veel van gezien heb) lees. Groet van Paul Brussel (overleg) 31 jan 2015 15:11 (CET)
Beste Pimbrils, kun je nog eens naar de afmetingen kijken: die in het weer fraaie lemma en in het sjabloon zijn verschillend. (Twee weekenden geleden heb ik trouwens nog wat Morisots gezien in Musée d'Orsay, in de nieuw ingerichte verdieping gewijd aan het impressionisme.) Groet van Paul Brussel (overleg) 1 feb 2015 15:47 (CET)
- dank je Paul, kopieerfoutje vanuit vorige lemma over een werk van Pissarro. Ben trouwens net bezig (met een monografie van Klaus Schöter bij de hand) lemma over Thomas Mann beetje aan het bijpunten, getriggerd door jouw opmerking op de overlegpagina. Groet, Pimbrils (overleg) 1 feb 2015 16:56 (CET)
- Oh, over Thomas Mann zou fantastisch zijn! (Ik ben nog steeds bezig in Jozef en zijn broers.) Eigenlijk zou ik ook een en ander moeten doen: ik heb in mijn niet geringe Mann-bibliotheek hier onder andere de fantastische standaardbiografie van Peter de Mendelssohn (in drie delen), alsmede die van Klaus Harpprecht, het dubbelnummer van Maatstaf over de familie en ook nog eens Thomas Mann & de zijnen van Marcel Reich-Ranicki naast bijvoorbeeld de tv-serie Die Manns. Roman van een eeuw. Paul Brussel (overleg) 1 feb 2015 17:04 (CET)
Zalig Ik bots constant op uw mooie pagina's tijdens mijn studie, van Maryse Condé over Arturo Perez-Reverte naar Le Pont Neuf, après-midi. =) Wat wikipedia o.a. ontbreekt is deze: Un enterrement à Ornans van Gustave Courbet, best een belangrijk schilderij. Zegt dat je wat? Als je die niet boeiend vindt dan doe ik het ooit zelf wel eens als ik het thesissen beu ben :p mvg Bucolicaan (overleg) 2 feb 2015 14:39 (CET)
- Dag Bucolicaan. Ik heb een lang pm-lijstje, waar deze van Courbet al een poosje opstaat. Ik moet er ook wat materiaal over hebben. Ik zal weer zien, anders zou ik het leuk vinden als je het zelf een keer deed. Groet, Pimbrils (overleg) 2 feb 2015 16:25 (CET)
- Ah, Het Atelier; dat is ook een heel belangrijke. Ik zal er zelf aan beginnen in m'n kladblok, aan Un enterrement à Ornans. Veel succes en plezier nog. --Bucolicaan (overleg) 6 feb 2015 09:56 (CET)
- Ook van 'Un enterrement à Ornans' heb ik inderdaad materiaal, constateer ik, maar het is leuk als jij het oppikt. Pimbrils (overleg) 6 feb 2015 20:20 (CET)
- Hey, ik ging het maken maar het zal er niet van komen: mijn thesis vraagt al m'n concentratie nu en als ik daarmee klaar ben vertrek ik naar het buitenland om verder te studeren. Ik weet niet hoe lang uw lijst nog is en of je nog "een gaatje" hebt voor dat ene schilderij: zo ja: veel plezier ermee, en anders: veel plezier met andere dingen ;) mvg Bucolicaan (overleg) 23 mrt 2015 21:19 (CET)
- Ook van 'Un enterrement à Ornans' heb ik inderdaad materiaal, constateer ik, maar het is leuk als jij het oppikt. Pimbrils (overleg) 6 feb 2015 20:20 (CET)
- Ah, Het Atelier; dat is ook een heel belangrijke. Ik zal er zelf aan beginnen in m'n kladblok, aan Un enterrement à Ornans. Veel succes en plezier nog. --Bucolicaan (overleg) 6 feb 2015 09:56 (CET)
- Succes, misschien doe ik 'm nog wel. Pimbrils (overleg) 23 mrt 2015 22:15 (CET)
Knut Hamsun (3)
[brontekst bewerken]Tja, dan ben je aan het rommelen met Noorse musici en dan kom je deze Lulli Lous tegen. .Ceescamel (overleg) 14 feb 2015 21:00 (CET)
- Dag Cees. Dit is wat Wikipedia leuk maakt. Heb er, met jouw welvinden, nog maar een zin aan toegevoegd. Groet, Pimbrils (overleg) 14 feb 2015 23:11 (CET)
- Dank daarvoor. Ik heb me echt het vinkete... gezocht naar Lulli, die volgens mijn gegevens Lully heette. Op die nam was niets te vinden, behalve haar zuster Astrid Lous. En via haar kwam ik op een stamboomsite met de hele familie en bleek ze Lulli te heten. Ik heb de Noorse bieb gevraagd of zij achter de sterfdata kan komen van zowel Lulli als Astrid. Ze hebben elektronisch inzage in alle kranten, wij Nederlanders maar tot 1919.Ceescamel (overleg) 15 feb 2015 14:52 (CET)
Ik zie nu pas, dat je de foto's ook hebt geplaatst (thanx). Waren die al op commons of heb je ze er zelf opgezet. Dat in verband met toekomstige artikelen.Ceescamel (overleg) 15 feb 2015 14:59 (CET)
- Foto heb ik er zelf opgezet Cees, is vrij van van copyright onder de gegeven commons conditie. Hamsuns biografen Sletten Kolloen en Ferguson noemen haar beide Lulli, met Julie Amanda als volledige naam. Sletten Kolloen schrijft: "Friends called her Lulli. Soon she allowed Hamsun to call her Lulli too" (Knut Hamsun, dreamer and disserter, blz. 66). Vond het leuk om dat weer een keer terug te zoeken en de link naar Mysteriën te kunnen maken, voor mij nog altijd een van de mooiste boeken ooit geschreven. GroetPimbrils (overleg) 15 feb 2015 21:45 (CET)
Foto opladen
[brontekst bewerken]Zou je mij (gezien vorenstaande) kunnen helpen met het opladen van deze Foto voor het artikel Amalie Harloff. Ik ben nl niet bedreven op Commons etc. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 17 feb 2015 17:09 (CET)
- Met genoegen Cees, stond trouwens al op Commons. Groet, Pimbrils (overleg) 17 feb 2015 17:34 (CET)
- Ik kon hem daar niet vinden, maar toch bedankt voor zo'n schilderijtje in zwart/wit.Ceescamel (overleg) 17 feb 2015 17:56 (CET)
- Ik heb er nog 1tje voor je, de link staat in Dagny Skarseth, een moeilijk te vinden tante. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 25 feb 2015 09:56 (CET)
- Staat er ook op, Pimbrils (overleg) 25 feb 2015 22:33 (CET)
Ik durf het bijna niet te vragen voor het artikel Beate Kielland. Er staat op internet een oude foto van echtpaar Krag, maar als je op Beate Krag zoekt, krijg je een klein fototje te zien. Overigens ooit van Kitty Kielland (haar tante) gehoord? Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 2 mrt 2015 23:35 (CET)
Zelfportret op jeugdige leeftijd
[brontekst bewerken]Dag Pimbrils. Bedankt voor Zelfportret op jeugdige leeftijd (1628). Leuk. Er lijkt alleen iets te ontbreken in de woorden "in bijbel- en historie". Lees dat even na. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 16 mrt 2015 22:13 (CET)
Medaille
[brontekst bewerken]Hoi Pimbrils, je hebt inmiddels 10 goedgekeurde weetjes op het Wist je dat-project en daar hoort een medaille bij! Het zijn ook nog hele mooie elke keer en die waarderen we zeer. Hartelijk dank en hopelijk volgen er nog meer! Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 22 mrt 2015 15:26 (CET)
Jeanne Hébuterne au grand chapeau
[brontekst bewerken]'t is weer prachtig: Jeanne Hébuterne au grand chapeau. Ik heb een zin omgebouwd want Leopold kwam wel erg plotseling in beeld. En ik heb twee in mijn ogen spelfoutjes verwijderd. Over gestilleerd/gestileerd twijfelde ik, dus als je werkelijk gestilleerd bedoelde moet je het even terugzetten.Ceescamel (overleg) 4 apr 2015 18:04 (CEST)
- Dank je Cees, openingszin is prima, gestileerd is inderdaad en uiteraard niet met dubbe-l. Ik had de foutjes ook al gezien met de spellingcontrole in Word, inclusief een dubbele en-en, maar op een of andere manier ben ik die met terug kopiëren kwijt geraakt. Groet, Pimbrils (overleg) 4 apr 2015 18:25 (CEST)
Hoi Pim, Ik ben bezig de 2 schilderijen beschreven in Het offer van Abraham (Rembrandt) van elkaar te splitsen. Dat is m.i. handiger met verdere herkomstbeschrijving en tentoonstellingen. En het lijkt me ook handiger linken. Ik hoop dat je dat niet erg vindt. Alleen ik loop tegen iets aan wat ik niet begrijp. Je schrijft:
- "Met name de ondertekening van het schilderij uit de Hermitage met "Rembrandt verandert. En overschildert in 1636", gaf dienaangaande veel stof tot discussie. Toen onderzoek met infraroodreflectografie uit 2004 aantoonde dat onder de afbeelding van de engel in de latere Hermitage-versie een afbeelding van de oorspronkelijke engel verborgen ging..."
Welke versie bedoel je hier precies. De Hermitage-versie uit 1635 of de kopie uit 1636 in München met opschrift "Rembrandt verandert. En overschildert in 1636"? Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 8 apr 2015 22:15 (CEST)
- Hoi Vincent. De fout ligt bij mij: het moet inderdaad de versie uit München zijn. Zie de link naar het artikel van Van Os. Ik weet ook niet hoe dat fout heeft kunnen gaan. Als ik het nu teruglees is het bovendien niet de meest heldere passage die ik geschreven heb. Komt bij dat de heer Remy op gegeven moment, waarschijnlijk onbedoeld, een doorverwijzing heeft gemaakt van ondertekening, terwijl daar gewoon signatuur mee was bedoeld.
- Als ik mag voorstellen dat ik mijn versie ombouw tot een stuk dat zich alleen richt op het schilderij uit de Hermitage dan gooi ik de betreffende passage er verder wel uit. Wellicht dat jij dan een lemma kunt maken over de versie in München, misschien dat jij dan kunt kijken of je iets met het artikel van Van Os kunt. Is dat wat? Groet, Pimbrils (overleg) 8 apr 2015 23:04 (CEST)
- Kijk eens of je met mijn aanpassing verder kunt Vincent. Groet weer, Pimbrils (overleg) 8 apr 2015 23:29 (CEST)
- Ja, dat is goed. Ik heb inmiddels ook een afbeelding van de genoemde infraroodfoto uit 2004 gevonden op Rembrandt Database. En inderdaad, het is moeilijk te zien, maar boven de engel zijn inderdaad de contouren van de vleugels van de oude engel te zien. Bedankt voor de verbeteringen, alleen de plaatjes zijn nog omgedraaid. De Hermitage-engel is blond. De Münchener-engel heeft zwart haar. Zie commons:File:Rembrandt The Sacrifice of Abraham.jpg. Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 9 apr 2015 09:59 (CEST)
- Kijk eens of je met mijn aanpassing verder kunt Vincent. Groet weer, Pimbrils (overleg) 8 apr 2015 23:29 (CEST)
- Kijk even hoe ik het heb opgelost: ik heb de musea omgedraaid ipv de plaatjes, dan hoefde ik ook de titel niet meer te wijzigen. Voor de tekst maakte dat eigenlijk niet uit. Je constatering dat de plaatjes nog omgewisseld moesten worden deed bij mij overigens ook het kwartje vallen met betrekking tot wat er eerder fout is gegaan: ik heb het gewoon voortdurend verkeerd in mijn hoofd gehad, de Peterburgse versie in München gedacht en vice versa. Een argument temeer om geen twee schilderijen in 1 lemma te willen beschrijven. Groet, Pimbrils (overleg) 9 apr 2015 17:57 (CEST)
- oh, oei. Mijn idee was eigenlijk om een apart artikel aan het schilderij in München te wijden en het bestaande artikel zoveel mogelijk te laten zoals het is. Zie Gebruiker:Vincent Steenberg/Kladblok. Reden daarvoor is dat de St Petersburg versie duidelijk het prototype is en de ander een kopie. Het bestaande artikel geeft een vrij uitgebreide beschrijving van de voorstelling en het zou een beetje vreemd zijn om een zo gedetailleerde beschrijving te geven bij de kopie en niet bij het origineel. Kun je je daarin vinden? Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 9 apr 2015 21:12 (CEST)
- Dan draai ik het alsnog om Vincent, het wordt wel een beetje een merkwaardig gehannes zo met dit lemma maar uiteindelijk komt het goed. Groet, Pimbrils (overleg) 9 apr 2015 21:20 (CEST)
- Bedankt. Ik heb het artikel nog eens goed doorgelezen en de beschrijving zoals hij was past idd. beter bij de Sint-Petersburg versie: de engel kijkt Isaac aan en de München versie is dramatischer met meer tranen op Abrahams wangen, enz. Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 9 apr 2015 21:25 (CEST)
- Is al gebeurd, je opmerking dat het zo beter passend is is inderdaad terecht. Eind goed al goed hoop ik. Wellicht wil je ook nog even kijken of ik met al het gewissel niks over het hoofd heb gezien in het lemma. Groet weer, Pimbrils (overleg) 9 apr 2015 21:45 (CEST)
- Ps, het enige wat nog niet klopt is dat er nu een doorverwijspagina bestaat van 1636 naar 1635. Als jij dat in de naamgeving oplost dan haal ik nog even de haakjes in het huidige lemma weg. Pimbrils (overleg) 9 apr 2015 21:49 (CEST)
- Zal ik doen. Vincent Steenberg-Overleg 9 apr 2015 21:52 (CEST)
- Ps, het enige wat nog niet klopt is dat er nu een doorverwijspagina bestaat van 1636 naar 1635. Als jij dat in de naamgeving oplost dan haal ik nog even de haakjes in het huidige lemma weg. Pimbrils (overleg) 9 apr 2015 21:49 (CEST)
T-shirt barnstar
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, ik heb je genomineerd voor een T-shirt. Bedankt voor je bijdragen aan Wikimedia! Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 9 mei 2015 07:07 (CEST)
- Leuk Taketa. Dank voor je waardering. Groet, Pimbrils (overleg) 9 mei 2015 09:36 (CEST)
In de tekst onder het kopje 'Afbeelding' denk ik een zelfstandig naamwoord in de volgende zin te missen (ik heb er een vraagteken gezet): "In de ruit breekt het licht en de spiegeling en ? vermengen zich zowel binnen als buiten met de ruimtes en vlakken. De transparante vlakverschuivingen vinden een echo in de rustieke rustica-pilasters aan de zijkant." Klopt dat? Met vriendelijke groet, Oskardebot (overleg) 23 mei 2015 19:54 (CEST)
- Dank voor je attentheid. Ik kijk het morgen even na. Groet, Pimbrils (overleg) 23 mei 2015 20:16 (CEST)
- Ah, het kwartje is gevallen, het was eigenlijk een spatie die er niet thuishoorde. De nieuwe formuleringen maken het inderdaad beter. Oskardebot (overleg) 24 mei 2015 15:34 (CEST)
- Vond ik ook. Vaak is het goed om na een tijdje een lemma nog een keer na te lezen, dank nogmaals, groet, Pimbrils (overleg) 24 mei 2015 21:29 (CEST)
Goed bezig met de schilders!
[brontekst bewerken]Hoi Pimbrils, ik zie op Wikidata op allerlei items die ik heb aangemaakt over schilders linkjes naar Wikipedia verschijnen :-) Goed bezig! Multichill (overleg) 2 jun 2015 18:40 (CEST)
Onderzoek: de mening van Wikipediabewerkers
[brontekst bewerken]Excuus dat dit bericht zomaar op uw overlegpagina is geplaatst! Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: bureau Motivaction voert momenteel in opdracht van Wikimedia Nederland een enquête uit onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Kernvraag is hoe zij het bewerken van Wikipedia ervaren. Hierbij gaat het om zaken als werksfeer, werkdruk, omgangsvormen etc. Omdat de mening van zeer actieve bewerkers zoals uzelf voor het onderzoek heel relevant is, is in overleg met de gemeenschap besloten de 250 meest actieve Nederlandstalige Wikpedianen persoonlijk uit te nodigen om deel te nemen aan de enquête. Dat kan via deze link. Het invullen kost ongeveer 20 minuten. We hopen dat u in staat zult zijn om deel te nemen. Dank voor uw tijd. Bureau Motivation en Wikimedia Nederland 5 jun 2015 03:27 (CEST)
Anna Lindeman
[brontekst bewerken]Zou je mij nog een keertje kunnen helpen met een fotootje. Dit maal van Anna Severine Lindeman. Hier een link waar je haar kan vinden, maar ik weet niet of je het daar uit kan halen. Lindemanlegaat. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 14 jun 2015 11:15 (CEST)
- Met alle plezier Cees, staan er al op (2 stuks, zie hier). Je kunt me dit soort dingen gerust ook via de wikimail vragen. Groet, Pimbrils (overleg) 14 jun 2015 20:36 (CEST)
En dank.Ceescamel (overleg) 14 jun 2015 22:05 (CEST)
Ach, dit is voor mij eenvoudiger. Vandaar een nieuw verzoek Fridthjov Anderssen o.a. te vinden in Geni-net. Alvast bedankt.Ceescamel (overleg) 19 jun 2015 13:30 (CEST)
Ik heb er weer een: Agnes Hanson-Hvoslef, foto op naam van Agnes Hansom-Hvoslef. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 14 jul 2015 00:07 (CEST)
En ook svp Ludvig Birkedal-Barfod, te vinden op bv geni.net.Ceescamel (overleg) 18 jul 2015 14:23 (CEST)
- Hoi Cees, Ludvig staat erop, van die Agnes kan ik alleen een goede foto vinden uit 1924 zonder dat ik kan zien wie de fotograaf was, daarvan kan ik onvoldoende aannemelijk maken dat die vrij is van copyright. Groet, Pimbrils (overleg) 18 jul 2015 19:49 (CEST)
- In ieder geval dank voor Birkedal.Ceescamel (overleg) 19 jul 2015 13:49 (CEST)
You have been nominated for a gift from the Wikimedia Foundation!
[brontekst bewerken]You have been selected to receive a merchandise giveaway. Click the following link for more details: https://meta.wikimedia.org/wiki/Merchandise_giveaways/Nominations. Please send me an email (jmatthews@wikimedia.org) for instructions on how to claim your shirt. Thank you again for all you do! --JMatthews (WMF) (overleg) 16 jun 2015 09:10 (CEST)
Meester van de Conversazione di Santo Spirito
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, voor een artikel gebruik ik de afbeelding hiernaast. Commons noemt een zekere 'Meester van de Conversazione di Santo Spirito' als auteur, net als het Rijksmuseum. Kan ik deze naam inderdaad als schilder opgeven? Of heeft die beste man ook een naam die ik kan gebruiken? Misschien een lastige vraag, maar als jij 't niet weet dan kan ik met 'n gerust hart mijn zoektocht sowieso opgeven! heinnlein'' 16 jun 2015 21:45 (CEST)
- Dag Heinonlein. Het is in de kunstwereld heel gebruikelijk om een niet bij naam bekende kunstschilder "Meester van xxxx" te noemen. In geval van "Meester van de Conversazione di Santo Spirito" geldt dat hij ook wel Tomasso wordt genoemd en gelinkt wordt aan kunstschilder Giovanni Cianfanini (1462-1542). Zie onder andere website Christies (lot notes). Gezien de hypothetische aard van die informatie zou ik gewoon "Meester van" aanhouden. Groet, Pimbrils (overleg) 16 jun 2015 22:45 (CEST)
- Dank, weer wat geleerd! heinnlein'' 16 jun 2015 23:12 (CEST)
Nieuwe bewerker
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, als je je zorgen maakt om Giuseppe Amisani, dan moet je ook even kijken naar Giambattista Pittoni. De bewerkers zijn Alec Smithson, 79.41.212.225 en 79.17.165.46. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 18 jun 2015 02:20 (CEST)
- Zorgen is een groot woord Erik, maar zijn bijdragen maken het lemma er niet beter op in mijn ogen. Verre van. Over die lijst met musea zou je nog kunnen discussieren, maar zo'n lange lijst met verouderde literatuur en een reeks titels die allemaal even slecht vertaald zijn maken het een rommeltje. Groet, Pimbrils (overleg) 18 jun 2015 21:37 (CEST)
- Ps, nu ik je toch aan de lijn heb. Vorige week wijzigde jij de titel van "Gezicht op Toledo" in "Zicht op Toledo". Ik vind het best hoor, heb geen Nederlands boek of zo waarop ik de vertaling baseerde, maar "Gezicht op. ..." is volgens mij ook heel gebruikelijk Nederlands als titel voor een schilderwerk. Gebruikelijker zelfs als "Zicht op ...". Misschien kun je het nog wat toelichten. Pimbrils (overleg) 18 jun 2015 21:44 (CEST)
Beoordelingsprocedure etalage
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, aangezien van jouw hand geregeld gedegen bijdragen verschijnen, wil ik je vragen of je iets op te merken hebt over de wijze waarop de beoordeling van etalage-genomineerde artikelen verloopt. Er worden namelijk de laatste tijd wel eens curieuze stemmotivaties gegeven. Het overleg vind je hier. Groet,MackyBeth (overleg) 19 jun 2015 22:58 (CEST)
- Hoi MackyBeth. Poeh. Ik vind het leuk dat je aan me denkt, maar ik weet niet of ik daartoe de juiste persoon ben. Ik volg die beoordelingen niet of nauwelijks en heb me bovendien ooit voorgenomen om me zoveel mogelijk afzijdig te houden van dat soort discussies. Doorgaans krijg ik daar geen energie van. Ik wil er wel eens een blik op werpen, maar sta er niet van te kijken als ik er verder geen opmerkingen bij maak. Groet, Pimbrils (overleg) 19 jun 2015 23:13 (CEST)
- In elk geval hartelijk dank voor je tijd. Eerlijk gezegd overweeg ik je afzijdigheid over te nemen, omdat de nominatiediscussies mij zwaar tegenvallen. Het kost allemaal tijd die ik ook had kunnen gebruiken om Publieke Werken (roman) verder te ontwikkelen, zoals ik je een tijdje geleden toezegde te doen. Groet en succes met je bijdragen,MackyBeth (overleg) 21 jun 2015 09:53 (CEST)
Resultaten enquête onder Wikipediabewerkers
[brontekst bewerken]Enkele weken geleden hebben we u gevraagd of u zou willen deelnemen aan een enquête over het werken op de Nederlandstalige Wikipedia. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels beschikbaar. Ze zijn te vinden op deze projectpagina: Wikipedia:Onderzoek onder bewerkers en lezers 2015. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 9 jul 2015 15:50 (CEST)
Beste Pimbrils, met interesse je nieuwe artikel gelezen. Er kwamen wel twee vragen bij me op: 1) er is kennelijk nog een schilderij met dezelfde titel: betekent dat dan niet dat deze titel iets tussen (...) zou moeten hebben, of wachten we eerst tot er over het andere een artikel is; 2) het viel me in de lijst van werken op dat titels soms wel en soms niet vertaald worden: wat is nu aan te bevelen c.q. gebruikelijk? Groet van Paul Brussel (overleg) 12 jul 2015 14:05 (CEST)
- Dag Paul. eerstes over de titel, die Monet nogmaals wordt gebruikt voor een ander werk. Ik had dat ook al geconstateerd, maar omdat zowel jaartal als kunstenaar dezelfde zijn wist ik even niet goed hoe dat op te lossen. Omdat ik het andere schilderij ook toon in dit lemma gebruik heb ik er maar voor gekozen om het alleen bij de titel te laten. Gedachte kan dan zijn: mocht er ooit ook nog een lemma van het andere werk worden aangemaakt, dan zien we dan wel weer hoe dat op te lossen.
- Verder dat van titels vertaald of niet, daar heb je gewoon gelijk in: ik ben daarin niet altijd consequent. Zijn vaak subjectieve keuzes, kan er niet meer van maken. Ik zal daar als ik tijd heb op mijn gemak nog eens naar kijken, hoewel het onbegonnen werk is omdat doorheen heel Wikipedia te harmoniseren. Zal het in elk geval in het oeuvresjabloon van Monet een keer optisch gelijk trekken. Groet, Pimbrils (overleg) 12 jul 2015 14:59 (CEST)
- Dat van de dubbel voorkomende titel heb ik opgelost door toevoeging van het museum. Groet weer, Pimbrils (overleg) 12 jul 2015 15:14 (CEST)
- Heb het lemma verder geprobeerd consequent te maken. Ik ben eerlijk gezegd meer voor de Franstalige titels, zeker omdat sommige toch echt niet bekend zullen zijn onder de Nederlandse naam, alleen de bekendste staan daaronder bekend omdat er in het Nederlands over gepubliceerd is. Om juist die consequentie zou ik alle titels Franstalig maken. Vergelijk het eens met À la recherche du temps perdu. Groet van Paul Brussel (overleg) 12 jul 2015 17:30 (CEST)
- Ik kan het wel met je eens zijn. Ik zag gisteren dat iemand in een paar lemma's op mijn volglijst Legion d'Honneur veranderde in Legioen van Eer. Maakt me op zich allemaal niet zoveel uit, maar ik vind dat toch een beetje vreemd goed klinken. Groet weer, Pimbrils (overleg) 12 jul 2015 17:39 (CEST)
- Heb het lemma verder geprobeerd consequent te maken. Ik ben eerlijk gezegd meer voor de Franstalige titels, zeker omdat sommige toch echt niet bekend zullen zijn onder de Nederlandse naam, alleen de bekendste staan daaronder bekend omdat er in het Nederlands over gepubliceerd is. Om juist die consequentie zou ik alle titels Franstalig maken. Vergelijk het eens met À la recherche du temps perdu. Groet van Paul Brussel (overleg) 12 jul 2015 17:30 (CEST)
- Dat van de dubbel voorkomende titel heb ik opgelost door toevoeging van het museum. Groet weer, Pimbrils (overleg) 12 jul 2015 15:14 (CEST)
Preparing for the Matinee
[brontekst bewerken]Dank voor weer zo'n mooi artikel. Is de Nederlandse titel officieel, want ik vind dat "klaarmaken" helemaal niet passen bij een dergelijk werk. Ik zou gaan voor "Voorbereiden voor de matinee". Het lijkt me in dit geval handig het schilderij van Vermeer in de galerij te zetten, dan kan je direct vergelijken. Tot slot "reproductie" is hier ook wat ongelukkig, omdat het diverse betekenissen kan hebben. Vraag is natuurlijk of Tarbell het schilderij heeft geschilderd aan de hand van een reproductie of van het origineel (dat zo te zien nooit in de VS is geweest). In ieder geval hartelijk dank,Ceescamel (overleg) 8 aug 2015 12:03 (CEST)
- Hoi Cees. Je opmerkingen snijden hout, vind ik. De titel is niet officieel en voorbereiden is inderdaad misschien wel beter dan klaarmaken, al is het maar vanwege ongewenste connotatie. Ook reproductie zal ik vervangen. Het schilderij van Vermeer voeg ik toe aan de galerij. Dank voor het kritische meekijken. Hartelijke groet, Pimbrils (overleg) 8 aug 2015 13:41 (CEST)
Dag Pimbrils, je vertaling van die zin uit het juryrapport is al heel wat beter dan wat er stond, maar er schuurt nog het een en ander. Wat is bijvoorbeeld "buitengewoon taalkundig vuur"? Misschien is het beter om "linguistic" te vertalen als "taalbewust" i.p.v. taalkundig? Het lijkt erop dat de commissie minder verbaal begaafd is dan Jelinek zelf, want het is een hopeloze zin. In elk geval kan het Engelstalige origineel niet gemist worden gezien de vertaalproblemen, dus ik heb een verwijzing daarnaar teruggeplaatst. Met groet, Hartenhof (overleg) 9 aug 2015 19:42 (CEST)
- Dag Hartenhof. Prima inderdaad om de originele tekst als voetnoot toe te voegen. Ik zal nog eens op de vertaling knarsen. Of als je zelf verdere vertaalvoorstellen hebt zie ik daar graag naar uit. Met hartelijke groeten, Pimbrils (overleg) 9 aug 2015 19:56 (CEST)
- Kleine aanpassing aangebracht, maar ook dit is niet het laatste woord. Hartenhof (overleg) 9 aug 2015 20:29 (CEST)
- Ik zou zelf geloof ik liguistic misschien wel gewoon vertalen met linguistisch en subjugating met beklemmend. Zie maar of je dit overneemt. Ben overigens net in De pianiste begonnen, zet ik er binnenkort wel een keer op. Dan heeft Jelinek in elk geval een beetje meer aandacht op onze Wiki. Groet weer, Pimbrils (overleg) 9 aug 2015 21:11 (CEST)
- Linguistische drang, linguistisch vuur, ik kan me daar niets bij voorstellen, voor mij betekent linguistisch gewoon taalkundig, taalwetenschappelijk. En beklemming is toch iets anders dan onderwerping. Ik denk er nog 's over na. Bedankt & groet, Hartenhof (overleg) 9 aug 2015 23:16 (CEST)
- Zal ik ook doen, groet, Pimbrils (overleg) 9 aug 2015 23:19 (CEST)
Als het Nobelcomité het woord linguistisch op een eigenaardige manier gebruikt, zou de vertaling dat eigenlijk ook moeten doen. Het is niet aan ons te verbeteren wat er op de officiële bekendmaking staat. Maar toch... Ik probeer te doorgronden wat ze bedoelen. Hartenhof (overleg) 10 aug 2015 08:16 (CEST)
Badende vrouw
[brontekst bewerken]Hoi Pimbrils. Je zegt in Badende vrouw dat Rembrandt het schilderij "zeven jaar na de dood van zijn vrouw Saskia [schilderde], in het jaar dat zijn huishoudster Hendrickje Stoffels zijn minnares werd". Maar het schilderij zou gemaakt zijn in 1654, terwijl Saskia twaalf jaar eerder (in 1642) overleed. Hoe kan dat? Heeft hij het soms later afgemaakt? Of klopt die "zeven jaar" niet? Trijnstel (overleg) 10 aug 2015 14:59 (CEST)
- Hoi Trijnstel. Ik heb het aangepast, klopte inderdaad niet. Ik ben nooit te beroerd om een fout toe te geven, maar in dit geval stond het toch letterlijk zo in een van de door mij opgevoerde bronnen. Blijkbaar kunnen ook daar onjuistheden in schuiven. Vervelend wel. Dank voor je oplettendheid. Groet, Pimbrils (overleg) 10 aug 2015 15:14 (CEST)
- Dank je. Nog een vraagje. Bij noot 3 van Preparing for the Matinee staat "Cf. Feist, blz. Xx [..]". Zou je daar nog het bladzijdenummer kunnen noemen ajb? Trijnstel (overleg) 10 aug 2015 15:35 (CEST)
- Vergeten, toegevoegd. Dank je, Pimbrils (overleg) 10 aug 2015 15:43 (CEST)
Volgorde artikel Jeremia treurend over de verwoesting van Jeruzalem
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, ik had de Beschrijving naar voren gehaald om een goede reden. Om een artikel vorm te geven, kijk ik altijd even bij de etalage-artikelen op de Engelse Wikipedia om te zien wat gebruikelijk is, zoals bijvoorbeeld dit artikel over Breugels Blinden leiden de Blinden. Je reden om toch de Bijbelse context vooraan te zetten klinkt alleszins redelijk, maar betekent in feite dat de paragraaf Beschrijving nog niet helemaal goed op zijn poten staat. Het onderdeel beschrijving behoort namelijk, net zoals de samenvatting bij een artikel over een boek, toneelstuk of film, zoveel mogelijk op zich zelf te staan en vrij te zijn van analyse, interpretatie en achtergrondinformatie. Ik zou zeggen: denk er even over na en dan merk ik het wel. Ondertussen laat ik het artikel maar even staan in de door jou bepaalde volgorde. Hartelijke groet, MackyBeth (overleg) 10 aug 2015 20:24 (CEST)
- Hoi Mackybeth. Toch maar even uitgebreid reageren dan.
- In de paragraaf beschrijving zoals ik die in het lemma had opgezet ging ik uit van een zekere voorkennis over het Bijbelse onderwerp, welke ik gegeven had onder het voorafgaande kopje "context". Ik constateerde dat door het naar achteren plaatsen van die Bijbelse context in de beschrijving aan zaken wordt gerefereerd die op dat moment voor de lezer nog niet duidelijk zijn. Dat moest ik aanpassen vond ik, omwille van de consistentie. In mijn ogen zou de alinea die je later toevoegde ("De Bijbelse passages bieden geen verklaring voor...") echter weer ná de beschrijving moeten komen. Punt is een beetje: ik heb het lemma nog maar een paar weken geleden geschreven, de opzet was weloverwogen en zit nog stevig in mijn hoofd. Als jij er dan ineens een nieuwe structuur overheen legt, dan interfereert dat een beetje in mijn denkraam, om met heer Bommel te spreken. Dan moet je heel erg oppassen dat de consistentie niet zoek raakt.
- Wat de opmerking betreft over hetgeen op de Engelse wiki gebruikelijk is: ik ben blij dat we hier geen vast stramien hebben. Een stramien kan weliswaar een bepaalde mate van volledigheid garanderen, maar maakt het er in mijn ogen niet leesbaarder op. Ik heb inmiddels 270 schilderijen beschreven hier op de Nederlandse wikipedia, heb daar een eigen ritme in gevonden en voel me daar prima bij. Dat er onder een beschrijving af en toe ook wat interpretatie wordt gegeven zie ik niet als problematisch, integendeel zelfs. Een goed lemma schrijft zichzelf. Het is geen invuloefening.
- Enfin. Dat is mijn bescheiden mening. We zijn het misschien niet helemaal eens, maar dat geeft niet. Denk ook jij er even over na, ik zal dat ook doen. Met respect voor je bijdragen en hartelijke groeten, Pimbrils (overleg) 10 aug 2015 21:11 (CEST)
- Je hebt gelijk dat het gedeelte over Flavus Joseph beter achter de beschrijving zou kunnen staan, dus dat moet je maar doen als je er zin hebt. Als kopje zou daarvoor iets als "Flavius Joseph als anvullende bron" kunnen dienen en als kopje voor het gedeelte dat over de bijbel gaat, wat je oorspronkelijk "Context" had genoemd, zou dan "Bijbelse bron" of "Bijbelse allegorie" kunnen dienen, al weet ik niet zeker of dit type voorstelling wel een allegorie mag heten. Maar misschien heb je zelf een beter idee. Zoals je aan mijn bijdragen misschien wel kunt zien, heb ik zelf juist graag wel een vast stramien, zodat je weet waar je je aan te houden hebt. En dat zal wel komen omdat ik nu eenmaal van rangschikken houd. De lol van Wikipedia zit voor iedereen weer ergens anders in, en bij mij is dat het in een artikel samenbrengen en ordenen van gegevens die in tal van publicaties verspreid zijn. Wanneer ik nog iets over het schilderij te overleggen heb, doe ik dat voortaan op de OP van het artikel zelf. Hartelijk groet weer, MackyBeth (overleg) 10 aug 2015 21:57 (CEST)
Elsa Wagner (violiste)
[brontekst bewerken]Hoi, kan je proberen het fototje los te weken van de laatste referentie in Elsa Wagner (violiste)? Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 18 aug 2015 18:34 (CEST)
Wil je hetzelfde proberen met Albert Westvang, liefst de foto van het echtpaar. Ik probeer ook wat over haar te vinden. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 1 sep 2015 11:45 (CEST)
April Love
[brontekst bewerken]Vlak boven het kopje Stijl staat deze zin: "Hughes laat in het midden hier het afloopt". Daar is vast iets weggevallen.Ceescamel (overleg) 24 aug 2015 13:22 (CEST)
Thank you! A gift from fellow Wikipedians
[brontekst bewerken]Hi Pimbrils
You have been nominated to receive a free t-shirt from the Wikimedia Foundation through our Merchandise Giveaway program (https://meta.wikimedia.org/wiki/Merchandise_giveaways). Congratulations and thank you for your hard work!
Please email us at merchandise@wikimedia.org and we will send you full details on how to accept your free shirt.
Thanks! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door KRobinson (WMF) (overleg · bijdragen) 16 sep 2015 20:46 (CEST)
Charles Arthur Rawlings
[brontekst bewerken]Kan jij een foto vinden van Charles Arthur Rawlings, alias Theo Bonheur. Ik zag er wel een (tekening) staan, maar ben de URL kwijt. Als het niet lukt, misschien een fotootje van één van zijn werken. Die zijn talloos te vinden in Google/Afbeeldingen. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 18 sep 2015 12:39 (CEST)
Voor Johan Christian Christensen. Kan je de foto losweken uit My Heritage (link in artikel). Alvast bedankt, als je niet meer wil, dan hoor ik het wel, hè. Het was zoeken naar een speld in twee hooibergen.Ceescamel (overleg) 23 sep 2015 16:18 (CEST)
- Pak ze vanavond allebei op Cees, vorige was me even ontschoten. Pimbrils (overleg) 23 sep 2015 16:29 (CEST)
Nou nog 1tje dan. En dan nog wel van een sporter (moet niet gekker worden). Edvin Paulsen, zie de link in het artikel.Ceescamel (overleg) 24 sep 2015 15:53 (CEST)
- Hoi Cees, Staan erop. Groet weer, Pimbrils (overleg) 24 sep 2015 19:00 (CEST)
- Ik vind het prachtig. Ik zal volgende keer een lachebekje te pakken zien te krijgen. Want vrolijk kijken die Noren niet. En dan moest Munch nog komen.....Ceescamel (overleg) 25 sep 2015 10:40 (CEST)
Nou hier is weer verzoekje van een vergeten kunstenares Emma Dahl.Ceescamel (overleg) 28 sep 2015 15:10 (CEST)
Zucht, ben ik 4 uur bezig geweest om Marie Hall bij elkaar te schrapen (los is er niets van haar bekend, maar hier en daar steeds een beetje), is er gewoon een foto van haar. Zou je hem er in willen plakken.Hier is ze.Ceescamel (overleg) 20 okt 2015 18:10 (CEST)
Dank daarvoor, ik zit in een beroemde famile, want ik heb ook Karl Hall gevonden en Anton Christian Hall. Die heeft een hele galerij op digitalmuseum. Als je dan nog zin hebt, dan ook aldaar een foto meenemen van Birger Hall van hier; er was kennelijk een gebrek aan condooms in Noorwegen.Ceescamel (overleg) 21 okt 2015 15:14 (CEST)
Zo, voorlopig laatsten: Karl Hall en [{Erik Hoff]] (zie de artikelen). Ik stop even met de biografieën.Ceescamel (overleg) 31 okt 2015 16:11 (CET)
Zwei Männer in Betrachtung des Mondes
[brontekst bewerken]Mooi schilderij. In Zwei Männer in Betrachtung des Mondes staat onder Stijl en duiding, eind 2e alinea deze zin: "Door daar dun overheen te schilderen houden, waarbij het krijt zich lichtjes mengt met de verf, worden zelfs de donkerste objecten van een optische lichtschijn voorzien en krijgt het gehele werk een gelijke egale, geelachtige weerglans". je bent met de ene zin begonnen en sluit af met een andere. Wil je er nog even naar kijken.Ceescamel (overleg) 26 sep 2015 17:49 (CEST)
Schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils, Omdat je eerder hebt meegedaan aan een schrijfweek of themaweek, krijg je nu eenmalig een bericht. Na overleg hebben we (Taketa & Romaine) een verzendlijst opgezet voor het aankondigen van nieuwe schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken. Door jezelf toe te voegen aan de verzendlijst kun je op je overlegpagina een bericht ontvangen met de aankondiging wanneer er een nieuwe week komen gaat. Jezelf toevoegen aan de verzendlijst staat los van of je deel neemt aan de betreffende activiteit. De verzendlijst is bedoeld om de communicatie over aankondigingen te vereenvoudigen voor diegenen die graag op de hoogte blijven van deze activiteiten. Jezelf toevoegen kan op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst. Groetjes - Taketa & Romaine 16 okt 2015 13:44 (CEST)
Themaweek Thijsse
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils, Van 26 oktober t/m 1 november staat Wikipedia in het teken van de nalatenschap van natuurbeschermer en bioloog Jac. P Thijsse. Meer informatie staat op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Thijsse. Romaine 25 okt 2015 23:07 (CET)
Even nakijken
[brontekst bewerken]Adèle Kindt "groeide uit tot de belangrijkste vrouwelijke schilders". Die zin klopt niet, kun je daar even naar kijken? Gr. RONN (overleg) 30 okt 2015 22:05 (CET)
Beste Pimbrils, nu weet ik dat jij die categorie niet hebt toegevoegd, maar Reitz is toch geen symbolist? (Ik ben momenteel in dat boek uit 2002 over hem bezig.) Groet van Paul Brussel (overleg) 31 okt 2015 17:37 (CET)
- Hoi Paul. In het aangehaalde boekje over de schilders van Laren staat hij beschreven als een schilder "die zich door velerlij stijlen liet beïnvloeden, waaronder het impressionisme en het symbolisme". Dat maakt hem natuurlijk nog geen symbolist. Het boek van Ferdinandusse heb ik niet. Ik weet niet hoe hij daar wordt getypeerd, maar afgaande op wat er op het internet is te vinden lijkt het redelijk eclectisch wat hij deed. Hartelijke groet. Pimbrils (overleg) 31 okt 2015 18:00 (CET)
- Ferdinandusse en Blokland zeggen hetzelfde: beïnvloed maar verder niet. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het zijn van impressionistiscvh schilder: dat was hij ook niet. Ik heb het dus maar weggehaald. Groet van Paul Brussel (overleg) 1 nov 2015 12:35 (CET)
Liggend naakt van Israels - reactie van een lezer
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils, bedankt voor al je werk aan schilderijen - het is wel heerlijk om af en toe een van jouw lemma's tegen te komen! Ik heb een mail ontvangen van een externe lezer over de lemma betreffende het schilderij van Israels. Het is inderdaad een erg mooi schilderij en deze heb ik onlangs gezien tijdens een expositie van De Hallen in Haarlem. Het bericht betreft een correctie op je lemma en ik laat het aan jou over om ermee te doen wat je wilt. Hier is de link: Mooiste naaktschilderij en hier is de tekst: "niet verkocht aan coll. Kamerbeek (zie 1e alinea) maar aan Uri Coronel." Hoop dat je ermee iets kunt?! groet en nogmals dank, Jane023 (overleg) 19 nov 2015 15:36 (CET)
- Dag Jane. Ik vrees inderdaad dat er ergens een verwisseling heeft plaats gevonden met deze versie van Sjaantje. Ik kan geen echter onderbouwing vinden voor de bewering dat het werk nu in bezit is van Uri Coronel, dus ik haal het stukje maar even weg. Groetjes en vriendelijk dank voor je aardige woorden, Pimbrils (overleg) 19 nov 2015 19:59 (CET)
- Ja prima. Ik weet er ook niet genoeg van om zomaar namen ertussen te proppen. Dit is beter. Bedankt! Jane023 (overleg) 20 nov 2015 12:04 (CET)
Foto
[brontekst bewerken]Is het mogelijk de foto van de gebouwen op de sterk vergeelde foto uit hier los te weken. Ik kan hem voor diverse artikelen gebruiken. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 19 nov 2015 16:32 (CET)
- Zie hier Cees, graag gedaan weer, Pimbrils (overleg) 20 nov 2015 15:31 (CET)
- Ik heb hem gebruikt hoor.....Vooral Sarphatistraat 3, wat een gedrocht van een gebouw, destijds wel in de mode.Ceescamel (overleg) 20 nov 2015 16:42 (CET)
- Leuk Cees, en och, ik vind het ook wel weer wat hebben, maar misschien is dat meer mijn nostalgisch gevoel. Groet, Pimbrils (overleg) 5 dec 2015 09:12 (CET)
Hoi Pimbrils. In jouw nieuwe artikel Edouard De Bièfve lees ik: "In 1831 ging hij naar Parijs, waar hij en sloot zich daar aan bij de romantische beweging". Waar hij wat? Volgens mij ontbreekt hier een stukje. Zou jij er naar willen kijken? Trijnstel (overleg) 21 nov 2015 02:10 (CET)
- Dank je Trijnstel, tussenzinnetje dat daar aanvankelijk stond (over Delaroche) was al verplaatst naar de zin erachter. Nu loopt het weer. Groet, Pimbrils (overleg) 21 nov 2015 08:57 (CET)
Stadhouderskade 85
[brontekst bewerken]Zo daar ben ik weer even voor een oud gebouwtje aan de Stadhouderskade 85. Zou je uit de Beelbank link een foto willen kiezen voor het artikel. Ik vraag iemand anders voor een foto van de nieuwbouw.Ceescamel (overleg) 9 dec 2015 13:36 (CET)
Mag ook van Stadhouderskade 84.Ceescamel (overleg) 9 dec 2015 18:16 (CET)
Dank voor het hofje, maar ik ga onverdroten verder. In de links van Persilhuis en Byzantium (gebouw) zitten ook nog wat links naar de beeldbank.Ceescamel (overleg) 12 dec 2015 15:54 (CET)
Zou jij willen uploaden de foto Beeldbankfoto; ik kan hem gebruiken voor meerdere artikelen. Alvast bedankt,18 dec 2015 13:00 (CET)Ceescamel (overleg)
- Zie hier Cees. Geen superkwaliteit, maar allez. Groet, Pimbrils (overleg) 18 dec 2015 18:15 (CET)
Nou dan heb ik hier een mooiere voor je. Kapel van Sint Josephs Gezellen-Vereeniging heeft een plaatje nodig, te vinden bij de beeldbanklink. En van die Johan Martinus Anthon Rieke is ook nog geen artikel . Zie hier zijn werkCeescamel (overleg) 20 dec 2015 17:28 (CET)
Tornabuoni
[brontekst bewerken]Pimbrils, zou je hier eens naar kunnen kijken? Marrakech (overleg) 12 dec 2015 17:21 (CET)
Nieuwe dubbele schrijfweek
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
In de eerste twee weken van december 2015 werd er in Parijs de klimaatconferentie van Parijs 2015 gehouden waar de wereld samenkwam om afspraken te maken om klimaatverandering verder tegen te gaan. Een van de gevolgen van de opwarming van de Aarde is dat er een flink aantal gletsjers in de wereld aan het afsmelten zijn en men is ook bezorgd over de Noordpool. Dat is een aanleiding om het Koninkrijk Denemarken op Wikipedia beter te gaan beschrijven en omvat de gebieden Denemarken, Faeröer en Groenland.
Daarom houden we van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 (voor de liefhebbers t/m 10 januari) de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Denemarken, de Faeröer en Groenland, met als eventueel bonusmateriaal het Noordpoolgebied.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Denemarken.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 dec 2015 00:51 (CET)
Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil
[brontekst bewerken]WikiUilen 2015
De SchrijversUil
is uitgereikt aan
Pimbrils
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.
Hallo Pimbrils! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de SchrijversUil!!
We hopen dat je de ontvangen WikiUil een mooi plekje zult geven en deze blijk van waardering je veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.
Naast de fysieke WikiUil krijg je ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.
We hopen dat je in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mag doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Romaine (overleg) 17 jan 2016 02:44 (CET)
- Dag Pimbrils, Gefeliciteerd met de Wikiuil! Je hebt hem verdiend met al je schrijfwerk voor Wikipedia. Laat het een inspiratiebron zijn voor je verdere activiteiten op Wikipedia! Groet WeeJeeVee (overleg) 17 jan 2016 09:33 (CET)
- Gefeliciteerd, je hebt deze uil terecht verdiend. Elly (overleg) 17 jan 2016 10:04 (CET)
Dag Romaine en anderen. Wauw. Ik met meer dan vereerd. Soms heb ik wel eens het gevoel dat ik hier een beetje in de marge opereer, misschien zoek ik dat zelfs bewust een beetje op, maar dat neemt niet weg dat het erg fijn is te constateren dat het opgemerkt en gewaardeerd wordt. Er gaat immers nogal wat tijd inzitten. Maar ik doe het steeds met heel veel plezier en hoop hier nog lang te kunnen bijdragen. Met veel respect en waardering voor alle andere winnaars en genomineerden, groet, Pimbrils (overleg) 17 jan 2016 14:04 (CET)
- Van harte, Pimbrils. Dik verdiend. (Overigens vond ik dat we enkel mooie winnaars hadden). Trijnstel (overleg) 17 jan 2016 17:31 (CET)
- Met zulke prachtige artikelen kun je niet spreken van "in de marge opereren" hoor! Dik verdiende uil! heinnlein'' 17 jan 2016 19:20 (CET)
- Van harte, Pimbrils. Dik verdiend. (Overigens vond ik dat we enkel mooie winnaars hadden). Trijnstel (overleg) 17 jan 2016 17:31 (CET)
Nieuwe lokale schrijfweek: Noord-Brabant
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils,
Morgen, 18 januari, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!
We houden van 18 t/m 24 januari 2016 een schrijfweek over de provincie Noord-Brabant. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze provincie. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Noord-Brabant.
Tijdens deze lokale schrijfweek vinden er ook twee lokale schrijfbijeenkomsten plaats:
- Maandag 18 januari (9:00 - 13:00): in het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch
- Donderdag 21 januari (14:00 - 17:00): in de bibliotheek in De Witte Dame in Eindhoven
Je kunt vrij deelnemen aan deze bijeenkomsten, maar het is wel prettig om op de bijeenkomstpagina aan te geven dat je komt.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 17 jan 2016 17:27 (CET)
Willem Frederik Weidner
[brontekst bewerken]Kan je hier een mooi schilderijtje bij neerzetten. Hij staat op artnet. Alvast bedankt,Ceescamel (overleg) 14 feb 2016 11:58 (CET)
Terugdraaier
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, ik zag dat je een vandaal had gerevert. Als je dat als "gewone" gebruiker doet, wordt de wijziging van de vandaal niet gemarkeerd als gecontroleerd (zodat ik het dus zag, omdat ik aan het controleren was). Misschien is het wat voor jou om je aan te melden als "terugdraaier", zie Wikipedia:Aanmelding terugdraaiers. Je krijgt dan een extra "knopje" te zien als je wijzigingen van een artikel bekijkt, en daarop klikkend wordt de wijziging meteen teruggedraaid en gemarkeerd als gecontroleerd. Dat is dus ook iets makkelijker voor jouzelf. Met hartelijke groet, Elly (overleg) 3 mrt 2016 12:52 (CET)
- Dag Elly, ik doe dat doorgaans alleen bij vandalisme op door mijzelf geschreven lemma's, die op mijn volglijst staan, maar dat zijn er best nogal wat. Ik zal me aanmelden, komt zo af en toe wel van pas. Groet, Pimbrils (overleg) 3 mrt 2016 18:13 (CET)
- Inmiddels heb ik het terugdraaibitje toegekend. Zie hier voor wat meer informatie omtrent het rollbackbitje. Succes ermee! Natuur12 (overleg) 4 mrt 2016 18:25 (CET)
- Dank je. Pimbrils (overleg) 4 mrt 2016 18:27 (CET)
Dubbele schrijfweek Brussel
[brontekst bewerken]Maandag 4 april, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!
We houden tot 17 april 2016 een dubbele schrijfweek over de Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze regio. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel.
In samenwerking met het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken, de studentenvereniging InfoGroep van de Vrije Universiteit Brussel en Wikimedia België worden 11 schrijfmomenten of edit-a-thons georganiseerd op 6 locaties. Kom gerust langs. Als je hierbij wil assisteren om nieuwe gebruikers te begeleiden, laat dan een berichtje achter bij Gebruiker:SvenDK.
Voor de schrijfmomenten in de Brusselse bibliotheken, wordt gevraagd je in te schrijven via een registratieformulier.
Mocht je liever vanuit je luie zetel thuis werken, dan is het goed te weten dat we al een stevige lijst van Gewenste lemmas hebben.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - SvenDK (overleg) 3 apr 2016 07:25 (CEST)
Schrijfwedstrijd
[brontekst bewerken]Gefeliciteerd met je eerste prijs in de Wikipedia:Schrijfwedstrijd 2015! Ciell 3 apr 2016 20:53 (CEST)
- Dank je Ciell. Ik reageerde ook al op de overlegpagina van de schrijfwedstrijd met de hoop uit te spreken dat we een volgend jaar weer wat meer "schwung" in de schrijfwedstrijd krijgen en vooral wat meer competitieve artikelen. Maar ik ben wederom blij met de waarderende woorden van de jury. Pimbrils (overleg) 3 apr 2016 22:32 (CEST)
- We hadden gewoon de pech dat de organisatie dit jaar niet lekker liep en alle termijnen daardoor ingekort werden. Als het aan mij ligt, zetten we het dit jaar op tijd in de steigers en heeft iedereen ook voldoende tijd om aan een goed artikel te werken. Ciell 3 apr 2016 23:26 (CEST)
- Hierbij ook mijn felicitaties, Pimbrils! En ik denk inderdaad dat als de organisatie tijdig start, er meer deelnemers zullen zijn die een mooi artikel afleveren. Dat tijdig organiseren moet ook gewoon kunnen. Nadat Ciell zich er mee ging bemoeien, stond het raamwerk er in een paar dagen. Waarvoor dank, Ciell! Groet, Joplin (overleg) 4 apr 2016 00:02 (CEST)
- Daar sluit ik me bij aan. Ik ben graag weer van de partij komend jaar. Pimbrils (overleg) 4 apr 2016 00:23 (CEST)
- Alweer?? Hee, maak het niet te bont, hè. ;-) Gefeliciteerd! ErikvanB (overleg) 4 apr 2016 01:00 (CEST)
- Doe maar dan Hein, als jij komend jaar dan ook weer meedoet. Groet, Pimbrils (overleg) 4 apr 2016 08:17 (CEST)
- Oei, dat weet ik niet hoor! Ik maak de laatste tijd nogal veel spelfauten... heinnlein'' 4 apr 2016 08:18 (CEST)
- Ben benieuwd, lol, maar voel je niet verplicht natuurlijk. Pimbrils (overleg) 4 apr 2016 08:25 (CEST)
- Vorig jaar kon ik niet op tijd een mooi onderwerp vinden. Nu heb ik twee kandidaten gevonden, dus wie weet? heinnlein'' 4 apr 2016 08:35 (CEST)
- Ben benieuwd, lol, maar voel je niet verplicht natuurlijk. Pimbrils (overleg) 4 apr 2016 08:25 (CEST)
- Oei, dat weet ik niet hoor! Ik maak de laatste tijd nogal veel spelfauten... heinnlein'' 4 apr 2016 08:18 (CEST)
- Daar sluit ik me bij aan. Ik ben graag weer van de partij komend jaar. Pimbrils (overleg) 4 apr 2016 00:23 (CEST)
- Hierbij ook mijn felicitaties, Pimbrils! En ik denk inderdaad dat als de organisatie tijdig start, er meer deelnemers zullen zijn die een mooi artikel afleveren. Dat tijdig organiseren moet ook gewoon kunnen. Nadat Ciell zich er mee ging bemoeien, stond het raamwerk er in een paar dagen. Waarvoor dank, Ciell! Groet, Joplin (overleg) 4 apr 2016 00:02 (CEST)
- We hadden gewoon de pech dat de organisatie dit jaar niet lekker liep en alle termijnen daardoor ingekort werden. Als het aan mij ligt, zetten we het dit jaar op tijd in de steigers en heeft iedereen ook voldoende tijd om aan een goed artikel te werken. Ciell 3 apr 2016 23:26 (CEST)
- Dubbeldikke proficiat Lotje (overleg) 5 apr 2016 07:14 (CEST)
- Misschien uit een wat onverwachte hoek, maar ook van mij :van harte! Malinka1 (overleg) 7 apr 2016 09:55 (CEST)
Daar gaat ie! heinnlein'' 20 apr 2016 15:49 (CEST)
Édouard Manet
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, ik heb jouw wijziging ongedaan gemaakt, veel van deze schilderijen hebben een eigen pagina. Ik zie niet in waarom deze lijst weg moet, of heb ik iets over het hoofd gezien? Mvg DirkVE overleg 27 apr 2016 12:36 (CEST)
- Al die schilderijen met een eigen pagina staan ook in het navigatiesjabloon. Nu is het dubbelop. Pimbrils (overleg) 27 apr 2016 13:37 (CEST)
- Ik schreef infobox bij de toelichting, bedoelde dus navigatiesjabloon. Soms zit ik wat te dromen. Pimbrils (overleg) 27 apr 2016 13:39 (CEST)
Bedankt!
[brontekst bewerken]Dankjewel voor jouw bijdrage aan het gendergap project. Samen werken we er op Wikipedia, maar ook op Wikimedia Commons en Wikidata, aan om vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen een groter aandeel te laten krijgen.
Te schrijven artikelen en resultaten
Sinds begin 2015 zijn er door de mensen die bijdragen al 366 nieuwe artikelen geregistreerd op de resultatenlijst. Daarnaast zijn er 29 artikelen aangevuld en met behulp van Wikidata is een lijst met zelfportretten van vrouwen gerealiseerd. Help jij ons mee om in 2016 de resultatenlijst op minimaal 500 artikelen te krijgen?
Doe mee - schrijf mee
De resultaten zijn een prachtig begin en we zijn erg gemotiveerd om de resultatenlijst nog langer te maken. Doe je met ons mee op de projectpagina op Wikipedia geeft je tips en links ter inspiratie. Daarnaast is er een actieve facebookgroep, waar altijd wel iemand online is om mee te overleggen.
Doe mee - deel je ideeën met ons
Wij zijn heel benieuwd naar jouw suggesties om de gendergap verder aan te pakken. Stuur je ideeën in! Ook horen we graag jouw verhaal. Waarom schrijf je op Wikipedia, aan welke onderwerpen, heb je iets meegemaakt dat je wilt delen? Jouw feedback wordt vertrouwelijk behandeld door de gendergap werkgroep en zal puur ten behoeve van evaluatie van ons project worden gebruikt. Mail jouw reactie naar Denise Jansen via jansen<at>wikimedia.nl.
Doe mee - aan een schrijfsessie in het land
We organiseren eens per maand een bijeenkomst op locatie (Gendergap WikiZaterdag), dan werken we samen verder. Dat is vooral heel gezellig en handig, overleg gaat dan nog makkelijker. Wanneer en waar deze dagen gepland zijn, kun je zien in de agenda.
Nogmaals dank en op naar de 500 artikelen!
Hartelijke groet, de Gendergap werkgroep.
Een tip: de Europeana Art History Challenge
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils! Omdat jij zoveel artikelen over kunstwerken schrijft, dacht ik er opeens aan om je deze te tippen: tot eind mei loopt op alle Wikipedia's (maar vooral de Europese talen) en op Wikidata de Europeana Art History Challenge. Het doel is onder andere om zoveel mogelijk Wikipedia-artikelen, in zoveel mogelijk talen, te schrijven over zo'n 300 Europese topwerken. Misschien zit er wel wat van jouw gading bij ;-) Hartelijke groet van Spinster (overleg) 4 mei 2016 14:25 (CEST)
- Was me ontgaan Spinster, ik ga er zeker naar kijken. Pimbrils (overleg) 4 mei 2016 17:09 (CEST)
- Wat leuk dat je ermee aan de slag gegaan bent! Je kan punten claimen hé :-) Hartelijke groet, Spinster (overleg) 6 mei 2016 00:04 (CEST)
- Ik zag het, maar ik denk dat ik dat even aan me voorbij laat gaan. Hartelijke groet, Pimbrils (overleg) 6 mei 2016 16:12 (CEST)
- Wat leuk dat je ermee aan de slag gegaan bent! Je kan punten claimen hé :-) Hartelijke groet, Spinster (overleg) 6 mei 2016 00:04 (CEST)
Hallo Pimbrils,
Je hebt deze categorie onlangs hernoemd. Mogelijk weet je niet dat voor hernoeming van categorieën, anders dan bij artikelen, een speciale procedure bestaat.
Zou je in de toekomst, als je een categorie zou willen hernoemen, deze nominatieprocedure willen gebruiken? De moderator van dienst voert - als de nominatie geaccordeerd wordt - alle benodigde handelingen uit, inclusief het verplaatsen van de subcategorieën en artikelen en het verwijderen van de oude categorie (bij categorieën kennen we geen doorverwijzing, anders als bij artikelen). Als het gaat om een spelfoutcorrectie, kan deze variant op de procedure gevolgd worden.
Ik heb de door jou hernoemde categorie genomineerd voor verwijdering - scroll naar beneden naar de dag van vandaag - en van een sjabloon voorzien.
Met vriendelijke groet, - Skuipers (overleg) 20 mei 2016 15:06 (CEST)
- Ik was hier niet van op de hoogte, zal de volgende keer de aangegeven procedure volgen. Met dan, groet. Pimbrils (overleg) 20 mei 2016 15:14 (CEST)
Trein in landschap
[brontekst bewerken]Dag Pimbrils,
Mooi schilderij, maar ik vroeg me af of de trein niet iets te klein is in verhouding tot de palen waar hij op dat moment langsrijdt? Maar ja, Gabriëls is schilder en ik bepaald niet. Heb nu ook je omvangrijke Russische oeuvre ontdekt, ga ik vast wel wat van lezen. Groeten, Koos van den beukel (overleg) 21 mei 2016 08:55 (CEST)
- Zo had ik het nog niet bekeken, maar laten we het maar de dichterlijke vrijheid van de kunstschilder noemen. Groet, Pimbrils (overleg) 21 mei 2016 09:35 (CEST)
Lowry
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils, Ben jij van plan om ooit L.S. Lowry eens aan te maken? Ik vraag het louter dewijl ikzelf dat plan nu reeds een jaar of drie heb, maar het gezien mijn onnoemelijke luiheid best nog wel drie jaar langer zou kunnen duren. Ik kom namelijk geregeld in Berwick-upon-Tweed; hij wilde daar namelijk een huis kopen aangezien hij behoorlijk gehecht was aan het stadje — men kan er tevens een schilderspad volgen dat met zijn schilderijen van Berwick is geïllustreerd. Telkenmale denk ik ginds dan weer: „Nu moet ik toch eens die Lowry-biografie kopen en werk maken van een Wikipedia-artikel”. Ik ervaar het ontbreken van een artikel wel enigszins als een gemis. Echter, jou vertrouw ik op dat vlak meer dan mezelf. Beste groet, Northerner (overleg) 23 mei 2016 18:28 (CEST)
- Hallo Northener. Lowry hoort inderdaad een lemma te hebben. Meestal ben ik wat minder snel met kunstenaars op wiens werk nog copyright rust, maar als je wilt schrijf ik het wel. Wordt dan wel beknopt. Mocht je ooit de biografie lezen dan kun je altijd nog uitbreiden. Groet, leuk dat je aan me denkt, Pimbrils (overleg) 23 mei 2016 20:12 (CEST)
- Lemma is intussen aangemaakt. Pimbrils (overleg) 25 mei 2016 19:38 (CEST)
- Waarvoor dank. Northerner (overleg) 26 mei 2016 14:43 (CEST)
- Lemma is intussen aangemaakt. Pimbrils (overleg) 25 mei 2016 19:38 (CEST)
DEET
[brontekst bewerken]Had Dagmar al DEET tot haar beschikking, want ik kan geen mug vinden op dat schilderij, terwijl Mora er toch berucht om is....Ik stond ooit op de camping daar en ze hebben me helemaal lek geprikt.Ceescamel (overleg) 29 mei 2016 12:59 (CEST)
- Ik denk eerder dat retoucheren van alle tijden is Cees, groet, Pimbrils (overleg) 29 mei 2016 13:57 (CEST)
De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap
[brontekst bewerken]De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.
- enquête in te vullen (Qualtrics)
Bij voorbaat dank,
De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)
Vraagje
[brontekst bewerken]Doe jij ook wel eens aan verzoekjes?
- Ik dacht aan deze schilderijen: Les trois hollandaises en/of La belle hollandaise (en wellicht La famille de saltimbanques, weliswaar zonder afbeelding, maar a la) Trijnstel (overleg) 4 jun 2016 00:58 (CEST)
- Dag Trijnstel. Als ik er wat materiaal over heb en er valt wat over te vertellen ga ik met plezier in op verzoekjes. Met werk van Picasso zou dat zeker het geval zijn, maar meer dan 100 jaar na dato (!) zijn de werken van Picasso hier nog steeds niet vrij van copyright, wat ik daar ook van moge denken en hoe vol het internet ook staat met deze afbeeldingen. De werken worden ook niet geaccepteerd op commons en dan vind ik het toch minder aantrekkelijk om er energie in te steken. Is toch een beetje als een kunstboek zonder plaatjes. Je brengt me echter wel op het idee om eens enkele In Nederland gemaakte werken door buitenlandse kunstenaars ter hand te nemen. Misschien is dat een aardig alternatief. Vriendelijke groeten, Pimbrils (overleg) 4 jun 2016 01:26 (CEST)
- Begrijp ik volledig, en jouw idee is inderdaad ook heel leuk. Voel je btw nergens toe verplicht; het was enkel een suggestie! Trijnstel (overleg) 4 jun 2016 01:35 (CEST)
- Dag Trijnstel. Als ik er wat materiaal over heb en er valt wat over te vertellen ga ik met plezier in op verzoekjes. Met werk van Picasso zou dat zeker het geval zijn, maar meer dan 100 jaar na dato (!) zijn de werken van Picasso hier nog steeds niet vrij van copyright, wat ik daar ook van moge denken en hoe vol het internet ook staat met deze afbeeldingen. De werken worden ook niet geaccepteerd op commons en dan vind ik het toch minder aantrekkelijk om er energie in te steken. Is toch een beetje als een kunstboek zonder plaatjes. Je brengt me echter wel op het idee om eens enkele In Nederland gemaakte werken door buitenlandse kunstenaars ter hand te nemen. Misschien is dat een aardig alternatief. Vriendelijke groeten, Pimbrils (overleg) 4 jun 2016 01:26 (CEST)
Hawley
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils,
In dit artikel, waarvan de hoofdpersoon in Rijsoord woonde, gebruik je 2 keer de plaatsnaam Rijsberg. Verder noem je twee verschillende sterfjaren, 1954 en 1958. Verder meld ik dat het riviertje aldaar (het Waaltje) een geheel andere is dan de grote Waal die van Nijmegen naar Gorinchem stroomt. groeten,Koos van den beukel (overleg) 11 jun 2016 15:35 (CEST) Nogmaals: beïnvloedde, moet dat hier met één d omdat het een bijv.naamwoord is?Koos van den beukel (overleg) 11 jun 2016 16:57 (CEST)
- Dag Koos, dan voor je alertheid, is aangepast. Dat van het jaartal en de d was slordig, Rijsoord/Rijsberg heeft verkeerd in mijn hoofd gezeten. Het schilderij staat in het boek Dutch Utopia echter beschreven onder de titel als gegeven, als "Twee vrouwen bij de rivier de Waal ", terwijl het in de beschrijving gaat om "vrouwen in Rijsoordse kledij" (blz. 130). Ik kijk daar nog een keer naar, maar heb het even zo gelaten. Groet, Pimbrils (overleg) 11 jun 2016 19:51 (CEST)
- Zoals ik het begrijp is de officiële naam van het Waaltje - ook - de Waal. De titel van het schilderij klopt daarmee, hoewel ik het als zuiderling inderdaad zo niet had begrepen. Hartelijke groet , Pimbrils (overleg) 11 jun 2016 21:55 (CEST)
Dubbele themaweek cultureel erfgoed
[brontekst bewerken]Gisterochtend heeft de Nederlandse minister voor onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, het startsein gegeven voor de themaweken over cultureel erfgoed op Wikipedia. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen die vallen onder cultureel erfgoed, waar ook ter wereld, inclusief ook de ontwerpers en makers ervan. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Cultureel Erfgoed.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - MediaWiki message delivery (overleg) 30 jun 2016 13:14 (CEST)
Skagen-school
[brontekst bewerken]Geen door mijzelf bedachte term of zo, zie [1]. De Wikischim (overleg) 30 jun 2016 23:12 (CEST) P.S. Voor de volledigheid, het voorgaande plaatste ik net voordat ik jouw bericht op mijn OP kreeg. De Wikischim (overleg) 30 jun 2016 23:15 (CEST)
- hoi Wikischim. Onze reacties kruisen. Skagenschool zal best wel eens worden gebruikt maar is zeker niet algemeen en eigenlijk ook onjuist (is gewoon geen echte school, van een school spreek je bij een eigen stijlontwikkeling). Ook alle interwiki's hebben het over Skagensschilders. Heb hier een boek van Svanholm dat als standaarwerk geld en ook Skagenpainters heet. Ik snap de beweegreden niet goed. Groet, Pimbrils (overleg) 30 jun 2016 23:25 (CEST)
- Op de Deense bronnen wordt ook Bornholmerskolen en Bornholmermalerne gebruikt. Bornholmschilders vond hij vreemd klinken, waarna ik aanhaalde dat het artikel Skagenschilders al reeds bestond en ik dus voor Bornholmschilders koos. Hij stelde voor om die dan ook te hernoemen, waar ik geen probleem mee heb. Echter heb ik geen diepgaande kennis in de materie om dat te beoordelen. Iedere input van je stel ik op prijs. U zou dus zelf voor Skagenschilders en Bornholmschilders gaan? Kind regards, Rodejong 💬 Talk ✉️ Email 📝 Edits 👀 Auth 🕘 → 1 jul 2016 00:28 (CEST)
- Ik heb iig de pagina teruggeplaatst naar Bornholmschilders. Kind regards, Rodejong 💬 Talk ✉️ Email 📝 Edits 👀 Auth 🕘 → 1 jul 2016 00:33 (CEST)
- Dag Rodejong, dat is correct. Als je ooit meer artikelen over schilderkunst schrijft wil ik best wel af en toe met je meekijken, mocht je daar prijs op stellen. Groet, Pimbrils (overleg) 1 jul 2016 09:28 (CEST)
- Zie Overleg:Bornholmschilders#Titel onterecht weer hernoemd. De Wikischim (overleg) 1 jul 2016 09:22 (CEST)
- Hallo Pimbrils, Zou je alstublieft even je aandacht kunnen geven aan de discussie op Overleg:Bornholmse_School? Ondanks je uitleg hebben ze wederom de pagina Bornholmschilders verplaatst naar Bornholmse School, terwijl ze Skagenschilders zo laten staan. Ik krijg het ze niet aan het verstand gebracht. Met vriendelijke groet, Kind regards, Rodejong 💬 Talk ✉️ Email 📝 Edits 👀 Auth 🕘 → 1 jul 2016 20:29 (CEST)
- Pfff, ik weet niet of ik daar veel zin in heb Rodejong. Ik weet ook niet of ik er zo blij mee ben dat je me zo nadrukkelijk aanhaalt in de discussie. Ik ga in elk geval nu eerst voetbal kijken. Groet, Pimbrils (overleg) 1 jul 2016 20:37 (CEST)
- Ok. Josq had mij verwezen naar u voor uw expertise op dit gebied. Maar goed. Ook ik ga eerst voetbal kijken. Veel plezier. Kind regards, Rodejong 💬 Talk ✉️ Email 📝 Edits 👀 Auth 🕘 → 1 jul 2016 20:42 (CEST)
- Nog even dan, beginnend te zeggen dat ik er wat moeite mee heb om als een soort van expert opgevoerd te worden. Ik weet er wel wat van maar claim daarmee geen autoriteit. Een van de dingen die ik echter meen te weten is dat de term "school" in de schilderkunst doorgaans gebruikt wordt in geval er sprake is van een gezamelijke stijlontwikkeling c.q. gezamelijke stijlkenmerken. In Skagen was dat slechts in beperkte mate het geval, daar werkten kunstenaars in uiteenlopende stijlen. Dan kun je eventueel spreken van een kolonie (zoals in Worpswede), maar niet van een school. De discussie over Bornholm laat ik verder even met rust, maar misschien heb je hier wat aan. Groet, Pimbrils (overleg) 2 jul 2016 10:02 (CEST)
- Daar heb ik zeker wat aan. De definitie wordt me daarmee veel duidelijker. Kind regards, Rodejong 💬 Talk ✉️ Email 📝 Edits 👀 Auth 🕘 → 2 jul 2016 15:31 (CEST)
Beste Pimbrils, in het verleden heb jij een prijs gewonnen met een schrijfwedstrijd op Wikipedia. Nu zouden we graag een nieuwe schrijfwedstrijd willen organiseren, en daarvoor hebben wij juryleden nodig. Zou jij bereid zijn hieraan mee te werken? Indien je dit niet wilt, hopen wij natuurlijk dat je weer mee zult doen aan de nieuwe schrijfwedstrijd als deelnemer. Laten we er samen een mooie schrijfwedstrijd van maken. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 4 jul 2016 17:29 (CEST)
- Dag Taketa. Uiteraard ben ik graag bereid om te jureren, hoewel ik diep in mijn hart liever meedoe. Misschien kunnen we afspreken dat in geval zich meer voldoende goede juryleden melden, ik alsnog switch naar de deelnemerslijst. Om die goed gevuld te krijgen is ook een uitdaging. In het voorbije jaar kwamen we niet verder dan vier of vijf lemma's die aan het einde van de rit echt competitief mochten heten. Groet, Pimbrils (overleg) 4 jul 2016 23:08 (CEST)
- Hoi Pimbrils, bedankt dat je bereid bent te helpen. Bij een aanmelding kun je gerust dit erbij aangeven. Dat moet geen probleem zijn. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 5 jul 2016 13:34 (CEST)
Hallo Pimbrils,
De inschrijvingen voor de deelnemers voor de Schrijfwedstrijd 2016 zijn van start gegaan, maar helaas is de jury nog niet voltallig: graag zou ik de artikelen willen jureren met een vijfkoppige jury. Eerder dit jaar heb je aangegeven eventueel bereid te zijn om een open plek te vullen in de jury: mag ik in dit geval een beroep op je doen?
Ik plaats dit bericht ook bij Sjoerddebruin, Vinvlugt, Sietske en Natuur12, omdat zij ook reserve staan. Komen jullie er onderling uit, denk je?
Vriendelijke groet, Ciell 2 aug 2016 16:36 (CEST)
Maandag 25 juli starten de LHBT-themaweken!
[brontekst bewerken]Van 25 juli tot en met 7 augustus 2016, tijdens Europride, houden we een dubbele themaweek over LGBT: Engels voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Doel is om meer artikelen over LHBT op Wikipedia te krijgen. Iedereen kan meedoen door te schrijven over LHBT gerelateerde onderwerpen. Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de themaweek.
Doe je mee?
Kijk voor inspiratie op de lijst met gewenste artikelen & deel jouw bijdrage op de resultatenlijst.
Hartelijke groet, de gendergap werkgroep
MediaWiki message delivery (overleg) 19 jul 2016 22:25 (CEST)
Uitgelicht project
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, misschien weet je dat een aantal wikipedianen hard bezig is om in het Uitgelicht-project de lijst aan te passen van artikelen die dagelijks onder 'Uitgelicht' op de homepage van wikipedia komen te staan. Nu staat het iedereen vrij om kwalitatief hoogstaande artikelen voor te stellen die in dat overzicht opgenomen kunnen worden en dus vervolgens op bepaalde data als 'Uitgelicht' op de homepage verschijnen. Ik wil graag een aantal artikelen van jouw hand voorstellen voor opname in dit overzicht. Ik wilde checken of je daar geen bezwaar tegen hebt. Ecritures (overleg) 31 jul 2016 12:30 (CEST)
- Dag Ecritures. Daar heb ik uiteraard geen bezwaar tegen. Integendeel, leuk. Pimbrils (overleg) 31 jul 2016 15:18 (CEST)
- Ha Pimbrils, goed om te horen. . Ik heb op dit moment de volgende artikelen van jouw hand bij het Uitgelicht-project voorgedragen: Prélude à l'après-midi d'un faune, To the Lighthouse, Primitivisme, Frances MacDonald, Venus voor de spiegel (Velázquez), Psyche (Morisot), Virginia Oldoini di Castiglione, Elizabeth Siddal, Cléo de Mérode, Sylvia Pankhurst, Flapper, Middlemarch, Gwen John. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 7 aug 2016 16:43 (CEST)
Bedankt voor je bijdrage aan de LHBT-themaweek!
[brontekst bewerken]Dankjewel voor jouw bijdrage aan de LHBT-themaweek die van 25 juli tot 7 augustus 2016 werd georganiseerd. Samen werkten we op Wikipedia, maar ook op Wikimedia Commons en Wikidata aan het aanmaken, beschrijven en aanvullen van LHBT-gerelateerde artikelen, afbeeldingen en data.
Resultaten
Met elkaar hebben we in deze LHBT-themaweken mooie resultaten behaald. Tijdens de dubbele themaweek schreven we met elkaar maar liefst 53 nieuwe artikelen. Verder is ook een groot aantal bestaande artikelen verbeterd en uitgebreid. Daarnaast zijn velen van ons ook hard bezig geweest om foto's te uploaden naar Wikimedia Commons en om data te corrigeren en toe te voegen op Wikidata.
Nieuw! Het Wiki-project LHBT!
De resultaten van de (tijdelijke) themaweek waren talrijk en voor de onderlinge samenwerking was inspirerend. Een groot aantal deelnemers is dan ook gemotiveerd om in een blijvend project aan LHBT-gerelateerde onderwerpen samen te werken. We hebben inmiddels met elkaar het LHBT-wikiproject opgezet.
Doe mee met het LHBT-project
Heb jij ook zin om blijvend aandacht te besteden aan LHBT-gerelateerde onderwerpen? Meld je dan aan als een van de deelnemers van het LHBT-project. We hebben de lijst met mogelijke onderwerpen uit de themaweek verplaatst naar het project; als je op zoek bent naar inspiratie dan kun je op deze onderwerpenlijst terecht. Dit overzicht staat vanzelfsprekend volledig open om aangevuld te worden met allerlei ideeën!
Nogmaals dank voor je bijdrage: we hopen je natuurlijk terug te zien bij het LHBT-project! Hartelijke groet, Ecritures en Alice2Alice
ISBN-nummer op De wasvrouw
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, in De wasvrouw geeft het ISBN-nummer van "Toulouse-Lautrec" een foutmelding: het controlecijfer klopt niet. Meestal duidt dit op een typefout eerder in het nummer. Wil je het ISBN-nummer nog eens nakijken? Wikiwerner (overleg) 29 aug 2016 13:42 (CEST)
- Aanv: ook op Dans in de Moulin Rouge en De hoedenmaakster wordt dit ISBN-nummer gebruikt. Wikiwerner (overleg) 29 aug 2016 13:46 (CEST)
- De 'auteur' is overigens Caproni, niet Capeoni, en die heeft overigens alleen de inleiding van dat boek geschreven. Paul Brussel (overleg) 29 aug 2016 14:02 (CEST)
- ISBN plus Caproni bij de relevante lemma's uit omschrijving verwijderd. Dat van de ISBN snap ik trouwens niet goed, nummer staat gewoon op achterzijde van het boek. Dank hoe dan ook voor jullie alertheid. Groet, Pimbrils (overleg) 29 aug 2016 22:02 (CEST)
- Jij ook bedankt. ISBN-nummers bevatten een beveiliging: het laatste cijfer wordt berekend uit de andere cijfers. Als dit laatste cijfer niet klopt met de eerdere cijfers, dan is het geen juist ISBN-nummer. Het lemma komt dan terecht op deze lijst. Wikiwerner (overleg) 29 aug 2016 22:07 (CEST)
- Helder, alleen lijkt het in dit geval niet te kloppen op de achterflap van het boek zelf. Als je googelt op "ISBN 5413660955613" zie je ook dat diverse boekhandelaren hetzelfde nummer hebben overgenomen, klaarblijkelijk onjuist. Maar het kan ook goed zonder, dat zal Paul zeker beamen. Groet weer, Pimbrils (overleg) 29 aug 2016 22:21 (CEST)
- Dat is wel vreemd trouwens. Overigens bevindt het boek zich in geen enkele Nederlandse bibliotheek, en in de catalogus van de Belgische KB wordt geen ISBN vermeldt. Ik ben overigens inderdaad principieel tegen de vermelding van die nummers, ook omdat het geregeld helemaal fout gaat, zoals ik onglangs hier nog moest constateren: andere uitgevers van hetzelfde boek leiden tot andere ISBNs en luisterboeken hebben zelfs zo'n nummer helemaal niet. Daarmee is de vermelding van die nummers volkomen misleidend omdat ze juiste en vooral complete verwijzingen suggereren maar het absoluut niet doen. Paul Brussel (overleg) 29 aug 2016 22:51 (CEST)
- ISBN plus Caproni bij de relevante lemma's uit omschrijving verwijderd. Dat van de ISBN snap ik trouwens niet goed, nummer staat gewoon op achterzijde van het boek. Dank hoe dan ook voor jullie alertheid. Groet, Pimbrils (overleg) 29 aug 2016 22:02 (CEST)
- De 'auteur' is overigens Caproni, niet Capeoni, en die heeft overigens alleen de inleiding van dat boek geschreven. Paul Brussel (overleg) 29 aug 2016 14:02 (CEST)
Hallo Pimbrils, In het lemma Hunebed bij Raklev op Refsnæs staat het volgende: Hunebed bij Raklev op Refsnæs (Italiaans: En gravhøj fra oldtiden ved Raklev på Refsnæs)
De taal is Deens en niet Italiaans. ;-) Waarschijnlijk een foutje bij het kopiëren van een ander artikel als start voor dit lemma? Kind regards, Rodejong 💬 Talk ✉️ Email 📝 Edits 👀 Auth 🕘 → 10 sep 2016 16:26 (CEST)
- @Rodejong: Voortaan gewoon zelf aanpassen als je zoiets ziet, duidelijk een vergissing. (ik heb het nu maar gedaan) Hoe sneller het weer correct op Wikipedia staat hoe beter. Mvg. algontoverleg 10 sep 2016 23:26 (CEST)
Emanuel Leutze
[brontekst bewerken]Bedankt voor je toevoeging die inderdaad het bekende schilderij (Washington steekt de Delaware over) beter in een historische context plaatst. Hans Van Hoyweghen (overleg) 11 sep 2016 14:55 (CEST)
Beste Pimbrils,
Schrijfweek Italië is begonnen! Van 12 t/m 25 september 2016 houden we een dubbele schrijfweek die gericht is op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Italië.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 12 sep 2016 15:16 (CEST)
Uitzicht vanaf Dosseringen bij het Sortedamse Meer te Nørrebro
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, Dank voor het schrijven van dit artikel! Is de titel zo correct? Ik zou denken dat Uitzicht vanaf Dosseringen bij het Sortedamse Meer in de richting van Nørrebro correcter is. Wellicht is er echter een reden om juist voor deze titel gekozen te hebben. Vrg. Martijnovic (overleg) 13 sep 2016 22:57 (CEST)
- Ik denk dat je gelijk hebt Martijn, heb het aangepast. Dank je, groet, Pimbrils (overleg) 14 sep 2016 00:07 (CEST)
- Prima. Martijnovic (overleg) 14 sep 2016 00:53 (CEST)
Peredvizjniki
[brontekst bewerken]Geachte Pimbrils,
Ik zie dat u een aantal schilders heeft toegevoegd aan bovengenoemde beweging; waarvoor hartelijk dank. Deze beweging wordt, in het NL, zowel aangeduid met "De Trekkers" als met "De Zwervers". Aangezien genoemd genootschap Rusland rondtrok om haar kunst aan het volk te laten zien geef ik de voorkeur aan "De Trekkers". Mag ik u daarom verzoeken de groep, in het vervolg aan te duiden met "De Trekkers".
Waar de naam "De Zwervers" vandaan komt weet ik niet; de kunstenaars zwierven niet; zij trokken van stad naar stad. Of daarin een vaste route afgelegd werd zien wij misschien wel in de tentoonstelling die zojuist geopend is in Assen.
Heeft u er bezwaar tegen dat ik af en toe "Zwervers" wijzig in "Trekkers" ?
FdeGrijs (overleg) 26 sep 2016 10:58 (CEST)
- ik heb daar geen bezwaar tegen, ga binnenkort de tentoonstelling ook bezoeken. Groet Pimbrils (overleg) 26 sep 2016 13:24 (CEST)
Hoi.
In het artikel van Michael Ancher staat:
Michael Ancher (Frigaard, Bornholm, 19 september 1849 - Skagen, 9 juni 1927) was een Deens kunstschilder.
Frigaard was een boerenhoeve, niet een plaats. Dit zou naar mijn mening Rutsker (parochie) moeten zijn.
Michael Ancher (Frigaard, Bornholm, 19 september 1849 - Skagen, 9 juni 1927) was een Deens kunstschilder.
De boerderij lag tussen Hasle en Rutsker. De hoeve bestaat inmiddels niet meer, maar in oudere publicaties van Bornholmske Samlinger staat deze wel beschreven. Interessant is dat die hoeve eigendom was van de aartsbisschop van Lund (skåne). Tussen 1577 en 1672 was het vervolgens eigendom van het koningshuis. Daarna werd deze geschonken aan Mads Olsen Kofoed voor deelname aan de opstand tegen de Zweedse koning. (zie Bornholmse opstand van 1658).
Michiel Ancher werd dus geboren op een hoeve in Rutsker met een flinke geschiedenis. Maar dat terzijde.
Michael Anker schilderde overigens Bedstemoder ved sygesengen op Blykobbegaard (ook in Rutsker).
Ik heb een bewerkingslimiet dus ik kan het zelf niet aanpassen. Zou jij dat willen doen? (Vergelijk ook de Deense en Engelse Wikipedia) Kind regards, Rodejong 💬 Talk ✉️ Email 📝 Edits 👀 Auth 🕘 → 28 sep 2016 08:36 (CEST)
Michael Pacher
[brontekst bewerken]Du hast das Bild c:File:Michael Pacher 004.jpg bearbeitet, dabei wurde das Bild allerdings beschnitten, sodass ein paar Details verschwanden. Das solltest du vermerken. Besser wäre allerdings, den vorherigen Zustand wieder als Hauptvariante einzustellen. gruß Goesseln (overleg) 7 okt 2016 10:14 (CEST)
- Ich hab den vorherigen Zustand wieder als Hauptvariante eingesteld. Danke. Pimbrils (overleg) 7 okt 2016 11:41 (CEST)
Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, ik zie het al: je gaat van me winnen. Dit is de eerste en laatste keer dat ik meedoe! Grapje, hoor; ik had al aangekondigd dat het bescheiden zou worden. Succes wederom! Met hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 31 okt 2016 23:48 (CET)
- PS: Ik had in het geheel niet gekeken naar de andere bijdragen tot vanavond 23.45 uur. Dan word je alleen maar zenuwachtig.
- ik heb weer met veel genoegen meegedaan Erik, daar gaat het om. Groet, ook succes, Pimbrils (overleg) 31 okt 2016 23:59 (CET)
- Van harte gefeliciteerd met de prijs, de zilveren pen. Ongekend hoe jij de hoge kwaliteit van vorig jaar kan handhaven, petje af. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 22 jan 2017 11:36 (CET)
- Hartelijk gefeliciteerd, Pimbrils! Het was een waar genoegen om jouw artikel te mogen evalueren in de jury. Groetjes, DimiTalen 22 jan 2017 12:22 (CET)
- Van harte gefeliciteerd met de prijs, de zilveren pen. Ongekend hoe jij de hoge kwaliteit van vorig jaar kan handhaven, petje af. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 22 jan 2017 11:36 (CET)
- ik heb weer met veel genoegen meegedaan Erik, daar gaat het om. Groet, ook succes, Pimbrils (overleg) 31 okt 2016 23:59 (CET)
Schilders
[brontekst bewerken]Hoi Pimbrils. Ik blijf genieten van jouw artikelen over schilders en schilderijen. Fijn dat je dit doet. Dank dus! moest ik even kwijt Trijnstel (overleg) 1 nov 2016 00:39 (CET)
Uitleg
[brontekst bewerken]Zou je iets meer uitleg kunnen geven over: "in de loop der tijden heeft andere connotatie dan in de loop ter tijd"? JP001 (Overleg) 11 nov 2016 20:10 (CET)
- Beste JP001. Misschien zit het voor een deel in het gevoel, maar in mijn beleving past "in de loop der tijden" beter bij wanneer je spreekt over een historische periode van eeuwen dan "in de loop der tijd". Het is in elk geval taalkundig niet fout, net zo min als "in de loop der tijd" fout zou zijn, maar in dat geval is het wat mij betreft een typisch gevalletje van BTNI. Normaal laat ik dit soort correcties wel lopen, maar dit lemma heeft me gewoon even teveel inspanning gekost. Ik ga er graag vanuit dat je daar begrip voor opbrengt. Groet, Pimbrils (overleg) 11 nov 2016 21:31 (CET)
- Zou je een bron willen geven waarin staat dat "in de loop der tijden" taalkundig juist is? PS: daarbij is het "te veel" zoals het ook "te weinig" is, misschien handig om te weten voor in de toekomst. Vriendelijke groeten JP001 (Overleg) 13 nov 2016 13:47 (CET)
- Heb er eeuwen van gemaakt. In dit soort geneuzel ga ik verder geen energie steken. Pimbrils (overleg) 13 nov 2016 13:52 (CET)
- Zou je een bron willen geven waarin staat dat "in de loop der tijden" taalkundig juist is? PS: daarbij is het "te veel" zoals het ook "te weinig" is, misschien handig om te weten voor in de toekomst. Vriendelijke groeten JP001 (Overleg) 13 nov 2016 13:47 (CET)
Georg Achen
[brontekst bewerken]Dag Pimbrils, dankjewel voor het artikel over Georg Achen. Boven de galerij van vier van zijn fraaie schilderijen heb je het kopje "Hollandse werken" gezet, zonder uitleg. Ik denk dat die uitleg wel nodig is. Zou je...? Bedankt! Hartenhof (overleg) 17 nov 2016 08:31 (CET)
- Dag Hartenhof. Betrof kopieerfout, dank voor je alertheid en aanvulling. Pimbrils (overleg) 17 nov 2016 13:15 (CET)
- Ps, geboorteplaats had ik overgenomen van Engelse wiki. Pimbrils (overleg) 17 nov 2016 13:18 (CET)
- Ik zal het daar ook veranderen. Hartenhof (overleg) 17 nov 2016 13:24 (CET)
Wilhelm Freddie
[brontekst bewerken]Dag Pimbrils, ik heb een artikel aangemaakt over Wilhelm Freddie. Mijn vraag aan jou is of je misschien een of meer afbeeldingen van zijn werk kunt aandragen, want op Commons is op dit moment niets aanwezig. Bedankt en groet, Hartenhof (overleg) 28 nov 2016 12:44 (CET)
- Dag Hartenhof. Ik zou dat met plezier voor je doen, maar ik ben bang dat het werk van Freddie gezien zijn overlijdensdata niet vrij is van copyright. Pimbrils (overleg) 28 nov 2016 15:45 (CET)
- Ach ja, ik had het kunnen weten. Jammer dat we hier geen fair use-regeling hebben. Hartenhof (overleg) 28 nov 2016 16:15 (CET)
- Dat onderschrijf ik helemaal. vriendelijkePimbrils (overleg) 28 nov 2016 16:21 (CET) groeten.
- Ach ja, ik had het kunnen weten. Jammer dat we hier geen fair use-regeling hebben. Hartenhof (overleg) 28 nov 2016 16:15 (CET)
Margaretha_van_Connaught
[brontekst bewerken]Hoi Pimbrils, Gebruiker:Trijnstel verwees mij naar jou. Heb jij misschien toegang tot werk van prinses Margaretha van Connaught. Zij schilderde, tekende, fotografeerde en heeft twee boeken gepubliceerd. Het auteursrecht is gezien haar overlijden in 1920 verlopen. Ik kan zelf niks vinden. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 11 dec 2016 01:16 (CET)
- Dag Elly, ik heb een hele poos voor je zitten zoeken, maar vooralsnog kan ik zelf ook niks vinden. Pimbrils (overleg) 11 dec 2016 16:07 (CET)
- Dank je voor de moeite in elk geval Pimbrils. Elly (overleg) 11 dec 2016 19:04 (CET)
Widths/heights
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, even n.a.v. deze bewerking: het is een goede gewoonte om geen maten op te geven bij de gallery, zodat deze zich aanpast aan de instellingen van de lezer. We hebben tenslotte niet allemaal hetzelfde beeldscherm. Gr. RONN (overleg) 15 dec 2016 01:15 (CET)
- Dag Ronn. Ik heb het nog maar een geprobeerd op meerdere devices en schermgroottes, maar ik zie werkelijk het probleem niet. Ik doe dit nu al jaren en heb het in misschien wel aangemaakte 1000 lemma's zitten. Ik hoop niet dat je hier verder een punt van gaat maken. Groet. Pimbrils (overleg) 15 dec 2016 21:20 (CET)
- Het is niet voor niets dat de gebruiker de mogelijkheid heeft om in de voorkeuren de weergave van afbeeldingen aan te passen. Ach, laat maar. Als jij een goedbedoeld bericht al afdoet als ergens een punt van maken, heeft overleg geen zin. RONN (overleg) 15 dec 2016 21:43 (CET)
- Ik bedoel dit niet vervelend Ronn. Pimbrils (overleg) 15 dec 2016 21:46 (CET)
- Het is niet voor niets dat de gebruiker de mogelijkheid heeft om in de voorkeuren de weergave van afbeeldingen aan te passen. Ach, laat maar. Als jij een goedbedoeld bericht al afdoet als ergens een punt van maken, heeft overleg geen zin. RONN (overleg) 15 dec 2016 21:43 (CET)
#100wikiwomen
[brontekst bewerken]Hallo, op 9 december heb je het artikel Ellen Andrée toegevoegd, waarvoor dank! Je had het artikel ook op Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/100wikiwomen staan bij 2-1-2017 maar omdat het bij #100wikiwomen de bedoeling is om echt 100 dagen achter elkaar elke dag 1 artikel over een vrouw toe te voegen op Wikipedia is Ellen Andrée nu weggehaald bij 2-1-2017. Zou je op 2-1-2017 een andere vrouw willen toevoegen in het kader van #100wikiwoman of laat je het voor die dag liever aan anderen over om een artikel over een vrouw toe te voegen? Groetjes, Alice2Alice (overleg) 15 dec 2016 13:17 (CET)
- Heb er Lucy Madox Brown van gemaakt. Voeg er later evt. nog wel een paar toe. Groet, Pimbrils (overleg) 15 dec 2016 21:27 (CET)
Der mist er nog wel een
[brontekst bewerken]Moi Pimbrils, ik zag vandaag pas jouw lemma over Noorse literatuur. Ik mis nog de meest besproken/succesvolle auteur van de laatste jaren, is dat per ongeluk of ben je gewoon niet zo gecharmeerd van zijn werk? Peter b (overleg) 25 dec 2016 00:24 (CET)
- Staat erin. Bronnen wat gedateerd, namen na 1990 beetje afgekeken van Engelse wiki, maar daar is i ook vergeten. Pimbrils (overleg) 25 dec 2016 01:07 (CET)
- Bedankt,uiteraard ook voor de rest van het lemma. Peter b (overleg) 25 dec 2016 10:40 (CET)
Nieuwe dubbele schrijfweek
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom het Koninkrijk Noorwegen. Het koninkrijk omvat naast Noorwegen zelf ook Jan Mayen en Spitsbergen (Svalbard) in de noordelijke Atlantische Oceaan, en op het zuidelijk halfrond Bouveteiland, Peter I-eiland en Koningin Maudland. Vanuit de Benelux gezien ligt Noorwegen aan de overkant van de Noordzee en hoewel het zo dichtbij ligt is er nog best weinig over dit land geschreven.
Daarom houden we van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Noorwegen en haar overzeese territoria.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Noorwegen.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)
- PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2016. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)
Gunnar Heiberg
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, in je stuk over Heiberg staat de zin "Hij had veel invloed op jongere schrijvers als Helge Krog en Sigurd Haul". Ik vraag me af zou je hier niet "toen", eventueel tussen haakjes, moeten toevoegen. Het gaat immers over schrijvers die toen jong waren. Daarnaast vraag ik me af of je niet de toen opkomende Noorse schrijver Sigurd Hoel bedoelt. Ik had me overigens voorgenomen om het Noorse artikel over Hoel te vertalen, omdat ik zag dat een paar romans in het Nederlands zijn verschenen. Succes verder en alvast een goed 2017 toegewenst. Henrik HWN (overleg) 30 dec 2016 14:16 (CET)
- Dag HWN. Is aangepast en natuurlijk is het Hoel (tikfout), stond bij mij ook nog op een lijstje maar laat ik graag aan jouw. Ik doe nog Bojer en Duun en dan hebben we de Noorse literatuur toch weer een beetje meer uitwerking gegeven, mocht wel. Groet, Pimbrils (overleg) 30 dec 2016 14:32 (CET)
Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey
[brontekst bewerken]Hello! The Wikimedia Foundation is asking for your feedback in a survey. We want to know how well we are supporting your work on and off wiki, and how we can change or improve things in the future.[1] The opinions you share will directly affect the current and future work of the Wikimedia Foundation. You have been randomly selected to take this survey as we would like to hear from your Wikimedia community. To say thank you for your time, we are giving away 20 Wikimedia T-shirts to randomly selected people who take the survey.[2] The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes.
You can find more information about this project. This survey is hosted by a third-party service and governed by this privacy statement. Please visit our frequently asked questions page to find more information about this survey. If you need additional help, or if you wish to opt-out of future communications about this survey, send an email to surveys@wikimedia.org.
Thank you! --EGalvez (WMF) (talk) 11 jan 2017 10:58 (CET)
- ↑ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
- ↑ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
Oorkonde
[brontekst bewerken]De Zilveren Pen 2016
is uitgereikt aan
Pimbrils
voor zijn inzending
Nederlandse schilderkunst
in de Gouden Eeuw.
Hallo Pimbrils. Van harte gefeliciteerd met het winnen van de Zilveren Pen 2016.
We vonden het jammer dat je niet aanwezig kon zijn bij de prijsuitreiking, waar het juryrapport werd voorgelezen. Je kunt het hier nalezen.
We sturen je hierbij een digitale oorkonde die je, als je dat leuk vindt, een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.
We hopen dat we ook in de toekomst mogen genieten van jouw bijdragen en dat we jouw naam op de deelnemerslijst van volgende schrijfwedstrijden weer tegenkomen.
Namens de jury,
Sylhouet contact 23 jan 2017 17:29 (CET)
- Ook van mij van harte gefeliciteerd Pimbrils! Ik zag hem een tijd geleden al en het is echt weer een prachtig artikel geworden. Om mij gaat hij rechtstreeks door naar de etalage-aanmelding. Succes verder! Ymnes (overleg) 23 jan 2017 17:45 (CET)
- Heel hartelijk dank. Het is me nog steeds een genoegen zulke artikelen te schrijven. Groet, Pimbrils (overleg) 25 jan 2017 07:34 (CET)
- Gefeliciteerd,Ceescamel (overleg) 25 jan 2017 13:38 (CET)
Georgi Ivanov
[brontekst bewerken]Geachte Pimbrils, ik heb hier een linkfix uitgevoerd in uw persoonlijke naamruimte. Er zijn vanaf nu namelijk meerdere personen met die naam op wiki-nl. Vriendelijke groeten, Maasje 30 jan 2017 17:38 (CET)
De gezusters (Tholen)
[brontekst bewerken]Ik heb enige spellingsfouten gecorrigeerd in De gezusters (Tholen), maar ook in het bijschrift bij het plaatje. Ik nam aan dat daar Tholen moest staan i.p.v. Veth. Voorts heb ik ergens het woord "duidelijk" (bij verwijzing naar Breitners kunst) weggehaald. Of je dat wil terugzetten, laat ik aan jou over, de verwijzing vond ik zelf al voldoende.Ceescamel (overleg) 19 feb 2017 15:51 (CET)
Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey
[brontekst bewerken]Hello! This is a final reminder that the Wikimedia Foundation survey will close on 28 February, 2017 (23:59 UTC). The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes. Take the survey now.
If you already took the survey - thank you! We won't bother you again.
About this survey: You can find more information about this project here or you can read the frequently asked questions. This survey is hosted by a third-party service and governed by this privacy statement. If you need additional help, or if you wish to opt-out of future communications about this survey, send an email through EmailUser function to User:EGalvez (WMF). About the Wikimedia Foundation: The Wikimedia Foundation supports you by working on the software and technology to keep the sites fast, secure, and accessible, as well as supports Wikimedia programs and initiatives to expand access and support free knowledge globally. Thank you! --EGalvez (WMF) (talk) 19 feb 2017 17:30 (CET)
#100wikiwomen challenge: bedankt!
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils, bedankt voor je artikel over Lucy Madox Brown voor de #100wikiwomen challenge. Leuk dat je meedeed , Ecritures (overleg) 25 feb 2017 16:19 (CET)
Bamboe
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, mag ik je om wat raad vragen? Ik ben bezig met het vertalen van het Engelse artikel Bamboo painting, maar heb geen idee hoe ik mijn artikel moet noemen. Ik dacht onder andere aan 'Bamboe in de Oost-Aziatische schilderkunst', 'Bamboe schilderen', 'Bamboeschilderij', 'Bamboeschilderkunst', 'Bamboestuk' en 'Bamboestilleven'. Heb jij misschien enig idee? Met vriendelijke groet, heinnlein'' 27 feb 2017 08:49 (CET)
- Dag Hein. Leuk dat je zo'n onderwerp ter hand neemt. Ik heb even gekeken bij Honour en Fleming, die spreken in hun Algemene kunstgeschiedenis in een hoofdstuk over kunst tijdens de Yuan-dynastie van Bamboeschilderingen. Ze geven aan dat het zich in die tijd tot een apart genre ontwikkelde, zonder er een specifieke genrenaam aan te koppelen. In een boek van Stephen Farthing (Kunst in het juiste perspectief) wordt er ook over gesproken in een hoofdstuk over Chinese kunst tijdens de Ming-dynastie, ook zonder een specifieke genrenaam te gebruiken. Ik geloof dat ikzelf zou kiezen voor bamboeschildering(en), omdat bamboeschilderkunst een beetje in het midden laat of het gaat over bamboe als thema of om het beschilderen van bamboe, hetgeen soms samenvalt maar toch weer wat anders is. Vriendelijke groeten, Pimbrils (overleg) 27 feb 2017 11:02 (CET)
- Ps, Hein, Honour en Fleming schetsen de symboliek als volgt: "De veerkrachtige, altijd groene bamboe werd vergeleken met de volmaakt opgevoede 'gentleman' die zich schikt naar de omstandigheden, zich richt naar de maatschappij en toch zijn integriteit handhaaft". Tijdens de Yuan-dynastie zou met name op deze kwaliteiten een beroep zijn gedaan. Het is ook net anders geformuleerd dan in het Engelse lemma, constateer ik. Vond ik wel aardig om er even achteraan te melden. Pimbrils (overleg) 27 feb 2017 11:09 (CET)
- Het was een onderwerp uit nood geboren; met die carnavalshectiek zocht ik een rustgevend onderwerp... 'Bamboeschildering' is misschien wel de meest correcte term. Het komt ook goed overeen met de Engelse genrenaam bamboe painting (ook ink bamboe painting). Die quote lijkt inderdaad wat op dat van I-Hsiung Ju in het Engelse artikel. Ik ga aan de slag, dank je wel voor je nazoekwerk! heinnlein'' 27 feb 2017 11:15 (CET)
- Graag gedaan Hein. Ben ook nog een beetje aan het bijkomen van een lange carnavalszondag, maar heb het nu wel weer gehad ook. Groet weer, Pimbrils (overleg) 27 feb 2017 12:22 (CET)
- Dag Pimbrils, ben nog druk bezig met het artikel, maar liep tegen een gigantische berg rode links op. Sowieso waren het aantal artikelen over Chinese kunstschilders letterlijk op de vingers van één hand te tellen. Dus van het een kwam het ander, ik heb er een boel blauw gemaakt en heb voor het overzicht een lijst van Chinese kunstschilders aangemaakt. Mocht je een keer in een exotische bui zijn: leef je vooral uit... [美好的一天] error: {{taal}}: Niet herkende taalcode: cn (help)! heinnlein'' 9 mrt 2017 10:29 (CET)
- Ik zal eens kijken Hein. Op zich best leuk, ik heb alleen geen bijzondere kennis van de Chinese kunst. Groet weer, Pimbrils (overleg) 9 mrt 2017 15:26 (CET)
- Euj... Ik ook niet, haha! Maar fijn dat je er open voor staat, Chinese kunst is nog zwaar onderbelicht op de Nederlandse Wiki. heinnlein'' 9 mrt 2017 15:30 (CET)
- Graag gedaan Hein. Ben ook nog een beetje aan het bijkomen van een lange carnavalszondag, maar heb het nu wel weer gehad ook. Groet weer, Pimbrils (overleg) 27 feb 2017 12:22 (CET)
- Het was een onderwerp uit nood geboren; met die carnavalshectiek zocht ik een rustgevend onderwerp... 'Bamboeschildering' is misschien wel de meest correcte term. Het komt ook goed overeen met de Engelse genrenaam bamboe painting (ook ink bamboe painting). Die quote lijkt inderdaad wat op dat van I-Hsiung Ju in het Engelse artikel. Ik ga aan de slag, dank je wel voor je nazoekwerk! heinnlein'' 27 feb 2017 11:15 (CET)
- Ps, Hein, Honour en Fleming schetsen de symboliek als volgt: "De veerkrachtige, altijd groene bamboe werd vergeleken met de volmaakt opgevoede 'gentleman' die zich schikt naar de omstandigheden, zich richt naar de maatschappij en toch zijn integriteit handhaaft". Tijdens de Yuan-dynastie zou met name op deze kwaliteiten een beroep zijn gedaan. Het is ook net anders geformuleerd dan in het Engelse lemma, constateer ik. Vond ik wel aardig om er even achteraan te melden. Pimbrils (overleg) 27 feb 2017 11:09 (CET)
Drie meisjes uit het Amsterdamse Burgerweeshuis
[brontekst bewerken]Hoi,
Ik struikelde over Drie meisjes uit het Amsterdamse Burgerweeshuis. Inhoudelijk ben ik geen partij in deze, ik vond echter de volgende zin opvallend: "Het doek bevindt zich sinds 1985 in de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam, direct verworven van de kunstenares." Vlak ervoor staat dat het doek uit 1885 dateert. Ik nam aan dat de schilderes minstens een jaar of twintig was toen ze het doek schilderde, dus als ze het zelf aan het Rijksmuseum heeft overgedragen, dan was ze op dat moment minstens 120. Tikkie oud. Bij de schilderes zelf even gekeken, die is al in 1918 gaan hemelen, dus of haar spook heeft het schilderij aan het Rijks gegeven, of er is iets anders aan de hand ...... ? ;-). T.vanschaik (overleg) 5 mrt 2017 23:30 (CET)
- Uitgevoerd Was 1885. Dit soort dingen zijn gemakkelijk op te zoeken, T.vanschaik. Mvg, Vincent Steenberg-Overleg 6 mrt 2017 10:41 (CET)
- Makkelijk zoeken, als je weet waar. En zoals gezegd, ik ben kunstkennertechnisch nog niet eens een leek. T.vanschaik (overleg) 8 mrt 2017 00:49 (CET)
- Is ook prima dat je er op attendeert. Was natuurlijk gewoon tikfoutje. Is inmiddels opgelost. Groet, Pimbrils (overleg) 8 mrt 2017 07:52 (CET)
- Makkelijk zoeken, als je weet waar. En zoals gezegd, ik ben kunstkennertechnisch nog niet eens een leek. T.vanschaik (overleg) 8 mrt 2017 00:49 (CET)
Wolgaslepers
[brontekst bewerken]Geachte Pimbrils, In een paar versies terug van genoemd lemma had ik de tekst aangevuld met een uitspraak van Dostojevski. Hierin werden enige karakteristieken in het schilderij weergegeven. Het gehele onderdeel en de aangehaalde uitspraken zijn verdwenen. Kan u mij vertellen waarom dit deel is verdwenen ? Ik vind het geen recht doen aan mijn inspanningen om een onderdeel van een lemma te verwijderen zonder overleg te plegen met de auteur daarvan. Aanvullingen en verbeteringen kunnen m.i. worden aangebracht, maar verwijderingen zouden met auteurs moeten worden overlegd. Ik hoor graag uw reactieFdeGrijs (overleg) 10 mrt 2017 17:42 (CET) Sorry, ik zie nu, na beter lezen dat de 'cquote' aanduiding doorgestreept is, zodat de tekst van Dostojevski niet zo meer opvalt. Ook wel een beetje jammer.FdeGrijs (overleg) 10 mrt 2017 17:49 (CET)
750e artikel gendergap-groep
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils, met veel plezier geef ik je namens de gendergap-werkgroep een 'Mind the gap-ster' voor het schrijven van het 750ste artikel voor het gendergap-project. Hartelijk dank voor je vele, interessante bijdragen, Ecritures (overleg) 25 mrt 2017 13:00 (CET)
Dank
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils,
Hartelijk dank voor dit artikel en met name de externe links erbij naar het schildersdorp. Daar liggen mijn roots. Het is heel interessant om te lezen over die periode. Zie ik in gedachten mijn grootouders daar wonen en leven. Ik ben zo vrij geweest 2 exlinks te 'lenen' en die ook als refs bij desbetreffende dorp te plaatsen. Helemaal blij mee. Goed weekend, algontoverleg 8 apr 2017 15:50 (CEST)
- Fijn te horen Algont. Jij ook bedankt voor het regelmatig bijwerken van het kunstportaal. Ik vergeet dat steeds. Pimbrils (overleg) 8 apr 2017 17:08 (CEST)
Hallo, Pimbrils, ik zag dat je dit lemma aanmaakte. dit werk kan misschien nog worden toegevoegd aan de gallery... Enig idee of met de titel: A bitter Curaçaco de liqueur of het eiland bedoeld wordt? Lotje (overleg) 10 apr 2017 09:25 (CEST)
- Staat erin, geen idee waar het aan refereert, maar het heeft wel iets Hollands, groet. Pimbrils (overleg) 10 apr 2017 13:16 (CEST)
Vraagje
[brontekst bewerken]Moi Pimbrils, ik wilde op Åsgårdstrand een link maken naar de daar genoemde werken van Munch. Jij schreef het lemma over Meisjes op de pier. Dat schilderde hij ook in Åsgardstrand, maar omdat bij Munch vaker verschillende schilderijen dezelfde naam hebben vroeg ik me af of dat het Meisjes op een brug is dat in het lemma wordt genoemd. Als dat wel zo is dan zou een van de titels moeten worden aangepast, dat laat ik graag aan jou over. Peter b (overleg) 15 apr 2017 13:22 (CEST)
- Dag Peter. De titel van het lemma Meisjes op de pier is door mij ontleend aan de vertaling in de Nederlandse versie van het bij de literatuur genoemde boek van Farthing. De vertaling blijft lastig, zowel pier als brug lijkt te kunnen: het gaat om een pierbrug naar een aanlegplaats. Ik stel voor de verwijzing op het lemma Åsgårdstrand aan te passen naar het lemma Meisjes op de pier. Ook dat werk is gesitueerd in Åsgårdstrand en die verwijzing is dan in elk geval correct. Het lemma Meisjes op de pier kan evt omgezet worden naar Meisjes op de brug, maar echte noodzaak zie ik daar niet voor. Fijne dagen. Groet, Pimbrils (overleg) 15 apr 2017 21:12 (CEST)
- Bedankt, jij ook fijne dagen. Peter b (overleg) 15 apr 2017 21:36 (CEST)
Dubbele schrijfweek Brussel 2017
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils,
De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!
In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!
Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!
Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)
Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten
[brontekst bewerken]Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.
Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)
Schrijfchallenge Metropolitan Museum of Art (tot 30 Juni)
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils, ik weet niet of je het al gezien had, maar de MET heeft al hun data openbaar gemaakt, en nu is hun gehele schilderijen collectie in Wikidata en op Commons. De schrijfchallenge is open tot 30 juni. Het is wel open voor alle Wikipedia talen en wikiprojecten zoals Wikidata en Wikimedia Commons. Meer info is hier: m:Met Open Access Artworks Challenge. Jane023 (overleg) 1 jun 2017 16:53 (CEST)
- Dank je Jane, ik had het nog niet gezien. Super. Ik ga zeker nadenken over de schrijfchallenge. Met vriendelijke groet. Pimbrils (overleg) 1 jun 2017 21:01 (CEST)
Themaweek: schrijf mee over de VOC
[brontekst bewerken]Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.
In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.
Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)
Als ik zo vrij mag zijn...
[brontekst bewerken]...zou ik jou dan mogen vragen om een artikel te schrijven over de Franse schilder Eugène Galien-Laloue (en)? Trijnstel (overleg) 25 jun 2017 21:13 (CEST)
- Ga ik doen Trijnstel. Groet, Pimbrils (overleg) 25 jun 2017 22:13 (CEST)
- Ahhh, top! Dank je wel alvast. Trijnstel (overleg) 26 jun 2017 00:14 (CEST)
- Staat erop: Eugène Galien-Laloue. Met plezier gedaan. Pimbrils (overleg) 26 jun 2017 16:07 (CEST)
- Je bent geweldig. Het artikel ziet er goed uit en je hebt het bovendien supersnel geschreven. Top! Trijnstel (overleg) 26 jun 2017 18:49 (CEST)
Hallo Pimbrils, wil je eens een kijkje nemen naar het lemma dat je aanmaakte. De layout ziet er helemaal niet meer mooi uit, en voor ik op m'n donder krijg omdat ik het enigszins wil rechtzetten. {{smiley Lotje (overleg) 24 jul 2017 16:39 (CEST)
- Dag Lotje. Ik heb een paar aanpassingen gedaan. Volgens mij is het prima zo. Groet, Pimbrils (overleg) 24 jul 2017 21:39 (CEST)
- Inderdaad, zo is het goed. Klein vraagje, waarom de afbeeldingen niet in chronologische volgorde plaatsen? Lotje (overleg) 25 jul 2017 05:02 (CEST)
- hoi Lotje. De chronologie is hier nauwelijks relevant, ligt ook erg dicht bij elkaar. Meestal houd ik die alleen aan als een bepaalde ontwikkeling kan worden aangetoond. Zo niet dan laat ik de opmaak prevaleren, hoewel dat hier, met allemaal liggende afbeeldingen ook niet veel uitmaakt. Groet weer, Pimbrils (overleg) 25 jul 2017 10:26 (CEST)
- Inderdaad, zo is het goed. Klein vraagje, waarom de afbeeldingen niet in chronologische volgorde plaatsen? Lotje (overleg) 25 jul 2017 05:02 (CEST)
Hallo Pimbrils, wil je eens een kijkje nemen? De beschrijving luidt "boerezoon", daar waar hier de foto omschreven wordt als "Bergbeklimmer". Imo moet de file ook worden hernoemd, tenzij... Lotje (overleg) 27 jul 2017 14:38 (CEST)
- Bijgewerkt, is "bergbeklimmer". Zie hier. Pimbrils (overleg) 27 jul 2017 17:29 (CEST)
- Fijn, bedankt! Lotje (overleg) 27 jul 2017 17:34 (CEST)
Sorry Pimbrils...
[brontekst bewerken]... maar ik kon het weer eens niet laten. heinnlein'' 1 aug 2017 11:46 (CEST)
- Is helemaal prima Hein, volgens mij heb ik ooit gezegd dat ik niet zo veel aan de etalage hechtte, maar dat wil ook weer niet zeggen dat ik er iets op tegen heb. Mijn dank daarom. Er hebben veel uren in dat artikel gezeten. Groet, Pimbrils (overleg) 1 aug 2017 20:17 (CEST)
Hallo, wil je nog even kijken naar de tekst onder de gallerij, het derde plaatje. Je zal bedoeld hebben "versie in Privécollectie", maar ik heb onvoldoende kennis van schilderkunst....Ceescamel (overleg) 1 aug 2017 13:31 (CEST)
- Bedoel je het vermiste Christus in de storm op het meer van Galilea? Het betreft wel terdege een foto van het origineel, die is pas sinds 1990 zoek... heinnlein'' 1 aug 2017 15:23 (CEST)
- Nee, sorry, handig dat ik de link er niet bijzette. Het ging om de derde uit de gallerij van De molen bij Wijk bij Duurstede.Ceescamel (overleg) 2 aug 2017 12:15 (CEST)
- Aangepast. Pimbrils (overleg) 2 aug 2017 12:26 (CEST)
Volders(en)
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils, er ligt al sinds december een samenvoegingsverzoek voor Louis Volders en Lancelot Volders. De vraag is of het om één persoon gaat of twee. Ik weet niet wat ervan te denken. Kun jij hierover enig licht laten schijnen? Zo mogelijk graag je oordeel. Bedankt en groet, Hartenhof (overleg) 5 aug 2017 20:23 (CEST)
- Dag Hartenhof. Volgens het RKD, zie hier, refererend aan een onderzoek uit 2013, gaat het zo goed als zeker om dezelfde persoon. Ik zou dat aanhouden, ook in de geboorte- en overlijdensdatum. Het RKD is een professionele website en geldt als betrouwbaar. Hoe het moet met het verdere samenvoegen van de data kan ik zo snel nog niet uitmaken. Misschien kun jij eens kijken, anders zet ik het wel een keer op mijn lijstje. Laat maar weten. Hartelijke groet, Pimbrils (overleg) 5 aug 2017 21:22 (CEST)
- Zie ook hier, waar de link tussen Brussel en Leeuwarden ook verklaard wordt. Pimbrils (overleg) 5 aug 2017 21:33 (CEST)
Dubbele themaweek natuurgebieden
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils,
Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!
Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.
Vriendelijke groet van project Natuur.
Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)
Hallo Pimbrils, is er een bepaalde reden voor waarom je veel portretten van Sarah Bernhardt toevoegde? Lotje (overleg) 25 aug 2017 16:08 (CEST)
- Dag Lotje, niet anders dan omdat hij veel portretten van haar maakte en daar voor een belangrijk deel ook zijn bekendheid aan dankt. Staat zo ook in het lemma, dus dat mag best. Groet, Pimbrils (overleg) 25 aug 2017 16:31 (CEST)
- Geen probleem hoor, ik was net weer even (te?) nieuwsgierig. Lotje (overleg) 25 aug 2017 16:58 (CEST)
Klimt
[brontekst bewerken]Wat jammer. Het artikel kan zoveel beter. En volgend jaar is het 100 jaar geleden dat hij overleed. Hopelijk bedenk je je nog. Met hartelijke groet, Elly (overleg) 29 aug 2017 22:05 (CEST)
- Dat is inderdaad spijtig. En ik voel me ook 'n beetje schuldig; die nominatie heeft voor 'n hoop frustratie gezorgd. Hopelijk bedenk je je nog. Scheelt 't als ik bij voorbaat beloof het artikel niet voor te dragen? heinnlein'' 30 aug 2017 09:01 (CEST)
- Dag Elly en Hein. Misschien komt het verbeterde lemma er nog wel eens, maar voor het moment ben ik het even moe. Ik wil bovendien eens gaan onderzoeken of ik niet beter een blog kan starten. Het autistisch gehalte op Wikipedia is hoog en ik blijk daar een beetje allergisch voor, heb daar snel last van. Zelfs op mijn werk spookt het dan door mijn hoofd. Het is niet voor niks dat ik altijd probeer buiten de discussies te blijven. Groet, Pimbrils (overleg) 30 aug 2017 09:59 (CEST)
- @Hein, jij moet jezelf niks verwijten. Wat me gisteren echter volledig in het verkeerde keelsgat schoot is de suggestie van HT dat er van alles niet zou kloppen aan het lemma. Ik heb belangeloos meer als 100 uur in het lemma gestoken, twee maanden lang hebben al die boeken op een stapeltje naast me in de huiskamer gelegen. Er kan best nog wel eens een fout in staan, maar in de basis is alles gebaseerd op bronnen, altijd bij de lemma's die ik schrijf. Ik denk dat ik een mooi stuk heb geschreven, een lemma dat hard miste op de Nederlandstalige Wikipedia, maar als dit dan is wat je terugkrijgt pas ik even. Groet weer, Pimbrils (overleg) 30 aug 2017 09:59 (CEST)
- HT's gedram heeft op gegeven moment ook mijn lust om bij te dragen genekt. Het is betreurenswaardig dat je van veel gebruikers vooral veel negatieve feedback krijgt hier. Persoonlijk geniet ik elke keer weer van je schrijfsels, en ik weet dat ik niet de enige ben. Ze verdienen dan ook een breder publiek dan blogvolgers, maar 't moet inderdaad wel leuk voor jezelf blijven... heinnlein'' 30 aug 2017 10:32 (CEST)
- Ben het eens met wat jullie zeggen. Doe rustig aan, allebei. JurriaanH (overleg) 30 aug 2017 11:57 (CEST)
- Laat je niet kisten, Pimbrils. De insinuaties van HT staan in geen verhouding tot alle welverdiende complimenten die je krijgt voor je artikelen. Maar goed, ook op alom gevierde romanciers blijkt een zeldzame negatieve recensie helaas vaak de meeste indruk te maken. Marrakech (overleg) 30 aug 2017 12:11 (CEST)
- Het zakt wel weer, merk ik. Pimbrils (overleg) 30 aug 2017 22:20 (CEST)
- Terechte kritiek kan even pijnlijk zijn, maar er is niets zo frustrerend als onterechte kritiek. Het is een understatement als ik zeg dat zowat iedere Wikipediaan heel veel respect heeft voor het consequent ultra-kwalitatieve werk dat je levert – zoals je zegt, in je vrije tijd. Doe gerust even wat rustig aan, maar laat het niet aan je hart komen :-). Groetjes, DimiTalen 1 sep 2017 09:17 (CEST)
- Ben het eens met wat jullie zeggen. Doe rustig aan, allebei. JurriaanH (overleg) 30 aug 2017 11:57 (CEST)
- HT's gedram heeft op gegeven moment ook mijn lust om bij te dragen genekt. Het is betreurenswaardig dat je van veel gebruikers vooral veel negatieve feedback krijgt hier. Persoonlijk geniet ik elke keer weer van je schrijfsels, en ik weet dat ik niet de enige ben. Ze verdienen dan ook een breder publiek dan blogvolgers, maar 't moet inderdaad wel leuk voor jezelf blijven... heinnlein'' 30 aug 2017 10:32 (CEST)
Schrijfwedstrijd 2017
[brontekst bewerken]Hoi Pimbrils. Jij deed met Gustav Klimt toch mee met de schrijfwedstrijd? Zo ja, waarom sta je dan niet hier? Trijnstel (overleg) 2 nov 2017 00:14 (CET)
- O, wacht, zie nu dit en de discussie hierboven. Maar je hebt het artikel wel flink aangevuld. Gewoon voor jezelf of hoopte je stiekem nog wel mee te kunnen doen? Moet je het dan misschien niet even melden bij de jury, misschien? Trijnstel (overleg) 2 nov 2017 00:16 (CET)
- Dag Trijnstel. Ik heb me teruggetrokken, maar het artikel uiteindelijk toch gewoon volgens plan geschreven. De boeken lagen klaar, waren er deels zelfs speciaal voor aangeschaft, het stuk zat al in mijn hoofd. Meer valt er eigenlijk niet te zeggen. Gewoon voor mezelf dus, of voor Wikipedia, net hoe je het bekijkt. Vriendelijke groet, Pimbrils (overleg) 2 nov 2017 08:48 (CET)
- Dat pleit voor je, maar ik vind het wel zonde dat je nu niet meedoet aan de schrijfwedstrijd. (@DimiTalen:, @Richardkiwi:, @Sylhouet:, @Sijtze Reurich:, @Vis met 1 oog: Wat zeggen jullie ervan? Ik weet dat de auteur het zelf moet aangeven, maar toch... Is er nog een mogelijkheid?) Trijnstel (overleg) 2 nov 2017 23:24 (CET)
- Niets tegen Pimbrils en het artikel ziet er prima uit, maar gezien de precedentwerking: liever niet alsnog toelaten. Sorry. Sijtze Reurich (overleg) 2 nov 2017 23:35 (CET)
- Moeten we ook niet doen. Ik heb me bij volle verstand teruggetrokken en sta nog steeds achter die keuze. Pimbrils (overleg) 2 nov 2017 23:45 (CET)
- Oké. Maar dan wil ik je wel bedanken voor het nette artikel en houd ik verder m'n mond. Trijnstel (overleg) 2 nov 2017 23:49 (CET)
- Moeten we ook niet doen. Ik heb me bij volle verstand teruggetrokken en sta nog steeds achter die keuze. Pimbrils (overleg) 2 nov 2017 23:45 (CET)
- Niets tegen Pimbrils en het artikel ziet er prima uit, maar gezien de precedentwerking: liever niet alsnog toelaten. Sorry. Sijtze Reurich (overleg) 2 nov 2017 23:35 (CET)
- Dat pleit voor je, maar ik vind het wel zonde dat je nu niet meedoet aan de schrijfwedstrijd. (@DimiTalen:, @Richardkiwi:, @Sylhouet:, @Sijtze Reurich:, @Vis met 1 oog: Wat zeggen jullie ervan? Ik weet dat de auteur het zelf moet aangeven, maar toch... Is er nog een mogelijkheid?) Trijnstel (overleg) 2 nov 2017 23:24 (CET)
- Dag Trijnstel. Ik heb me teruggetrokken, maar het artikel uiteindelijk toch gewoon volgens plan geschreven. De boeken lagen klaar, waren er deels zelfs speciaal voor aangeschaft, het stuk zat al in mijn hoofd. Meer valt er eigenlijk niet te zeggen. Gewoon voor mezelf dus, of voor Wikipedia, net hoe je het bekijkt. Vriendelijke groet, Pimbrils (overleg) 2 nov 2017 08:48 (CET)
Spijtig
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, het is spijtig dat ik las dat je motivatie om bij te dragen dusdanig verminderd lijkt dat we mogelijk geen nieuwe artikelen meer van jou kunnen lezen. Persoonlijk zou ik dat erg jammer vinden: van enkele bijdragers, en jij bent daar een van, lees ik altijd alle artikelen, en dat niet meer te kunnen doen, is jammer. Je zult zeker blijven schrijven, daar twijfel ik niet aan, dus ik hoop, zij het mogelijk ergens anders, je interessante bijdragen te kunnen blijven volgen. Hartelijks van Paul Brussel (overleg) 7 dec 2017 00:16 (CET)
- Dag Paul. Dank voor je woorden. Vroeg of laat ontkomt blijkbaar niemand eraan. Maar velen komen ook weer terug, dat weet je. Een tijdje geleden heb ik me hier al eens nader verklaard. Bij teruglezing heb ik daar weinig aan toe te voegen. Kijk ook eens in de geschiedenis van Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw. En inmiddels niet alleen daar. Hoe verdedigbaar veel van die afzonderlijke mutaties ook mogen zijn, daar krijg ik geen energie van. Ik denk dat het goed is dat ik even afstand neem. Hartelijke groet, Pimbrils (overleg) 7 dec 2017 20:43 (CET)
- Beste Pimbrils, tja, ik was er deels inderdaad mee bekend, en ik begrijp je ook. Het is nog des te meer jammer daar jij lange, heel veel tijd vergende artikelen schrijft (waar ik me bijvoorbeeld beperk tot vrij kleine, onbelangrijke artikeltjes, en jij zelfs wel 100 uur aan een artikel besteedt). Als gezegd, ik lees al je artikelen met interesse, en dat kan niet van iedereen hier gezegd worden in mijn geval. Overigens begrijp ik je natuurlijk ook waar ik soms retraites van maanden of zelfs een jaar hier gehad heb, en me met bepaalde onderwerpen (waar ik zelf denk toch wel wat van af te weten) helemaal niet meer bezighoud. Maar goed, naast mij ligt Minnebrieven van een Portugeesche non in (super)luxe edities waarvan ik me bijvoorbeeld afvraag of dat nu al dan niet in de categorie Werk van Arthur van Schendel zou mogen/moeten worden ondergebracht. Ik zie uit naar je artikelen, als altijd, wanneer ze ook weer mogen komen. Hartelijks van Paul Brussel (overleg) 7 dec 2017 21:12 (CET)
- Ik wil me helemaal bij Paul Brussel aansluiten. Ik weet hoeveel tijd en energie het kost om een écht uitgebreid artikel te schrijven. Je krijgt soms kritiek waar je helemaal niets mee kunt en dat is soms frustrerend. Zoveel mogelijk negeren heeft bij mij altijd geholpen. Jammer dat het vuur even op een lager pitje staat maar hopelijk komt de inspiratie snel weer terug. Met vriendelijke groet, Bart -B kimmel (overleg) 7 dec 2017 23:19 (CET)
- Ook ik sluit me bij Paul Brussel aan voor de prachtige schilderijen (lange artikelen heb ik niets mee), maar die schilderijen!Ceescamel (overleg) 8 dec 2017 17:01 (CET)
- Ik wil me helemaal bij Paul Brussel aansluiten. Ik weet hoeveel tijd en energie het kost om een écht uitgebreid artikel te schrijven. Je krijgt soms kritiek waar je helemaal niets mee kunt en dat is soms frustrerend. Zoveel mogelijk negeren heeft bij mij altijd geholpen. Jammer dat het vuur even op een lager pitje staat maar hopelijk komt de inspiratie snel weer terug. Met vriendelijke groet, Bart -B kimmel (overleg) 7 dec 2017 23:19 (CET)
- Beste Pimbrils, tja, ik was er deels inderdaad mee bekend, en ik begrijp je ook. Het is nog des te meer jammer daar jij lange, heel veel tijd vergende artikelen schrijft (waar ik me bijvoorbeeld beperk tot vrij kleine, onbelangrijke artikeltjes, en jij zelfs wel 100 uur aan een artikel besteedt). Als gezegd, ik lees al je artikelen met interesse, en dat kan niet van iedereen hier gezegd worden in mijn geval. Overigens begrijp ik je natuurlijk ook waar ik soms retraites van maanden of zelfs een jaar hier gehad heb, en me met bepaalde onderwerpen (waar ik zelf denk toch wel wat van af te weten) helemaal niet meer bezighoud. Maar goed, naast mij ligt Minnebrieven van een Portugeesche non in (super)luxe edities waarvan ik me bijvoorbeeld afvraag of dat nu al dan niet in de categorie Werk van Arthur van Schendel zou mogen/moeten worden ondergebracht. Ik zie uit naar je artikelen, als altijd, wanneer ze ook weer mogen komen. Hartelijks van Paul Brussel (overleg) 7 dec 2017 21:12 (CET)
Dubbele schrijfweek Finland
[brontekst bewerken]In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)
Genomineerd voor een WikiUil 2017, uitnodiging voor de uitreiking
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, Van 4 november t/m 30 november 2017 konden gebruikers van de Neerlandstalige Wikipedia de meest gewaardeerde gebruikers en projecten van 2017 nomineren. Minstens een van de Wikipedia-gebruikers heeft jou voorgedragen voor een WikiUil in de categorie:
- SchrijversUil – Onze schrijvers zijn de kern van Wikipedia. Nieuwe artikelen zijn altijd welkom en ook het uitbreiden van artikelen moet zeker aangemoedigd worden.
Van harte gefeliciteerd met deze nominatie!
Van 1 januari t/m 14 januari 2018 konden alle actieve gebruikers op Wikipedia hun stem uitbrengen. Welke gebruikers en projecten daadwerkelijk een WikiUil winnen wordt pas bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de WikiUilen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Utrecht op zaterdag 20 januari en daarna ook op Wikipedia. Omdat je genomineerd bent voor deze prijs, willen we je graag uitnodigen voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. Meer informatie kun je vinden op: Nieuwjaarsbijeenkomst 2018.
Na de uitreiking kan men gratis het Universiteitsmuseum Utrecht bezoeken en daarna volgt een gratis borrel. Om gratis toegang te hebben is inschrijven noodzakelijk. Blijf je liever anoniem kun je gerust een pseudoniem invullen: via deze link.
Daarnaast willen wij, als organisatoren van de uitreiking van de WikiUilen, ook graag weten of je komt of niet! Kun je dit ons laten weten? Dat kan door hieronder op dit bericht te reageren, dat kan op de pagina van de Nieuwjaarsbijeekomst, of kan door ons een e-mail te sturen.
Dank voor je bijdragen aan Wikipedia in het afgelopen jaar en we hopen in de toekomst nog meer bijdragen van je te zien!
Namens de organisatie van de prijsuitreiking, Taketa & Romaine 15 jan 2018 11:15 (CET)
- Dag Romaine en Taketa. Om te beginnen voel ik me vereerd door de nominatie. Ik kamp echter op Wikipedia al een poos met een motivatieprobleem. Vanuit dat gevoel lijkt het me niet echt opportuun om acte de présence te geven op de nieuwjaarsborrel. Met veel waardering voor jullie inspanningen en vriendelijke groeten, Pimbrils (overleg) 16 jan 2018 00:15 (CET)
Hallo Pimbrils, Ik stootte op dit: Pimbrils/Kladblok/BoatingParty. Kan dat geen 'gewoon' artikel worden? - groeten, vis → )°///< ← overleg 30 jan 2018 20:52 (CET)
- Dag Vis met 1 oog. Het schilderij is al beschreven door Ophelia2 als Het boottochtje (Cassatt). Het toeval wilde dat we beide op eenzelfde moment met hetzelfde schilderij bezig waren. Heb mijn stukje toen apart gezet. Groet, Pimbrils (overleg) 30 jan 2018 23:42 (CET)
- Nou zeg ;-) heb iig van de Engelse titel een doorverwijzing gemaakt - groeten, vis → )°///< ← overleg 31 jan 2018 15:47 (CET)
Toekomst Schrijfwedstrijd
[brontekst bewerken]Een analyse van het aantal inzendingen bij de Wikipedia Schrijfwedstrijd suggereert dat het evenement een aflopende zaak is. Zie overlegpagina van de Schrijfwedstrijd, waar iedereen die de schrijfwedstrijd een warm hart toedraagt opgeroepen wordt mee te doen aan een gedachtewisseling over de opzet ervan. Input van Wikipedianen die deelnamen aan de wedstrijd is daarbij onontbeerlijk; zie dit als een uitnodiging. Met vriendelijke groet, Sylhouet contact 7 feb 2018 19:45 (CET)
We nodigen je uit voor donderdag 8 maart
[brontekst bewerken]Je bent van harte uitgenodigd om op 8 maart deel te nemen aan een uniek evenement op de residentie van de Zweedse Ambassade aan de Lange Voorhout 28 in Den Haag. We zullen daar een middag werken aan Wikipedia-artikelen over toonaangevende vrouwen in wetenschap, bedrijfsleven, cultuur en politiek.
Waarom organiseren we dit evenement?
Dit evenement is onderdeel van een internationale #Wikigap actie waaraan 40 (!) Zweedse ambassades deelnemen. De Zweedse regering is de eerste regering in de wereld die een feministisch buitenlandbeleid heeft afgekondigd, waarbij gelijke vertegenwoordiging voor mannen en vrouwen een van de fundamenten is. De gendergap werkgroep werkt al enkele jaren hard aan het verkleinen van de #Wikigap binnen Wikimedia projecten.
Sluit je ook aan?
Jij kunt hier ook bij zijn! Deelnemen aan dit evenement is zowel online als offline (beperkt aantal plaatsen) mogelijk. Een groot gedeelte van de bijeenkomst in Den Haag zal in het Engels zijn. Registreren is een vereiste en kan via dit formulier. Registreer je nu en wellicht ontmoeten we je op 8 maart!
Hartelijke groet,
de gendergap werkgroep
19 feb 2018 15:50 (CET)
P.S. Je ontvangt dit bericht omdat je in het verleden hebt deelgenomen aan schrijfweken over Zweden en/of je hebt aangegeven dat je bijdraagt aan het gendergap project.
Astroschrijfweken 2017
[brontekst bewerken]Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!
Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)
De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018
[brontekst bewerken]Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.
Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018
Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)
Het is hopeloos hier
[brontekst bewerken]Momenteel ben ik nauwelijks nog actief op Wikipedia. Deels heb ik mijn schrijverijen verlegd naar een blog.
Heel jammer, ik zal je prachtige artikelen (hier) missen. Mvg. algontoverleg 12 mrt 2018 17:06 (CET)
Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête
[brontekst bewerken]Hallo! De Wikimedia Foundation vraagt om je feedback in een enquête. We willen weten hoe goed we jouw werk op en buiten de wiki's ondersteunen, en hoe we bepaalde dingen kunnen veranderen of verbeteren in de toekomst. De mening die je met ons deelt, zal directe invloed hebben op het huidige en toekomstige werk van de Wikimedia Foundation. Jij werd willekeurig geselecteerd voor deze enquête, en we willen graag input ontvangen van jouw Wikimediagemeenschap. De enquête is beschikbaar in meerdere talen, en zal ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag nemen.
Neem nu deel aan het onderzoek!
Meer informatie over deze enquête is beschikbaar op de projectpagina; daar lees je ook hoe je feedback de Wikimedia Foundation helpt om bewerkers zoals jijzelf te helpen. De enquête wordt gehost door een derde partij; ons privacy statement (Engels) is van toepassing. Op de pagina met veelgestelde vragen vind je meer informatie over deze enquête. Als je hulp nodig hebt, of als je je wil afmelden van toekomstige berichten over deze enquête, stuur dan een e-mail naar WMF Surveys via de 'E-mail een gebruiker' functie.
Hartelijk dank!
Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête
[brontekst bewerken]Elke bijdrage aan deze enquête kan de Wikimedia Foundation helpen om je ervaringen op de Wikimediaprojecten te verbeteren. Tot nu toe hebben we slechts van 29% van de Wikimediabijdragers een reactie ontvangen. De enquête is beschikbaar in verschillende talen en neemt ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag. Vul nu de enquête in.
Als je de enquête al hebt ingevuld: het spijt ons dat je deze herinnering ontvangt! We hebben het onderzoek zo ontworpen dat het onmogelijk is om te achterhalen wie de enquête (al) heeft ingevuld, dus we moeten herinneringen sturen naar iedereen. Als je je wil afmelden van volgende herinneringen, of van alle enquêtes, stuur dan een email naar WMF Surveys via de 'E-mail deze gebruiker' functie.. Als je vragen hebt, dan kan je die ook via e-mail naar deze gebruiker sturen. Lees meer over dit onderzoek op de projectpagina. De enquête wordt gehost door een derde partij; het privacy statement (Engels) van de Wikimedia Foundation is van toepassing. Hartelijk dank!
Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête
[brontekst bewerken]Hallo! Dit is een laatste herinnering dat de enquête van de Wikimedia Foundation zal afgerond worden op 23 april 2018 (07:00 UTC). De enquête is beschikbaar in verschillende talen en neemt ongeveer 20 tot 40 minuten in beslag. Vul nu de enquête in.
Als je de enquête al ingevuld hebt: hartelijk dank! We zullen je niet meer lastig vallen. We hebben het onderzoek zo ontworpen dat het onmogelijk is om te achterhalen wie de enquête (al) heeft ingevuld, dus we moeten herinneringen sturen naar iedereen. Om jezelf af te melden van toekomstige enquêtes: stuur een e-mail naar WMF Surveys met de 'E-mail deze gebruiker'-functie.. Als je vragen hebt, dan kan je die ook via e-mail naar deze gebruiker sturen. Lees meer over dit onderzoek op de projectpagina. De enquête wordt gehost door een derde partij; het privacy statement (Engels) van de Wikimedia Foundation is van toepassing.
Themaweken Maand van Verzet 2018
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils,
In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.
Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:13 (CEST)
Zelda
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils, hoe weet je dat Zelda Fitzgerald in Parijs en Montreux opgenomen is geweest? Haar eerste verblijf in een psychiatrische kliniek (en het enige in Europa) was volgens mij van 5 juni 1930 tot 15 september 1931 in Les Rives de Prangins van Oscar Forel, daarna verbleef ze van februari 1932 tot juni 1932 in de Phipps Psychiatric Clinic (Johns Hopkins Hospital, Baltimore). Het was het begin van een lange rij opnames van de arme Zelda, afgesloten door de tragische brand op 10 maart 1948 in het Highland Mental Hospital in Asheville, waar ze al sinds 1936 een draaideurpatiënt was. Hartenhof (overleg) 10 jun 2018 08:59 (CEST)
- Je hebt het al teruggedraaid, zie ik. Bedankt. Hartenhof (overleg) 10 jun 2018 09:02 (CEST)
- Dag Hartenhof. De terugdraaining was een aanklikfoutje bij het bekijken van mijn volglijst.
- Op het goed onderbouwde lemma op de Engelse Wikipedia lees ik dat Zelda in die periode opgenomen is in Parijs en Montreux. In Montreux werd ze echter vooral behandeld voor maag-darmproblemen, maar op grond van haar psychische problemen werd ze overgebracht naar de kliniek in Prangins. De diagnose schizofrenie, zo staat er, was echter al eerder vastgesteld in Frankrijk door de geconsulteerde Bleuler (die doorgaans nogal snel was met deze diagnose). Forel zal echter met zijn hypnotherapie ongetwijfeld hebben doorgeborduurd op deze bevindingen. Zoals het er nu staat kan het blijven staan wat mij betreft. Met dank. Groet, Pimbrils (overleg) 10 jun 2018 09:51 (CEST)
Ps, ik heb de biografie van Milford in bezit, hoewel ik die niet voor het schrijven van het lemma heb gelezen. Ik zal nog eens kijken of ik iets aanvullends kan vinden over de diagnostiek.Pimbrils (overleg) 10 jun 2018 10:03 (CEST)
- De Duitse Wikipedia geeft een compleet lijstje van haar "Aufenthalte in Psychiatrien". Het is nogal wat. Bedankt voor je uitleg en aanvullende informatie. Zelda was in Prangins heel actief (misschien als therapie?), ze schreef een balletlibretto en drie verhalen, die verloren zijn gegaan. Hartenhof (overleg) 10 jun 2018 10:09 (CEST) Ps, Forel was ook degene die de verslaafde Annemarie Schwarzenbach behandelde, ook na de val die leidde tot haar dood. Ook bij haar was de diagnose schizofrenie. Hartenhof (overleg) 10 jun 2018 10:35 (CEST)
- Dank je Hartenhof. Prachtig lemma heb je trouwens van Schwarzenbach gemaakt, had ik nog niet gezien. Al scannend in Milford kom ik trouwens tot de conclusie dat de info op de Engelse wiki, die aan het lijstje op de Duitse wiki voorafgaat, kloppend is. Het door mij niet noemen van Prangins was een omissie. Ik kwam overigens bij Zelda uit via Tender is the Night, dat ik al vanaf mijn jonge jaren beschouw als een der mooiste romans uit de Engelse literatuur. Aardig om te zien dat jij via een heel andere weg bij haar uitkomt. Groet weer, succes hier, Pimbrils (overleg) 10 jun 2018 11:48 (CEST)
- Dank voor het compliment. Ik hou ook van Tender is the Night, maar inderdaad kom ik bij Forel uit via Annemarie S., die na een turbulent leven op een heel lullige manier aan haar eind kwam. Forels therapie heeft in elk geval niet bijgedragen tot haar herstel dat misschien wel binnen handbereik lag. Met groet, Hartenhof (overleg) 10 jun 2018 12:21 (CEST)
- Dank je Hartenhof. Prachtig lemma heb je trouwens van Schwarzenbach gemaakt, had ik nog niet gezien. Al scannend in Milford kom ik trouwens tot de conclusie dat de info op de Engelse wiki, die aan het lijstje op de Duitse wiki voorafgaat, kloppend is. Het door mij niet noemen van Prangins was een omissie. Ik kwam overigens bij Zelda uit via Tender is the Night, dat ik al vanaf mijn jonge jaren beschouw als een der mooiste romans uit de Engelse literatuur. Aardig om te zien dat jij via een heel andere weg bij haar uitkomt. Groet weer, succes hier, Pimbrils (overleg) 10 jun 2018 11:48 (CEST)
- De Duitse Wikipedia geeft een compleet lijstje van haar "Aufenthalte in Psychiatrien". Het is nogal wat. Bedankt voor je uitleg en aanvullende informatie. Zelda was in Prangins heel actief (misschien als therapie?), ze schreef een balletlibretto en drie verhalen, die verloren zijn gegaan. Hartenhof (overleg) 10 jun 2018 10:09 (CEST) Ps, Forel was ook degene die de verslaafde Annemarie Schwarzenbach behandelde, ook na de val die leidde tot haar dood. Ook bij haar was de diagnose schizofrenie. Hartenhof (overleg) 10 jun 2018 10:35 (CEST)
Blijf!
[brontekst bewerken]Doe dat niet! Blijf alsjeblieft. Je kunt niet gemist worden. Hartenhof (overleg) 4 jul 2018 10:05 (CEST)
Dank
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, Dank voor al je bijdragen aan Wiki tot nu toe: goede onderwerpen, mooie stijl, intelligent geschreven, prima bronnen. Als jij er niet geweest was, had de Nederlandse Wiki veel gemist (in 9 jaar 50.000 edits, en 10.000 in Commons -al is het natuurlijk niet de kwantiteit, maar de kwaliteit die telt -en dat zit wel goed bij jou). Laat je niet kisten. Ga lekker iets anders doen (aardige blog), en hopelijk kom je nog eens terug. Wiki kan niet zonder mensen als jij. Dank, Vysotsky (overleg) 5 jul 2018 00:25 (CEST)
Steunbetuiging
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, ik schrok van de Arbcomzaak die je indiende - het was me volledig ontgaan dat dit speelde. Bij dezen alvast een kleine steunbetuiging.
Ik vrees dat dit probleem vaker voorkomt: goede schrijver versus geobsedeerde bijdrager. Het lijkt een weeffout in de vrije bewerkbaarheid van Wikipedia. Overduidelijke vandalistische bijdragen, onzin en fouten vallen gemakkelijk te detecteren en te corrigeren, zodat je zou verwachten dat de kwaliteit over de loop van de tijd toeneemt. Maar helaas: het tegengaan van allerlei semi-goedbedoelde bijdragen kost bakken energie, veel meer dan je van vrijwilligers kunt verwachten, zodat we kwetsbaar zijn voor erosie van alles wat kwalitatief uitsteekt.
Ik vraag me af of er generieke oplossingen bestaan voor dit probleem. Misschien heb jij een idee (voel je vrij om niet te reageren).
Veel sterkte en vriendelijke groet, Josq (overleg) 23 jul 2018 23:26 (CEST)
- Dank voor je steunbetuiging Josq. Dat helpt. Ik realiseer me dat het een lastig probleem is. Verder lijkt het me in deze fase goed even niet inhoudelijk te reageren. Vriendelijke groet terug, Pimbrils (overleg) 24 jul 2018 09:46 (CEST)
- Beste Pimbrils, je weet dat ik àl je artikelen altijd lees, en dat ik je bijdragen dus enorm mis. Groet van Paul Brussel (overleg) 28 jul 2018 22:44 (CEST)
Bericht van de Arbitragecommissie
[brontekst bewerken]Geachte Pimbrils,
De Arbitragecommissie heeft op 27 juli 2018 de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Happytravels aangenomen.
De Arbitragecommissie, 10 aug 2018 23:46 (CEST)
Schrijfweken Friesland 2018
[brontekst bewerken]"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!
Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)
Bericht van de Arbitragecommissie
[brontekst bewerken]Geachte Pimbrils, De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan in de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Happytravels.
Met vriendelijke groet,
De Arbitragecommissie, 8 nov 2018 08:57 (CET)
- Graag dank ik de Arbitragecommissie voor hun inzet en oordeel. Met vriendelijke groeten, Pimbrils (overleg) 8 nov 2018 20:35 (CET)
Hall of Fame
[brontekst bewerken]Dag Pimbrils, bij dezen ben je ingetreden in de Hall of Fame. En meer dan verdiend! Bedankt voor het schrijven van zovele uitmuntende artikelen over, voornamelijk, schilders en schilderijen. - Trijnstel (overleg) 23 nov 2018 20:06 (CET)
- Dag Trijnstel. Erg bedankt. In had deze niet zien aankomen, doet me goed. Ik ben hier een tijdje weinig actief geweest, maar ga zeker wel weer beginnen binnenkort. Moet alleen weer beetje in de “mood” zien te komen. Dit soort waardering helpt daarbij. Vriendelijke groeten, met dank ook aan de anderen die me genomineerd hebben. Vriendelijke groeten, Pimbrils (overleg) 23 nov 2018 21:27 (CET)
Gefeliciteerd. Ik hoop dat dit je goed doet. Hartenhof (overleg) 23 nov 2018 22:13 (CET)
- Van harte gegund! Ymnes (overleg) 23 nov 2018 22:35 (CET)
Fijn
[brontekst bewerken]Dat je terug bent. :) Trijnstel (overleg) 28 nov 2018 23:49 (CET)
Miguel Delibes
[brontekst bewerken]Via bovenstaande link kwam ik uit op Miguel Delibes. Er is wel een familieband met de componist. De grootvader van Miguel zou daarbij een neef zijn van Leo Delibes aldus de Duitse en Spaanse wiki. Terugrekenend lijkt me dat meer kloppen dan dat die grootvader Leo's broer was (ik heb per generatie 20 jaar genomen). De Franse houdt zich afzijdig; schrijft alleen dat het verre familie is.Ceescamel (overleg) 29 nov 2018 15:37 (CET)
- Dag Cees. De informatie die ik vind is nogal tegenstrijdig. De Engelse Wiki Heeft het over een broer, en zo ook het lemma over Leo op de Duitse Wiki. Ook Le Monde houdt het op een broer. Andere sites spreken inderdaad over een neef of familie. Ik heb de zin veralgemeniseerd naar verwant in de vaderlijke lijn. Dat lijkt het meest veilig. Groet, Pimbrils (overleg) 29 nov 2018 21:03 (CET)
- Volgens deze site, die me zeker betrouwbaar lijkt, was de componist inderdaad een neef van zijn grootvader van vaderskant. Marrakech (overleg) 29 nov 2018 22:24 (CET)
- Dag Marrakech. Prima wat mij betreft. Pas gerust aan. Maar we kunnen het natuurlijk ook laten staan zoals het er nu staat. Groet, Pimbrils (overleg) 29 nov 2018 23:03 (CET)
- Het lijkt me prima zo, Pimbrils. Marrakech (overleg) 29 nov 2018 23:14 (CET)
- Dag Marrakech. Prima wat mij betreft. Pas gerust aan. Maar we kunnen het natuurlijk ook laten staan zoals het er nu staat. Groet, Pimbrils (overleg) 29 nov 2018 23:03 (CET)
- Volgens deze site, die me zeker betrouwbaar lijkt, was de componist inderdaad een neef van zijn grootvader van vaderskant. Marrakech (overleg) 29 nov 2018 22:24 (CET)
Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018
[brontekst bewerken]Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.
Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.
Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)
Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap
[brontekst bewerken]Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de schrijfweken over de Duitstalige Gemeenschap van België.
De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Eupen, Kelmis, Lontzen, Raeren en Sankt Vith. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.
Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.
Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.
Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Insipiratie · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 10 dec 2018 05:16 (CET)
Nieuwe dubbele schrijfweek kerstweken 2018
[brontekst bewerken]Allereerst alvast fijne dagen gewenst!
Honderdtachtig jaar geleden werd België met het Verdrag van Londen (1839) een onafhankelijk land. Daarbij verloor Luxemburg meer dan de helft van haar grondgebied aan België. Laten we door artikelen te schrijven dit land weer groeien, maar dan op Wikipedia, en het op één na kleinste land binnen de Europese Unie op Wikipedia groot maken.
Daarom houden we van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 de jaarlijkse kerstschrijfweken schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Luxemburg en verwante onderwerpen.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg.
Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)
- PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2018. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)
Chinese invloeden in de schilderkunst
[brontekst bewerken]Dag Pimbrils, ik ben op zoek naar voorbeelden in de westerse schilderkunst die invloeden tonen uit de Chinese schilderkunst. Ik kan wel voorbeelden van Japanse invloeden bedenken, maar veel verder (of dichterbij) kom ik niet. Kun jij me helpen? heinnlein'' 22 dec 2018 08:47 (CET)
- Dag Hein. Ik kan je helaas niet verder helpen. De invloedslijnen lopen namelijk vooral andersom: de contemporaine Chinese schilderkunst wordt vooral beinvloed door de westerse schilderkunst. Invloeden vanuit China naar het westen lopen vooral via de keramiekkunst. Misschien is er ergens wel een niche, maar ik ben daar helaas niet mee bekend. Voor zover er iets over te zeggen is kan ik niet anders dan slim googelen, maar dat zul jij ook wel al hebben gedaan. Groet en succes met het onderwerp. Laat eens weten als je iets hebt kunnen vinden, vind ik leuk. Groet, Pimbrils (overleg) 22 dec 2018 12:36 (CET)
- Doe ik! De invloeden bereiken natuurlijk wel via het Japanse sumi-e de westerse kunst, maar ik ben vooral op zoek naar een directere link. Vind ik die, dan hoor je zeker van me! heinnlein'' 22 dec 2018 13:28 (CET)
- Als je geduld hebt... Komend semester volg ik als bonus nog het college General introduction to Chinese art, waar ik in eerdere jaren niet aan ben toegekomen maar waar nu wel mijn interesse voor gewekt is. Ik kan het tzt. voorleggen aan de docente, die vast met concrete voorbeelden kan komen. Nog wel een maandje wachten, alleen. Ik heb al eerder een college over Chinese kunst gevolgd, maar daar kwam dit niet ter sprake voor zover ik weet. JurriaanH (overleg) 22 dec 2018 14:36 (CET)
- Hehe, da's fijn! Zoveel geduld heb ik zeker nog wel, ben nog steeds aan het worstelen met andere delen in het artikel. heinnlein'' 22 dec 2018 14:59 (CET)
- Als je geduld hebt... Komend semester volg ik als bonus nog het college General introduction to Chinese art, waar ik in eerdere jaren niet aan ben toegekomen maar waar nu wel mijn interesse voor gewekt is. Ik kan het tzt. voorleggen aan de docente, die vast met concrete voorbeelden kan komen. Nog wel een maandje wachten, alleen. Ik heb al eerder een college over Chinese kunst gevolgd, maar daar kwam dit niet ter sprake voor zover ik weet. JurriaanH (overleg) 22 dec 2018 14:36 (CET)
- Doe ik! De invloeden bereiken natuurlijk wel via het Japanse sumi-e de westerse kunst, maar ik ben vooral op zoek naar een directere link. Vind ik die, dan hoor je zeker van me! heinnlein'' 22 dec 2018 13:28 (CET)
- Beste Pim, zoals beloofd zou ik je iets laten weten wanneer ik wat wijzer ben geworden over de Chinese invloed op de westerse schilderkunst. Die is inderdaad summier, maar Bernhard Rode waagde enkele bescheiden pogingen. heinnlein'' 6 feb 2019 17:25 (CET)
- Leuk Hein, dank voor je bericht, mooi lemma. Hartelijke groet, Pimbrils (overleg) 6 feb 2019 20:50 (CET)
- Beste Pim, zoals beloofd zou ik je iets laten weten wanneer ik wat wijzer ben geworden over de Chinese invloed op de westerse schilderkunst. Die is inderdaad summier, maar Bernhard Rode waagde enkele bescheiden pogingen. heinnlein'' 6 feb 2019 17:25 (CET)
Tentoonstelling Edward Steichen
[brontekst bewerken]Goedenavond Pim. Ik zag dat je had gereageerd op mijn bronvraag bij de benaming van de tentoonstelling van Edward Steichen. Ik stel deze verklarende toevoeging op prijs. Wel denk ik dat de formulering 'De tentoonstelling, die wel "de grootste fotografische tentoonstelling ooit gerealiseerd" wordt genoemd', die er voorheen ook stond, in ieder geval op het oog nog steeds die kwalificerende suggestie heeft die mij op het verkeerde been zette. Kan er iets van gemaakt worden als 'die als ondertitel ... heeft', zodat de lezer meteen ziet dat er hier sprake is van een donorprincipe? Apdency (overleg) 22 dec 2018 19:03 (CET)
- Ik kijk er straks of anders morgen even naar Apdency. Ik snap wat je zegt, het staat er niet heel duidlijk. Hartelijke groet, Pimbrils (overleg) 22 dec 2018 21:05 (CET)
- Prima verwoord nu, compliment. (Ik heb nog wel het oorspronkelijke voornaamwoord 'die' teruggezet; zie bewerkingssamenvatting.) Groet, Apdency (overleg) 23 dec 2018 10:34 (CET)
Robert Walser
[brontekst bewerken]Dag Pimbrils, goed te zien dat je toch niet echt weg bent. Wil je de laatste serie wijzigingen bij Robert Walser en deze discussie eens bekijken? Bedankt, Hartenhof (overleg) 30 jan 2019 20:47 (CET)
- Dag Hartenhof. Ik weet ook niet goed wat ik hiermee aan moet. Het heeft de schijn van een overgekopieerde tekst. Ik weet ook niet wat ik moet vinden van de opmerking dat hij de de nieuwe tekst heeft geplaatst in opdracht van het Walzer Cenrum. Lijkt me niet in de geest van Wikipedia, niemand heeft hier een primaat op informatie. Dan kan elke fanclub wel met een eigen versie komen. Ik heb echter geen zin om me nog tegen dit soort dingen te verzetten. Jammer van het werk, denk ik dan, er was niet zoveel mis met het oorspronkelijke lemma, maar zo gaat dat hier. Ik denk dat ik het er verder maar bij laat, kan de energie even niet opbrengen. Hartelijke groet, Pimbrils (overleg) 30 jan 2019 23:09 (CET)
- Kon het toch niet laten. Pimbrils (overleg) 31 jan 2019 21:06 (CET)
Schilderijen
[brontekst bewerken]Hi Pimbrils, Ik zag dat je het artikel Tafereel van de Septemberdagen 1830 op de Grote Markt te Brussel hebt geschreven enkele jaren terug. Dit schilderij heeft op de website van de VRT speciaal aandacht gekregen als onderdeel van een serie schilderijen die historisch belangrijk zijn. Al deze schilderijen en schilders zouden een artikel moeten hebben op Wikipedia. Ik heb daarom een lijst gemaakt op Wikipedia:Wikiproject/België/Lijst van op reis met Vlaamse meesters (VRT) die ik iedere week aanvul met een nieuw schilderij. Hopelijk wil je meehelpen om alle rode links blauw te maken en ieder schilderij en schilder een eigen artikel te geven. Merk op: door andere spellingen en hoofdletterverschillen kunnen bepaalde links rood zijn, terwijl het onderwerp al wel bestaat. Groetjes - Romaine (overleg) 17 mrt 2019 19:57 (CET)
- Hoi Romaine. Ik zal kijken, ik krijg het vroegere enthousiasme maar moeizaam terug, maar probeer Khnopff wel ter hand te nemen. Pimbrils (overleg) 17 mrt 2019 23:37 (CET)
La baigneuse endormie (1897)
[brontekst bewerken]Hallo Pimbrils. Hoewel het waar is dat we aarzelden over de identiteit van het model van dit schilderij, lijdt het geen twijfel dat het vandaag om Amélie Diéterle gaat en niet om Gabrielle Renard. Amelie was, in tegenstelling tot Gabrielle, blond en had een dun gezicht en een blanke huid en we weten dat ze op dit moment poseerde voor Renoir. Gabrielle Renard diende als een model voor 160 tot 200 werken van Renoir, maar niet voor deze. Met vriendelijke groetenPatrifor (overleg) 5 mei 2019 07:53 (CEST)
- Dag Patifror. Als je een recente bron hebt voor bovenstaande pas ik het graag aan. Groet, Pimbrils (overleg) 6 mei 2019 11:12 (CEST)
- Ik kom het vraagstuk Diéterle of Renard ook tegen op het lemma over Diéterle op de franse Wikipedia. Kijk eens op mijn kladblok hoe ik geprobeerd heb het op te lossen. Ik zou alleen graag wat meer bronnenondersteuning hebben. Alleen het Franse lemma is wat mager, hoe goed het ook gedocumenteerd lijkt. Op het internet krijg ik weinig gevonden. Kun jij me daar nog aan helpen? Groet, Pimbrils (overleg) 6 mei 2019 22:01 (CEST)
Misdaad en straf
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, ik heb je in het overleg bij Misdaad en straf onze specialist Russische literatuur genoemd, omdat ik meteen aan je dacht voor verdere uitwerking en verbetering van het artikel. Als je daar zin in hebt natuurlijk. Waarderende groet, J.G.G. (overleg) 4 nov 2019 14:43 (CET)
- Dag Beachcomber, mag ik dat nog zo zeggen? Ik zie je verzoek, een beetje laat wellicht. Ik beschouw mezelf niet als specialist, om te beginnen, maar als liefhebber Russische literatuur ben ik inderdaad goed bekend met het het boek. Ook bezit ik relevante secundaire literatuur. Ik ga je verzoek echter niet inwilligen. Een goed encyclopedisch boekverslag schrijven is een lastige klus die flink wat energie vraagt. Daar kan ik me hier al een hele tijd niet meer toe zetten. Maar leuk dat je nog aan me denkt. Hartelijke groet, Pimbrils (overleg) 20 nov 2019 21:01 (CET)
Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?
[brontekst bewerken]In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?
WikiZaterdag in Utrecht
Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!
Online meedoen
Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.
Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.
Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)
Graag controle. Wil je even kijken? Bedankt! Hartenhof (overleg) 26 feb 2020 16:17 (CET)
- Dag Hartenhof. Leuk dat je deze lemma’s hebt geschreven. Ik ben weinig bekend met IJslandse kunstenaars en zo steek ik ook nog eens wat op. Ik voel me echter niet vrij iets toe te voegen en stijl acht ik een persoonlijke zaak. Dus wat mij betreft prima zo. Aardig weer een link te zien naar John Ashbery. Groet, met veel waardering, Pimbrils (overleg) 26 feb 2020 22:23 (CET)
- Dag Primbrils. Het stuk over Nína is nog niet helemaal af, over haar stijl en opvattingen wil ik nog wat toevoegen. Het vreemde is dat Commons van beide kunstenaressen vrijwel niks bevat, zodat ik afhankelijk was van externe links. Ik ben altijd een voorstander van inzichtgevende plaatjes bij een artikel. Hartelijk dank voor je reactie, groet, Hartenhof (overleg) 26 feb 2020 23:40 (CET)
- Dat ben ik ook Hartenhof, alleen de copyright wetgeving stamt nog uit een ander tijdperk. Daar valt even niets aan te doen. Groet weer, Pimbrils (overleg) 27 feb 2020 19:46 (CET)
- Dag Primbrils. Het stuk over Nína is nog niet helemaal af, over haar stijl en opvattingen wil ik nog wat toevoegen. Het vreemde is dat Commons van beide kunstenaressen vrijwel niks bevat, zodat ik afhankelijk was van externe links. Ik ben altijd een voorstander van inzichtgevende plaatjes bij een artikel. Hartelijk dank voor je reactie, groet, Hartenhof (overleg) 26 feb 2020 23:40 (CET)
Dag Pimbrils. Ter informatie: je "tweederangs schrijfstertje" is verdwenen. Allerhartelijkst, ErikvanB (overleg) 2 apr 2020 15:06 (CEST)
- Dank voor de attendering Erik, deze stond niet op mijn volglijst. En ach, wat zal ik ervan zeggen? De toevoeging was uit 2009, zie ik, zo zou ik het nu waarschijnlijk ook niet meer opschrijven, in elk geval niet zonder verwijzing. De omschrijving “tweederangs schrijfstertje” komt overigens letterlijk uit het nawoord van Jos van Damme bij zijn vertaling van Brjoesovs De vuurengel (blz. 350, 1990). Misschien zal ik nog eens een artikeltje over haar schrijven, om het goed te maken. Vladislav Chodasevitsj wijdt een heel hoofdstuk aan haar in zijn Necropolis, dat ik nu weer naast me heb liggen. Voor de liefhebber kan alles E-waardig zijn, zelfs een tweederangs schrijfstertje. Hartelijke groet, Pimbrils (overleg) 2 apr 2020 20:54 (CEST)
- Hoe tweederangs het schrijfstertje was zullen we nooit weten. Of hebben we iets van haar gelezen? Had ze überhaupt al iets gepubliceerd in de periode waarover we het hier hebben, tot omstreeks 1914, ze was toen 30. Ze had nog 14 jaar te gaan tot haar zelfmoord in Parijs in 1928. Hartenhof (overleg) 3 apr 2020 11:38 (CEST)
- Ook dat is waar. Groet, Pimbrils (overleg) 3 apr 2020 20:12 (CEST)
- Hoe tweederangs het schrijfstertje was zullen we nooit weten. Of hebben we iets van haar gelezen? Had ze überhaupt al iets gepubliceerd in de periode waarover we het hier hebben, tot omstreeks 1914, ze was toen 30. Ze had nog 14 jaar te gaan tot haar zelfmoord in Parijs in 1928. Hartenhof (overleg) 3 apr 2020 11:38 (CEST)
Beoordelingsnominatie Liggend naakt (Sjaantje van Ingen)
[brontekst bewerken]Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.
Het gaat om Liggend naakt (Sjaantje van Ingen) dat is genomineerd door Friedricheins.
De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200403#Liggend naakt (Sjaantje van Ingen) en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 4 apr 2020 00:56 (CEST)
Fijn (2)
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, wat fijn dat je weer interessante artikelen bijdraagt, die ik, zoals je weet, altijd met plezier en interesse lees. Want, bijvoorbeeld, werkelijk onbegrijpelijk dat er nog geen artikel over Jan Baptist van der Hulst was... Groet van Paul Brussel (overleg) 31 aug 2020 23:29 (CEST)
Controleer uw e-mail
[brontekst bewerken]Hallo, Pimbrils: Controleer uw e-mail! Onderwerp: "The Community Insights survey is coming!" Als u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar surveys@wikimedia.org.
(Please check your email! Subject: "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)
Samuel (WMF) (overleg) 24 sep 2020 15:56 (CEST)
Beste Pimbrils, Dit artikel is op TBP terecht gekomen. Wellicht terecht, ik kan niets over haar vinden op internet, behalve dan dat ze voorkomt in een verhaal van Marina Tsvetajeva, waarvan het waarheidsgehalte niet zo zeker is. Zou je een blik willen werpen op het artikel, wellicht is het wel te redden, doordat jij meer vindt. Vrg, Leo CXXIV (overleg) 6 okt 2020 00:02 (CEST)
- Dag Leo, ik heb wel een en ander liggen van Tsvetajeva, maar niet Tranen groter dan mijn ogen, waarin het betreffende verhaal staat opgenomen. In het nawoord van haar gedichtenbundel in de Russische Bibliotheek meldt Marko Fondse (blz. 714-715) dat het een half-Engelse actrice is met wie ze “een hartstochtelijke relatie” aanging en voor wie ze Verzen voor Sonjetsjka schreef. Als je in het Russisch zoekt (Сонечка Голлидэй биография) vind je ook wel wat, maar het is me toch teveel werk om te proberen op basis daarvan tot een goed lemma te komen. Het onderwerp is ook wel vergezocht voor de Nederlandse Wikipedia vind ik zelf. Kijk maar. Succes en groet, Pimbrils (overleg) 6 okt 2020 22:36 (CEST)
Uitnodiging prijsuitreiking Schrijfwedstrijd 2020
[brontekst bewerken]Hallo!
In het verleden heb je al eens een prijs gewonnen in de Wikipedia:Schrijfwedstrijd. In 2020 is een nieuwe editie georganiseerd en als oud-winnaar willen we jou ook graag uitnodigen voor de prijsuitreiking van dit jaar.
De prijsuitreiking zal zijn op 16 januari op de Nieuwjaarsborrel van Wikimedia Nederland: Wikimedia Nederland is wederom de sponsor van de drie prijzen, t.w. drie waardebonnen van resp. 100, 65 en 35 euro.
De Nieuwjaarsborrel vindt plaats via Zoom, van 15-17 CET. Er zal een virtuele toast worden gehouden en WMNL biedt aan om je hiervoor een kleinigheidje toe te zenden. Wil je graag meedoen met de toast, schrijf je dan in voor 6 januari. Na die datum zijn de inschrijvingen nog steeds open, maar zal de mogelijkheid om je in te schrijven voor een attentie voorbij zijn. Zie hier voor meer informatie en een link naar het inschrijfformulier.
Vriendelijk groet, Namens de jury,
Ciell
MediaWiki message delivery (overleg) 29 dec 2020 13:27 (CET)
Dag Pimbrils, bij het artikel Bertha Wegmann heb jij ooit vermeld dat zij in 1892 de Ingenio et arti-medaille zou hebben gekregen, maar deze medaille werd in de periode 1863-1906 aan niemand uitgereikt. Christiaan IX van Denemarken hield blijkbaar niet van kunst en wetenschap. Ik heb de zin verwijderd, maar ik weet dat jij zoiets niet lichtvaardig zou beweren. Bedoelde je misschien een andere medaille? Hartenhof (overleg) 16 jul 2021 10:35 (CEST)
- Dag Hartenhof. Fijn weer eens van je te horen. Ik kan het niet meer terughalen, maar ik zie het ook op de Engelse Wikipedia staan, met een referentie naar informatie Hirschsprung.dk. Kan goed zijn dat ik het daar vandaan heb. Klaarblijkelijk is die info onjuist. Goed dat je dat rechttrekt. Groet, Pimbrils (overleg) 16 jul 2021 22:41 (CEST)
- Dit schijnt de bron te zijn: Durholm, Emilie Boe Bierlich. "Bertha Wegmann 1847–1926". Hirschsprung Museum. Archived from the original on 16 July 2011. [In 1892 Bertha Wegmann] became one of the first women to receive the Gold Medal of merit Ingenio et Arti. An example of an early female recipient. Blijkbaar een tentoonstellingscatalogus van de Hirschsprungske Samling. Het is niet goed te begrijpen, het druist in tegen wat er te vinden is over Ingenio et arti. Ik zoek verder. Bedankt voor je reactie en hartelijke groet, Hartenhof (overleg) 17 jul 2021 08:14 (CEST)
- Ik heb 't ook weggehaald op de Engelse Wiki. In de aangehaalde bron Kunstindeks Danmark & Weilbachs Kunstnerleksikon komt het helemaal niet voor. Waar de Hirschsprungske het vandaan heeft blijft een raadsel. Groet, Hartenhof (overleg) 21 jul 2021 21:33 (CEST)
- Dit schijnt de bron te zijn: Durholm, Emilie Boe Bierlich. "Bertha Wegmann 1847–1926". Hirschsprung Museum. Archived from the original on 16 July 2011. [In 1892 Bertha Wegmann] became one of the first women to receive the Gold Medal of merit Ingenio et Arti. An example of an early female recipient. Blijkbaar een tentoonstellingscatalogus van de Hirschsprungske Samling. Het is niet goed te begrijpen, het druist in tegen wat er te vinden is over Ingenio et arti. Ik zoek verder. Bedankt voor je reactie en hartelijke groet, Hartenhof (overleg) 17 jul 2021 08:14 (CEST)
Konst
[brontekst bewerken]Dag Pimbrils,
Voor het geval je het zelf niet gezien hebt: je wordt bedankt. Mvg, Encycloon (overleg) 23 jan 2022 18:19 (CET)
- Dank voor de attendering Encycloon. Alles klopt, geeft hij aan, en noemt dat opmerkelijk. De wetenschap blijft sceptisch. Maar leuk om te lezen. Groet, Pimbrils (overleg) 23 jan 2022 22:00 (CET)
Josephine Chaplin
[brontekst bewerken]Leuk artikeltje over Josephine Chaplin, dankjewel! Fijn dat ze op deze manier toch een beetje herinnerd wordt. Sietske | Reageren? 22 jul 2023 22:26 (CEST)
Melding links naar doorverwijspagina's
[brontekst bewerken]Beste Pimbrils, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:
- Het artikel Constant Wauters bevat een link naar de doorverwijspagina Napels.
Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 }
(of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.
Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 27 feb 2024 20:40 (CET)