Vil du logge på eller tilmelde dig Facebook?
Oplysninger til personer, der ikke bruger Meta-produkter
Meta Platforms, Inc. ("Meta", "vi", "vores" eller "os") behandler dit navn, dit mobilnummer og/eller din e-mailadresse, hvis vi modtager disse oplysninger fra vores brugere via kontaktoverførsel eller kontaktsynkronisering på Facebook, Messenger eller Instagram ("kontaktoverførsel"). Vi behandler også disse oplysninger, selvom du ikke er bruger af Facebook, Messenger eller Instagram og/eller ikke har en konto hos os (en "ikke-bruger").
Om kontaktoverførsel og hvordan det fungerer
Når en bruger anvender kontaktoverførsel og giver os adgang til adressebogen på vedkommendes enhed. Vi tilgår og overfører dagligt navne, telefonnumre og e-mailadresser fra brugerens adressebog til vores servere, herunder oplysninger om brugere på Facebook, Messenger og/eller Instagram og andre kontakter, der ikke er brugere, eller som ikke har en konto (dvs. ikke-brugere).
Hvilke oplysninger indsamles om ikke-brugere?
Vi indsamler navn, mobilnummer og/eller e-mailadresse på en brugers kontakter.
Hvordan bruger vi en ikke-brugers oplysninger?
Kontaktoverførsel er en valgfri funktion, hvormed en bruger kan vælge at overføre adressebogen på vedkommendes enhed til Facebook, Messenger og/eller Instagram. Vi behandler navne, telefonnumre og/eller e-mailadresser i adressebogen for at se, om nogen af numrene eller e-mailadresserne tilhører brugere. Hvis en brugers kontakt også er på Facebook, Messenger og/eller Instagram, kan vi foreslå denne kontakt på Facebook som en person, brugeren kan sende en venneanmodning til i Facebook-brugerens Personer, du måske kender, eller som forslag til en konto, som brugeren kan følge på Instagram. Brugere kan også invitere ikke-brugere til at deltage på Facebook, Messenger og/eller Instagram via sms eller e-mail.
Kontaktoverførsel giver os desuden mulighed for at foreslå en ikke-bruger, der deltager som en bruger af Facebook, som en ven, der kan tilføjes af brugeren, via Personer, du måske kender eller som en foreslået konto, man kan følge på Instagram.
Endelig bruger vi også de overførte adressebøger til at undersøge mistænkelig aktivitet i Meta-produkterne og til at holde vores platform sikker. Vi udfører business intelligence og analyser ved hjælp af de overførte adressebøger til at have en præcis optælling af personer og brugere af Meta-virksomhedernes produkter.
Meta deler de oplysninger, vi indsamler, infrastruktur, systemer og teknologi med de andre Meta-virksomheder. Vi deler data om ikke-brugere med andre Meta-virksomheder for at kunne levere funktionen Import af kontakter og af hensyn til de formål, der er angivet i det ovenstående.
Vi gemmer ikke-brugeres personoplysninger, så længe det er nødvendigt for at levere funktionen Import af kontakter til brugere, og til de formål, der er angivet i det ovenstående. I visse tilfælde er vi nødt til at beholde dine kontaktoplysninger i længere tid, også i tilfælde, hvor du har bedt os om at slette dem. Det kan være af juridiske årsager, f.eks. for at kunne svare på en juridisk anmodning eller for at overholde gældende lov, af regulatoriske eller proceshensyn, for at forhindre skade eller af sikkerheds- og integritetshensyn. Varigheden af vores lagring afhænger af den specifikke årsag.
Sådan kan ikke-brugere udøve deres rettigheder
Vi giver ikke-brugere mulighed for at håndhæve deres rettigheder under gældende lovgivning. Hvis du ønsker at håndhæve dine rettigheder, kan du kontakte os med nedenstående kontaktoplysninger.
Du kan læse mere om, hvordan beskyttelse af personoplysninger fungerer, på Facebook og Instagram samt i Hjælp til Facebook.
Vi håber, at vi kan imødekomme eventuelle forespørgsler, som en ikke-bruger måtte have, om den måde, hvorpå vi behandler ikke-brugeres personoplysninger. I visse lande kan du også kontakte databeskyttelsesrådgiveren for Meta Platforms, Inc., og, afhængigt af din jurisdiktion, muligvis også den lokale databeskyttelsesmyndighed direkte.
Klik her, hvis du har spørgsmål om dine rettigheder.
Sådan overfører vi oplysninger
Vi deler de oplysninger, vi indsamler, globalt – både internt på tværs af vores kontorer og datacentre og eksternt med vores partnere, tjenesteudbydere og leverandører. Eftersom Meta er en global virksomhed med brugere, partnere og medarbejdere over hele verden, er overførsler nødvendige af en række forskellige årsager, herunder så vi kan drive og levere de tjenester, der er angivet i denne dataunderretning.
Ikke-brugeres oplysninger vil blive overført eller videregivet til eller opbevaret og behandlet her:
  • Steder, hvor vi har infrastruktur eller datacentre, herunder bl.a. USA, Irland, Danmark og Sverige
  • Lande, hvori Meta-produkter er tilgængelige
  • Andre lande end dit bopælsland, hvori vores partnere, tjenesteudbydere og leverandører befinder sig, til de formål, som er beskrevet i denne dataunderretning.
Vi anvender relevante mekanismer for internationale dataoverførsler. Eksempelvis er følgende gældende for oplysninger, vi indsamler:
  • Vi anvender standardkontraktbestemmelser, der er godkendt af Europa-Kommissionen og af andre relevante myndigheder.
  • Vi forlader os på afgørelser fra Europa-Kommissionen og fra andre relevante myndigheder om, hvorvidt andre lande har et tilstrækkeligt databeskyttelsesniveau.
  • Vi benytter tilsvarende mekanismer i henhold til gældende love, der gælder for dataoverførsler til USA og andre relevante lande.
Regional meddelelse om beskyttelse af personoplysninger for USA
Hvis du er borger i USA, kan du læse mere om dine rettigheder til beskyttelse af personoplysninger som forbruger ved at gennemgå meddelelsen om beskyttelse af personoplysninger for USA.
Kontakt os
Hvis du har spørgsmål om denne meddelelse eller har spørgsmål til, klager over eller anmodninger vedrørende dine oplysninger, kan du benytte denne formular.
Alternativt, hvis du ikke har adgang til formularen, kan du skrive til os på følgende adresse:
Meta Platforms, Inc.
ATTN: Privacy Operations
1601 Willow Road
Menlo Park, CA 94025
Dansk
Meta © 2024