Головна - Новини - Фронтмен гурту «Пиріг і Батіг» став учасником резиденції в будинку «Слово»

Фронтмен гурту «Пиріг і Батіг» став учасником резиденції в будинку «Слово»

Час прочитання: < 1 хв

Український музикант та художник Мар’ян Пирожок (фронтмен гурту «Пиріг і Батіг») долучився до резиденції у харківському будинку «Слово».

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про його участь?

Мар’ян Пирожок перебуватиме на резиденції до 6 серпня, в її межах він продовжить працювати над однією з частин проєкту «Замордовані».

«”Замордовані” проєкт вшанування памʼяті замордованих поетів/поеток, починаючи з періоду радянської окупації (1921) і аж до сьогодні. Певний поетично-історичний альманах, що розповідає історію творчого доробку та життєпису тогочасних українських поетів та поеток, показує безумовні зв’язки з нашим сьогоденням», — йдеться в публікації резиденції.


Читайте також:


Хто такий Мар’ян Пирожок?

Мар’ян Пирожок — український музикант та художник, засновник та вокаліст фольк-гурту «Пиріг і Батіг». Гурт було створено, як музично-поетичний проєкт, метою якого є дослідження української мови та поетики і популяризація їх через музику. 

«Пиріг і Батіг» модернізовують народну пісню та музично трактують поезію українських поетів, зокрема Павла Тичини, Степана Руданського, Тараса Шевченка, Богдана-Ігора Антонича, Володимира Сосюри, Василя Стуса, Михайла Петренка.

Зазначимо, що в травні вийшов перший з трьох запланованих альбомів гурту із циклу «Замордовані». 

Що це за резиденція?

У будинку «Слово» в 1930-х роках жили і працювали митці «Розстріляного відродження», зокрема, Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Остап Вишня, Володимир Яновський, Павло Тичина, Михайло Яловий та Іван Багряний.

З 2018 року у будинку функціонує резиденція «Слово», створена за ініціативи PEN Ukraine і Харківського ЛітМузею. У 2022 році росіяни пошкодили будинок, однак квартири, де проводилась резиденція, вціліли.

Наразі для резидентів підготували дві квартири: журналіста Петра Лісового та мовознавця Юрія Шевельова

Цьогоріч у резиденції можуть взяти участь 12 українських та 10 чеських авторів. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк