Wil je je aanmelden of registreren bij Facebook?
Informatie voor mensen die geen Meta-producten gebruiken
Meta Platforms, Inc. ('Meta', 'we/wij', 'onze' of 'ons') verwerkt je naam, mobiele telefoonnummer en/of je e-mailadres als we deze van onze gebruikers ontvangen via de functie voor het uploaden van contacten of het synchroniseren van contacten op Facebook, in Messenger of op Instagram ('Contacten uploaden'). We verwerken deze gegevens zelfs als je geen gebruiker bent van Facebook, Messenger of Instagram en/of geen account bij ons hebt (een 'Niet-gebruiker').
Informatie over Contacten uploaden en hoe dit werkt
Als een gebruiker Contacten uploaden gebruikt en ons toegang verleent tot het adresboek van zijn of haar apparaat. We openen en uploaden de namen, telefoonnummers en e-mailadressen in het adresboek van de gebruiker elke dag naar onze servers. Dit omvat gegevens van zowel gebruikers van Facebook, Messenger en/of Instagram als andere contacten die geen gebruikers zijn of geen account hebben (oftewel Niet-gebruikers).
Welke gegevens worden er verzameld over Niet-gebruikers?
We verzamelen de naam, het mobiele telefoonnummer en/of het e-mailadres van de contacten van een gebruiker.
Hoe gebruiken we de gegevens van een Niet-gebruiker?
Contacten uploaden is een optionele functie waarbij gebruikers ervoor kunnen kiezen het adresboek van hun apparaat te uploaden naar Facebook, Messenger en/of Instagram. We verwerken de namen, telefoonnummers en/of e-mailadressen in het adresboek om te zien of een van de nummers of e-mailadressen van een gebruiker is. Als een contact van een gebruiker ook Facebook, Messenger en/of Instagram gebruikt, kunnen we dit contact op Facebook voorstellen als iemand om een vriendschapsverzoek naar te sturen in Mensen die je misschien kent van de Facebook-gebruiker of als een voorgesteld account om te volgen op Instagram. Gebruikers kunnen ook Niet-gebruikers uitnodigen via sms of e-mail om lid te worden van Facebook, Messenger en/of Instagram.
Met Contacten uploaden kunnen we ook een Niet-gebruiker die lid wordt van Facebook als vriend om toe te voegen voorstellen aan de gebruiker via Mensen die je misschien kent of als een voorgesteld account om te volgen op Instagram.
Ten slotte gebruiken we de geüploade adresboeken ook om verdachte activiteit in de Meta-producten te onderzoeken en ons platform veilig te houden. We gebruiken de geüploade adresboeken ook voor zakelijke kennis en analyses om mensen en gebruikers van de Producten van Meta-bedrijven nauwkeurig te tellen.
Meta deelt de gegevens die we verzamelen, de infrastructuur, de systemen en de technologie met de andere Meta-bedrijven. We delen de gegevens van Niet-gebruikers met andere Meta-bedrijven om de functie Contacten importeren te kunnen bieden en voor de hierboven uiteengezette doeleinden.
We bewaren de persoonlijke gegevens van Niet-gebruikers zo lang als nodig is om gebruikers de functie Contacten importeren te bieden en voor de hierboven beschreven doeleinden. In bepaalde gevallen is het mogelijk dat we je contactgegevens langer moeten bewaren, waaronder als je ons hebt gevraagd deze te verwijderen. Dit omvat juridische redenen, zoals reageren op een juridisch verzoek of voldoen aan de toepasselijke wetgeving, voor regelgeving en rechtszaken, om schade te voorkomen of uit veiligheids-, beveiligings- en integriteitsoverwegingen. Hoelang we je contactgegevens moeten bewaren, is afhankelijk van de specifieke reden.
Hoe Niet-gebruikers hun rechten kunnen uitoefenen
We bieden Niet-gebruikers de mogelijkheid om hun rechten uit te oefenen op grond van de toepasselijke wetgeving. Neem contact met ons op via de onderstaande contactgegevens als je je rechten wilt uitoefenen.
Je vindt op Facebook, op Instagram en in het Facebook-helpcentrum meer informatie over hoe privacy werkt.
We hopen dat we een antwoord kunnen bieden op eventuele vragen van een Niet-gebruiker over de manier waarop we zijn of haar persoonlijke gegevens verwerken. In sommige landen kun je mogelijk ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming voor Meta Platforms, Inc. en afhankelijk van je rechtsgebied kun je mogelijk ook rechtstreeks contact opnemen met je lokale gegevensbeschermingsautoriteit.
Klik hier als je een vraag hebt over de rechten die je mogelijk hebt.
Hoe we gegevens overdragen
We delen de gegevens die we wereldwijd verzamelen, zowel intern in onze kantoren en datacentra als extern met onze partners, serviceproviders en leveranciers. Omdat Meta wereldwijd opereert, met gebruikers, partners en werknemers van over de hele wereld, zijn overdrachten om verschillende redenen noodzakelijk, onder andere zodat we de diensten kunnen uitvoeren en aanbieden die zijn beschreven in deze Kennisgeving over gegevens.
De gegevens van Niet-gebruikers worden overgedragen aan of doorgestuurd naar, of opgeslagen en verwerkt op de volgende locaties:
  • Plaatsen waar we infrastructuur of datacentra hebben, waaronder de Verenigde Staten, Ierland, Denemarken en Zweden
  • Landen waar Meta-producten beschikbaar zijn
  • Andere landen waar onze partners, serviceproviders en leveranciers zich bevinden buiten het land waar je woont, voor doeleinden zoals beschreven in deze Kennisgeving over gegevens.
We doen een beroep op geschikte mechanismen voor internationale gegevensoverdrachten. Voor gegevens die we verzamelen, doen we bijvoorbeeld het volgende:
  • We maken gebruik van modelcontractbepalingen die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie en door andere relevante autoriteiten.
  • We baseren ons op besluiten van de Europese Commissie en van andere relevante autoriteiten voor de vraag of andere landen een adequaat niveau van gegevensbescherming hebben.
  • We gebruiken gelijkwaardige mechanismen op grond van toepasselijke wetgeving die geldt voor gegevensoverdrachten aan de Verenigde Staten en andere relevante landen.
Regionale privacyverklaring voor de Verenigde Staten
Als je een inwoner van de Verenigde Staten bent, kun je meer informatie vinden over de privacyrechten voor consumenten door de regionale privacyverklaring voor de Verenigde Staten te lezen.
Contact met ons opnemen
Als je vragen hebt over deze Kennisgeving, of als je vragen, klachten of verzoeken hebt met betrekking tot je gegevens, gebruik dan dit formulier.
Als je geen toegang hebt tot het formulier, kun je ons ook schrijven op het volgende adres:
Meta Platforms, Inc.
T.A.V.: Privacy Operations
1601 Willow Road
Menlo Park, CA 94025
Nederlands
Meta © 2024