Vil du logge inn på eller bli medlem av Facebook?
Informasjon til folk som ikke bruker Meta-produkter
Meta Platforms, Inc. («Meta», «vi», «vår» eller «oss») behandler navnet ditt, mobilnummeret ditt og/eller e-postadressen din hvis vi mottar denne informasjonen fra brukerne våre gjennom funksjonen kontaktopplasting eller kontaktsynkronisering på Facebook, Messenger eller Instagram («kontaktopplasting»). Vi behandler denne informasjonen selv om du ikke er en bruker av Facebook, Messenger eller Instagram og/eller ikke har en konto hos oss (en «ikke-bruker»).
Om kontaktopplasting og hvordan det fungerer
Når en bruker anvender kontaktopplasting og gir oss tilgang til adresseboken på enheten deres Vi registrerer og laster opp navnene, telefonnumrene og e-postadressene i adresseboken på daglig basis til serverne våre, inkludert de som tilhører brukere av Facebook, Messenger og/eller Instagram, samt andre kontakter som ikke er brukere eller som ikke har konto (det vil si ikke-brukere).
Hvilken informasjon samles inn om ikke-brukere?
Vi samler inn navnet, mobilnummeret og/eller e-postadressen til brukernes kontakter.
Hvordan bruker vi informasjon om ikke-brukere?
Kontaktopplasting er en valgfri funksjon der brukere kan velge å laste opp adresseboken fra enheten sin til Facebook, Messenger og/eller Instagram. Vi behandler navnene, telefonnumrene og/eller e-postadressene i adresseboken for å se om noen av numrene eller e-postadressene tilhører brukere. Hvis en brukers kontakt også er på Facebook, Messenger og/eller Instagram, kan vi foreslå denne kontakten på Facebook som en person brukeren kan sende en venneforespørsel til i Facebook-brukerens Personer du kanskje kjenner, eller som en foreslått konto å følge på Instagram. Brukere kan også invitere ikke-brukere til Facebook, Messenger og/eller Instagram via tekstmelding eller e-post.
Kontaktopplasting gjør det også mulig for å oss å foreslå en ikke-bruker som blir bruker på Facebook, som en venn brukeren kan legge til gjennom Personer du kanskje kjenner, eller som en foreslått konto å følge på Instagram.
Vi bruker også adressebøkene som lastes opp, til å undersøke mistenkelig aktivitet i Meta-produktene og holde plattformen vår trygg. Vi gjennomfører også forretningsundersøkelser og analyser ved hjelp av adressebøkene som er lastet opp, for å telle antall personer og brukere i Meta-selskapenes produkter på en nøyaktig måte.
Meta deler informasjon vi samler inn, infrastruktur, systemer og teknologi med de andre Meta-selskapene. Vi deler data fra ikke-brukere med andre Meta-selskaper for å kunne levere kontaktimport og for formålene som er beskrevet over.
Vi lagrer ikke-brukeres personopplysninger så lenge som nødvendig for å levere funksjonen for kontaktimport til brukerne, og for formålene som er beskrevet over. I noen tilfeller må vi beholde kontaktinformasjonen din lenger, også etter at du har bedt oss om å slette den. Dette inkluderer av juridiske årsaker som for eksempel å svare på en juridisk forespørsel eller overholde gjeldende lover i forbindelse med lovmessige forhold eller søksmål, hindre skader, eller av trygghets-, sikkerhets- og integritetsformål. Hvor lenge vi må beholde informasjonen avhenger av den bestemte årsaken.
Hvordan ikke-brukere kan utøve rettighetene sine
Vi gir ikke-brukere mulighet til å utøve rettighetene sine i samsvar med gjeldende rett. For å utøve rettighetene dine kan du kontakte oss via kontaktinformasjonen nedenfor.
Du kan lære mer om hvordan personvern fungerer på Facebook, på Instagram og i Facebooks hjelpesenter.
Vi håper vi kan besvare alle spørsmål ikke-brukere måtte ha om hvordan vi behandler personopplysningene deres. I enkelte land kan du også kontakte den datatilsynsansvarlige for Meta Platforms, Inc., og avhengig av jurisdiksjonen din kan du også kontakte det lokale datatilsynet ditt direkte.
Klikk her hvis du lurer på noe om rettighetene dine.
Slik overfører vi informasjon
Vi deler informasjonen vi samler inn globalt, både internt mellom våre ulike kontorer og datasentre, og eksternt med partnere, tjenesteleverandører og forhandlere. Siden Meta er et globalt selskap – med brukere, partnere og ansatte over hele verden – kreves overføringer av en rekke grunner, inkludert for at vi skal kunne drive og levere tjenestene som er beskrevet i denne datamerknaden.
Informasjon om ikke-brukere vil bli overført til eller lagret og/eller behandlet
  • på steder der vi har infrastruktur og datasentre, blant annet USA, Irland, Danmark og Sverige
  • i land der Meta-produktene er tilgjengelige
  • i andre land der våre partnere, tjenesteleverandører og forhandlere befinner seg, utenfor landet du bor i, for formål som er beskrevet denne datamerknaden
Vi benytter egnede mekanismer for internasjonale dataoverføringer. For eksempel, for informasjon vi innhenter:
  • Vi bruker standard kontraktsbestemmelser som er godkjent av Europakommisjonen og andre relevante myndigheter.
  • Vi baserer oss på vurderinger gjort av Europakommisjonen og andre relevante myndigheter når det gjelder hvorvidt andre land har tilstrekkelige nivåer av databeskyttelse.
  • Vi bruker tilsvarende mekanismer under relevant lovgivning som gjelder for dataoverføringer til USA og andre relevante land.
Regional personvernmerknad for USA
Hvis du bor i USA, kan du finne ut mer om personvernrettighetene dine som forbruker ved å lese gjennom Regional personvernmerknad for USA.
Kontakt oss
Hvis du har spørsmål om denne merknaden eller har spørsmål, klager eller forespørsler om informasjonen din, kan du bruke dette skjemaet.
Hvis du ikke har tilgang til skjemaet, kan du også skrive til oss på denne adressen:
Meta Platforms, Inc.
ATTN: Privacy Operations (personvernavdelingen)
1601 Willow Road
Menlo Park, CA 94025, USA
Norsk (bokmål)
Meta © 2024